Семеен бюджет в чужбина-приходи и разходи

• 44 182
  • 512
  •   1
Отговори
# 345
защо в българската калкулация слагате телешко от 50 лв, а в немско-френския бюджет- дискаунт

не знам колко хора в Бг си позволят месо за 50лв/кг - повечето карат на кайма и колбаси ( освен секретарките, които печелят по 2000 лв разбира се  Laughing )

И в Бг има богаташи,за които 50 лв/кг месо са нищо,но те са единици на базата 7.3 милионното население.2000 лв заплата за секретарка..хм Thinking Множко ми се струва,но знам ли..ако към заплатата са включени и други екстри.

Искам само да уточня защо съм дала такава цена на телешкото месо, тъй като ми направи впечатление, че събудих коментари по този повод. Това е цена на италианско телешко месо, което в момента купуваме / не давам линкове за да не се приеме за реклама/ и го правим по следната причина: в България в момента върлува шап.

Това сериозно ли?

# 346
  • The QC to be!!!
1 bed room апартамент в щатите, в Англия, в Ирландия и тук в Белгия, се има в предвид - кухня, хол и спална; или кухня с хол в едно, но голямо, и спална отделно. Банята и тоалетната може да са заедно или отделно. Може кухнята да е като бокс или да е отделена с бар плот. Това в Бг. се води 3-стаен, като 1вото описано, или 2-стаен. Или се лъжа за това как се води в Бг.?  newsm78

# 347
2 стаен - хол, кухня, спалня
гарсониера- кухня и спалня

Рокси, ами точно млади хора, които са следвали 5 години в България и са принудени да работят за 500лв - те по какви причини емгрират ако не по-икономически?

# 348
... в България в момента върлува шап....

Това не е вярно. Имаше единични случаи на шап близо до границата с Турция. Всички животни в района - дори здравите и тези, които не заболяват изобщо от шап, бяха унищожени.
В България шап не върлува, това са някакви фантазии.

# 349
Това намерих из нета,източник - Уикипедия.

Последните три огнища на шап в България са регистрирани през 1993 г. в Симеоновград, 1996 г. в Малко Шарково и в началото на 2011 г. първично огнище на шап в близост до Кости при отстреляно диво прасе и вторични огнища при домашните животни в Кости, Резово[1] и Граматиково. И в трите случая се касае за вирус пренесен с животни или замърсен фураж от Турция. На 19 март 2011 г. е обявено първично огнище на шап в село Кирово[2], на 24 март в село Граничар[3], а на 25 март в селата Факия, Голямо Буково и Момина църква[4]. И петте са в община Средец.

# 350
Мисля, че шапът беше през януари. Не че е от изключителна важност, де.
Но не е имало никакви драматични събития в национален мащаб. Трагедията е за хората от тези села, чиито животни бяха избити и им платиха пари, с които да не могат да си купят нови.
Заразено месо не е стигало до търговската мрежа.

# 351
  • Paradise
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=689116 - това относно шапа.
Къде точно пише "върлува"?
Ето така започват легендите и митовете.

# 352
  • На остров
Чудя се въобще се хабих да пиша и защо се пускат теми като после подлагате на съмнение всяко мнение, което е по различно от Вашето..Да определено не смятам че от БГ заминават само по икономически причини хората..нито смятам, че заплата от 2000лв. която толкова ви влезна в очите е кой знае какво особено за София...И не виждам каква е идеята да се изкара как всичко е по евтино от колкото е в БГ..както и да е ..спирам да коментирам..не виждам смисъл да го правя форума вече се превърна в едно гнездо с оси..

# 353
а по какви причини заминават хората, ако не по-икономически?
Може би за да сменят климата?
Сигурно в Бг всичко им е много розово и заминавт в чужбина, не защото се надяват на по-добър живот, а просто от авантюристичен дух?
Не казвам, че всички емигранти в Бг са живели мизерно, но съм убедена, че всички имат някаква икономическа изгода, за да напуснат родната си страна

# 354
  • На остров
Piny не знам как може да си убедена за всички емигранти, след като не ги познаваш всичките..всеки си има различна причина да замине според мен...

# 355
  • в едно миланско село

Изненадана съм.
В съседна Франция за 1600 евро на месец хората си живеят царски.Нямам предства какъв е размера на социалните помощи,но силно се съмнявам да е повече от 500-600евро.

и аз съм изненадана.
ходя до Париж поне веднъж годиШно и стандартът ми се струва по_висок от наШия  newsm78
на мен си ми е скъпо.

ох моля ви се - чак пък мизерия - не бих казала.
Ние сме живяли с 1300 евро - само мъжът ми работеше, аз бях бременна. И не сме мизерствали изобщо.
Някои от вас май страдат от принцесизъм... Разбрахме, че вашият стандарт е много висок, но моля слезте на земята!
С 1600 евро в началото ( аз предполагам че това е една заплата само) ще се справят без проблеми и без мизерия!
Ако искате да докажете обратното - моля в цифри, а не в лирически отколонения!!!

аз не съм казала мизерия, казах, 4е се свързват двата края, но с лиШения.
цифрите съм ги дала, в момента по сте4ение на обстоятеслствата се налага да се издържаме с тази цифра, и бъди убедена, никакви принцески навици нямаме, просто е свързване на дввата края.  Peace

пп. в Италия социални помоЩи, ако не си работил определен период, нЕма. има разни обЩински помоЩи, които до никъде не стигат и, за които се влиза по показатели невъзможни. ако един от двамата е на свободна практика (дано така да се казва на бг), той е по презумция богат и семейството няма право да иска никаква помоЩ, освен ако работеЩият на трудов договор не представя 80% от обЩия доход. дори и в този слу4ай, ти дават, да ре4ем стотина евро на месец (според доход и брой 4ленове на семейство).

за търсенето на работа : и тук, в момента, за всяка от 4иновни4еска нагоре работа, изискванията са смехотворни : както беШе споменатоо, горна възраст 30г., висШе, мин. английски много добър, оЩе един език е пожелателен, опит в длъжността  Mr. Green
като се има предвид, 4е принципно у4ат за висШе до 27/28 години, се питаШ как мож' и опит да натрупат...
ако имаШ връзки, оба4е, вси4ки тези условия отпадат  Confused

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 15:45 от feiam

# 356
1 bed room апартамент в щатите, в Англия, в Ирландия и тук в Белгия, се има в предвид - кухня, хол и спална; или кухня с хол в едно, но голямо, и спална отделно. Банята и тоалетната може да са заедно или отделно. Може кухнята да е като бокс или да е отделена с бар плот. Това в Бг. се води 3-стаен, като 1вото описано, или 2-стаен. Или се лъжа за това как се води в Бг.?  newsm78

Имам позната която се заимава с имоти и сме го обсъждали този въпрос, абс. мешана скара е, особено с новото строителство, някой хора смятат и кухнята като стая сега, някой не, някой са по 'американския' стандарт....Според кой е пуснал една обява, апартамент кухня+баня+2 стаи (хол и спалня) може да стане 1стаен, 2стаен и 3 стаен Crazy

sin mirar atras надявам се няма да прозвучи заядливо, но имам чувството, че пишеш за някаква друга България.... не тази, в която живеят близките ми Rolling Eyes

# 357
а по какви причини заминават хората, ако не по-икономически?
Може би за да сменят климата?

Масово вече хората в БГ бягат заради неуредиците в държавата,
а не защото не им стигат парите.

Бягат от мутренските истории.
Бягат от торбичките с боклук, които красят дръвчетата в София.
Бягат от разбитите тротоари, гладните псета по улицата, убийците, които излизат след две-три години...
И да не забравяме тези, които избягаха по политически причини, както родителите ми.
Много малко знаеш за хората, които емигрират според мен.

А тези две хиляди как ви впечатлиха... Не мога да повярвам.
Можеш да избягаш от България, но българското няма да избяга от теб. Wink

# 358
  • в едно миланско село

А тези две хиляди как ви впечатлиха... Не мога да повярвам.
Можеш да избягаш от България, но българското няма да избяга от теб. Wink

е какво пък толкова странно, 4е се у4удваме?  Shocked
свикнали сме в България да се спрягат 3 цифрени заплати, пък секретарка е разтегливо понятие, тук някои секретарки не стигат до 1000 евро, естествено е да се у4удя, 4е в България се смята за нормална секретарска заплата  newsm78

(Ще те цитирам на майка ми, която пък твърди, 4е ниЩо българско не ми е останало  Mr. Green)

# 359
Таша, не са ме впечатлили 2000 лева, напротив, много ми се иска това да е средната заплата в България, за съжаление знам, че поне в Русе това е мираж. Затова така реагирах, а не че ми се виждат много пари.
Може би си права, не трябва да обобщавам за всички емигрирали, зад всеки емигрант стои лична история, която аз не познавам, но все си мисля, че човек не напуска така лесно родната си страна и родителите си и близките и приятелите си, ако не очаква някакво подобрение ( хайде да не е само във финансов аспект) в начина си на живот

Общи условия

Активация на акаунт