Краснописът не е важен

• 15 083
  • 186
  •   1
Отговори
# 45
По искането за подробности - налисал съм по-рано в темата, че става дума за цяла наука. Сложи почерка на някого тук като картинка и ще ти направя примерен разбор.

Би ли направил разбор на това?

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 15:15 от Отилия

# 46
Може ли нещо, което не е бележка ами нормален текст, чиято цел не е да бъде забелязан на всяка цена.

# 47
Пиша много красиво, но адски нечетливо, почти всички букви са еднакви, като телефонна жица.
Още си спомням виковете и хвърлянето на тетрадки по мен от оная откачалка в началното, грозно и неподредено било. Ненормалница. Rolling Eyes
Грешки бих поправяла при говор и при писане, почерк не.

# 48
Ох, имах приятелка в университета, точно така пишеше, като телефонен кабел. Не знам графологията какво повелява, ама по нищо не си приличате, Ео  Grinning

# 49
Може ли нещо, което не е бележка ами нормален текст, чиято цел не е да бъде забелязан на всяка цена.

Това става ли? На немски е.

# 50
Винаги съм пишела грозно, но четливо.
Пиша наляво обаче и учителката ми по психология преди години много обичаше да ми анализира  почерка.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 21:07 от Безобразие

# 51
Кръгчета ли имаш на i-тата, Отилия? И аз слагам кръгчета. Laughing

Може да ни е бил различен наклона, Рокс Crazy Laughing

# 52
Кръгчета ли имаш на i-тата, Отилия? И аз слагам кръгчета. Laughing

Може да ни е бил различен наклона, Рокс Crazy Laughing

Да, слагам кръгчета още от ученическите години. Една съученичка слагаше кръгчета, и на мен толкова ми харесваше почеркът и, че си присвоих кръгчетата.

# 53
И аз съм с кръгчета Laughing. Имам 3 начина на писане. В първите класове пишех с наклон наляво, пък учителката държеше да е надясно. Сега пиша и по двата начина, зависи какво е настроението ми + един за по-официани случаи  - изправен и с дребен шрифт, а буквите са като технически Laughing. Но и при 3-те начина пиша грозно

# 54
Аз не знам от къде съм го видяла, нямам спомен.
И на т-тата на кирилица слагам кръгчета  Grinning

Загледах се в записките от последните ми обучения, едва забележим лек наклон наляво имам.

# 55
Зависи.

В рамките на Вселената, няма значение едно човече как пише и как говори. Wink

Но на личен план е важно кой как научен да общува и изразява, било то в разговор или писмено. Образование, даже възпитание, школуваност (или не) на гласа или изказа - се забелязва и влияе на другите. Май няма място за спор даже, нали.

А това -доколко са школувани гласовете на телевизионните говорители и водещи на предавания- е друга тема. Свързана с известна липса на професионализъм.

# 56
За мен не краснописът, а четливостта на почерка е важна. Хубаво е когато човек пише нещо, то да може да бъде прочетето: така се изпълнява и основната му функция.
Относно правоговора: ако човекът е с тежък логопедичен проблем и е работил  години, за да се поправи, но все пак не му се разбира добре, как ще го различим от хората, които просто не са се упражнявали в правоговор и затова не им се разбира. Сега си представете, че направите забележка за начина на говорене на човек, който с много усилие се е докарал поне до това равнище на говорене...как ще се почувства той дали има значение или просто не търпим около нас да има мънкащи хора...
Струва ми се, че всяко прекомерно вглеждане в другия и неговите кусури говори за изключително дребнав характер, злобичка и високомерие.  

# 57
Изразяването, правописа и какво се пише имат ли отношение към краснописа. Sesana го каза супер точно - защо да ги учим да пишат красиво, че да седнат да пишат на компютър.
Колко от потребителките, които държат на краснописа им се е налагало да пишат нещо с последните 5 г освен да се подписват по разни документи. На мен не ми се случва да пиша на ръка от години  newsm78

# 58
Моите деца пишат на ръка, тестове, изпити и подобни са си с писане, не "по компУтър".
Изпитите им за университет (като стигнем дотам) са също ще с писане на ръка и интервю.
Не знам за вашите деца. За моите има значение.

# 59
Тоест за тестовете е супер важно на коя страна пишеш хиксчето за отговора  newsm78 и дали то е правилно написано или не.

Общи условия

Активация на акаунт