Развод- време

• 23 506
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Моля да споделите актуална информация за времетраенето - от подаване на пълен комплект документи до дата на делото. Интерсувам се за София, процедура- взаимно съгласие

Зависи от съдията, от месец до 3-4 месеца, но целия януари дела не се насрочват заради инвентаризацията.

# 16
  • София
Здравейте,
Моля да споделите актуална информация за времетраенето - от подаване на пълен комплект документи до дата на делото. Интерсувам се за София, процедура- взаимно съгласие

Зависи от съдията, от месец до 3-4 месеца, но целия януари дела не се насрочват заради инвентаризацията.

А после идва лятната ваканция  Mr. Green Mr. Green И пак не работят ефективно

# 17
Напоследък съм с впечатлението, че работят прекрасно - нямам нито едно забавено дело през последната година. Включително и по празнични дни и през лятото.

# 18
  • София
Напоследък съм с впечатлението, че работят прекрасно - нямам нито едно забавено дело през последната година. Включително и по празнични дни и през лятото.

Значи са си заслужили 13 цаплата  Mr. Green Mr. Green

# 19
Здравейте,

Благодаря!
Аз съм от "късметлиите", документи внесени началото на декември, дата за април...не вярвах че е възможно такова протакане за едно съвършено формално "дело", но факт

# 20
Благодаря!
Аз съм от "късметлиите", документи внесени началото на декември, дата за април...не вярвах че е възможно такова протакане за едно съвършено формално "дело", но факт
не си само ти. едни чакат за начало , други за продължение ,трети за решение.

# 21
  • Най-сетне у дома
Здравейте,

Поне година до решението на първа инстанция, т.е. до влизане на развода в сила   bouquet  bouquet

При мен мина за 7 месеца от-до, и то защото адвокатът беше забравил да внесе молбата  ooooh! и когато след 2 месеца се обадих да питам има ли придвижване, той се плесна по челото.
Все пак да направя уточнение, че става дума за развод без никакъв опит и от двете страни да се утежнява ситуацията плюс приятелско бракоразводно споразумение. Иначе не знам как би било...

# 22
Благодаря!
не си само ти. едни чакат за начало , други за продължение ,трети за решение.

Всичко това при процедура по взаимно съгласие и никакво размотаване от двете "страни по делото" ли? Ако да,  ми звучи плашещо. Аз очаквам след въпросната дата да чакам само за решение, според юриста в едно заседание се приключва моя казус.
Представям си какво се случва когато единия реши да пречи допълнително!

# 23
Моето решение , по взаимно съгласие , излезе след 15 дни .
Но за София сигурно е по-бавно .

# 24
Благодаря!
      Виждам, че си от София. 4-5 месеца си е съвсем разумен срок за софийския съд. Там съдиите имат на производство по около 300-400 дела и са им отредени приблизително два дни седмично за заседание. Не е въпрос до протакане, а кога е имало свободен ден и час, защото вероятно другите дела на съдията са насрочени през месеците януари-април доста преди твоето.
      Информацията ми за тази натовареност е от преди две години, тогава говорих със софийски колега, но не вярвам нещо съществено да се е променило. При развода по взаимно съгласие поне не се налага отлагане на делото.

# 25
  • sofia
Да споделя моя опит за София.

Развод по вина - моята молба е подадена на 03 септември 2012 г.  Съответно той ми прави контра- отговор където мен ме обвинява за развода /или както там се казва/... аз отговарям и първото дело беше на 04 февруари 2013 г.
Съдията опита взаимно чрез пазарлък да ни оформи споразумение, но моя бивш отрича всичко каквото съдията предложи - аз се съгласих с всички негови условия, освен издръжката която той предложи. Съдията го попита дали не говори само за едното дете...  Видя, че няма излизане на глава и второто ни дело ще е чак след два месеца - 15 април 2013 г. По-ранни дати - само при взаимно съгласие... Та така, като гледам дано поне от първа инстанция да имаме решение в рамките на една година.

Искам да попитам , които има опит да сподели:
Сега на първото заседание те не си водиха свидетелите. Аз си ги бях довела, но не бяха допуснати. Явно ще се изслушваме взаимно на второто дело. Искам да ви попитам - след като се изкажат свидетелите  и ние самите каква е вероятността да има и трето дело? 
Наистина ли при първото дело  съдията само и единствено ти предлага споразумение и свидетели не са нужни?
Благодаря!

# 26
На моя развод , с искова молба , на първото заседание само ни питаха дали искаме развод , аз казах да , той - не и се насрочи второ заседание .
На второто вече ни разпитваха двамата и тъй като той пак твърдеше , че не иска развод и много си обича семейството , се насрочи трето заседание , на което трябваше да водим свидетели .
Дни преди това , обаче , аз си оттеглих иска и делото се прекрати .

След няколко години се разведохме щастливо , по взаимно съгласие . Peace

# 27
Искам да ви попитам - след като се изкажат свидетелите и ние самите каква е вероятността да има и трето дело? 
Наистина ли при първото дело  съдията само и единствено ти предлага споразумение и свидетели не са нужни?
Благодаря!
1. Вероятността е малка, но ако все пак свидетелите посочат факти, които могат да се оборят с други доказателства, няма пречка такива да бъдат поискани и допуснати. Т.е. делото да се отложи още веднъж.
2. Не, ако си бяха довери свидетелите, както е редно, щяха да ги разпитат заедно още в първото заседание. Едновременният разпит не е задължителен, но е в твой интерес. Като чуе показанията на твоите свидетели, другата страна разполага с достатъчно време да подготви своите за следващия път.

# 28
  • sofia
Хърмаяни, благодаря за отговора!

# 29
Здравейте,

Някои има ли актуална информация за колко време излиза решението след развод по взаимно съгласие в София?

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт