Отговори
# 105
Диди666, аз не съм ползвала каишки, но на снаха ми сестра й е ползвала с нейното дете. Наскоро снаха ми се оплакваше, че племеника й пада като талпа директно на глава. Заради каишките не се е научил да се пази, не знае да си слага ръцете преди да падне, тааа не знам доколко е хубаво използването им.

# 106
  • последна надежда
Честито на всички рожденици! Да са живи, здрави и много да слушат мама Laughing!

Ники утре рано сутрин има състезание на Зимният дворец. Този път не очаквам медал, но с Марки ще гледаме и окуражаваме. На който му се гледа, събота и неделя на Зимният ще се вихрят младите фигуристи на България. Входът е свободен, но ще е студено.

Или
Браво момиче!

froh Много идейно си го измислила! Аз ще изплагиатствам за следващият рожден ден. Но ще изрежа буквите от цветен картон  Crazy.

Биби, Звездичка! Всичко трябва да се пробва, на допир, на мирис, на вкус. Ники имаше период в който си сваляше панталоните, памперс гащите и прав маркираше територия, като кученце.

Марк
преди няколко дни опипа сериозно "балкона" на една едрогърда кака, която го гушка. Голям смях беше докато обясня защо рови в деколтето и мачка.

Кърмя сутрин, следобед и вечер, но понякога си иска и по-често. А види ли ме гола, не пропуска.

Видях чудесни тортички! Красиви мами на рожденници и много усмихнати априлчета с подаръци в ръчички.

# 107
Честит рожден ден на всички вече пораснали дечица. Желая им много здраве и да растат весели и умни!!!

Не съм писала извесно време, ама все имам нещо да правя. През деня се мотам насам натам, а вечер се мятам да шетам из къщи, да пера и тн.. Но намирам време поне да попрочитам.

Габи я мъчат някакви зъби от доста време вече, но тъй като не ми дава да погледна, нямам идея отгоре ли, отдолу ли... Съпроводен е растежа отново с хрема, която вече повече от седмица не минава.
Няма никакво желание да ходи и даже се ядосва, като я вдигна както си лази и я хвана за ръчичкитв, да проверя, да не би аз пък да не се сещам, че иска да върви. Да, ама не!! Реве и иска да я пусна обратно да си лази. В парка я поставям да стъпи на земята, като се опира на някоя пейка, ей така, да върви по нея, че ме е жал само в тая количка да стои. Амя тя след няма и минута е готова да клекне и да лази на земята и аз на секундата я вдигам и тогава става страшното - кански писък с тръшкане, все едно я коля и хората ме гледат, все едно съм я набила. Миналата година се тръшках, че ще съм последната родила, а година по-късно мога да заявя, че явно ще сме едни от последните проходили. Като я гледам, си мисля, че още месец, два може да си продължи така.
А и майка ми и баща ми почнаха да ме дразнят с постоянните си въпроси дали иска да ходи вече и дали вече се опитва да каже нещо  #Cussing out  Ми нищо не казва. И не мога да си обясня, защо смятат че задължително сега е момента, в който трябва да проходи или проговори  ooooh!

За нейния рожден ден още не съм нагласила ясно схемата в главата си и не съм започнала с подготовката. Преди месец и взех една рокля на name it, една лилава, официална, ама сега да ви кажа честно малко се ядосвам. Първо - нямам с какво да я съчетая (обувки и долна блузка или боди), второ - след като дори за ръце не иска да стъпва, мисля че ще е крайно неудобно, защото то детето ще си лази по земята, а таямрокля само ще и пречи. Накрая ще си я облека със един сладурски комлект на next, поне да му е удобно на детето, ама само ще се ядосвам, че роклята няма дори да я е облякла.

Поздрави на всички и съжалявам, че поста ми стана толквоа дълъг и досаден за четене   bouquet

# 108
  • София
didi666, надписът го поръчах в един магазин за всякакви парти аксесоари, който се намира на ул. "Цар Самуил" зад Немската гимназия. Това е втората пряка след пл. "Възраждане" по посока "Св. Неделя", частта между "Ал. Стамболийски" и "Позитано".
За каишките за прохождане, за които питаш - една позната майка има такава и наблюдавам как се движи детето й с нея. Според мен са твърде неподходящи за децата - създават им доста погрешно усещане за състоянието на тялото им, въобще не допринасят за добрата координация на отделните части на тялото и равновесието като цяло. Децата не могат да си изградят вярна преценка за интензивността на движенията си, разстоянията и препятствията, които трябва да преодолеят, не се научават самостоятелно да контролират движенията си, а оттам съответно и да се пазят.

Или, браво на теб! Хубаво е, че успяваш да намериш време за такова страхотно занимание. Обожавам танците. Последно се занимавах с аржентинско танго, но..... за момента останаха само носталгичните чувства като чуя някоя позната мелодия.

iveeeta, представям си цветно случката с Марк и едрогърдата кака  Laughing  Детето си е отсега ценител  Grinning

milli_vanilli, детето най-добре си знае кога ще проходи и проговори. Повярвай ми, ще стане съвсем неусетно и скоро, но точно когато тя реши, че е готова. Али доскоро не искаше да ходи и се запъваше както Габи. С тази разлика, че и до ден-днешен не лази. Пък подпитванията и подмятанията на близки не си ги слагай на сърце. Понякога наистина е дразнещо, но едва ли родителите ти го правят нарочно - просто като баба и дядо тръпнат в очакване. После ще ги питаме като не може да я спрете да тича и да говори  Hug

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 02:03 от froh

# 109
froh  Hug
Абе да ви питам - вие как процедирате с разходките в тоя вятър? С найлони ли излизате? Че аз яко се наплаших откакто един силен порив обърна количката и си фрасна главата в цимента. А пък днес, докато шофирах и един клон ми падна на колата, да не говорим колко други колни видях да падат, които слава Богу не бяха пак върху нас. То хвърчат боклуци, чудо! Та днеска утрепах 2 чада в мола, ама утре не ми се ходи вече.
Само аз ли имам чувството, че такива ветрове, които се появиха от есента, никога не е имало досега?  newsm78

# 110
Честит рожден ден:
 на вчерашния рожденик  Георги на  MamaMoni
и на днешните:
Митко на vesi_mesi Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Евелина на tansu
Антон на jeni80
Дария на  sparkling eyes

# 111
  • София
Честит Рожден ден на Митко, Евелина, Антон и Дария!

milli_vanilli, не излизах, като гледам така, и днес ще си стоим вкъщи.  Аз се наплаших при последната буря есента, единия ден беше поутихнало, викам си става за разходка и уж наблизо, на една междублокова площадка през един блок и като почна някакво чудо, едвам се прибрах, имах чувството, че буквално ще ме отнесе с количката... А и тогава вятърът беше отнесъл половината покритие от покрива на блока ни и го беше посипал по улицата  Rolling Eyes

За прохождането не се притеснявай. И Марги беше точно по същия начин и изведнъж почна да подава ръчички да ходи, даже долазва до мен и почва да ме дърпа, за да я държа. Само след падането оня ден нещо се уплаши и от три дни пак не иска, дано да го преодолее по-бързо Sad
Та да знаете, внимавайте да не падат лошо мъниците, че явно бая сериозно може да се стресират. Да не говорим как е бушонирана милата....

И аз много се чудя за тези каишки, поне за навън сигурно ще взема, да не ми се въргаля много по земята. Така, като наблюдавам другите  прохождащи по градинките, ги ползват по една-две седмици максимум. Съгласна съм с тезата, че детето трябва да се научи да се пази.

Ех, много е готино това с народните танци. Аз не съм го практикувала от ученическите години... Ама съм и много неорганизирана и едва ли бих намерила сега време за "извънкласни занимания" Laughing

# 112
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИТКО, ТОНИ, ЕВА И ДАРИ! БЪДЕТЕ БЕЗКРАЙНО ЩАСТЛИВИ И УСМИХНАТИ!
didi666, аз също не мисля, че тези каишки са добра идея. Ние имахме от баткото /не знам къде е обаче!/, но той така и не ми даде да му я слагам. Ако имаш познати с такава, вземи го пробвай да ни ви стои като паметник в къщи! Ще си проходи и сам, като му дойде времето...
milli_vanilli, ние вчера направихме опит за разходка без найлон, но беше много гадно и Теа се размрънка. Дори и да й сложа найлона, на мен самата не ми е много гот да ме брули тоз северняк! Не я карай насила да ходи - щом й се пълзи, нека си пълзи /в къщи имам предвид/, а навън - в количката и така! Аз все още се възползвам от факта, че Теа не се е "светнала", че и навън може да препуска и не я вадя много, много...Голям съм мързел, но знам, че скоро няма да имам тази възможност и ще я използвам до край...
Или_, браво на теб! Народните танци са ми слабост и само ахкам и охкам, че и аз не мога така... Confused
А, сега да се оплача - Сашко отново е болен! До снощи беше в цветущо здраве и тази сутрин е като парцал! Познайте кой ще е следващият?! Crazy bibi, как точно предлагаше да се самоубия, че забравих?! Close

# 113
Еех, марини, няма почивка при вас! Децата ли да жаля, теб ли... Дано поне Теа изгради някаква защита от тези болести, та поне на детската да не боледува много много, живот и здраве. Знам, че звучи адски глупаво подобен вид успокоение, но така ми каза баща ми последния път, като се ядосвах,че Габи не спира с тези сополи (той е лекар) - вика, абе трябва да си поболедуват малко децата, за да се научи организма да се бори. Макар, че като гледам племенницата ми, как 2 дни е на детска и после 2 седмици е болна.... Както един колега на баща ми вика - по тия детски само тропически болести няма.

# 114
Честит Рожден ден на Митко, Евелина, Антон и Дария!Бъдете живи и здрави дечица.

marini бързо оздравяване на Сашко. Hug Направо ми писна с тези вируси..преди седмица баткото ни донесе от градината конюнктивит, зарази се и дребната, а след нея и аз. Миналата сряда се разкашля и на третия ден(точно на РД на Рали) беше с температура 39,4...заведох го вечерта на доктор и ни изписаха АБ, диагноза бронхит. В момента аз и мъжа ми плюс двете баби сме болни...а малката за момента одържа фронта...дано не се разболее..
Няма да го пускам на градина, че на Цветница и двамата имат имен ден и тогава ще правим и Кръщенето на дребната...иска ми се да сме здрави.
froh мерси за инфото..ще се възползвам и аз за следващия РД на дребка.

# 115
ЧРД на Митко, Евелина, Антон и Дария! Бъдете здтави и щастливи, мили дечица! Simple Smile

marini, няпряво те ожялих и аз! То няма отърване от тея гадни болести... Милата!  Hug
Каишките - и аз съм против. Вижда ми се много гадно да е така вързано и да виси на тях детето. Да не говорим, че по бавно се научават да се пазят. Не съм ползвала с баткото, няма да ползвам и сега.
milli vanilli, хайде състезание коя ще проходи пръва - Габи или Ели. На мен ми се струва, че няма да е скоро... Иначе върви за ръчички, но сама... не я виждам...  Grinning

# 116
  • последна надежда
Минавам само да почерпя
Ники стана втори на днешното състезание  Simple Smile http://www.youtube.com/user/iveeeta. Треньорката каза, че могъл двойно повече и малко се разочарова. Аз пък съм доволна, важното е че участва!

Вятъра е ужасен, но.... няма да пропуснем разходката след малко. Днес съм с три момчета. Моите две и едно приятелче на Ни ки.

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 16:19 от iveeeta

# 117
Честит рожден ден: Митко на vesi_mesi, Евелина на tansu, Антон на jeni80, Дария на  sparkling eyes! Пожелавам им много щастие и усмивки!

Марини, ех че неприятно, дано да се размине възможно най-леко! Не знам, аз с моите дечурлига какво ще правя, ама ме ужасяват детските градини, не само заради болестите и заради други работи!

Фро, много идейно за надписа, както Ивета е писала може и аз да пробвам да си направя за бъдещите рожденни дни!

Ивета, браво на Ники!

Ани, ти сигурно не си ми видяла въпроса, ама кажи как го направи чайчето от лук и по колко даваше, при нужда да го използвам и аз!

# 118
alice62, didi666 Благодаря  Hug сега чета ето тази тема, ако някой иска , може да прочете, не всичко ми допада, но ще избера нещо:
 Hug
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=39112

Марини, не знам какво да ти кажа, прегръдки от мен  Hug Коки и той вчера беше Ок, 20 дни беше здрав, през нощта нещо се възпали оченцето и има сополи  #Cussing out направо ми писна и на мен, ама няма как, стискаме зъби  Whistling

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 17:21 от megan@

# 119
  • София
Мацки, снощи ми се съкрати половината живот.
Леа беше в ръцете на баба си, аз срещу тях и както си стоеше изведнъх спря да диша, не може да си поеме въздух, почервеня, почна да храчи лиги + малко кръв, да хрипти, не може да си поеме въздух, абе страшно. Аз й бръкнах с пръста в устата ама нищо няма или поне не намерих. мъжът ми току що се беше върнал от командировка ( слава богу  Praynig) и оттам в ИСУЛ в спешен УНГ. Казвам им, че може да е лапнала нещо, макар че не съм видяла обадиха са на д-ра на разположение ( късмет, че беше шефа на клиниката по лапароскопска хирургия), педиатър я слуша чува леко отслабено дешане в ляво. Тестове за упойки, кръвни изследвания,  лудница. Събират екип за бронхоскопия (бъркат през гърлото в дроба да отледат дали има нещо и евентулано да го извадят) и тук идва инетресното... шансът при такава манипулация за бебета като нашите е 50:50 говоря за шанс за ОЦЕЛЯВАНЕ
Това се развива в рамките на час. Бебето реве - решиха снимка да и правят, няма нищо, гледат гърлото с лапароскоп и там нищо. По едно време спря да плаче, започна да диша нормално горе- долу, стана контактна. Отхвърлиха версията за погълнато чуждо тяло. Извикаха реанимобил оттам в белодробната педиатрия до майчин дом. Педиатръката я преглежда, слуша я доста старателно - нищо, супер дишане ( дори и като хриптеше доцента в ИСУЛ каза, че насищането с кислород е 98%, а според мен почти са задушаваше), няма Т, няма нищо, леко увеличени левкоцити - 12.Жената вика ако искате си ходете, ако искате остането - ако не бях чула предисторията щях да кажа, че детето е здраво. реших да останем, че си изкарах акъла яко.

Общи условия

Активация на акаунт