Щъркелите пролет предвещават ,а МАЙски бебчета дали ще ни доставят!- Тема 19

• 24 866
  • 694
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Няма как по полека с моите килограми  Laughing
Добре съм ще оживея. Глезена ме боли съвсем малко  Wink
Сега като се сетя как се пльоснах като кюфте на скара ми е смешно, ама тогава не се смях, доста се уплаших и си поревах хубаво.
Адашче, Шени радвам се за добрите новини от прегледите  Hug
Шени как така те вика на 20.05   newsm78 ти ще си родила до тогава
За козметиката пак да кажа  . Ще мажа с лосион бебка , а олио съм си взела за почистване на зоната около пелените.
Ей , наистина са много хубави новите цветове на Плазмата.

Само мен ли ме викат една седмица преди датата на секциото  Crossing Arms Ами не е честно

# 481
  • До морето :)
На мен ми каза моята докторка, че сега ще се следим по-на често, ама нали и на всеки преглед с ехографа ще ми взима по 25 лв, защо да не ме вика  Joy
Адашче, под лосион имаш предвид мляко, нали?  newsm78

# 482
Стигнах до козметиката и нищо не взех  Laughing Вие какво ще взимате за след баня?  newsm78 Олио или мляко? Нали олио лятото не може, заради жегите, а пък млякото за новородено не било много полезно  newsm78

Според мен е най-добре лосион за жегите - попива веднага и оставя кожата да диша. Аз взех лосион, гел за къпане, миещо блокче, кремче за нежните части - лице и ръчички и крем за подсичане. От септември ще ползвам млякото, а крема, който е най-мазен го оставям за дълбоката зима. Wink Mr. Green
Слънцезащитен крем също не взех, защото тези с висок фактор за ужасно тежки и ми се струват неподходящи за малко бебче. Ще излизаме навън ежедневно, но няма да го излагам на слънце - винаги ще е на сянка - така мисля да реша този проблем. Peace

# 483
Значи лосион ще търся. Благодаря ви за съветите  Hug

# 484
jenny_b  Hug аз явно съм пропуснала, когато сте обсъждали за слънцезащитния крем или съм забравила  Mr. Green, значи и аз ще го пропусна Simple Smile

# 485
  • Сливен
Добро утро майчета  Hug,

Явно нещо не съм писала ясно... Мушенце и Жужи, предната ми консултация ми беше на 23 март, тогава бях в 8 месец... след тази консултация ходих на следващата седмица да ме гледат на 3Д, моя гинеколог не гледа само тоновете, просто ме слага на ехографа (или 2Д или 3Д) и гледа цялостно бебока.. това го правим през седмица. А следващата ми консултация трябва да е след 30 дни (както смятам е при всички), но моя гинеколог не е на работа всеки ден в кабинета, затова се пада на 27 април... но преди това ще ходя пак да ме види на ехограф (т.е. т.нар. слушане на тонове) на 13 април.
Мушенце в края на 35 седмица влизаш в 9 месец  Peace

Simple Smile Гери С. няма проблем, може и аз да не съм прочела правилно... При мен консултацията беше на 30 дни докато направя пълни 7 месеца и влезна в 8-мия... От 21 март вече са на 2 седмици (15 дни)... И мен ме гледа всеки път на ехограф... Първо тегло, кръвно и т.н.  и после на ехографа, за да огледа хубаво бебето и да го изммери и т.н.... Незнам дали при всички е така, но моя доктор това ми обясни, че последните 2 месеца консултациите са през 2 седмици Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:50 от juji2704

# 486
  • Сливен
Как сте майчета... Аз се наскитах днес отново...
Да ви се похваля купих си същите розови чехлички с цветче (бледорозово и синьо)... Така, че и аз се присъединявам към групата Simple Smile Освен това посетих едно магазинче за бебешки дрешки и принадлежности и взех за бебката няколко бодита с късо и дълго ръкавче, блузки, ританки, ръкавички, чорапки и една хавлийка... Това е първата ми покупка и някак доста се развълнувах... Е има още много да се пазарува, но тия дни и други неща ще взема...

Относно козметиката - моите приятелки ми препоръчват тази на Бюбхен, мисля да опитам с нея... дано е подходяща...По опитните ще кажат Simple Smile

# 487
Аз пък сега гледам за 15-дневния отпуск на бащата след изписването  ooooh! То по-добре да не взима, той няма да може да си остане вкъщи, за да види детето, все по институции ще ходи  ooooh! НОИ, работодател, НОИ, работодател.... Пфффф, а аз си мислех, че е просто отпуска, която му се полага, а то е един вид "майченство"  #Crazy

# 488
И накрая да попитам мамите,раждали секцио - на предходния ден ли постъпвате в болницата и какво точно правите по цял ден там,освен изследвания ли каквото там правят newsm78
Явно в различните болници е различно на мен ми казаха една седмица преди самото секцио да си направя изследвания на кръвта пълна кръвна съсирване и такива неща и си влизам в деня на секциото. Досега съм минала през консултация при интернист и анестезиолог.

# 489
  • Сливен
nelka_bg аз въобще не съм запозната за този 15 дневен отпуск за таткото... Планирам да го накарам да си вземе няколко дни от полагащата му се за годината отпуска...Все пак ще се наложи да се ходи по институции нали нямаме брак предполагам ще има доста ангажименти по признаването на бебето... Никак не са ми ясни нещата, но ще разберем Simple Smile

Лека нощ и сладки сънища от мен МАЙчета... smile3524 newsm46

# 490
Майчета не съм ви чела много,но Джей добре дошла  Hug
Само да се отчета че вече е сигурно че ще раждам секцио и сега остава да си уговоря дата и да започвам да чакам Simple Smile

# 491
nelka_bg аз въобще не съм запозната за този 15 дневен отпуск за таткото... Планирам да го накарам да си вземе няколко дни от полагащата му се за годината отпуска...Все пак ще се наложи да се ходи по институции нали нямаме брак предполагам ще има доста ангажименти по признаването на бебето... Никак не са ми ясни нещата, но ще разберем Simple Smile

Лека нощ и сладки сънища от мен МАЙчета... smile3524 newsm46

Не че си попитала ама аз да кажа  Embarassed нямаш проблем за припознаването всичко става още в болницата таткото подписва един куп неща.
А за отпуската си има право и никой неможе да му откаже води се като болничен и се изплаща от НОЙ таткото попълва една декларация която му дават в личен съсрав и с един документ от болницата който му дават заедно с твоя болничен но трябва да си подцещаш там все забравят.  Crazy

# 492
Трябва да разпита нашия татко как точно става всичко. На работа му казали, че няма такова право (между колегите си говорили) и на един лист му изкарах закона и го цитирах.  Laughing Ще го пратя да иде и до личен състав, ако е само там да се носят документите - ще стане много по-лесно  Grinning А относно дали имате брак или не - за съответните полагаеми дни това няма значение  Grinning
Някоя мама беше казала, че я боли като рита бебето  Grinning Мен ме наболява само като ме изрита в ребрата  Laughing Иначе някой път лежа, гледам си корема, виждам, че мърда, но нищо не усещам. Ака ми е там ръката - усещам, но иначе нищо  Grinning Много ми е нежничка душицата. Пу-пу, да не я урочасам  Grinning
Днес като се върнах от докторката и викам на ММ: "Честито, ще имаш син!"  Shocked Ей такива очи окорори  Joy После го успокоих, че си остава момиченца. Милият, чак в пазвата си плю от уплаха  hahaha
ПП: Току що разбрах, че моят мъж няма право на 15 работни дни отпуск. Само на 7 календарни  Sad Понеже е военен и те не се влияят от КТ, аз от ЗОВС. Там пише "7 календарни"
Някоя друга мама ако се интересува...
Цитат
Чл. 201. (1) (Предишен текст на чл. 201 - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещите имат право на платен отпуск в размер 7 календарни дни:

1. при сключване на граждански брак;

2. при раждане или осиновяване на дете в семейството;

3. при тежко заболяване или смърт на съпруга (съпруг), дете, родител или други роднини по права линия, брат, сестра и родител на другия съпруг;

4. когато семейството му е пострадало от бедствие, авария или друго извънредно обстоятелство;

5. при преместване на служба в друго населено място.

(2) (Нова - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Отпускът по ал. 1 не се включва в другите отпуски, определени с този закон.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 23:45 от nelka_bg

# 493
Диди_Хрис, временцето си е хладничко, аз си ходя със зимното яке, ама не го закопчавам, че не мога вече  Mr. Green Тези дни, го дават някъде 15 градуса...
Нелка, аз си купих за след баня тоалетно мляко на Хипп, пробвах го вече - много нежно и хидратиращо... търси определено или мляко или лосион, но не и олио - не ти трябва!

За масажчетата обаче да попитам - с какво масажирате бебетата?????

Днес майчета ни докараха количката -  newsm44, купихме си и повивалник и бейбифона (бяхме решили да изчакаме за него, ама татенцето не се сдържа в магазина)  Mr. Green

Хайде майчета лека и спокойна нощ  Hug

# 494
 Здравейте майчета  Simple Smile Вчера чух по радиото, че в Хипо ленд щяло да има някаква промоция, но не разбрах точно каква. На сайтът им има само ето тази акция :
http://hippoland.net/campaign/campaign.pdf
От нея сетът за легло ми хареса.

Искам да попитам, има ли някоя от мамите, която да е поръчвала дрешки от този сайт :
http://www.littleonesclothing.co.uk/index.asp
Ако има такава, мн моля да ми каже как става поръчката, за колко време и на какви цени.

Лека нощ на всички и спокоини сънища, доколкото е възможно в нашето положение  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт