Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

  • 40 169
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
още веднъж честито и от мен  Hug

АССА, как е главоцепът, мина ли?
знаеш ли от какво е? да не е от много въгл. и спирането им после?


след Великден вчера мина цял ден без да помисля за сладко и тестено
цяла седмица мъки за 100гр козунак  #2gunfire
добре, че е веднъж годишно
иначе домашният шоколад е вкусен и лесен - лъжица какао, лъжица кокосово мляко и малко вода - като се разбърка добре и е ммм

от пържолите имам още доста, а и салата остана доста от снощи
ще има и за мен, и за ламите

иначе гледам по моите мъже, откакто съм режимна тук и в готвенето у нас,  как консумацията им на тестено и сладко стремително намаля
наблягат на вратните пържолки и салатата, другото е съвсем малко

виж пици ако има, се изяждат

# 226
  • Мнения: 4 806
Ботни, благодаря, че пита за главоцепа. Причината е в МЦ, не е във
въглените ... този път. Различни са.

Аз имам откровен късмет с отношението си към сладкото, даже и ко-
зунаците ... Обявя ли празник - ям, не се смущавам и притеснявам, но
после, свършат ли поводите, дойде ли ПОНЕДЕЛНИКЪТ, всичко секва
на секундата и не ме тормози никак. Това си е късмет, да. Снощи моите
ядоха парче любима торта, отказах, като казах, че не искам, а на въп-
роса защо, си казах направо - защото е понеделник и вече не ми се
яде.

# 227
  • Мнения: 146

 като казах, че не искам, а на въп-
роса защо, си казах направо - защото е понеделник и вече не ми се
яде.



те това ми хареса!
Ще работя аз въху тази фраза.

# 228
  • Мнения: 10 697
А крем карамел може ли? Е без захар то е ясно. ОбачЕ не знам каква разкладка да му направя във fitday-я. Колко яйца, колко мляко на порция?

# 229
  • Мнения: 127
Засега само се записвам, но мисля да се включвам активно. Преминавам към това хранене утре, т.е. вече днес, знам доста по темата, но мотивацията ми никога не е била цветуща...
Да не съм съвсем безполезна - http://loveubacon.blogspot.com/ , ако случайно не го знаете.  Simple Smile

# 230
  • Мнения: X
А крем карамел може ли? Е без захар то е ясно. ОбачЕ не знам каква разкладка да му направя във fitday-я. Колко яйца, колко мляко на порция?


защо не
аз си правих, когато правих и на моите
само че аз го направих със сметана и много ванилия
не стана така добре текстурата, както когато има захар, иначе си беше много вкусен
пробвах една хапка от сладкия ...  Sick аз толкова сладко не мога да ям вече

на 6 жълтъка сложих 500 мл сметана и една пръчак ванилия

Candela Obscurum, добре дошла и успех
сайта го знам от АССА
много ме кефи

# 231
  • Мнения: 4 806
За съжаление дамата отдавна не е писала, а много добре ѝ се получаваше.
Привет  Hug Как сте? Ботни, все се каних да те подпитам за въглените. То
ясно, че не са добро нещо, но си мисля, че не-доброто все пак е въпрос на
количество. Някак твоето драстично бягане от тях ми се вижда прекалено.
Имам предвид отказа от 10-те грама черен шоко на ден - изобщо не е мно-
го. Вярно, че може и без него, ама пак ми изглежда прекалено.

Напоследък наблюдавам при мен, че добавянето (рядко, веднъж-дваж сед-
мично) на някакви въглени различни от краставица и зелена салата, не ми
дават негативен, а даже позитивен ефект. Гледам да уцеля деня, в който
правя фитнес, след тренировка. Изключвам неделните си улитания, тях не
ги броя  Mr. Green Пример за такива въглени са ми сурови ядки (орех, бадем,
макадамия, бразилски орех) или някоя филийка по-суров (имам предвид не
бял) хляб.

Ботни, а с млечните как си? Аз така и не ги върнах, но за сметка на това
пак съм в увлечение със сметаната  hahaha - сега се чудя как да я нама-
лявам и отказвам, че отворя ли кутията - няма прошка  Hug Обаче кашка-
валът и сиренето си мухлясват в хладилника, не им посягам хич.

Candela Obscurum, добре си дошла  Hug

# 232
  • Мнения: X
aaa, сурови ядки и аз хапвам по малко
както и бобови, примерно 2-3 пъти месечно, накиснати, сварени и после запържени в масло

и какао напоследък  вместо шоколад
а то съдържа едно 22% В пред 18-те% на 90% ЛИндт

млечните - в кафето слагам вече втора седмица кокосово мляко
разлика не забелязвам

но последните дни направо озверях за кашкавал и за 2 дни погълнах едно 400гр
явно в случая е по-добре по малко, но редовно, за да не се получава този ефект

навън вече не си поръчвам лате
много ми сладни от разбитото с пара мляко - четох че парата правела нещо си на лактозата и затова се получавал този сладък вкус
вече си взимам обикновено филтрово кафе и му слагам мааалко мляко, ако нямат сметана

хляб не ям, освен някоя и друга хапка, когато ми замирише на припечен от синчето
ама се случва много рядко, 2 пъти месечно примерно и то по 1 кв. см  Mr. Green
хляб обожавам и затова го избягвам, защото не мога да се спра после
а спра ли се, само за него мисля после поне седмица

иначе си имам планирани В дни - Великден, Коледа - с козунаците и питките
както и рождените ни дни с тортите
но всичко е правено от мен
гледам да не консумирам купени такива - тук уж е забранен царевичния сироп, но блъскат много маргарини и много Е-та
ако си правиш ти изкушението, слагаш 5 продукта
а купеният аналог съдържа 20  #2gunfire

общо взето практиката ми е да купим нещо ново и ако ни хареса, търся рецептата и правя
пример: ванилените масленки в рецептите ми
(не забравям саморекламата, а?  Mr. Green)

# 233
  • Мнения: 4 806
Аааа, добре, че се бях  притеснила, да не си изпаднала в краен
фундаментализъм, а той винаги е недобра посока. Така мисля  Hug
Аз със суровите ядки имам малък проблем - с тях не мога да се
спирам овреме. Гледам да купувам малки опаковки, за да си ня-
мам ядове със себе си после  Crazy

# 234
  • Мнения: 8 359

моля те, кажи за ванилените масленки,
много вкусно звучи   Blush
не ги намерих в рецептите ти

аз я карам ВМ с ягоди и без млечни
и засега добре свалям фук-фук  4470 nuts

# 235
  • Мнения: X

моля те, кажи за ванилените масленки,
много вкусно звучи   Blush
...

voila:

Шведски ванилени мечти

200 гр омекнало масло се смесват с 250мл захар и 3 с.л. ванилена захар.
1/2 чл амонячна сода (http://en.wikipedia.org/wiki/Baker%27s_ammonia) се смесва с 500 мл брашно и тази смес се добавя към маслената и добре се омесва на ръка.
Оформят се малки топчета (колкото орех), приплескват се, редят се в тава върху хартия за печене.
Пекат се на 150 град, за около 15мин.



да допълня: в кутия издържаха доста дълго, едно 2 месеца
останаха си все така хрупкави и вкусни


Аааа, добре, че се бях  притеснила, да не си изпаднала в краен
фундаментализъм, а той винаги е недобра посока. Така мисля  Hug
Аз със суровите ядки имам малък проблем - с тях не мога да се
спирам овреме. Гледам да купувам малки опаковки, за да си ня-
мам ядове със себе си после  Crazy

не, не съм
споко
макар че имам дни само на месо и салати
но после идват и дни на салати и млечни

ядките са ми 200гр седмично
понякога са 300
друг път 100 или хич

# 236
  • Мнения: 8 359

охххххххххххххх,
слагам си ги в рецептите за след-като-отслабна  Simple Smile

благодаря ти  Heart Eyes

# 237
  • Мнения: 685
Момичета, а какво ви  мнението за стевията? Най-вече се чудя дали наистина е по-полезна от захарта и може да я замени, или това са празни приказки. newsm78

# 238
  • Мнения: 1 432
И аз искам да знам за стевията:)

# 239
  • Мнения: 1
ето, четете, ще получите отговор на всички ваши въпроси относно стевията
http://www.bb-team.org/articles/3177_steviya#axzz1LUkSv1HT

Общи условия

Активация на акаунт