ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 713
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • dobrich
Здравейте!
Позволявам си да цитирам Питър Чапел и откъс от неговата книга "Хомеопатия - практически наръчник"  :
Вярата:
Често се среща и заблудата, че за да ти действат лекарствата, трябва да вярваш в хомеопатията. Но хомеопатичните препарати са по-силни от нашите задръжки, подозрения и съмнения. Ето какво каза един изключително скептичен пациент с тежък следвирусен синдром месец след първото хомеопатично предписание: „Ако това, че отново се чувствам добре и за пръв път от месеци имам достатъчно енергия, оценявате като успех – да, успяхте. Трябва да призная, че промяната стана в рамките на три дни след първия прием на лекарството, така че ми бе трудно да пренебрегна съвпадението.”
   Понастоящем повечето от моите пациенти са лекари, които въпреки това идват при мен с оплаквания, срещащи се и при останалите хора. Много от тях са осъзнали безсилието на съвременната медицина, но немалко са и тези, които проявяват открит скептицизъм. След първите си съприкосновения с хомеопатичните лекарства, обаче, те неизменно признават, че промяната у тях не може да се дължи на нищо друго.

За по-любопитните и по-специално за begemot - в тази книга можеш да намериш отговори на въпросите ,които задаваш  Wink
Книгата можете да изтеглите от тук :  http://www.spiralata.net/

# 211
  • София - Варна - Бургас
Дискусията е станала много хубава тука - изтървала съм част от нея, ама наваксвам Simple Smile

Имам прозаичен въпрос. В групата на децата има скарлатина. Как се отнася хомеопатията към скарлатината? Естествено, имам предвид дали се лекува само с ХЛ (знаем, че алопатите изписват АБ задлжително) и може ли да се даде нещо "превантивно", когато се знае, че ще срещнат въпросната болест. Знам, че по принцип хомеопатията не лекува превантивно Simple Smile ама да питам за този конкретен случай.  Wink

Повечето деца лекуващи се с хомеопатия, прекарват очудващо леко шарките, вкл. и скарлатината.

# 212
Днес, педиатърката ни "покани" в понеделник, на задължителна ваксина.  Rolling Eyes
Тогава, ще са изминали точно 10 дни от приема на хомеопатичното лекарство. Правилно ли предполагам, че ваксината ще съсипе всичко и трябва наново да ходим при хомеопата? 

# 213
Не виждам как можеш да вярваш в методите на хомеопатията и да вярваш и във ваксини. Та това си е оксиморон (скоро тук срещнах тази забравена от мен приятна думичка)
Конкретно по въпроса - ще съсипе.

# 214
  • София - Варна - Бургас
Днес, педиатърката ни "покани" в понеделник, на задължителна ваксина.  Rolling Eyes
Тогава, ще са изминали точно 10 дни от приема на хомеопатичното лекарство. Правилно ли предполагам, че ваксината ще съсипе всичко и трябва наново да ходим при хомеопата?  

Чак всичко, едва ли, но че ще има релапс, може да се предположи. Дайнди, а обади ли се на хомеопата си? той какво каза?

# 215
  • София

Здравейте!
Надявам се, че въпроса, който задавам, не е прекалено глупав. Хомеопатът, при който бях изрично ме предупреди да не държа на едно място лекарството, което ми даде, и gsm, но въпреки всичко снощи се усетих, че съм ги държала в един джоб заедно Sad За няколко часа е било - може би 5-6... Дали е фатално? Дали е възможно да взема нови лекарства?

Aз не бих разчител на това лекарство.

Хомеопатичната аптека е на ул. Чаталджа 13 в София - купете ново.

Вместо запис -и аз да попитам. Нашите Х Лекарства стояха в шкаф, на средната полица. Върху шкафа, който винаги е затворен, слагаме телефони, вкл. и като ги зареждаме, има и бебефон. Според вас дали са ок или са за боклука? Сега съм ги преместила, де, опаковала с фолио, но ако са се повлияли от джаджите, кел файда  newsm78
Благодаря!
Ще се връщам да чета...

# 216
Благодаря, Александър!  Hug
Ще му се обадя в понеделник, но до колкото имам спомен от предишни години, казвал ми е, че ще трябва да повторим приема... Само че не знам веднага след ваксината, или да изчакам поне седмица?  Thinking

# 217
Здравейте на всички в този подфорум!Днес само се записах,а сега съм с въпрос: имам някакви хормонални смущения от години (не са мн. съществени - освен на косата и кожата, на друго не са ми повлияли,поне не осезаемо). Скоро не съм изследвала нищо, но ми се ще да се опитам да разреша проблема с хомеопатия, а той се състои в следното:
Косата ми пада, омазнява се бързо, а стои твърда и надолу, без обем, преди беше мека, гъста, а сега пада с едни бели обвивки в корена. Кожата мн. ми се влоши - разширени и запушени пори. Въпросът ми е мога ли да ползвам хомеопатия докато кърмя и към кой хомеопат да се насоча?  bouquet

# 218
Валъри, можеш да ползваш хомеопатия докато кърмиш, даже ти е най-удачният вариант.
За избор не мога да ти помогна за момента.
Питай и Мултимодал на лични ако искаш.( знаеш я поне от другата тема)

# 219
И на мен ми е трудно да пренебрегна съвпадението Simple Smile

мерси полина, ама книгата, която препоръчваш е за емоционални травми
Цитат
"Питър Чапел показва убедително колко полезни и ефикасни са нейните похвати при лекуване на заболявания, предизвикани от емоционални страдания и травми."

Oсвен това книгата е сериозна подигравка с интелекта на читателите й, независимо дали вярват в хомеопатията по принцип или не.

Основната теза е общо взето това, че заболяванията се дължат на емоционални травми. наистина, има психосоматични заболявания, но ако всички болести се дължаха на емоционални травми, защо има заболявания и по растенията? и те ли страдат, горките? или по бактериите, или по плоските червеи?! диабетът със сигурност не е психосоматично заболяване и ще ме прощаваш, но книгата не дава отговор на този мой въпрос; апропо, не дава отговор и на много други от въпросите ми, като например как се осъществява паметта на водата, как гранулите помнят, защо ХЛ разтвори имат"трайност", не пречат ли хим.елементи които остават във водата дори след дестилиране на тази хипотетична памет, и т.н.

Цитат
Всяко потенциално лекарство, най-напред се „изпитва” върху група доброволци, на които се дават няколко дози от потенцираната субстанция. В продължение на седмици, техните реакции внимателно се наблюдават и записват от специалисти.

ето тука например, на стр. 40, Ниал може да ти каже, че изпитването трае до 2 дни, и всички без изключение изявяват доказване в този период;

по-натам се говори, че хомеопатията не е плацебо, защото действала на животни. Най-накрая открих първоизточника на това твърдение, и то е английско тв предаване, което пък е базирано на следната публикация " Efficacy of homeopathic and antibiotic treatment strategies in cases of mild and moderate bovine clinical mastitis" http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20822562 Което изследване общо взето заключва, че ХЛ и антибиотиците се справят еднакво зле при лечението на кравешкия мастит "However overall cure rate is very low for both antibiotics and homeopathic approaches, revealing the limits of both strategies.", а не, че ХЛ лекуват успешно животни. А да не се задълбаваме колко въобще може да има индивидуален подход при животни.

по-натам споменава
Цитат
Известен е експериментът, проведен от уважавания френски учен Бенвенист и по-късно повторен на няколко континента. „Нейчър” писа за него през 1988 година.
но удобно премълчава факта, че това изследване се оказва една от най-големите измами в науката и никъде никой в никоя лаборатория не е могъл да получи същите резултати;

на стр. 42 авторът ни подстрекава, ако не сме опитни в самолечението с хомеопатията, да започнем с опити с лесни ситуации, като например "• Бебета и деца, които като цяло са здрави." Shocked

И т.н. и т.н. общи приказки от рода на
Цитат
"Научни изследвания, публикувани наскоро, неоспоримо доказват правилността на основните постулати на хомеопатията. "
- цитати? Тц.

Този Чапел защо не е взел да публикува едно изследване с данни колко помага - брой пациенти, контролна група, излекуваните с ХЛ > контролната група; пък ако е повторено със същите резултати от независима група още по-добре; а само ни убеждава на думи, че помага много? Ми то и аз мога да напиша книга "Аз съм великия хомеопат Бегемот, излекувал съм толкова много хора, да знаете, аз съм супер и всички са много доволни от мен."

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 01:19 от begem0t_

# 220
Не виждам как можеш да вярваш в методите на хомеопатията и да вярваш и във ваксини. Та това си е оксиморон (скоро тук срещнах тази забравена от мен приятна думичка)
Конкретно по въпроса - ще съсипе.

Аз пък съм на точно обратното мнение. Макар философиите на двете много да се различават, като практика ваксините са единствения случай в конвенционалната медицина, при който причинителя на заболяването в обезвредена форма се използва за борба (чрез превенция) със самото заболяване, което в сравнение с другите методи ги доближава най-много до хомеопатичната практика, в която обезвредено (чрез безкрайно разреждане) иначе създаващо симптоми вещество се използва за лечение на болести със същите симптоми.

# 221
И на мен ми е трудно да пренебрегна съвпадението Simple Smile

мерси полина, ама книгата, която препоръчваш е за емоционални травми
Цитат
"Питър Чапел показва убедително колко полезни и ефикасни са нейните похвати при лекуване на заболявания, предизвикани от емоционални страдания и травми."

Oсвен това книгата е сериозна подигравка с интелекта на читателите й, независимо дали вярват в хомеопатията по принцип или не.

Основната теза е общо взето това, че заболяванията се дължат на емоционални травми. наистина, има психосоматични заболявания, но ако всички болести се дължаха на емоционални травми, защо има заболявания и по растенията? и те ли страдат, горките? или по бактериите, или по плоските червеи?! диабетът със сигурност не е психосоматично заболяване и ще ме прощаваш, но книгата не дава отговор на този мой въпрос; апропо, не дава отговор и на много други от въпросите ми, като например как се осъществява паметта на водата, как гранулите помнят, защо ХЛ разтвори имат"трайност", не пречат ли хим.елементи които остават във водата дори след дестилиране на тази хипотетична памет, и т.н.

Цитат
Всяко потенциално лекарство, най-напред се „изпитва” върху група доброволци, на които се дават няколко дози от потенцираната субстанция. В продължение на седмици, техните реакции внимателно се наблюдават и записват от специалисти.

ето тука например, на стр. 40, Ниал може да ти каже, че изпитването трае до 2 дни, и всички без изключение изявяват доказване в този период;

по-натам се говори, че хомеопатията не е плацебо, защото действала на животни. Най-накрая открих първоизточника на това твърдение, и то е английско тв предаване, което пък е базирано на следната публикация " Efficacy of homeopathic and antibiotic treatment strategies in cases of mild and moderate bovine clinical mastitis" http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20822562 Което изследване общо взето заключва, че ХЛ и антибиотиците се справят еднакво зле при лечението на кравешкия мастит "However overall cure rate is very low for both antibiotics and homeopathic approaches, revealing the limits of both strategies.", а не, че ХЛ лекуват успешно животни. А да не се задълбаваме колко въобще може да има индивидуален подход при животни.

по-натам споменава
Цитат
Известен е експериментът, проведен от уважавания френски учен Бенвенист и по-късно повторен на няколко континента. „Нейчър” писа за него през 1988 година.
но удобно премълчава факта, че това изследване се оказва една от най-големите измами в науката и никъде никой в никоя лаборатория не е могъл да получи същите резултати;

на стр. 42 авторът ни подстрекава, ако не сме опитни в самолечението с хомеопатията, да започнем с опити с лесни ситуации, като например "• Бебета и деца, които като цяло са здрави." Shocked

И т.н. и т.н. общи приказки от рода на
Цитат
"Научни изследвания, публикувани наскоро, неоспоримо доказват правилността на основните постулати на хомеопатията. "
- цитати? Тц.

Този Чапел защо не е взел да публикува едно изследване с данни колко помага - брой пациенти, контролна група, излекуваните с ХЛ > контролната група; пък ако е повторено със същите резултати от независима група още по-добре; а само ни убеждава на думи, че помага много? Ми то и аз мога да напиша книга "Аз съм великия хомеопат Бегемот, излекувал съм толкова много хора, да знаете, аз съм супер и всички са много доволни от мен."

Порових в интернет и открих, че същият този Чапел, от 10 години успешно прилага неговото изобретение - хомеопатично л-во лекуващо Hiv-позитивни и Спин в Африка, за ужас на фармацевтичните тръстове!  Sick

# 222

Винаги ли се дава конституция, ако няма остро състояние?

Не. Конституционалното предписание е само един вид предписание.
Съществуват различни видове предписание в хомеопатията.

Колко често децата променят конституцията си?

Това е абсолютно индивидуално.

# 223
Всички заболявания имат като причина емоционални травми и съм сигурна ,че всяко Живо същество има емоции и чувства.
begem0t_ разсъждаваш типично, като алопат Simple Smile

# 224

Аз пък съм на точно обратното мнение. Макар философиите на двете много да се различават, като практика ваксините са единствения случай в конвенционалната медицина, при който причинителя на заболяването в обезвредена форма се използва за борба (чрез превенция) със самото заболяване, което в сравнение с другите методи ги доближава най-много до хомеопатичната практика, в която обезвредено (чрез безкрайно разреждане) иначе създаващо симптоми вещество се използва за лечение на болести със същите симптоми.

Глупости на търкала, абсолютно по нищичко не си приличат.
- С хомеропатия не се "третират" здрави хора!
- Нищо безопасно няма в състава на ваксините
- Къде е принципа на подобие?

Появата на антитела не означава имунитет към заболяването, нито липсата на такива означава нещо. Опитът показва, че нито са ефективни, нито безопасни! Ваксините са вредни не само за отделния индивид, но и за човечеството, защото забавят човешката еволюция (в сравнение са тази на микрорганизмите) - никакъв "имунитет" не може да се създаде по този начин!  Не е възможно микроорганизмите да бъдат изтрити от лицето на земята и единственото, което може да се постигне по този начин, е след време хората да бъдем неприспособими към тяхната среда.
Изобщо - ваксините противоречат на всички природни закони.  Crossing Arms

ПП. Темата е за хомеопатия, та ако имаш какво да кажеш за ваксините - пиши в съответната тема.
Аз спирам да спамя, извинете ме.  Embarassed

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 11:42 от multimodal

Общи условия

Активация на акаунт