Отговори
# 390
Здравейте момичета. Не съм много редовна в писанато, ама ви следя...

И аз май ще се присъединя към лежащите мами - дано поне да е до следващата седмица само. Имаме съмнения относно шийката,затова сега ще се следим. Аз от миналата седмица съм на Магнерич(3х1). Да питам мамите, които пият магнезий - как ви се отразява на вас? В смисъл при мен болките намаляха ама ми разстой стомаха - лекарката твърди, че не е проблем, често се случвало при по слаб стомах и ако искам да го намаля на 2х1. Аз ако хапна нещо различно от картофи,ориз, сухар и солети става  Embarassed зле. даве и намалих с кг. ...

Моля ако имате време споделете при вас как действа?

Иначе за сега това което успяхме да надзарнем,че сме мн срамежливи ... май ще носим розови гащи  Joy

Искам да поздравя Галчето и Евита за добрите новини
Галче  newsm10 и за напред

Успех и на другите мами с предстоящи прегледи  thumbsup
Честито и на всички мами разбрали пола - емоцията е неописуема  bowuu

Пожелавам ви лек и много усмихнат ден!

# 391
Супер за хубавите новини (от Евита и Галче). Дано в темичките ни до края е все така.
Лек ден на всички мами  Hug

# 392
Знаех си, че съм пропуснала нещо:
Q-T, искам да те поздравя добрите резултати от прегледа  Hug

Абе мами днес някоя от вас чувства ли се странно? От сутринта ми е едно замаяно, отпаднало, стяга ме главата от време на време и вече почвам да се шашкам. Мислех, че ми е ниско кръвното, но нито шоколади, коли и прочие не помагат за оправяне на положението и сега се чудя дали не ми е високо кръвното и от това да не ми е добре, та реших да ви питам - някоя от вас знае ли какви са симпомите на високото кръвно  newsm78

Поли, честита мома  Hug Дано неразположенията ти отминат по - скоро.

# 393
Благодаря ви за успокоителните думи за усещането на бебо  Hug, дано наистина нямам причина за шашкане.

Кокетка основните симптоми на високото кръвно са:главоболие , виене на свят и сърцебиене , но и на мен ми е замотано от сутринта  и се чуствам както когато ми е ниско кръвното.Преди малко като гледах времето казаха, че средното налягане за месеца е много ниско и може от да е това неразположение а и времето е странно.Не се притеснявай и ако можеш си измери кръвното и ако е ниско пробвай с айрян  със сол , на мен винаги много ми помага.

# 394
Koketka това с високото кръвно налягане според мен е много индивидуално. Има ли къде да го премериш? Иначе е различно някои хора казват, че имат болка в тила, на други изобщо не им се отразява дори не го усещат. Всичко е до организъм. Аз слава Богу не знам как е защото не съм вдигала, но така съм чувала. Иначе и на мен ми е отнесено ама аз така се чувствам по скоро когато ми е ниско.Сезона е с много променливо време и хора в деликатно положение като нашето го усещат по-агресивно Hug
Ако имаш възможност си го премери ако те тревожи.

# 395
Здравейте сладуранки, много се радвам на хубавите новини, когато Ви чета.
Галче стискаме ти палци, вярвам че всичко ще се оправи и резултатите на 27 ще са о.к. Аз преживях подобна ситуация с моя колежка която в продължение на месеци незнаеше какъв ще е крайния резултат.  Зная какво изпитваш тъй като тогава изтрадах нейната трагедия. Тогава си мислех, че трябва да си най - силния чавек за да преживееш това, но допоследно не губехме надежда. Сега си има едно прекрасно здраво момченце на 2 години и няма и следа от това в което се съмняваха тогава докторите. Но за малко да я накарат да махне бебчо. Така, че мила Галче не спирай да вярваш и се молиш.
Хубав ден на всички бременелки и не забравяйте позитивните писли , а от мен горещи  Hug Hug Hug и целувки

# 396
Така е, не трябва да се губи надежда!

Много се радвам на ведрите ви постове днес и радостните новини. Желая ви хубав ден, макар времето навън поне тук да е ужасно Simple Smile

# 397
  • Sofia
Кокетка, доколкото знам симптомите са сходни, както за високо, така и за ниско кръвно, най добре е да си го мериш, ако имаш с какво, при мен има главоболие, лек световъртеж от време на време и отпадналост, моето е ниско, но пулса ми е леко ускорен в момента (около 90). Мисля, че електронните апарати дават леки отклонения (лекарите обичат да казват, че не са точни, но истината е, че разликата може да е под 5 десети, които не са от значение, ако кръвното ти е ниско, тези пет десети няма да са решаващи, същото е и при високо), но спокойно можеш да ползваш такъв за китка, мисля, че вече не са и много скъпи.

# 398
КОКЕТКА и аз днес съм с леко главоболие и лек световъртеж, но моето кръвно е ниско. При мен се получава от смяна на времето, може и при теб да е така. Дано неразположенията ни са временни и бързо отминат.
На всички много  Hug  Hug  Hug

# 399
Дани, Лиле, Фели, Бубулина, то и мен като ми е ниско кръвното, съм като тресната в главата, но понеже опитах всичко, което ми помага по принцип при ниско кръвно, а ефект - НУЛА,  реших, че явно не е от това.
Може пък да е от атмосферното налягане. Нищо чудно да ми влияе и това. И без това съм почнала като пенсионерите да реагирам на всякакви изригвания, магнитни бури и прочие щуротии  Mr. Green

За съжаление в момента няма как да си премеря кръвното, чак довечера като се прибера.

И Дани, няма нищо обезпокоително с бебчето. Всичко е наред Hug Дори бях чела, че при първа бременност е нормално към 20 седмица да се усетят първите ритничета. Аз почти винаги се чудя червата ли са, бебето ли е Mr. Green

# 400
Кокетка,до скоро даже не знаех какво е да те боли глава,но от 3-4 дена усещам нещо такова,като днес е направо нетърпимо на моменти.Кръвното го мерих няколко пъти и е нормално(105/65)за мен е супер и за това и аз се учудих на какво може да се дължи това.Изпих едно кафе,като се надявах да ме облекчи поне малко,но полза никаква.Текат си ми сълзите и си ми пари на очите...Нооо от вчера съм много много щастлива,защото освен,че вече усещам бебка доста добре,ами и си видях корема как помръдва в долната си част(почти до костта) Heart EyesДори успях да я запиша и довечера ще я показвам на таткото,че днес ми е рожденник,да го зарадвам Heart Eyes
Има ли и други мами,които са забелязали такова мърдане?
Еййй...ама голяма радост било това да чакаш детенце Grinning

# 401
espri, честит ти рожденник newsm67. Да ти е жив и здрав, много послушен и добричък  Hug
И честито ти мърдане на коремчето  Party Сигурно гледката е невероятна  Heart Eyes
Аз лично не съм забелязаа такова мърдане, но честно казано не съм се и заглеждала. Обещавам, че ще почна да гледам по - внимателно  Mr. Green

# 402
 HugБлагодаря Кокетка.Всъщност и аз си мислех,че това помръдване идва от черавцата,ноо вече знам Laughing

# 403
  • София
И мен от 2 дни ме боли глава, но при мен май е от напрежение, не знам...
А за бебчето - аз все се съсредоточавам, за да го усетя, но нищо не се получава. Май още ми е рано.

yanamih ето два линка за лекции за бременни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561223.0 и http://www.themall.bg/News.aspx?News_ID=38 . Утре има интересна лекция в The MALL, а е и почивен ден  newsm78

9 МАРТ - Подготовка за раждането.
Лектор - д-р Любомир Дамянов, акушер-гинеколог, председател на Асоциацията на българските акушер-гинеколози.

# 404
Здравейте момичета  Hug
Много се извинявам за това което ще съобщя аз за пореден път загубих бебето на 6.04. през ноща прокървих обилно отлепи се плацента #Cussing out впоследстие изтекоха водите и се стигна до аборт
 newsm45 newsm45 newsm45.
Дано всички вие успеета ще се моля за Вас.....

Общи условия

Активация на акаунт