Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Сид, колко познато.....с разликата ,че аз имам кантарче:Р

# 76
Пак тичах - 20 минути, утре увеличавам на 25.
Яденето ми е ок, горе -долу  Mr. Green
И аз имам огромен апетит, хич не се качвам на кантара.
Ама ендокриноложката ме накара, за да ме премерила, и даде 5 кила повече, от колкото обикновенно показва моя кантар.
Така че селдващият път, ще има да взема да се кача на нейният кантар  Twisted Evil

# 77
  • софия
взех си ТСХ, ужас 0.25
знаех си аз, че нещо не е наред, напоследък много ми се вие свят
и калция ми е на долната граница, а уж са ми запазени паращитовидните жлези

# 78
ш, ами аз нищо не мога да кажа, но надявам се нещата да се нормализират. Изобщо не съм наясно с тези хормони. Hug
witch, ами не ми се беше случвало отдавна. Радвам се поне, че глада ми е просто глад, т.е. за обилни количества мръвка, нещо като теленце пълно с прасенце, 'щото можеше и лошо да е. Mr. Green Например да ми се плюска тава с кифлички и банички. Sick
joya, аз вече не следя с такъв интерес килограми. Радвам се, че сменям дрешките често (с по-малък рамер) и най-вече, че отново имам вкус към качествената храна.
Аз днес наистина ще хапвам теленце с прасенце и сьомга за вечеря. Че и зеленчук не ми се яде. Дано не е много лошо. Приятен ден, дами. Аз изчезвам с Дребосъчетата (дете и куче) по горичките. wavey

# 79
А да ви попитам ядки от кайсии може ли-към кои спадат към бобовитв или.....? Embarassed

# 80
Много се извинявам, но това е МЕГА тъп въпрос, как плод ще е към бобовите? Направо ще припадна от смях...
Извинете не се сдържах...  Laughing

# 81
  • софия
днес хич не ми беше мазно
180гр гауда, 80гр ловджийски деликатес на ава (беше толкова сух, че си строших един зъб)
тарелка ягоди
шопска салата със сирене

ама какви хора има...
чета ги в една друга тема и се чудя да се смея ли, да рева ли
10 дена карат на вода, после 10 дена пият някакъв сироп, болят ги тиквите, припадат
цялата работа да свалят по 4-5 кила, които после качват за 2 седмици
и за това удоволствие си плащат по 50 кинта-сиропчето
 ooooh!

# 82
shh, мен не ми се чете точно за това, неинформирани хора експериментират с тялото си..

аз се стягам, режимна съм, не съм нарушавала, малко повечко калории може би съм консумирала...
само дето ме затрупаха задачи и не можах да стигна до залата 10 дни, кг не съм качила, но не съм и свалила, а вече ми е ред и ми се пада.. Mr. Green

супер съм доволна от начина си на хранене, решение се намира винаги

# 83
Много се извинявам, но това е МЕГА тъп въпрос, как плод ще е към бобовите? Направо ще припадна от смях...
Извинете не се сдържах...  Laughing

Не се изразих правилно за което се извинявам. Исках да кажа отношението към тези ядки същото ли е като към фъстъците, които спадат към бобовите.

Пиша от телефона си и гледам да съкращавам обесненията.

# 84
  • софия
този моя мъж... пратих го за сурови орехи, той купил последните, едни такива леко мухлясали са, с някакви паяжини по тях  ooooh!
ако ги накисна в топла вода да ги поизмия дали ще стават за ядене, или директно на боклука?

преди години го пратихме да купи коритце за къпане на племенницата, той се върна с огромен квадратен леген с две дръжки  Joy

# 85
Познато-аз моя го бях пратила за салфетки, той връхлетял в магазина и без д гледА грабнал някКъв паквт подобен на салфетки. ОтвАрям в нас и какво дА видя - кърпички за нос 8 пАкета пакетирани 4 по 2 едно до друго.  Mr. Green CrazyНаправо ми призля.

# 86
О за мъжете е болна тема. Аз го пращам със списък, описано като за ..., кой продукт, на коя фирма и на каква цена, на кой щанд. Той ми се връща с едно нещо от списъка, и 10 неща, които нито съм искала, нито съм писала, и с обяснението....всичко е свършило  Mr. Green

Тичаш 23минути и 22 секунди  Twisted Evil
Много съм доволна от себе си, 3 ден тичане. Малко ме болят глезените, затова утре и в неделя, ще правя тренировка с тежести.
Яденето е ок!

# 87
привет-мривет
тук вчера щеше да ни издуха и си останах у нас, не можах да изляза

този моя мъж... пратих го за сурови орехи, той купил последните, едни такива леко мухлясали са, с някакви паяжини по тях  ooooh!
ако ги накисна в топла вода да ги поизмия дали ще стават за ядене, или директно на боклука?
...

аз бих ги хвърлила
доколкото знам, ядките стават опасни, ако има мухъл по тях
не помня точно подробности, само че трябва да се внимава как са били съхранявани именно заради мухъла

А да ви попитам ядки от кайсии може ли-към кои спадат към бобовитв или.....? Embarassed

ядки според мен
но те съдържаха нещо си като арсеник и май не трябваше да се консумират в големи количества

...ама какви хора има...
чета ги в една друга тема и се чудя да се смея ли, да рева ли
10 дена карат на вода, после 10 дена пият някакъв сироп, болят ги тиквите, припадат
цялата работа да свалят по 4-5 кила, които после качват за 2 седмици
и за това удоволствие си плащат по 50 кинта-сиропчето
 ooooh!

човек като е отчаян, а и лаком, все търси заобиколни пътища
лекарство срещу лакомия няма
колкото повече набиваш сладко, толкова по-трудно се излиза от захарната мъгла после, чисто психически
все се надяваш на магическото хапче
и така постепенно се завърташ в магически кръг на хапчета, сиропчета, чайчета, плодчета ...

минала съм през подобен период и знам как се чувствах тогава
дано никога не стигна пак до там
беше ужасно, като в порочна спирала все надолу без изход наникъде

затова съм доволна, че на този режим най-после имам контрол върху апетита и желанието за сладко и тестено

хайде че пак се отплеснах
слънчев петък от мен

# 88
върти ми се някъде че бях чела при спайдерите, че когато хапваме ядки примерно (храна с повечко въглехидрати) е добре да съчетаваме с кисело мляко тоест че протеинът "омекотява" това, че сме хапнали въгл, вярно ли е ?

# 89
В кайсиевите ядки има до 20% белтъци, до 58% мазнини, до 8 % въглехидрати. Енергийната стойност е 500-700 kkal/100 g. Поради добре балансирания аминокиселинен състав белтъците на кайсиевите ядки са с висока биологична стойност. Ценни са и мазнините поради съдържащите се в тях незаменими (жизненоважни) ненаситени мастни киселини. В ядките на кайсиите се съдържат също минерали - калий и магнезий, фосфор, желязо, витамини А, Е, В1, В2, ниацин, фитостероли, диетични фибри и др.

Сладките ядки на кайсиите могат да се използват от хора с хиперлипопротеинемии, при атеросклероза и исхемична болест на сърцето, при вегетариански режими на хранене, при анемии, изтощително боледуване, след операции, травми, изгаряния, в оздравителен период. Заради високата калорийна стойност приемът на кайсиеви ядки (сурови и несолени) при здрави хора се дозира, а такъв не се препоръчва при спазването на диети за отслабване.

В горчивите ядки на кайсиите (както и на бадеми, праскови, вишни, сливи и др.) се съдържа глюкозидът амигдалин (предимно в люспите) - органично вещество, което под действие на солната киселина и ензимите в стомаха обикновено се разгражда.

Отделя се токсичният циановодород. При оскъдни количества циановодород (съдържащ се в ядките на 2-3 кайсиеви семки) ензимите на черния дроб на здрав възрастен човек се справят с обезвреждането му. Рискова за живота е концентрация е около 200 mg циановодород, а за рискови за здравето горчиви ядки от кайсии се считат над 10 броя дневно.

През последните години се дискутират някои антиканцерогенни ефекти на хидроген-цианида - съставка на амигдалина, но настоящия етап научните доказателства за ползата, съответно - за здравната безопасност на тази субстанция, са недостатъчни и противоречиви. Обратно, наблюдавани са амигдалинови отравяния, включително при употреба на домашно приготвени спиртни напитки от костилкови плодове.

По тази причина любителите на горчиви кайсиеви ядки трябва да спазват препоръката да не приемат повече от 2-3 горчиви кайсиеви ядки наведнъж - при това само при условие, че не страдат от стомашно-чернодробни проблеми.

Относно въпроса на Блонди, първо киселото мляко е 50/50 протеин и въглехидрат, второ, да по- добре е въглените да се комбинират с чисти протеини, трето не ги комбинирайте с мазнини, защото е твърде вероятно да се отлагат по мастните депа.
Дано съм ви била полезна, Vici 75, така кажи че пишеш набързо, че много се смях, дано не съм те обидила, твърде съм импулсивна и експлозивна...
Аз заминавам за Пловдив за 2 дена, ще ви пиша в понеделник най рано Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт