Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 873
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Преди час ми взеха миялнята. Положението било страшно, а повредата "независеща от вас или друг ползващ я".

# 286
Ммм, да не би да си постилат генерален ремонт, а оттам и един куп с пари?
Защото ако повредата е грандиозна е най-добре да се купи нов уред.

Не казаха ли нещо по-конкретно?

# 287
  • София
Вени, коя е тази фирма? То избора на био препарати не е голям,та ако не е био по-добре да е евтин  Simple Smile
Препаратите са Rox, на лични ти писах голяяямо обяснение  Laughing  Hug!

# 288
Вени, недей само на лични.
Преди време беше споменавала за тях. Пиши пак Simple Smile.

Намерих им сайта: http://www.roxbg.com/

# 289
  • София
Разказвам и тук  Hug
Това е сайтът им http://www.roxbg.com/products.php?lang=&catid=1, в който можете да видите продуктите.
Явно не са достатъчно популярни с битовите си препарати (оставам с впечатление, че продават повече на едро за хотели, ресторанти, болници).
Мога да ви кажа къде се ги има в Красна поляна. Можете да ги попитате по мейл, отговарят хората. Пишете им от кой квартал сте и че се интересувате дали в района някъде зареждат магазини.
Имам впечатления от прахообразния и течния им препарат, както и от хартиените пликчета. Цените са в рамките на 5-6-7 лв. максимум за литър или килограм. Не виждам никаква разлика в качеството на миене с Калгонит, например.
Обезмаслителят им е смъртоносен  Mr. Green. Лъскам цялата къща до блясък с него, вкл. фурната (на която беше изгоряла крушката и в продължение на години съм почиствала едно към гьотере, но като я сменихме и дойде светлината... щях да умра от срам, много беше мръсна  Blush). Обаче така силно мирише на химикали, че кой знае какви отрови има вътре... Ползвам го за много упорити и сериозни замърсявания.

ПП: винаги имайте едно на ум, че това, което е мило добре с моята машина може да не сработи с вашата. Надявам се да не ви подвеждам с това мнение  Hug.

# 290
Ммм, да не би да си постилат генерален ремонт, а оттам и един куп с пари?
Защото ако повредата е грандиозна е най-добре да се купи нов уред.

Не казаха ли нещо по-конкретно?

Не, но се разбрахме да я разглобят и да ми кажат колко ще струва ориентировъчно.
При повече от 300 лв. си купевам нова.

# 291
300 лева за ремонт е ужасно много според мен.
Това си е половин нова машина.
Във фирмения сервиз ли я взеха?

Вени, а съставът на препаратите им къде би могъл да бъде видян?

# 292
Не, в най-близкия, но препоръчан от приятели.

# 293
  • София
Чери, мога да препиша гръбчето от прахообразния препарат малко по-късно (мислех, че в сайта има по-детайлно описание, но съм се заблудила).
Все се каня да поразровя и да видя значението на ПАВ и всички други химикали какво е и какви са приемливите (ако мога така да се изразя) стандарти.

# 294
ПАВ - повърхностно активни вещества.
Това знам.
Но ако препишеш състава, ще разровя. Макар че не са длъжни да упоменават с абсолютна точност цялото съдържание на опаковката.

# 295
  • София
 Вени, благодаря за отговорите и тук и на лични  Hug Тази седмица ще купувам препарати със сигурност и ще дам и аз отзиви.

# 296
Ще чакаме Simple Smile.
Дано не съдържат хлор и фосфати. Ако е така и аз ще ги пробвам.

# 297
  • София
Ето това е дадено като съдържание на прахообразния препарат:
Цитат
Нейоногенни ПАВ 3%-7%, комплексо-образуватели 5%-10%, диспергатори перборат 10-15%, карбонати 30-40% и аромати 0,5%.
S2 - да се пази от деца, S25 - да се избягва контакт с очите, S26 - при контакт с очите, веднага да се изплакнат с вода и т.н....

Обезмаслителят го ползвам от много време и етикета не се чете грам.

# 298
Загубих ви от погледа, но ето ме отново тук

# 299
Здравейте!
Отскоро имаме съдомиялна Baumatic. Ползваме ето такива таблетки и нищо друго, но водата ни е много варовита и се зачудих дали не трябва да сложа сол в отделението за сол. Какво ще кажете?
Изобщо като се ползват 3 в 1 табл. трябва ли да се слага нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт