Щъркелите пролет предвещават ,а МАЙски бебчета дали ще ни доставят!- Тема 19

• 24 849
  • 694
  •   1
Отговори
# 495
добар вечер на всички и аз неможах да вляза тези дни защото от миналата седм.сме с малкия по лекари  и правим прегледи и изследвания за тази трета сливица и нямах време за нищо но сега едвам ви изчетох и сте изписали доста коментирали сте доста неща но няма да мога да взема отношение по всичко защото забравям Simple Smile та само да кажа че днес ни беше операцията на малкия и се справи блестящо без усложнения бяхме в 5-та градска и попаднахме на много добра лекарка та от 3 дни е в болница но аз днес неиздържах и се прибрах с милото та малкия го оставихме с бабата добре че е тя маика ми да помага:)та утре се прибира малкия и наи накрая ще сме по спокоини:) сега да благодаря на Неллили за прекрасната тема и да честитя на Нели рождения ден с пожелания да се сбърнат всичките ти мечти и на финала да гушнеш наи прекрасното нещо- бебка:) за козметиката виждам че говорите аз съм взела на себамед препоръчаха ми я и надявам се да съм улучила в избора:) за шишетата незнам какви са дали са добри или не на томи типи едвам ги намерих но ви взех от тях и чакам с нетърпение да ги полаваме:) с покупките съм готова вече и за бебка и за мен и сега ще чакаме само то време неостана а междудругото от една седмица съм с комтракции даже днес бяха доста болезнени и затова се прибрах да си почина малко явно покраи малкия доста се изнервих и притесних и така стана но надявам се накрая да устискам и да си родя нормално без усложнения:) от ътре почвам да пера на бебка всичко защото досега нямах време дано да успея и това да свърша ремонт и почистане сме направили така че понапредваме:)на всички честито за хубавите покупки и да ги ползвате с голям кеф от сарце ви пожелавам Simple Smile   bouquet друго не се сещам какво да добавя а ако се сетя пак ще пиша сега отивам да лягам защото съм скапана и нямам търпение да си прибера детенце утре Simple Smileлека и приятна вечер желая на всички   bouquet да добавя че и аз имам много отоци по краката и рацете и незнам ако някои знае нещо за облекчение нека да сподели особено за краката Simple Smileи също така са ми се появили доста тъмни петна по лицето знам че след раждането изчезвали но ако някои знае нека да каже има някакъв избелващ крем за по бързо премахване:)хаиде сега вече ви пожелавам лека и спокоина нощ smile3524

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 00:10 от cveti_8203

# 496
Момичета, току що прочетох при априлките как да се приема арниката. Поста е на мама Трюфел и копирам директно нейният пост от стр. 3 на тяхната тема. Дано майката не се сърди, че я цитирам без да съм питала. Но в нашата тема май никой не е наясно как се приема арниката.

Цитат от Trufel
"Копирам и тук, за който го интересува, базова хомеопатична рецепта за преди/след раждане: без значение на вида раждане - Arnica 15 CH по 5 гранулки/дневно да се започне 2 седмици преди вероятния термин, а 1 седмица преди термин - сутрин и вечер по 5 гр. По време и 3-4 дни след раждане между 4 и 6 пъти по 5 гр.
Плюс:
При естествено раждане: 4-5 дни преди вероятния термин се започват Caulophyllum 5CH по 5 гр. сутрин и Actaea Racemosa 9 CH по 5 гр. вечер. По време на раждане двете се редуват през 10-15 минути.
При секцио: Staphysagria 15 CH по 5 гр./дневно 1 седмица преди и 1 седмица след секциото."

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 00:21 от spasdidi

# 497
 ooooh!  истината е,че истинската бременност е само 2 месеца ! последните 2 Simple Smile  преди това си беше лесна работа ! но откакто влязох в 8мия месец няма удобна позиция вече за мен и бебето е способно да ме държи будна с ритането си още от сега . а и гърлото ме боли ,което прави дискомфорта пълен  Sick

забелязах,че всички дами в около 35тата седмица пишат за отоци в краката, проблеми с кръвното и брадавици..  и мен ли това ме чака? 

аз не мога да пиша често тук, защото не съм в БГ, и повечето от нещата за които си говорите се отнасят за там , но за пореден път пожелавам лека и щастлива бременност на всички ! и с интерес следя кой, кога ще се роди  Hug    baby_neutral   

# 498
  • Стара Загора
Добро утро от нас bowuu
Нелка мъжа ти не се ли занимаваше с животни? Ако знаех, че е военен щях да те светна Mr. Green Сержантът нали е такъв и го питах още като започнахте да обсъждате първия път 15-те дена...та той ми каа, че при тях ги няма...защото се оповават не на закона общия а на Устава а там няма такива неща Twisted Evil Пускат 5-7 дена....зависи колко ще преценят. Мъж ми е казвал, че ако е момче пускали 7 а за момиче 5 но дали е така незнам със сигурност. Първият път почива 7 дена но аз родих момче....та не съм сигурна.
Вчера питали Слави дали станал вече батко и той казал - след пет минути Mr. Green Та госпожата решила, че ме закарали в болницата вече Joy
Гери С. мадажирах Слави с лосиона след баня. Той беше есенно бебе и с мляко не съм го мазала.

# 499
Добро утро!
Вчера си взех резултатите от изследванията.Днес следобед ще ходя при лекарката да и ги дам.Хемоглобина ми е 101  паднал  е доста и предполагам,че ще ми изпише нещо да пия.

cveti_8203 ,скорошно оздравяване на малкия. Hug

# 500
Добро утро мами . Хера твоя малчо много опасен
Аз за пореден път сънувах че раждам и после че кърмя най важното че не ме боля въобще чувала съм че жена която сънува че ражда скоро няма да роди е поне така пише в книгата на ванга  Party .Тия дни си чакаме кушарите нямам търпение само дано няма липсващи части на количката ни е толкова лека и удобна че нямам търпение да я подкарам  Wink .
А за болничните и моя ми каза че ако вземел 15 дена се плащат като болничните и няма смисал по добре да си вземе 5 и после отпуска .  Хубавото е че в Стара Загора нарядите са още мисля на 24 часа а при нас в Казанлък са на 12 и моя в понеделник беше дневен вторник нощен и днес пак ще е нощен  #Cussing out но поне четвъртак и петък почива най после и после отпуска .
Ако някой от мъжете ви се интересува в събота и неделя има мотокрос в Севлиево (моя роден град )на моя много му се ходи но все още се чуди но ще го пратя като за последно да се нарадва
Не знам при вас как е но моите гарди са едни такива надути и станаха по големи та като ходя се чуствам като коза  Joy и от време на време сълзят
Айде лека пак отивам да деформирам леглото  Embarassed

# 501
  • София
raia07, ти си направо късметлийка с тези 2 месеца...  Hug Аз още от началото не мога да спя и вече едва издържам и нямам търпение да родя (още малко и почвам да я гоня  бебата Twisted Evil - много съм лоша, нали?  Blush)
Иначе отоци, брадавици, петна по лицето нямам. А това с гърлото - да нямаш киселини? Аз си имам от началото на бременността, въпреки че в началото не знаех какво е това. Но в началото бяха доста по-редки, а сега почти постоянно - щом и аз се снабдих с Талцид  hahaha

А това за военните и закона ми се струва меко казано странно. Законът би трябвало да важи за всички, освен ако изрично не е упоменато, че не важи за тези и тези и че те са по друг закон/наредба/и т.н. Поне аз така си мисля.  newsm78

# 502
  • До морето :)
Хера, животните са му един вид хоби  Laughing Военен е  Grinning
Cenka SHopova, и твоя мъж няма да може да ползва тези 15 дни, защото и той е военен. Те са по други закони (тези, на които се подчиняваме ние простосмъртните, не ги зачитат  Laughing ) При раждане на дете има право на 7 календарни дни отпуска (то и при брак имало, ама кой да знае тогава  Laughing )
menyanthe, военните са според ЗОВС (Закон за отбрната и военните сили) При тях е една сложнааааааааааааааааа  ooooh!

# 503
Добро утро маменца!
Аз днес голямо висене ще му ударя в клиниката.Трябва да мина на кардиолог,интернист,тонове и преглед.Вчера пуснах всички изследвания за секциото и май това е.Ще си чакам датичката 20-ти.
От два дни усещам бебо адски ниско.Предполагам,че доки ще ме прегледа и за разкритие днес.Миналата бременност бях с 3см.две седмици преди секциото.

За отпуската на татковците,мисля че директно личен състав я оправят,без да се ходи по други институции.

Успешен ден!Следобяд ще докладвам.

# 504
  • Стара Загора
А това за военните и закона ми се струва меко казано странно. Законът би трябвало да важи за всички, освен ако изрично не е упоменато, че не важи за тези и тези и че те са по друг закон/наредба/и т.н. Поне аз така си мисля.  newsm78
Това е техния закон Mr. GreenВече 7 години съм военна жена и една от приятелките ми е финанската...та от нея знам, че те са с други закони.

# 505
  • Den Haag
Добро утро  Hug

Момичета от днес съм в 9ти месец  Party, спирам Магнерота само желязото не знам дали да го спирам или да го пия до края, вие до кога ще пиете желязо?

За козметиката в голяма чудинка съм,първия път бяхме с Мустела,много ми харесваше, но сега като чета за тези парабени и не знам  newsm78. Иначе мисля да взема само душ гел за коса и тяло, лосион или мляко за след баня и судокрема  Peace

raia07 не задължително да имаш отоци,високо кръвно и брадавици, при всеки е различно  Peace

# 506
може ли да ви питам какво е необходимо за бебето като отиваш в родилното какво трябва да купя за мене знам но за него

# 507
  • София
Здравейте.Искам да питам кой се оплакваше че има болки в гърба и се оказало че е нещо прищипано.Аз май имам такъв проблем.

# 508
  • Сливен
Simple Smile Добро утро МАЙчета...
Днес така не ми се ставаше от леглото... за пръв път едва отворих очи, но исках да изпратя моя мъж и се наложи да стана Simple Smile Странно, но може да съм прекалила с разходките... 2 дни се разхождах с брат ми по задачки и явно ми е дошло в повече... Но днес ще си почина, то и времето не е никак приятно... вчера слънчево и горещо, а днес студено и мрачно...
 Относно болничния от 15 дни за таткото -  наистина незнаех... Моя мъж е служител на МВР от 3 години, а от миналия месец е офицер и сега около новата длъжност имаше доста задачки и не се е интересувал, но ще го накарам да попита... По принцип бяхме говорили да си пусне 10 дни отпуск когато се роди бебка и го помолих още от сега да информира шефа си...

Хубав ден и повече усмивки Simple Smile

# 509
Добро утро! Hug
Ох,че гадно време!Направо не ми се ставаше от леглото
За козметиката още не съм категорична,но имам доста мострички на Себамед и първо ще опитам с тях,пък е най-лесно да се изтича до аптеката.
А за слънцезащитен крем наистина ни казаха,че трябва от новородено да се маже когато е навън,независимо че няма да е директно изложено на слънце.Съответно има подходящи мазила и за до 6 месеца.
Момичета,нали днес сме в Лабиринт?Шени ще ни липсваш!

viki23@ зависи къде ще раждаш.Навсякъде различно искат.

Общи условия

Активация на акаунт