Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Ботни, добро е Simple Smile Ако му туриш и кокосово масло, а и истинска ванилия - няма
да му навреди  Hug Ти имаше истинска ванилия, нали?

При мен именно заради съня се случват въгленовите изтрещявания. Понеже
ми е напрегнато ежедневието, в почивния ден главицата реве за въглени, за
да си отспи, защото иначе няма отпускане, няма заспиване, няма почивка. И
се отрязвам след тях по безмилостен начин. Не е за разправяне, на никой не
го пожелавам, защото е наистина ужасно. Знам причините, но и знам, че е
безсмислено и не много умно да се противопоставям.

# 166
Ботни, добро е Simple Smile Ако му туриш и кокосово масло, а и истинска ванилия - няма
да му навреди  Hug Ти имаше истинска ванилия, нали?

следващия път ще пробвам
вчера пробвах само стандартната рецепта
странно е как въпреки липсата на захар ми сладни и то доста

При мен именно заради съня се случват въгленовите изтрещявания. Понеже
ми е напрегнато ежедневието, в почивния ден главицата реве за въглени, за
да си отспи, защото иначе няма отпускане, няма заспиване, няма почивка. И
се отрязвам след тях по безмилостен начин. Не е за разправяне, на никой не
го пожелавам, защото е наистина ужасно. Знам причините, но и знам, че е
безсмислено и не много умно да се противопоставям.

за съжаление е така понякога
и аз така си хапвам понякога, ако имам нужда от сънотворно
но засега гледам да внимавам да е колкото се може по-рядко
иначе преди събота и неделя спях до 11
сега още в 7 съм свежа

# 167
  • софия
аз не съм толкова напред с материала, но правилно ли съм разбрала това, което съм чела при милко - организма всъщност няма нужда от въглехидратно зареждане? освен при някакви силови тренировки.
елина, самото име на режима го подсказва. може би нямаш резултат защото си правила тези зареждания. всъщност кой прави така тук? понякога се изпускаме да се натъпчем с въглени, но това си е абсолютно не по режима  Simple Smile
аз точно първия месец свалих 5 килограма без никакъв проблем, дори не съм смятала тогава. и не само килограмите, на размер съм сигурно 3 номера по-надолу. сега на 7 май ще стане една година, откакто се опитвам да се храня така и си задържам сваленото.

# 168
Елина , мерките ти не намаляха ли? Аз също имам незначителен минус в килограмите ,но обиколките видимо намаляха.......

# 169
единствено тези, чийто спорт им отнема цял ден, правят такова зареждане
имам предвид триатлонистите напр
те се състезават едно 12ч
напр този:

http://www.colting.se/

храни се като нас
но на състезание зарежда с РедБул
не знам защо точно него е избрал
сигурно има защо

# 170
Да,сигурно зареждането е грешка.По принцип най-много информация за този режим има точно във форумите за културисти или активно спортуващи.Аз също тренирам-по час през ден,но това едва ли се брои.Засега съм правила само едно зареждане и май няма да повторя.А за мерките имам чувството,че съм отслабнала малко,но пък дрехите ми не са ми широки.Може би изглеждам малко по-добре,защото от тренировките доста ми се прибра шкембето,изглежда по-стегнато както и краката също.

# 171
Да,определено след въглехидратния ден ...

Аз отслабвам и то съвсем не бавно. Мъжа ми също. Вероятно обаче има значение и факта, че се движа страшно много, просто преди септември месец нямам възможност за спорт, но не спирам да се движа. Не ползвам и асансьор, живея на шестия етаж. Но и съм с намален прием на калории.

# 172
http://vittbegar.blogspot.com/2011/01/nar-det-kanns-som-att-ingen-forstar.html

супер интересен линк за трите степени зависимост към захарта

дано ми остане време да го преведа тези дни

Hug

# 173
А за мерките имам чувството,че съм отслабнала малко,но пък дрехите ми не са ми широки.Може би изглеждам малко по-добре,защото от тренировките доста ми се прибра шкембето,изглежда по-стегнато както и краката също.

Същата работа съм и аз- ни кг ни обиколки, но има някаква разлика. По скоро както казваш шкембака се прибра видимо. Втори месец започнах аз.

# 174
Днес реших,че е време да си броя калориите.В нета намерих калкулатор,който освен че изчислява калориите разпределя определената храна в процентно съотношение на мазнини,протеини и въглехидрати.Смятам въглехидратите да са ми до макс 20%,мазнините 50-60% и протеините около 20-30%.Изчислих какво съм правила назад и определено съотношението ми не е било такова.Засега се спрях на 1400 калории дневно или около 200-300 по-малко от базовите.

# 175
  • софия
опитай ако можеш да намалиш въглените още малко за сметка на мазнините  Peace
значи затова не си имала резултат досега.
аз в началото спазвах процентите без да намалям калориите, дори изяждах повече от необходимото и имах доста бърз и добър резултат. напоследък имам доста отклонения, но си запазвам сваленото.

голям проблем с тоя великден значи, няма да удържа на козунаците  Mr. Green

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 13:04 от shhhh...

# 176
elinna, след Великден  Mr. Green и аз бих ти препоръчала да намалиш
въглените - това 20% не е малко като за ВМ НВХ. Като им гледам ме-
нютата, процентът на въглехидрата е минимален.

Ботни, като се заприказвах, та се сетих ... Казваше, че си срещнала
интересни работи при Аткинс. Нещо ново по тая линия?

# 177
привет-мривет набързо и от мен предвеликденски

аз козунаци ЩЕ ям
но малко, само няколко хапки наведнъж
тази година ще ги правя в големи хартиени форми като мъфини
точно за да се контролира количеството
а и първо ще мушна кафе със сметана и яйца с масло
не ми остана време да си потърся лентички за глюкомера за да проверя какво става след козунака
но някой ден и това ще стане

другата седмица ще пратя майл до един режимен лекар тук с молба за коментар на моя експеримент

относно задържането в началото
в началото тялото граби с пълни шепи мазнини, за да излекува разни възпаления
както и да доизгражда вътр. органи, ако човек дълго време е бил на нискомазнинно хранене или се е хранил с богати на омега 6 храни, които обикновено водят до възпаления по артерии и органи

все пак да не забравяме, че холестеролът е основна градивна единица на клетката
началото на този режим прави именно това - лекува, създава наново ако се налага и чак след това идва ред на сланините

ако нивото на В се поддържа в рамките на 5% в началото, идва и момент на сваляне
но чак след като мине първият процес на самопоправка

да уточня, че това не са мои мисли, а изводи на мазния д-р Анника Далквист:
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

според нея също така една от причините да се намалят и/или спрат млечните е фактът, че млечните протеини по някакъв начин предизвиквали инсулинова секреция

нейното предложение е вместо сметана или мляко за кафето да се използва кокосово мляко
този съвет го четох вчера и се сетих, че съм го спазвала в началото, когато кантарът не мръдваше и после имаше резултат

сега имам кокосово мляко за една манджа за тази вечер и смятам да започна отново да прилагам този трик за известно време

...Ботни, като се заприказвах, та се сетих ... Казваше, че си срещнала
интересни работи при Аткинс. Нещо ново по тая линия?

нищо засега
ще поръчам 1-2 набелязани книги скоро
тези дни нямах много време за такива приятни занимавки, за съжаление

иначе д-р Аткинс трябва да се чете и препрочита
много  и все полезни неща има в книгите му

имах една идея от всичките ми интересни книги да направя една компилация, ама кога ли ...
пусти мързел  Embarassed

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:43 от Анонимен

# 178
W'A'S'P' , като каза кокосово мляко, та се сетих, купила съм си кокосова семтана и кокосово мляко, и двете са страхотни на вкус. Бих казала че кокосовата семтана, напълно замества готварската. Много ми харесва и я бутам навсякъде, в същото време не е толкова калорична като другата. Ще потърся, дали не мога да намеря снимка на опаковката, но ще се радвам на мнения за този вид сметана като заместител на млечните.

# 179
W'A'S'P' , като каза кокосово мляко, та се сетих, купила съм си кокосова семтана и кокосово мляко, и двете са страхотни на вкус. Бих казала че кокосовата семтана, напълно замества готварската. Много ми харесва и я бутам навсякъде, в същото време не е толкова калорична като другата. Ще потърся, дали не мога да намеря снимка на опаковката, но ще се радвам на мнения за този вид сметана като заместител на млечните.

да не е онази сухата?
аз съм доста резервирана към нея

кокосовото мляко, за което говоря, е в метални кутии
съдържа само кокос, разбит във вода
нищо друго

аз си взех 2 кутии и мисля да пия кафето с  тях 2-3 седмици
да видим дали ще има промяна някаква

Общи условия

Активация на акаунт