Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 27 862
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
...И сега да ви задам един глупав въпрос ако не друго то поне мога да ви развеселя с него  hahaha  кога си заемат позиция и спират да се въртят  newsm78.
Не мисля,че въпросът ти е глупав-най-често бебето се позиционира до 32-34 седм. от това което на мен ми е останало в главата newsm78!Разбира се има методи за позициониране (обръщане главичнио) и след тези седмици!Нашият бебо в понедлник беше главично и с лицето на вътре и затова  успяхме да му снимаме само ходилцата Laughing,но това не значи,че няма да се завърти няколко пъти до като реши да излиза! Peace
  Много хубави имена се избрали-браво!Нутела,нашият татко е българин и не мога да ти отговоря от личен опит,но мога да споделя какво казват мамите ,пишешти в чужбинския-не слагат бащино име,най -често детето е с две имена!Аз скоро се замислих тук как си почитат майките и децата носят като второ име собственото име на майката! Wink
Петя Hug,надявам се да сте добре!

# 361
Сали, наистина никак не ти е било забавно днес!!! Но това само на "бременен мозък" може да се случи!!! Или поне аз така се успокоявам hahaha

И аз съм съгласна, че баби, дядовци, стринки, лели и т.н. от родата нямат право да се месят за името на детето!!! То - името - се избира само от родителите, другите, могат само да се радват на детето!!! Hug
Наистина няма гаранция, че детето ще си харесва името като порасне!
и аз като другите момичета не си харесвах името, особено в детската градина, където ми казваха на цяло име - Татяна, много го бях намразила, но постепенно започнах да си го харесвам, е чак в 9-10 клас стана това! А пък най-мразя, когато се видя със свеки и тя вземе да се превъзнася и да ми казва Танитка, ейййй, идва ми да я ударя с нещо през устата и по главата #2gunfire

Иначе по едно време си мислех, ако бебето е момиче да го кръстя на себе си Таня или Теодора, но пък така свеки ще реши, че е на нея (тя е Тинка) и отпадна, името Екатерина, също ми е много любимо, но и то отпадна, тъй като така е трябвало да се казва свеки, ама не са я кръстили така, абе сложно е, но пак ще мисли, че е на нея, Наталия също ми харесва, но така се казва лелята на мъж ми и логично и това име отпадна, та остана това, което съм сънувала - Ения-Мария - имаме и консенсус с мъжа ми! За мъжко име за сега сме се спрели на Денис (мъж ми е Денислав), но нещо не ми ляга на сърце, дето се казва и не го усещам като ИМЕТО на бебето, та ще видим, ако захвана темата се започва един спор и накрая приключваме с "има още време, ще репим" и така!
А иначе презимето на Коско е без "ов", тъй като Дениславов не ми звучи никак добре, та и бебето момиче или момче, пак ще е без "ов/а" на презимето, иначе фамилията си е със съответното звучене накрая Wink

И аз имах куп ужасни сънища снощи, такива щуротии не съм сънувала никога през живота си, даже и не ги помня, но си бяха филми, че и няколко даже, та нощта ми се видя безкрайна! Ама попрекалих малко с колата, та може и от това да е било Whistling

Нещо друго ми стана интересно. Танче, гледам по седмици май си с мен и доколкото си спомням Коско си го раждала със секцио. Учудих се, че ще чакаш толкова много, за да ти определят дата за раждане. Аз вече знам кога ще е (ако естествено всичко е наред и не ми мине котка път). Питам се останалите от вас, които знаете, че ще сте планови имате ли вече дата или просто аз много бързам Embarassed

Ами за датата не я определихме, защото доки каза, че още е доста рано, както и аз мисля! И като се видим началото на юни месец ще определим и дата, тъй като тя иска да види как върви бебето, в смисъл, дали избързва или си отговаря на седмиците, или пък изостава, зрялост на плацентата, води, шийка на матката, абе цялостен преглед ще е и така, а и понеже от 25.06 до 06.07 моята доки ще е отпуска, та ще трябва да устискам до 07.07, ако решим да е тогава! макар че тази дата (07.07.2011г.) много ни хареса с мъжа ми нали е роден на 7 число[/size] и някак я усещам като НАШАТА дата, но да видим живот и здраве, бебето може друга дата да си хареса! Wink

Еййй, как ме хвана яд, че съм изпуснала лекцията в The Mall днес, пфууу, къде ми е главата! Иначе и на мен щеше да ми е интересно да чуя лекция за кърменето, ама съм запомнила, че има лекция на 20.04 и мислех, че няма други, пък те явно са всяка седмица, нищо Wink

такааа, извадих един крем карамел с кроасани от фурмата и метнах нещо за вечеря, та рано съм готова с вечерята Hug

Teodora_, имена с "М" се сещам за: Михаела, Миглена, Мария, Маринела, Марина, Мариета, Мая, Милена, Мирослава или само Мира, Маргарита или Марга, Магдалена....
А за предчувствието за пола и аз имах такова с Коско и се оказа вярно, сега пак имам, но един док предположи, че бебето ще е момче, нещо, с което вече почти 2 месеца не мога да свикна съвсем, та затова все още имам надежда за девойка Laughing
НО, най-важното е бебчето ми да е живо и здраво и разбора се, че е мног обичано още от сега!

Пете, драсни някой ред, когатао можеш!!! Вярвам , че сте ОК и че ремонта върви добре, ще чакам новини от теб! Hug

Сетих се и едно заглавие: "Христос Воскресе - здраве, мир, любов и Божи благослов на ЮЛСКИТЕ мами донесе", малко е дълго, но така ми хрумна Wink

Спирам, че пиша от половин час и стана ферман! Embarassed Crazy[/color]

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 18:07 от ˙·٠Bulechka™٠·˙

# 362
  • София
Здравейте!Гледам днес сте на тема имена.Всички,които сте казали до момента са много хубави Peace
Нашата кака се казва Мишел,не е кръстена никой и никой не е изказвал мнение относно това как ще се казва.А за малката принцеса,която е в корема сме решили да се казва Елена.Отново няма да е кръстена на никой. Peace Ние също гледаме как ще звучи името с презимето и фамилията,как ще й казваме на галено и т.н.
Peace

# 363
  • София
Хоп, ето ме пак!

Благодаря за комплиментите за името, което сме избрали   bouquet И аз много го харесвам, а и приказката за Снежната кралица харесвам Simple Smile

А за окончанието "ов/а" накрая на бащиното име - четох наскоро из форума, че много мами са имали проблеми с това бащиното име да няма такова окончание - Танче, при теб как беше? Явно сте се преборили, щом Коско е без -ов накрая, но имаше ли проблем с тези, които записват в родилното или после в общината?

А за харесването на името - и аз моето дълго време не го харесвах (Адриана съм), но в един момент започнах да му се радвам. Иначе са ми го бъркали с Адрияна, Андриана, Адрианна и т.н., ама какво да се прави.

Saly, бременнен мозък му викаме на това Simple Smile Много е неприятно понякога, ама какво да се прави. Аз имам чувството, че мозъка ми изтича през пъпната връв понякога. Тази сутрин например установих, че снощи не съм си заключила колата и цяла нощ си е стояла отключена на паркинга пред блока; явно имам късмет, че никой не се е възползвал.

Теодора, за женско име с М Булечка е била доста изчерпателна Simple Smile На мен фаворит ми е Магдалена; иначе се сещам още за Мирела, Миряна, Мина...

# 364
Танче, 07.07. е хубава дата според мен!

ААА и Юлка може и да си писала ама така и не разбрах  newsm78  какво стана с твоя изпит дадоха ли ти го щот изпит не се взима според мен ми се дава(лично мнение)  bowuu
Семрунка, Семрунка....Как може да изпуснеш мой постинг, като е половин страница?  Joy Все още не са излезнали резултатите, но се надявам да вържа една тройка (и това сънувах),а защото втория въпрос го обърках и писах за друго, така че той не се брои изобщо...
кКристи, а детенцето какъв пол беше? Ти направо говорящи и ходещи ги раждаш Mr. Green
Аз сега се сетих, че онзи ден сънувам, че съм с баткото и се оглеждачм в едно огледало, имам коремче, но е малко и констатирам, че изглеждам добре. Обаче в едно друго огледало виждам, как ми цъфти косата и го доближавам, за да огледах хубаво проблемното кичурче. До мен стои един човек, на който аз не обръщам внимание (аз и на живо виждам само баткото, а на сън явно само  своето отражение  newsm78) и той казва точно над ухото ми "ВСИЧКО!" Обръщам се и виждам Стоичков  newsm78 и се чудя на кой говори, макар че гледа мен. И той повтаря "Всичко! В теб ми харесва всичко! "  Joy Откъде ли се взе той в съня ми.... Joy

Оф и да ви се оплача, колко съм зле с главата вече!  EmbarassedХодих днес да подавам едни документи, и си бях направила необходимите копия преди няколко дена. Отивам аз в обедната си почивка, на майната си, убедена , че копията са ми в чантата , ама 100% сигурна! И на място почвам да ровя и виждам, че ги няма........, обаче ги няма в бюрото ми. .......  Гледам пак в чантата и ..... ги виждам , лежат си вътре кротко .... .
Е на това каво му казвате вие ?
По-скоро проблем с очите, отколкото с главата  Joy Нищо, аз и без да съм бременна не виждам без да имам проблеми с очите  Joy
...,а сега отивам да се пробвам за една малко сложничка торта,но стм решила да я правя,та ще видим какъв ще е резултата Rolling Eyes
Може ли и ние да видим резултата накрая? С рецептата!
За коластрата, от моят опит мога да кажа, че нямах никаква коластра през цялата бременност, пък си кърмих доста време Коско Wink
Танче, нямах предвид връзката между наличието на коластра по време на бременност, а че каналите не са запушени и кърмата би трябвало да слезе по-безболезнено. Иначе надали има връзка с това колко време ще се кърми...Какво реши с пилето на Коско? Поне аз разбрах, че в момента това ти е дилемата?
Юле[/b] и аз съм с едно бебе и вече съм 10 + кг., но да ти кажа този път си имам апетит и добре се храня  Mr. Green
Абе аз нашето знам  как става, обаче как става обратното... не съм го постигнала като знание все още  Mr. Green
Относно коластрата – ами аз все още нямам, това дали е признак че ще имам проблем. Дано не  Praynig
Адашка, не се притеснявай, не е задължително да имаш проблеми с каналите! Просто като са "разработени" предварително би трябвало да е по-лесно (по пътя на логиката)
Раккаус, дай тел на майка ти два прочете и моите скрити мисли, за които нямам представа и да ме открехне, та да не ходя при Цвети33  Joy Тя вместо да се радва, че имаш слабост към нещо определено... newsm78 те юрка. Имате много ми харесва, ама гледай като имаш момче да не го кръстиш Кай, че майка ти ще хване къра  Mr. Green

# 365
На темата с имената сте се спрели Mr. Green, аз няма да се повтарям, щото вече съм казвала как са избарин именат и на двамата младежи. Не съм суверна, наричаме го на име от първите месеци нашият нероден младеж(Михаил), купила съм почти всичко, детската е подредена без креватчето и без да съм изпрала дрехите. С това ще се заловя през май. А за презимето и фамилията, не сме мислили, защото и двете имена са български и нямат проблем с произнясането и звученето.

За позицията на бебто, Ели правилно ви е обяснила, че до 34 г.с. се обръщат, но може да се обърне и след това. Първото ми дете беше със седалишно предлежание до 33-34, това сега също е седалишно предлежание. Баткото се беше по обърнал, но се роди главично (с ръце сложени пред главата). Този младеж ще раждам секцио и не с евълнувам толкова от предлежанието.

Излязоха ми резултатите, за съжаление албумина в кръвта не е добър и почвам да взимма млечен  протеин и на всеки 10 дни да следя кръвна картина, чернодробн ензими, урина и доплер на бебето Crossing Arms. Поне за сега чернодробвните и кръвта са добре  newsm10, щото ако и те се влошат нещата стават критични, стискайте ми палци да няма такива неща поне до 36 г.с.  Имам и някаква инфекция, защото серумният белтък ми е доста повишен, предполагам че са моите бъбречни истории или любимият ми синузит. Чакам стерилната улина и ще се разбере  Mr. Green

Да се похваля днес ходих на обяд да гледам Love.net и го препоръчвам, доста се посмяхме с мъжо, че ние сме двойка от 15 години и имаше едни комични сцени с такива като нас. Всъщност във филма има за всеки по-малко, доста добре е направен.  Peace

# 366
Здравейте!
МНого приятна е темата,която сте подхванали:)
Ние вече повече от месец си имаме избрано име,с което си наричаме бебко-Калоян.Честно казано не се бяхме замислили,че след (доста) години децата му ще имат презиме Калоянов/а...Ама какво пък,не е толкова зле:) Но след доста обсъждане и отхвърляне единствено това име хареса и на двамата и вече не можем да си го представим да се казва по друг начин!Дори свеки,като купува вафлички и шоколадчета,купува по 2- 1 за Диман и 1 за Калоян(т.е.за мен)Таткото все го пропуска Joy Аз не съм кръстена на никого и майка ми винаги ми го е повтаряла с особена гордост,затова се учудих,като ме попита как тъй точно Калоян сме избрали...тя се надявала да е Петър,като баща ми...Но повече не сме коментирали,и двамата ми родители казват,че и Хасанчо да е,пак ще си го обичат много Hug
Епона,на какъв трън си се набола?Някъде бях чела,че ако имаш заседнало трънче от кактус много помагало да се намежеш с вазелин-трънчето само излизало на повърхността.Но не ми се е налагало да опитвам.
За коластрата-и аз няколко пъти съм имала по някоя капка,но не всеки ден и мисля,че е нормално.Като че ли по-често ми се случва,ако съм със сутиен(аз рядко нося) или по-тясна блуза.Но може и само да си внучавам,че е така.
Искам да попитам нещо момичетата,които имат киселини:Освен парене в гърлото и хранопровода-друг дискомфорт има ли  при вас?НА мен като че ли за тези оплаквания ми помага сусамовия тахан,но имам и една болка 2-3 пръста под гръдната кост.Не мога точно да обясня-не е парене,по-скоро е все едно нещо ми е заседнало в края на хранопровода.Боли ме като се храня,боли като пия вода,като преглъщам...И това е през цялото време,докато не тръгнат киселините...Тогава болката спира и почва  Sick Ех,няма угодия
Уф,сега отива да си допопълня данъчната декларация,че щяхме да забравим тази година...Тооооооооолкова ми е досадно цялото това смятане!

# 367
А за окончанието "ов/а" накрая на бащиното име - четох наскоро из форума, че много мами са имали проблеми с това бащиното име да няма такова окончание - Танче, при теб как беше? Явно сте се преборили, щом Коско е без -ов накрая, но имаше ли проблем с тези, които записват в родилното или после в общината?

Ами в болницата тази, дето записва имената на децата се опита да ми дава акъл и да ми обяснява как щели да ни глобят newsm78 и пак да си има "ов" , ама като си навия нещо на пръста с мен на глава не се излзиа и така, записа детето, както исках! Други проблеми не сме имали, както и не са ме питали дали детето е с две имена, както пък мислеше мъжа ми!

Танче, 07.07. е хубава дата според мен!

Благодаря!!! Hug
А за проблема на Коско ще се реши до края на месеца, така съм го намислила, все пак със сигурност ще се наложи малка интервенция под пълна упойка, но повече няма да мислим за това!!! Като стигнем до там ще моля за стиснати палци!!!
Чакам да мине Великден, да си изкараем спокойно празника и тогава ще звъня на док, да видим кога ще се действа!!!

А за връзката между коластра по време на бременността и дългото кърмене, разбира се, че няма такава!!! Дано никоя от нас няма проблеми със запушени канали и има успешно и дълго кърмене и щастливо кърмече, което да се отбие само, както стана при мен!!! Hug

# 368
  • София
Здравейте, майчета  bye
Тук съм, но...имах нужда от малко почивка  Mr. Green Добре сме всички  Heart Eyes
Мъжа ми си беше няколко дни вкъщи и все по улиците се подвизавахме  family С ремонта не мога да кажа, че имаме напредък....Приключихме с боядисването, но всяко нещо изисква време, а тъй като не разчитаме на майстори, а мъжа ми прави всичко сам, отнема повече време....Той, милия ходи и на работа...като си е вкъщи, и ако е хубаво времето, гледаме да излезем и ремонта малко остава на заден план  Rolling Eyes Но все си викам, има време до юни  Wink
Другата седмица в събота, сме на 4Д и нямам търпение вече да се порадвам на малката ми принцеса  Heart Eyes

Гледам пак темата за имената сте подхванали  Grinning Аз бях казала преди...Ние не говорим много на тази тема...обсъждахме 1-2 пъти и уж мъжа ми хареса името, което на мен най много ми допада и повече не сме говорили....когато на скоро пак питах мъжа ми, че трябва да мислим сериозно за име, той ми каза "е, нали вече го измислихме"  Laughing Та май сме готови  Heart Eyes

За коластрата- на мен първия път, нищо не ми е текло докато не родих...за сега положението е същото, нямам течове...Надявам се, това да не е предпоставка за проблемно кърмене, както първия път  Tired

Танче, само ще ти кажа, че стискам палци да се оправят нещата с Коско по скоро Praynig Ще ти е трудно, но всичко ще мине  Hug
Джен   bouquet Пази се, още малко остана до финала  Hug

И още нещо...Преди време имаше тема, тук във бг-мама "Разкажете за раждането си"...Аз бях писала там и бях разказала за моето първо раждане...Та, ако на някой му е интересно и има време може да прочете- ето:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355917.msg12298688#msg12298688

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 19:11 от petya_

# 369
Нада аз съм с термин 5.07,но с доки си говорихме,че след 27.06 ще вършим работа и не мисля че е рано,ако бременността е нормална и няма засега видими проблеми.
За презимето-учудвам се че има проблеми,Калоян е без окончания на Ов и стана само с една молба в общината,нищо сложно.Само условието е и другите деца в семейството да са без ов/ова.
Юле тортата не се оказа толкова трудна колкото си мислех,но аз не и правих външни украси,защото ще си я ядем само ниеСнимки ме мързи да правя Rolling Eyes.Ето ти рецептата,хубава стана много.Аз правя само половината доза,че няма изяждане иначе Laughing
торта Династия
Продукти за блата

10 белтъка
300 г кристална захар
300 г смлени орехи
3 с.л.брашно
кора от 1 лимон
3 пак.ванилия

Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта и всичко се разбива до пълното им разтваряне.Добавят се смлените орехи,брашното,настърганата лимонова кора и ванилията.Сместа се разбърква внимателно с лъжица или лопатка.Изсипва се в правоъгълната тава от фурната,застлана с хартия за печене.Блатът се пече на 150*в предварително загрята фурна.
/Аз я правих в кръгла форма и пекох блатовете поотделно иначе няма да можеш да ги нарежеш/
/Продукти за основния крем

1 литър прясно мляко
10 с.л.захар
8 с.л.брашно
10 жълтъка
кората от 1лимон
2 пак.ванилия

Брашното,захарта и ванилията се смесват в купа и се разбъркват.Добавя се малко мляко до получаване на каша.Прибавят се жълтъците и настърганата лимонова кора.Всичко се разбива добре и постепенно се разрежда с останалото мляко.Сварява се гъст крем.След като готовият крем изстине се разделя на две части.Към едната се прибавя 250 г масло,разбито на пухкав крем със 100 г пудра захар.Масленият крем се разбива добре с миксер.Към другата част от основния крем се прибавя200 г разтопен на водна баня черен шоколад.И този крем се разбива отново добре с миксер.

Изпеченият блат се разрязва на три ленти по дължина.Сглобява се по обичайният начин - блат,кремове;блат,кремове и т.н.(Кремовете се намазват един върху друг - маслен,шоколадов).Тортата се намазва отстрани и отгоре с крем и се гарнира с млени орехи.

# 370
Здравейте, милички  Hug
 Ели, Джен, браво за резултатите  Hug Hug Hug
Честити покупки на всички  Peace , скоро ще снимам моите и ще ги видите.
Днес ходих до Бейбимола на Околовръстното да гледам колички - е, пак не си харесах  ooooh! Продавача ми хвалеше и прехвалеше Макларън  Close , който е с двойни малки колелца - аз неискам двойни и малки, с две отделни дръжки - аз искам една цяла и няма 100% легнало положение - а аз искам да има... Е, това не го разбирам  #2gunfire
Иначе си купих контейнерчета за кърма, 2 биберона за шишета, които в последствие видях че са Л размер  ooooh! , а на мен ми трябват М и С ... Просто не преположих че има Л размер за новородени  Thinking
Купихме и латекс за спалнята и кухнята, ама ще боядисваме чак края на май...
В петък може и аз да се включа за лекцията  Wink

За имената - и на`ща красавица ще е без -ова накрая на бащиното име, защото Викторова изобщо не ми харесва  Naughty
Да ви питам дали някоя от вас мисли да ражда при д-р Дяволов в МД?

# 371
Благодаря на всички за стиснатите палчета  Hug Бебка е вече 909 гр.  Heart Eyes Върви 3-4 дена напред.

Не съм ви изчела от днес  Blush Обещавам утре сутрин да наваксам...
Целувки по коремчетата   bouquet

# 372
Пете, Hug  bouquet

такааа, готова съм с вечерята, даже 3 пъти я допичах за по няколко минутки, че добавях разни неща отгоре  chef bowuu

За имената - и на`ща красавица ще е без -ова накрая на бащиното име, защото Викторова изобщо не ми харесва  Naughty
Да ви питам дали някоя от вас мисли да ражда при д-р Дяволов в МД?

Hug Аз ще съм при д-р Камелия Кръстева. Hug
То май става някаква тенденция последните години да няма окончание "ов/а" на бащините имена, но е хубаво, че имаме този избор!!!
А аз дори и молба в общината не съм подавала! Сега се сетих, че когатао мъж ми дойде в къщи след като беше взел акта за раждане на Коско беше мнооого изненадан, че няма "ов" и ме попита защо е така, очаквайки да кажа, че са сбъркали, но пред свършен факт какво да направи hahaha

И наистина би било много странно само едното дете да е без "ов/а", а другото да има newsm78
на Коско имената са: Константин Денислав Николов, звучи ми много добре, за бебето името за момче - за сега - ще е Денис Денислав Николов, а за момиче: Ения-Мария Денислав Николова, мисля, че и двете звучат добре Wink Поне на мен ми харесва как звучат

echolalia, радвам се, че всичко с бебка е ОК!!! Hug  bouquet

Пожелавам ви лека и спокойна вечер, ако мога ще намина по-късно пак, ако не - утре с кафето съм на линия!!! Hug

# 373
The Faith, аз съм се насочила към д-р Гунев в МД, но чувам страхотни отзиви и за д-р Дяволов, доколкото знам и той е страхотен  Peace
За МД София ми казаха, че е важно да си избера и акушерка, която да ми помага преди и след раждане и ми препоръчаха горещо Даниела Дончева, обаче още не съм я виждала. Ако има някой мнение от личен опит ще е страхотно да сподели  Hug

# 374
The Faith, аз съм се насочила към д-р Гунев в МД, но чувам страхотни отзиви и за д-р Дяволов, доколкото знам и той е страхотен  Peace
За МД София ми казаха, че е важно да си избера и акушерка, която да ми помага преди и след раждане и ми препоръчаха горещо Даниела Дончева, обаче още не съм я виждала. Ако има някой мнение от личен опит ще е страхотно да сподели  Hug
Хм  newsm78 , и как ще "избираш"  акушерка - официално или... на ръка  Whistling

Танче, ти ще си със секцио нали?
Имената които си избрала определено звучат по-добре без "ов" накрая!

Общи условия

Активация на акаунт