Семеен бюджет в чужбина-приходи и разходи

• 44 114
  • 512
  •   1
Отговори
# 420
Преди това да си оправят зъбите в БГ обаче  Mr. Green

# 421
Преди това да си оправят зъбите в БГ обаче  Mr. Green

да бе, с 300 лв заплата най_много 4етка и паста за зъби да си купят в Бг

# 422
Е сега нали се разбрахме че секретарка с английски в чуждестранна фирма в София получава 2000 лв заплата. Просто бих предложила на потенциалната кандидатка за обявената позиция да отиде секретарка в столицата където ще получава не 350 лв а 2000.
Иначе ми е интересно колко е заплата на една младша секретарка в Италия да речем, че се твърди че би могла да живее толкова по добре отколкото в България с 350 лв.

# 423
Иначе ми е интересно колко е заплата на една младша секретарка в Италия да речем, че се твърди че би могла да живее толкова по добре отколкото в България с 350 лв.

900 _1000 евро, 1800 _ 2000 лева, хайде смятай пропорции
с годините се увели4ава може да стигне и до над 2500 евро (зависи за кого работи)
за нето става въпрос

# 424
Е сега нали се разбрахме че секретарка с английски в чуждестранна фирма в София получава 2000 лв заплата.

Ако има секретарки, които да получават 2000лв заплати, то те са единици. Защото за секретарска длъжност и то с висше образование предлагат доста по-малко в София:
http://www.jobs.bg/f1122426

Предложението всички владеещи английски да тръгнат към София го приемам като ирония, макар че след десетина години някои от що-годе образованите ще са отишли там, повечето- в чужбина. Дори Пловдив още сега е град със затихващи функции и моля съгражданите да не ме апострофират без да представят аргументи за това. Naughty

# 425
unadaptable, не знам за Пловдив. Но това, което чувам за Варна, ми се изправят косите. Масови съкращения.  Rolling Eyes

# 426
вярно е, че не може да се прецени дали нямат пари за зъби, или не им е важно. знам, че масово най-важното нещо е да притежаваш якенце на Монклеър или друга скъпа марка. Примерно.
тази порода 'хомо сапиенс", не ми е много сапиенс, но ми се струва масово разпространена.

Но да оставим настрана цената на зъболечението, много други неща са адски скъпи. за покриване на тераса около 20 кв. метра с плочки , дренажи и т.н. цената е ориентировъчно около 5000 евро. Интересувах се за вътрешно боядисване на стени, ами ... в крайна сметка ще се научим да боядисваме това е. за техник за пералнята, само да дойде ( тя е в гаранция) и да установи, че проблема не се покрива от гаранцията ( т.е дори не я е пипнал), платихме 80 еуро. Поправка на неработещ звънец 40 евро.. Недай си боже да допреш до майстор, нещата стават безумни направо, да не говорим, това, което го няма в бг - че абсолютно всичко е предмет на общинско разрешение. В това отношение мисля, че прекаляват ( поне нашата община е известен Цербер).

# 427
Не разбирам защо пак обърнахте на спор темата която всъщност е за това какви са цените там където живеем, а не какви са заплатите в България. А дали е скъпо или евтино да се правят зъби тук... ами не знам, факт е че много от местните ходят да си ги поправят в Унгария и Словения, вероятно хората обичат пътуванията.

Azalee, при вас може и така да е, тук няма нито един вид корона която се поема от касата, това е лукс и е изцяло за твоя сметка.

Но да оставим настрана цената на зъболечението, много други неща са адски скъпи. 

Така е, ние платихме около 120€ за да дойде техник да развинти едно болтче и да извади 10 цента от там. Работата беше за 3 мин, но той по-малко от 15 не можел да пише.

Имам предложение всички българи да се изнесат в Западна Европа. Там само тях чакат.

В момента обаче ще имат огромна конкуренция от африканците които Италия пусна да щъкат из Европа. Честно казано изобщо не съм сигурна че след няколко години Европа ще бъде това което е сега.

# 428
Недай си боже да допреш до майстор, нещата стават безумни направо

Дааа. Аз още преглъщам на сухо един ключар, който чакахме ок. 4 ч. да пристигне, а като дойде отвори за по-малко от 10 секунди ключалката и си заминА с 214 евро в джоба Mr. Green .
Добре, че се установи , че "аварията" не е по наша вина и хазяите поеха сметката, защото още щях да сипя балкански проклятия ... Whistling

# 429
В моят град един човек отвори  фирма, в която предлагаше турове за зъболечение ( Словения, Хърватска). Вдигнаха се на протест всички стоматолози, статии във вестника, протести големи, заплахи -накрая този изчезна от хоризонта, но понякога получаваме в пощата реклами за такива пътувания. Не познавам обаче човек да го е правил...
Интересно, че например изнасяне на Калцедония в Сърбия ( или ФИАТ в Сърбия) сякаш не прави на никого впечатление, освен на работниците, които ще повикат няколко дни пред прозорците на менаджмента и баста... но дойде ли до интереса на някои слоеве и сфери тутакси реакцията е налице. Това е друга тема, де.

# 430
вярно е, че не може да се прецени дали нямат пари за зъби, или не им е важно. знам, че масово най-важното нещо е да притежаваш якенце на Монклеър или друга скъпа марка. Примерно.
тази порода 'хомо сапиенс", не ми е много сапиенс, но ми се струва масово разпространена.

Но да оставим настрана цената на зъболечението, много други неща са адски скъпи. за покриване на тераса около 20 кв. метра с плочки , дренажи и т.н. цената е ориентировъчно около 5000 евро. Интересувах се за вътрешно боядисване на стени, ами ... в крайна сметка ще се научим да боядисваме това е. за техник за пералнята, само да дойде ( тя е в гаранция) и да установи, че проблема не се покрива от гаранцията ( т.е дори не я е пипнал), платихме 80 еуро. Поправка на неработещ звънец 40 евро.. Недай си боже да допреш до майстор, нещата стават безумни направо, да не говорим, това, което го няма в бг - че абсолютно всичко е предмет на общинско разрешение. В това отношение мисля, че прекаляват ( поне нашата община е известен Цербер).

Лени , в България това е нужно , че да се въведе малко ред който тук много ни липсва.
Всеки си прави каквото си иска , никой не спазва никакви правила.
Всеки си събаря стени/включително и носещи/ , изгражда нови,  боядисва кой както му харесва.Не си плащат таксите и т.н.
Даваха един тарикат даже си беше направил тераса на несъществуваща такава.Примери бол. ooooh!

# 431
Ключарските услуги са нещо много странно в Австрия. В нашия блок сме 4 български наемателя- колеги, всички врати са с топки. Тримата освен нас са се заключвали + съседа на нашия етаж ( в един през нощта, без телефон, слязъл да хвърли боклука, та звънна на нашата врата после - изкара ми акъла, тъкмо си гладех кротко по гащи и с маска на лицето). Та сумата е между 80 и 400 евро за отваряне на вратата, в зависимост от това дали ключът е бил от вътрешната страна.
По повод здравния и всякакъв друг вид ценови туризъм с изумление разбрах, че бившата шефка на мъжа ми, чистокръвна австрийка, която освен работата си тук е член и на Надзорния съвет на дъщерно дружество в Бг, си носи обувките на ремонт в Братислава.
Аз сигурно съм непоправим случай, но не мога да си представя какво може да ме накара да си нося скъпите обувки за ремонт до друга страна- както ид а го смятам, не се спестяват повече от 50е на месец, не е стоножка все пак.
Масово скъпи коли са с немска регистрация- имаме един хубавец, с две БМВ-та в двора, едно по обикновено, и едно z3 за почивните дни Whistling- и двете са с мюнхенска регистрация.

# 432
  • Paradise
На това се казва Sparen, Рокси. Laughing (кой от където може и както го разбира)

# 433
venus1 ти само пишеш да дразниш хората.вземи си бий камшика

# 434
По повод здравния и всякакъв друг вид ценови туризъм с изумление разбрах, че бившата шефка на мъжа ми, чистокръвна австрийка, която освен работата си тук е член и на Надзорния съвет на дъщерно дружество в Бг, си носи обувките на ремонт в Братислава.
Аз сигурно съм непоправим случай, но не мога да си представя какво може да ме накара да си нося скъпите обувки за ремонт до друга страна- както ид а го смятам, не се спестяват повече от 50е на месец, не е стоножка все пак.
Масово скъпи коли са с немска регистрация- имаме един хубавец, с две БМВ-та в двора, едно по обикновено, и едно z3 за почивните дни Whistling- и двете са с мюнхенска регистрация.

Това с обувките и на мен ми е известно, и аз не го разбирам. Ако обувките ми са толкова повредени че да не мога да си позволя поправката, значи трябва да си купя нови, но хората очевидно мислят по друг начин, аз толкова на дребно не умея да пестя.

За колите с немска (и не само) регистрация, виж напълно разбирам, защото там спестяването е на цената на доста чифта обувки годишно и си струва. Тук просто застраховките за кола са огромни. Когато тук цените на застраховките станат като в съседните държави хората ще започнат да си регистрират колите тук. В Германия защо почти няма коли с чужда регистрация? И с какво ли пък австрийската застраховка е по-добра че трябва да е толкова по-скъпа?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт