Отговори
# 630
Милен_ка, честит рожденник   bigdance2

За ягодите бях чела, че не трябва да се ядат по време на кърмене, защото тогава могат да предизвикат алергия, иначе при бременност не съм срещала. Аз редовно си хапвам от една седмица насам.

Яйца - твърдо сварени, на очи и бъркани, ям редовно. Рохки яйца, след като мъжът ми лежа в инфекциозното, не ядем.

Диана, благодарско за "менюто". Само дето хич не обичам тия зелени неща - коприва, лапад и прочие гадости.. обаче от другите неща си ям порядъчно  Laughing

# 631
И аз напоследък все на лапад, коприва и спанак налитам, обожавам супите от тези треви  Simple Smile, мога с дни да ям само това. За ягодите и меда само за кърменето съм чувала, че не бива иначе сега не би трябвало да е проблем. Другото без което не мога са яйцата и сиренето, дори си мисля че прекалявам с тях, ама много ги обичам  Simple Smile

# 632
Добре е да се знае също така, че желязото най-добре се усвоява чрез течности и най-вече, ако са комбинирани с продукти с голямо съдържание на витамин C.
Например ако за обяд хапвате черен дроб с коприва е добре да го комбинирате с домати като гарнитура или сок от праскови.

Ха, това не го знаех. Мерси, Диана! А, в тази книга случайно да пише, че витамин В12 е важен за усвояване на желязото и, че понякога хемоглобина пада не от липсата на желязо а от липсата на В12 (щото четох ли го това, каза ли ми го някой, не помня вече, ама ми се иска да разбера дали е така със сигурност, че нали сега си вдигам хемоглобина)?

# 633
И аз напоследък все на лапад, коприва и спанак налитам, обожавам супите от тези треви  Simple Smile, мога с дни да ям само това.
И аз така.Добре,че Ева също обича,че се оправдавам с нея да не ме застреля мъжо #2gunfire

# 634
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз пък зелении не ям.

# 635
Ооо, аз си похапвам аз зелено. Имам чувството,че мога от полето тревата да паса  Mr. Green . Ама аз съм друг чишит магданоз много не обичам в салатите, но заедно с копъра направо ги ям на килограм.
А и бебо ме натиска все да ям едни такива "полезни работи". Веднъж му пробутах чипс и после  Sick .
Не знам как сте вие, но мен ми иде да надигна бутилката с оцета. Искам нещо МНОГО МНООГО КИСЕЛО!

# 636
Оооо киселичко  Whistling аз по принцип обичам,а сега .....Малко ми е забранено,но как да не си кусам Blush

# 637
И аз съм голям каприз в яденето и хич не ги ям зелениите и за срамотиите и семейството лишавам от такива полезни неща Blush

Мен напоследък много ме влекат маслините. Мога и само това да ям Laughing Иначе и на сладкото не отказвам, ама то при мен е патологичен случай Blush

# 638
Мадленка,да ти е живо и здраво мъжлето  newsm59

На мен ягоди веднъж ми се приядоха и си взех,хапва си и яйца не ми пречат.А за кисело и солено си слагам ограничители че прекалявам  Grinning Grinning Grinning В началото много си ги похапвах сега по-малко,но го предпочитам пред сладкото.
Мисля че всичко във малко количество ни е добре дошло  Grinning Grinning Grinning

# 639
Галче,подсещаш ме за любите ми маслинки с бадеми обожавам ги   Grinning Grinning Grinning
Злениики си похапвам в саладки само 

# 640
Организмът се нуждае от витамин В12, за да образува червени кръвни телца и за да може нервната система да функционира правилно. Продуктите, от които може да се набави са яйца, риба, месо и млечни продукти. В плодовете, зеленчуците и зърнените храни не се съдържа в значителни количества. В някой случаи трябва да се приемат добавки с витамин В12 под формата на таблетки, за предотвратяване на дефицит в организма.
Недостигът на витамин В 12 причинява както анемия, така и явления от увреждане на нервите - парене, бодежи, промени в усещанията, дори - болки по хода на нервите.
Това намерих Тара в една статия на лекари и  си права за хемоглобина и желязото.
Галче,ти си телец и е нормално да си угаждаш.Вие телците сте си финни хора Heart Eyes

# 641
Добър ден мацки!!!
От 3 дни не съм писала и вие пак за любимата ни храна говорите  hahaha Laughing Тук даже сме се събрали доста кулинарни чада??И аз обожавам да готвя и сега съм още по-щастлива в това отношение,че нали ще се местиме и там кухнята е една голяма и удобна та нямам търпение да забъркам гозбите Simple Smile
Евита- страхотни новини,не съм се съмнявала,че такъв добър и енергичен и печен човак като теб ще има лоши резултати!!! Hug
За Галчето ще кажа,че се радвам че е пак на линия и не се съмнявам в добрия резултат на 27 !!!
Милен ка - Ч*Р*Д на мъжлето и приятно изкарване довечера!!!
Оххх,Мадленка ама какви са тия вкусотиики...мммммм??!!!Супер си,много хубави гозби  Heart Eyes
А,сега да ви кажа и аз бях днес на консултация и всичко е наред.Чухме сладкото сърчице на бебчо  Heart Eyes Само малко се ядосвам заради теглото ми ,ама ...ще се опитам да не обръщам внимание.Всеки месец качвам в повече с 1 кг и се дразня,защото много се движа и пак качвам,но ще го преживея само бебо да е добре Simple Smile
Хайде чао за сега !!!
П.П. Ха така Евита,и аз мисля че трябва повече да се наслаждаваме и радваме на бременносто,отколкото да се хвърляме в излишни притеснения и размисли!!Да ти кажа,аз съм учудващо спокойна и много усмихната от както съм бременна .

# 642
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Ох, момичетааааа  Crossing Arms С тия ваши зелени салатки пращах мъжа ми по спешност до магазина и сега ми тежи  Thinking
Днес бебчето е много активно, цял ден ме потупва  Grinning
Хубава вечер на всички   bouquet

# 643
Мерси, Диана! Аз май съм бягала от часовете по билогия, щото като прочетох това за червените кръвни телца, се сетих, че въобще нищо не знам за тях   Grinning

Значи от липса на магнезий болят мускулите, от липса на витамин В12 - болят нервите... егати живота, всичко води до болка Grinning

# 644
Хахха Тара  Joy Joy Joy За съжаление,повечето неща са болка,но има и сладка болка ...от любов,от щастие,от радост Simple Smile Днес забравих да ти пожелая по-бързо да ти мине времето до деня ,в който ще излезнат хубавите ти резултати от амниото!!!Желая ти от тук нататък само усмивки и шутове  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт