От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 590
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Трудно ще обясниш как го правиш това да се движиш назад във времето и тема от април месец да ти помогне да направиш избор на матрак през януари  Laughing

А необяснимото е защо толкова активно защитаваш избора си - когато човек споделя, той го прави с един пост, след което, ако някой се обърне към него - тогава може да напише нещо доуточняващо.

И като не можеш да го обясниш по друг начин противоречието в постовете си и неизчерпаемата си активност- започваме да си служим с разни смешни клишета за "филми" и темподобни  Laughing

А вие няколко човека се включвате не по темата толкова, колкото да  се покрепяте взаймно, и да си "осигурявате алиби", че сте честни в постовете си.

А, Lei, ако прочетеш внимателно първия ми пост, ще видиш, че аз също подкрепям споделянето на впечатления - съмнително става, когато едни и същи хора пишат по 100 пъти "уж" по темата и ако някой се усъмни в написаното, си адвокатстват една на друга.

А в същоото време всяко положително мнение за друга марка определят като "реклама". Това не е ли двоен стрндарт, т.е. като е за Екон - не е реклама, ама ако е за която и да е друга марка - тогава е.

Значи само на Екон, ако си избера матрак, което  е възможно, стига да ми хареса, само тогава имам право да пиша и няма да се сметне за "реклама"  Grinning

А ако забелязвате при положителните мнения за другите марки, хората са споделили за опита, които са имали - и хубав и лош и толкова. Нито си адвокатстват, нито се обясняват в 1000 поста.
Но мисля, че мнозинстово от хората разбраха много добре за какво говоря. Няма нужда да ги отегчаваме повече. Нещата са повече от очевидни   Simple Smile

[

quote author=Feeling link=topic=575579.msg18694551#msg18694551 date=1305373150]
Явно след като съм споделила, нямам право да пиша в темата.
Посочвала съм новата тема, защото след като има нова, логично е да се пише в нея. Не мога да те убедя в правотата си така, че приключвам дискусията.

Много филми гледаш май.
Хайде всичко хубаво!

[/quote]

# 121
    Съжалявам, че мислиш така, наистина, говоря за Екон.Докато аз  чета мнения и на хора, които гласуват за Тед или НАНИ, или пък Дормео с много постове.Това  никак не ме дразни, защото в крайна сметка, когато отида да си купя матрак, избора ми ще зависи от това дали на мен ми харесва, а не поради мнението на pepiii, soni33 или peperudka lekokrila.По-скоро е важно какви са отзивите относно цени, обслужване, доставка, наличност, дали  отговаря на рекламата, която му се прави...такива неща Peace
  И като загърбим противоречията и заяжданията, нека ви споделя какво си сътворих току-що.Понеже съм в абсолютна финансова невъзможност да си закупя анатомична възглавница (на коя да е марка- уточнявам), аз реших  нуждата си другояче.Разпорих двете декоративни възглавнички на Екон, които ти подаряват с матрака.Те и без друго за нищо не стават и само се търкалят насам -натам.Може би са удобни за бременни, да се подпират с тях Laughing де да знам.И от двете  си направих една.Стана си като купешка.Предполагам, че ако човек има изрезки от дунапрен, ще постигне същия ефект.Тъй , че , ако имате някакви шивашки умения и тия  възглавнички ви пречат, може да се пробвате и вие.Костваше ми 30-40 минути всичко.

# 122
Аз спя на ортопедичен, но нямам проблеми и на обикновен и то стар не много дебел дунапрен (едно от леглата е с такъв "матрак") Обаче ме боли кръста само като спя на пружините на Тед, категорично на никой не ги препоръчвам  Sick

Абе, хора, не ви ли прави впечатление, че тук двама-трима души се опитват да манипулират мнения и да ни насочат към дадена марка. Пазят си "гърбовете" взаимно и са много активни в оплюването на една марка - защо ли ? А в същото време ми гледам, че именно тя води в анкетата и то доста убедително.

И за да се "замаскират", действат на принципа "Крадеца вика дръжте крадеца".
Собствените ти анти реклами са много показателни. Интересно дали на пружините на ТЕД само те "боли" или на всички други модели с пружини  Laughing Че не си се усетила и дори да е по-отчетливо си болднала "само".  Sunglasses

Много се дразня, когато някой се опитва да манипулира хората и да хитрува. Нека всеки си изказва свободно мнението - нямаме нужда някой да ни "напътства" в четенето на мнения.

И както споменах вече ми предстои покупка на матрак, се загледах в темата, но  от всичко прочетено, по-скоро оставам по-объркана, а не по-осведомена. Прочетох и добри, и лоши отзиви за всички цитирани марки и тъй като усещам, че по-скоро тук представители на няколко марки се надвикват помежду си като на пазар "Ама, вземи нашето ! Другите не стават !", смятам да послушам lost и се доверя на собственото си усещане по време на тестването в магазина  и на място да реша

сори ако така е прозвучало, имаме 4 различни пружинни матрака  Тед и са ужасни, и винаги са били такива, дори не само в началото. А ти Дима - ще се радвам да разбера че си купила пружинен матрак Тед наистина, пожелавам ти приятна употреба, дано да ви е удобен .... аз за съжаление не мога да им се наслаждавам. Само от тях ме боли кръст, това е факт. Други марки пружинни не съм пробвала и изрично съм го написала. Ортопедичния ни е ок, нито съм дала име нито марка, нали? и няма да го препоръчвам, щото още ме боли сърцето за цената която платихме... Дори стария тънък дунапрен на едно от леглата ми е по-удобен от тедовете.
влязох пак в темата и четох защото ни трябваше матрак за ново легло на вилата. След като се убедих че не мога да си позволя качеството което искам, този път си купих от практикер 2 дунапрена 1.30 х 2.00 х 0.08м за 110лв общо, уших им калъф с цип и съм безкрайно доволна. Удобно ми е и ми е евтино, спестих си 850 лв, за мен това са много пари...
Успех в покупките на всички.

# 123
  • София
Онзи ден избрахме с мъж ми на Магнифлекс, модел Аманте. Вчера го поръчах с 10% отстъпка , дано сме доволни  Praynig , но ТОЙ го избира та ако не ми е удобен ще мога спокойно да мрънкам  Mr. Green

# 124
Имаме нов матрак Парадайз, напред в темата писах... днес обаче поръчах същия размер твърда основа, само че на Тед - магазина ми е близо. Дали има проблем? Еднакви размери са...  Simple Smile Сега се размислих, та реших да питам...

# 125
Фри,
Това мисля да направя и аз-да събера 2 дунапрена,но се колебаех.Трябва ми нещо възможно най-евтино за "чекмеджето" на легло-сандвич, което/долното легло/ ще се ползва в изключително редки случаи, но все пак се колебаех. Та питам-доволни ли сте? То е рано да се каже ,щом е ново, но все пак..

# 126
  • София
  Аз пък искам да попитам, ако е по поръчка, дали могат да ми направят маткар, който не е правоъгълник, а е скосен в единият край. Както са ъгловите шкафчета например. Проблема ми е, че трябва да направя по-късо едното легло, за да има място да се минава от врата и да остава нещо като коридорче, леглото ще е срещу вратата. И се замислих, така или иначе и тогава ще е по-поръчка, защото ще е по-къс, а и леглото ще е по.-поръчка, не може ли просто в единият ъгъл да е някак скосено, а реално да си остане стандартна дължина?

Нещо подобно имам предвид? Всъщнотс две от леглата ще трябва да са ми така, само едното да остане стандартно Simple Smile
________
|               |
|_______/

# 127
  • на майната си
Тук в ценовата листа съм виждала, че имат нестандартни форми и размери, предполагам и други фирми предлагат:
http://blian.bg/index.php?option=com_content&view=article&am … =81&Itemid=54 - най отдолу има линк.

# 128
  • в белята
Аз пък да се оплача от моя матрак на Блян ,не знам какъв точно модел е защото съм изгубила фактурата ,само си спомням ,че е латексов и е многооооооооооооо тежък. Та за има няма 3 години се деформира ужасно,стана на бабунки,само от тази страна от където спиш ти е що годе удобно ,защото се е изтърбушил по твоята фигура ,и да уточня ,че до преди половин година чинно го обръщах всеки месец както е оказано.Също така и ръбчета са се сплескали и са на вътре ,абе изобщо няма правоъгълна форма................... Sick Sick Sick ( и за да не сметнете ,че е някакъв вид анти реклама ,при пожелание мога и да ги снимам)

# 129
Хепи, моля те поясни какъв точно ти е матракът, защото точно се бях засилила да си сменям стария Блян с нов и се чудя какъв модел да избера. Преди 12 години си купих от същата марка матраци и за спалнята и за детската но вече са амортизирани.  Спалния матрак е на дупка от страната на мъжа ми, а на детето точно по средата има хлътване, та както и да се върти все в дупката пада. Тогава нямах толкова много модели , само един при различни размери. Срокът им беше 5 години на гаранцията, така че вече е нормално да плачат за смяна. Проблемът ми е че от толкова марки и модели не знам на какво да се спра. Все пак бих искала поне 10 години да ги ползвам с кеф.

# 130
  • Стара Загора
Аз пък да се оплача от моя матрак на Блян ,не знам какъв точно модел е защото съм изгубила фактурата ,само си спомням ,че е латексов и е многооооооооооооо тежък. Та за има няма 3 години се деформира ужасно,стана на бабунки,само от тази страна от където спиш ти е що годе удобно ,защото се е изтърбушил по твоята фигура ,и да уточня ,че до преди половин година чинно го обръщах всеки месец както е оказано.Също така и ръбчета са се сплескали и са на вътре ,абе изобщо няма правоъгълна форма................... Sick Sick Sick ( и за да не сметнете ,че е някакъв вид анти реклама ,при пожелание мога и да ги снимам)
На мен обаче ми звучи точно като анти реклама,защото матраците на Блян не са от латекс , а от полиуретанова пяна която изобщо не е тежка.Затова ме съмнява,че и марката на матрака не си спомняш .

# 131
  • Враца
Аз да похваля нашият матрак. Препоръча ни го човека от фирмата, който ни прави спалнята от пенолатекс е доколкото разбрах впоследствие на Латекс, както се изразява мъж ми като в облаче сме. Отпочиваме си идеално, а аз съм проблеми в кръста и от повечето матраци се схващам.

Като сравнявах наскоро цените се оказа доста прилична цена, особено за качеството, което е. Води се и антибактериален и при прането му нямаше, кой знае колко акари, което ме кара да вярвам, че наистина е така. Ползваме го вече трета година и не е мръднал нито мухлясал (както беше на систъра ми сезонния на Тед). Има си калъф, който се пере (много добра екстра която ни препоръча пак човека, а беше с 20-тина лв повече). И тъй като не го видях при гласуването смятам, че ако прецените определено има място там.  Peace

# 132
при прането му нямаше, кой знае колко акари, което ме кара да вярвам, че наистина е така.

Как разбра, че е нямало акари при положение, че те се виждат само под микроскоп?

# 133
  • Враца
Аз го пера с прахосмукачка и във водата, когато има акари се вижда мазен и черен филм (първо изсмуква прахосмукачката, след което с парата би трябвало яйцата им или там каквото е да се унищожи). Ярък пример за това какво НЕ трябва да избираме е диванът ни, който задължително на месец поне веднъж трябва да се минава  Sick не знам заради дамаската или заради материала под нея

И понеже отворих темата за парата. Някой може ли да ми каже дали мога да съсипя матрака ако примерно на два три месеца го минавам с пара, че мъж ми само ме хока да не прекалявам

# 134
Аз да похваля нашият матрак. Препоръча ни го човека от фирмата, който ни прави спалнята от пенолатекс е доколкото разбрах впоследствие на Латекс, както се изразява мъж ми като в облаче сме . Отпочиваме си идеално, а аз съм проблеми в кръста и от повечето матраци се схващам.

Като сравнявах наскоро цените се оказа доста прилична цена, особено за качеството, което е. Води се и антибактериален и при прането му нямаше, кой знае колко акари, което ме кара да вярвам, че наистина е така. Ползваме го вече трета година и не е мръднал нито мухлясал (както беше на систъра ми сезонния на Тед). Има си калъф, който се пере (много добра екстра която ни препоръча пак човека, а беше с 20-тина лв повече). И тъй като не го видях при гласуването смятам, че ако прецените определено има място там.  Peace

ето това е и нашия матрак  smile3531 на малката също взехме от пенолатекс  1crib
а относно акарите  newsm78 пише че отблъсква всички видове акари ама вие ся ме объркахте  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт