От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 689
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Софето
Някой да ми препоръча удобни възглавници  Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Хора моля ви, помагайте! От една седмица в дома ни има два единични двулицеви матраци на Хегра -модел Стейси. Изглеждат превъзходно, като легна или седна са ми удобни, мъж ми спи с наслада милия, а мен ПРОДЪЛЖАВА да ме БОЛИ гърба. Точно под плешките, сякаш съм с мусколна треска. И се будя по сред нощите и се местя на стария ми изтърбушен диван, но на сутринта поне нямам болки. Та въпроса е, какво сгреших. И тъй като ми предстои купуване на нови матраци и за децата(едното от които с тегло над 100кг.) има и надежда, че мога да поправя грешката, като предоставя Стейсито на големия ми син, а аз си избера вече подходящ за мен и моите болежки матрак. Сега търся съвет, какъв матрак при проблеми с гърба да избера. Дайте ми идея, че така не се живее, станала съм раздразнителна от това, че не се наспивам и си го изкарвам на околните
Било важно и каква рамка ще избере човек, е - нашите са на Рос мари - Дрийм систем ракла.

# 482
Да споделя- топ матрака на Нани, който взехме много ми харесва. Върши работа и е удобен. Ще видим колко време ще издържи, но и година да е, пак ще е добре- взехме го като временно решение за неудобната спалня, докато стане време за ремонт.

# 483
Мечо Пух, сподели модела Wink. И аз вече реших да взема топер от Нани, цените са
най-поносими, а и при нас е за временно ползване за детската стая.

# 484
Някой да ми препоръча удобни възглавници  Simple Smile

Малко ставам досадна с тази Икеа  Embarassed, но там видях най-голямо разнообразие от възглавници. Има три типа - за хора спящи настрани, по гръб или по корем. Пълнеж - с пух, с пера, с пук и пера, с пяна, с полиестерни топчета, микрофибър и др.

# 485
  • Варна
Хайде и аз да споделя моите премеждия и последващи действия с матраците , продавани в БГ. Преди 10 години си купихме латексов матрак на Екон , но с времето се втвърди и хлътна. По това време правихме ремонт на детската и решихме с жена ми да вземем латексови матраци на децата пак от Екон. Дойдоха доооста миришещи на кисело матраци, та ги върнахме за пране в завода. След прането пак миришеха и ги върнахме като ни върнаха парите. Купихме от ТЕД Антистрес и сме доволни. Относно нашата спалня сменихме латексовия с Тед МАТЕРА но жена ми получаваше контракции от твърдостта му( бременна) и пак го върнахме. Решихме да пробваме с НАНИ Сирена мемори- искам дебело да подчертая , че този матрак от ДУНАПРЕН и 3см мемори е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БОКЛУК на който сме спали. Ще се опитаме и него да върнем. И като в народната приказка за Неволята , започнах да се интересувам как са направени английските и американските матраци на които съм спал когато съм бил на конгреси.
Според проучването , най-добрата система е комбинацията pocket springs+ латексови слоеве и естествена вълна като вата. Дебелина 30-40см. Тази система дава анатомичната извивка на матрака  по тялото и комфорта от латекса.
Така реших да си направя желания матрак с материали с които се правят матраците в Бг но на 3пъти по ниска цена- поръчах си pocked springs ядро, две ядра по 10см латекс и калъф , който ще ми го ушие фирма = 700лв за материали за матрак който би струвал над 3000лв!!!
Ще ви държа в течение как върви проекта.

# 486
Това звучи много интересно, дано проекта е успешен.

За момента, както казах, този топ матрак на Нани ни върши работа, всичко е по-добро от матрака, на който спяхме преди. Laughing

Veniz -  http://www.mim-matratsi.com/index_25.htm
Ето този взехме, най-обикновенния. 140/190 е 123лв. За временно решение е идеален вариант.

# 487
Благодаря, Мечо Пух.

# 488
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някой да ми препоръча удобни възглавници  Simple Smile

Малко ставам досадна с тази Икеа  Embarassed, но там видях най-голямо разнообразие от възглавници. Има три типа - за хора спящи настрани, по гръб или по корем. Пълнеж - с пух, с пера, с пук и пера, с пяна, с полиестерни топчета, микрофибър и др.

Също и в Юск. Peace

http://www.jysk.lt/?l=5&item_id=9&catalog=488

# 489
Хайде и аз да споделя моите премеждия и последващи действия с матраците , продавани в БГ. Преди 10 години си купихме латексов матрак на Екон , но с времето се втвърди и хлътна. По това време правихме ремонт на детската и решихме с жена ми да вземем латексови матраци на децата пак от Екон. Дойдоха доооста миришещи на кисело матраци, та ги върнахме за пране в завода. След прането пак миришеха и ги върнахме като ни върнаха парите. Купихме от ТЕД Антистрес и сме доволни. Относно нашата спалня сменихме латексовия с Тед МАТЕРА но жена ми получаваше контракции от твърдостта му( бременна) и пак го върнахме. Решихме да пробваме с НАНИ Сирена мемори- искам дебело да подчертая , че този матрак от ДУНАПРЕН и 3см мемори е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БОКЛУК на който сме спали. Ще се опитаме и него да върнем. И като в народната приказка за Неволята , започнах да се интересувам как са направени английските и американските матраци на които съм спал когато съм бил на конгреси.
Според проучването , най-добрата система е комбинацията pocket springs+ латексови слоеве и естествена вълна като вата. Дебелина 30-40см. Тази система дава анатомичната извивка на матрака  по тялото и комфорта от латекса.
Така реших да си направя желания матрак с материали с които се правят матраците в Бг но на 3пъти по ниска цена- поръчах си pocked springs ядро, две ядра по 10см латекс и калъф , който ще ми го ушие фирма = 700лв за материали за матрак който би струвал над 3000лв!!!
Ще ви държа в течение как върви проекта.
Преди два месеца си купих матрак. Това изчетох тази тема и много други форуми из нета, на български и английски. В крайна сметка се спрях на матрак от естествен латекс, с естествен калъф, без никакви пружини. Пробвах този на Шларафия (Bell Air Clima Natur) в шоурум, но се оказа, че е много мек латекса, седалището ми пропадна и удари дъските на рамката. Мигновено усетих болки в кръста.
Пробвах този от естествен латекс на Sealey в същия шоурум - това е американски матрак, изключително удобен, 21 см. висок, но в калъфа има и изкуствени материали. В крайна сметка купих матрака на Оптимо. Той е от естествен латекс, има два вида калъф. Избрах този, който е от вълна и памук. Ползвам го от 2 месеца. Спя много повече. След 15 г. спане с тапи за пръв път спя без тапи. Докараха ми го от Австрия, като чаках около месец. Доплатих 50 лв., за да бъде по-твърд латекса и да не пропада. Елите е българска марка, която продава матраци уж от естествен латекс, но като цена много ме съмняват, че е истински. Имам роднини с матраци от български естествен латекс, неясно от каква марка (купени преди повече от 10 г.), помолих да ми ги покажат, определено латексът изглежда като изкуствен.

# 490
Хора моля ви, помагайте! От една седмица в дома ни има два единични двулицеви матраци на Хегра -модел Стейси. Изглеждат превъзходно, като легна или седна са ми удобни, мъж ми спи с наслада милия, а мен ПРОДЪЛЖАВА да ме БОЛИ гърба. Точно под плешките, сякаш съм с мусколна треска. И се будя по сред нощите и се местя на стария ми изтърбушен диван, но на сутринта поне нямам болки. Та въпроса е, какво сгреших. И тъй като ми предстои купуване на нови матраци и за децата(едното от които с тегло над 100кг.) има и надежда, че мога да поправя грешката, като предоставя Стейсито на големия ми син, а аз си избера вече подходящ за мен и моите болежки матрак. Сега търся съвет, какъв матрак при проблеми с гърба да избера. Дайте ми идея, че така не се живее, станала съм раздразнителна от това, че не се наспивам и си го изкарвам на околните
Било важно и каква рамка ще избере човек, е - нашите са на Рос мари - Дрийм систем ракла.
Пробва ли матрака в шоурум? Добре е да се полежи 15 мин. поне.
За човек на 100 кг. матракът трябва да е по-стабилен. Когато го купуваш, непременно кажи за какви килограми е. Както писах не веднъж в този форум, аз признавам само вносен матрак от естествен латекс с естествен калъф. От както го придобих много се успокоих и ми се промени характера и вида. Дори се взех в ръце да отслабна и да играя гимнастика. А освен това престанах да спя с тапи. Веднъж полегнах и заспах без тапи и така продължих. А не бях спала без тапи 15 г.

# 491
Блян-Комбино- Peace

# 492
Никакво Блян-Комбино! Който ги иска, може да му го продам. Нов е. От 1 месец спя на такъв матрак и съм много многооо недоволна. Мек, хлътвам, боли ме гърба, откакто спя на него. Все едно, че пропадам в блато. Как въобще се връща матрак?  Чета, че някои връщали. Комбино определено не е за мене.

# 493
  • София
Видях, че темата е активна, та се сетих да предупредя относно матраците Happy Dreams  Naughty
Наскоро ми се наложи да спя на такъв в един хотел. Не можах да мигна няколкото нощи, през които бяхме! Специално погледнах, за да видя какъв е този матрак и защо е  толкова неудобен. Оказа се Happy Dreams Tired
Никакви "dreams" нямаше върху него, та камо ли "happy"  #2gunfire

# 494
  • София
Да попитам за топ матраците - върху стария матрак ли се слагат? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт