Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 749
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
здравейте мамчета Hugчета ви всеки ден ,но не ми остава време да пиша(не че бебо не слуша, но винаги имам някакви задачи за вършене.
за коликите ние за сега даваме само ЕНТЕРОКИНД,някоя мама използва ли го?по- колко го давате ако да.Мисля че за сега помага щом спи през нощта.
КЪМ ЛЛЛот няколко дни когато започна да храня Александър той заспива и не мога да го събудя.може и 20-30 мин да стои на гърдата но си посуква от време на време.следователно го слагам да спи ,а той се събужда ревящ от глад след 1час Crazyи аз съм принудена да му дам пак.понякога се случва 2 поредни хранения да са така.притеснявам се като му давам постоянно да не го прехраня и от това че сега яде повече предно мляко и не ми изпразва добре гърдите,а не ми се иска да ги  цедя с помпа(много ми е стресиращо нещо Embarassed)иначе през нощта спи и прави паузи от 2,3 до 4 часа понякога между кърмене.незнам защо този проблем е само през деня или като плаче а няма друга видима причина си мисля че е гладен.В най-големия рев се успокоява само на гърда(забравих да кажа че коликите ни са през деня)
благодаря предварително  bouquet

# 241
natali05225 - на нас ни я направиха вече.Не е проблем къпането,къпахме си се и дори не беше капризна след ваксината през деня.
Някой може ли да ми каже Колийф дали могат да се комбинират с други капки?Малката не спира да плаче и да се стяга днес

# 242
  • София
E STELA, аз споделих днес моите впечатления от Colief. Виж отговорите ми от днес.

# 243
redreny2000 -прочетох аз!Но от вчера давам Колийф и беше спокойна,а имам Еспумизан и Био гая от преди това,та питам дали може комбинация.

# 244
  • Германия
.....
КЪМ ЛЛЛот няколко дни когато започна да храня Александър той заспива и не мога да го събудя.може и 20-30 мин да стои на гърдата но си посуква от време на време.следователно го слагам да спи ,а той се събужда ревящ от глад след 1час Crazyи аз съм принудена да му дам пак.понякога се случва 2 поредни хранения да са така.притеснявам се като му давам постоянно да не го прехраня и от това че сега яде повече предно мляко и не ми изпразва добре гърдите,а не ми се иска да ги  цедя с помпа(много ми е стресиращо нещо Embarassed)иначе през нощта спи и прави паузи от 2,3 до 4 часа понякога между кърмене.незнам защо този проблем е само през деня или като плаче а няма друга видима причина си мисля че е гладен.В най-големия рев се успокоява само на гърда(забравих да кажа че коликите ни са през деня)
благодаря предварително  bouquet

Петя, вероятно иде реч за т.нар. cluster feeding, посуче, дремне, пак посуче...дава го лежерно, така да се каже. Ако мислиш, че ще се почувстваш по-спокойна за количеството кърма, би могла да опиташ добрата стара компресия на гърда, така докато Александър е на гърда, да го подпомогнеш да поеме по-голямо количество мляко.
Компресия на гърдата – как да я осъществим:

1. Придържайте бебето с едната ръка.
2. Хванете гърдата с другата ръка сравнително назад от зърното, като палецът е от едната страна на гърдата (по-лесно е, ако палецът е от горната страна на гърдата), а другите пръсти от другата страна.
3. Следете за активното гълтане (вижте видеоматериал на www.thebirthden.com/Newman.html), макар че не трябва да се опитвате да проследите всяко едно преглъщане. Бебето приема най-много мляко когато суче като: отваря широко устата - пауза - затваря уста.
4. Когато бебето спре да суче активно като отваря широко устата - пауза - затваря уста,  притиснете гърдата. Не смъквайте пръстите си надолу по гърдата към бебето, просто притиснете. Не толкова силно, че да Ви заболи и се опитайте да не променяте формата на ареолата (тъмнооцветената част на гърдата в близост до устата на бебето). Чрез това притискане бебето би трябвало да започне отново да суче тип отваря широко уста – пауза - затваря уста. Използвайте компресията, докато бебето суче, но не преглъща!
5. Продължете притискането докато бебто спре да суче активно и след това отпуснете. Често бебето ще спре да суче когато спрете притискането, но малко след това може да започне отново да суче активно. Ако бебето не спре да суче когато отпуснете ръката, изчакайте малко преди да притиснете отново.
6. Причината да отпуснете е за да дадете възможност на ръката си да почине и да позволите млякото да потече отново. Ако бебето е спряло да суче, когато сте отпуснали притискането, сега когато усети вкуса на млякото, ще започне да суче отново.
7. Когато бебето започне да суче отново, може да започне да суче активно (тип отваря широко уста – пауза - затваря уста). Ако не суче активно, притиснете по указания начин отново.
8. Продължете така от едната гърда докато бебето не спре да суче дори когато притискате гърдата. Позволете на бебето да остане на гърдата още малко, защото така понякога може да се задейства рефлекса на потичане отново и бебето да започне да суче отново, самостоятелно. Ако бебето вече не преглъща, позволете му да пусне гърдата, или вие го свалете от нея.
9. Ако бебето иска да суче още, предложете му другата гърда и повторете процеса.
10. Ако искате и нямате проблеми със зърната може след втората гърда да върнете бебето на първата и така да ги редувате няколко пъти.
11. Работете по правилното позициониране и поемане на гърдата.
12. Помнете, притискате гърдата когато бебето суче неактивно, но не и когато гълта!

Според нашия опит горенаписаното работи най-добре, но ако откриете начин, който работи по-добре за задържането на бебето да суче тип “отваря широко уста – пауза – затваря уста”, използвайте това, което най-много върши работа на Вас и бебето Ви. Стига да не Ви боли гърдата при компресията и докато бебето суче активно (тип “отваря широко уста – пауза – затваря уста”), компресията на гърдата работи.

Няма винаги да Ви се налага да правите това. Щом кърменето се подобри, ще можете да оставите нещата да се случват по естествен път. Вижте видеоматериали как да поставяте бебето на гърдата, как да разберете, дали бебето Ви получава достатъчно мляко, как да използвате компресия на гърдата на www.thebirthden.com/Newman.html

При кърмачетата е малко вероятно да се прехранят, щом те търси, значи наистина иму нужда от теб. Все пак си го носила месеци наред под сърцето си, ти си все и вся за него сега. Понаблюдавай го и ако имаш време, можеш да споделиш кога точно започва да плаче, при какви обстоятелства?
Дали няма и нещо друго, което да го мъчи, да му е прекалено топло, или прекалено светло или пък шумно..все пак всяко бебенце е различно и въприема околния свят по различен начин.
Сама си стигнала до извода, че цеденето е ...стресиращо, да си гушнеш бебенцето е наистина по-приятно занимание  Wink
 Някои бебета се успокояват например с танци  Party гушнати в мама; за други е незаменимо да поспят върху гърдите на тати.
Надявам се да имаш подкрепата и помощта на таткото или друг роднина или приятелка, които да поемат част от домакинстването или покупките, а ти да можеш да си починеш през това време с Александър.  Peace

Да допълня само, ако наистина си от Сопот, то съвсем наблизо имаш ЛЛЛ-лидер и спокойно можеш да потърсиш подкрепа на място  Flutter 

# 245
Мами, защо ползвате толкова много капки наведнъж? newsm78Ако едни не помагат-сменете ги и това е.Още повече, че някои са с една и съща съставка и , ако тя не помага на вашето дете, трябва да се пробват други капки, според мен. Ама все пак това са лекарствени продукти, не са хранителни добавки , та ми е чудно защо давате по 2-3 медикамента наведнъж? newsm78
Аз ползвам Ентерокинд и , когато са слаби коликите-помага, но ,ако реве неистово от болка-не действат. Чакам търпеливо да отмине периодът на гадните колики и обикалям стаите с беба на ръце! Crazy

# 246
Някои бебета се успокояват например с танци  Party гушнати в мама;
Ето това много помага при нас! Peace

# 247
от вчера давам Колийф и беше спокойна,а имам Еспумизан и Био гая от преди това,та питам дали може комбинация.
Можеш да ги комбинираш. На нас ни изписака Колийф и Инфакол и педи, каза, че можем и да ги комбинираме. Еспумизана и Инфакола са симетикон, така че можеш да редуваш Колийф и Еспумизан.

Да се разпиша и аз най-после в "Родени". Чета редовно, но не ми остава време за писане. Или ядем, или сменяме памперси или сме навън, че там бебо е най-щастлив  Grinning Добрият сън и секса са мираж, но желанията на бебо сега са на първо място.

# 248
  • София
redreny2000 -прочетох аз!Но от вчера давам Колийф и беше спокойна,а имам Еспумизан и Био гая от преди това,та питам дали може комбинация.

E STELA, за комбинация не мога да ти помогна.

# 249
Ей страхотно е времето днес в Бургас ... Flutter До сега бяхме навън в дребното , мама пи спокойно кафе навън , а той милия ми спа през цялото време (4 часа)  Party

natali05225 на нас ни биха ваксина на 1 месец - 2ри приемам за хепатит Б. Педи каза да не го къпя вечерта , но на другия ден може. Това се прави с цел , да предпазиш детето от раздразнение на мястото където е боцнато. Денис я прие много добре ваксината , нито раздразнение на кожата , нито смущения в съня, нито температура, дано да е все така  Praynig Praynig Praynig

Мамите които дават по 10 хиляди вида капки, не мислите ли,че само и само да не реве детето го тъпчете с какво ли не? Защо не опитате с масажи , с затопляне, с бели шумове? Съгласна съм с ena4 , ако не помагат , сменете ги и това е ... Не е нужно да комбинирате 3 вида капки + чай и какво ли още не! Всяка майка решава за себе си все пак ... Аз винаги процедирам така (ако се усъмня ,че има леки колики) правя масаж или чрез затопляне (топло обмен кожа до кожа) ...

Лек и ползотворен ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 250
Penmar - не мисли,че не сме се сетили за масажи и бял шум и др.Просто си има бебета с по-силни и такива с по-слаби колики.Дано при вас продължава ако ги има да са слаби,но когато гледаш детето си да се гърчи и да плаче по цял ден и нищо не дава резултат-се опитваш да му помогнеш с всичко,защото е ужасно мъчително.Мамите с бебоци със силни колики ще ме разберат. Hug

# 251

Мамите които дават по 10 хиляди вида капки, не мислите ли,че само и само да не реве детето го тъпчете с какво ли не? Защо не опитате с масажи , с затопляне, с бели шумове? Съгласна съм с ena4 , ако не помагат , сменете ги и това е ... Не е нужно да комбинирате 3 вида капки + чай и какво ли още не! Всяка майка решава за себе си все пак ... Аз винаги процедирам така (ако се усъмня ,че има леки колики) правя масаж или чрез затопляне (топло обмен кожа до кожа) ...

Лек и ползотворен ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet
И аз това се питам каквито и капки да давате в каквито и да е комбинации коликите няма да минат,просто трябва търпение и те ще отшумят,аз не давам никакви капки или чаеве да не го натоварвам допълнително,белите шумове Peaceи при нас са ефективни,сешоара определено го успокоява плюс гушкане и гърда на поискване мисля че това е достатъчно Peace

Лек ден и от мен и повече търпение и спокойствие  bouquet

# 252
E STELA разбирам притеснението на майките с деца със силни колики. Но това си е един период който просто ще отшуми със следващите месеци. Съгласна съм с мнението на migeio78 , че трябва просто търпение.

# 253
А за бибата ние само се кърмим, но моят малък мъж се заиграва със зърното или ако има газове пак иска да е на гърдата , но не суче  а това се случва много често  и мен започнаха да ме болят зърната страхотно, даже повече отколкото в началото и се наложи да му давам бибата за да могат да си починат иначе болката е ужасна  Shocked Има ли някой друг такъв проблем  newsm78
- мдам, и ние сме така и затова почнах да давам биба, въпреки че принципно съм леко против - иначе много ме хапе и сукателният му рефлекс е доста силен, дърпа и смуче много силно  Whistling  +това и ние сме по същия начин със спането - направо кошмар, будува ми постоянно през деня,едва успява да заспи и е цяло щастие като го видя особено заспал самичък  Laughing уж капките ни поуспокояват коликите, ама явно.. още ни мъчат много  Whistling

Миш, мен коремът така и не ме боля само първия-втория ден съвсем за малко. Лохиите вече почти ми отминават, тече ми, но по-слабичко, даже снощи почти за цяла нощ нищо нямаше, през деня повече де, май даже зависи и колко се движа и щъкам из къщи. За конците не знам - на мен така и не ми казаха какво да правя и да ходя ли да ми ги махат и ще питам мойто АГ тези дни като ходя. попридърпва ми иначе от време на време. Но и аз това се чудех като Буб и Петинка- не са ми казвали изрично, че ще ги махат (аз пък раждах в МД)

Amorevole, благодаря за отговора!  Hug Сметнах, че е в рамките на нормалното и се надявам да се оправи, но реших все пак да попитам  Peace

mama_vessy, на въпроса ти: да, болят ме зърната, кърмим си се на поискване и ми се струва, че хапваме повечко, отколкото ни трябва (и без това бяхме качили 430гр за 10 дни  Shocked ) и оттам вероятно се влошава и положението с коликите. Отделно и Виктор си ме хапе мене бая, нещо му се белеят венците  Shocked
и аз благодаря за многото линкове за гимнастики и прочие, почвааааамммм  Mr. Green  smile3560

# 254
  • Видин
Съвсем ви изгубих края  Crazy Ама и моята тъпа депресия не ме оставя намира... Както и да е.
Ние сме добре, папкаме и спинкаме. Нещо от 2 дни се опитва да яде на 3 часа и половина, ама аз не му позволявам. Все още е малък за такива големи интервали, какво му става не знам. Нощем понякога хапва на 2.5часа. А снощи направи 4 часа пауза. Не знам дали да се водя по него или не. Габи беше съвсем друг сорт кърмаче - сучеше по 1 час, а Сами за 5-10минути се е нахранил. Пълни яко памперсите и с пишко, и с ако. Моля за съвет как да процедирам. Тези дни ще ида до ЛЛ да го премериме как наддава, защото не го виждам осезаемо да расте. Но пък и по цял ден гледам Габи и разликата е огромна между тях...Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт