Сглобяеми къщи 3

• 370 293
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 210
Пожелавам Ви Весела Коледа и Прекрасна Нова година!
Бъдете здрави и гонете смело мечтите си!

# 211
Здравейте и Честита нова година ,
и аз току що се записах. По прочетох малко от предната тема тази цялата. не мога да разбера защо витае някаква политика да не се казват имената на нелоялните ифирми и съответно на тези с които човек може да започне някаква дейност. Та в този смисъл не срещнах никъде и за това питам: има ли във Варна свестен конструктор за дървените къщи и съответно фирма изпълнителка на която може да се има доверие.

# 212
Честита високосна 2012г и от мен! Надявам се на всички нас да се сбъднат мечтите ни за дом!

Здравейте и Честита нова година ,
и аз току що се записах. По прочетох малко от предната тема тази цялата. не мога да разбера защо витае някаква политика да не се казват имената на нелоялните ифирми и съответно на тези с които човек може да започне някаква дейност. Та в този смисъл не срещнах никъде и за това питам: има ли във Варна свестен конструктор за дървените къщи и съответно фирма изпълнителка на която може да се има доверие.
Е, то и аз това се опитвам да разбера в близката година, само че за София ииии- мъгла Crazy С 2 фирми говорих, но те ме убеждаваха за метална конструкция с техните си аргументи, а аз се омотах съвсем Wink На лични имам фирми, чиито служители списва и тук, но отзиви по форумите точно от тези фирми не намерих. И те така!
Под формата на майтап мъж ми предложи докато отсеем инфото с фирмите да си отгледаме дървения матРял- пауловния. Тъкмо няма да го третираме с препарати против дървояди и пожар Laughing и ще е съвсем ЕКО Heart Eyes

# 213
Здравейте и от мен!Прочетох последните няколко страници и аз като някой от вас съвсем се обърках.Скоро си завършихме апартамента но решихме, че искаме децата да растат по-близо до природата, поне докато са малки и можем да си позволим да не пускаме корени на едно място заради тръгването им на училище.
Имаме много хубаво местенце в балкана.Не искаме голяма къща , до 60кв метра.Идеята ни е още в зародиш , засега съм в процес на проучване.Хубавото е , че свекър ми много го бива в строителните и довършителните неща , та той ще довършва всичко, искаме само основният строеж.

# 214
Ето тук много интересни предложения - http://www.erato.bg/log_home/.
Виждала съм тези модели /от трупи/ изпълнени и са страхотни наистина!

# 215
Ние си построихме сглобяема къща и сме доволно като цяло. Много информация прехвърлихме преди да направим нашият избор. Под сглобяеми къщи се визират къщите построени с панели, но понеже панела има своите недостатъци, потърсихме фирма, която строи по метода скелетно гредова конструкция. Тука предимствата са, че къщата става много по устойчива благодарение на използваните диагонални връзки между носещите греди, което удължава и нейния живот. Дървеният материал може да се види греда по греда, а не е затворен в панел. Естествено материала, който фирмата използва бе импрегниран в автоклав със съвременни импрегнатори. Имаше и съответни сертификати и гаранции, които удостоверяваха сушенето и импрегнирането на дървения материал. Изолацията, която вложихме е 10 см. каменна вата и 5 см. допълнителна външна топлоизолация EPS. Съжалявам, че не сложихме 10см. външна изолация, но въпреки това къщата се отопля изключително лесно. Фирмата която ползвахме е http://perfektendom.com, които са подобрили технологията на конфенционалната скелетно гредова конструкция. Цената зависи от вложените материали и степента на завършеност. Но с някой неща не трябва да се прави компромис особенно с дървения материал.

# 216
  • Пазарджик
vesi_avr,

при панелните сглобяеми къщи също се слагат диагонални (противоветрени) връзки  Peace

Що се отнася до импрегнацията - като цяло предимно в България се импрегнира конструкцията. В повечето случаи в държавите с традиция в този вид строителство, се импрегнират единствено елементите, които се захващат към основата. Там избягват химиите, особено пък в затворена и защитената от влага и вредители конструкция.

Импрегнирането в автоклава е предимно за дървесина, изложена на външно атмосферно влияние (влага) - например перголи, външен декинг и др. или пък се полага в земята. И все пак то не е голямо перо - цената му е от 65 до 185 лв на кубик (в зависимост от класа, който се цели).

С много неща не трябва да се прави компромис в сглобяемото строителство, но и не е необходимо да се презастраховаме излишно за неща, които не са от толкова голямо значение.

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 11:54 от mimsat

# 217
vesi_avr,

при панелните сглобяеми къщи също се слагат диагонални (противоветрени) връзки  Peace

Що се отнася до импрегнацията - като цяло предимно в България се импрегнира конструкцията. В повечето случаи в държавите с традиция в този вид строителство, се импрегнира единствено елементите, които се захващат към основата. Там избягват химиите, особено пък в затворена и защитената от влага и вредители конструкция.

Импрегнирането в автоклава е предимно за дървесина, изложена на външно атмосферно влияние (влага) - например перголи, външен декинг и др. или пък се полага в земята. И все пак то не е голямо перо - цената му е от 65 до 185 лв на кубик (в зависимост от класа, който се цели).

С много неща не трябва да се прави компромис в сглобяемото строителство, но и не е необходимо да се презастраховаме излишно за неща, които не са от толкова голямо значение.
Ако не е тайна колко ви излезе на кв./м и в каква степен на завършеност. Като цяло коректни ли са от фирмата и имахте ли някакви проблеми с тях. И не на последно място кой ви прави конструкцията. Благодаря Ви предварително за отговорите на многото ми въпроси!!!

# 218
Ние си построихме сглобяема къща и сме доволно като цяло. Много информация прехвърлихме преди да направим нашият избор.
Здравей, vesi_avr Simple Smile
Явно сте доволни и това е хубаво. Скоро ли строихте и в кой град/село е къщата? Качете поне една снимка, за да видим как изглежда.

# 219
  • Перник
vesi_avr, присъединявам се към останалите с молба да дадеш повече информация за вашата къща, както и снимки. Погледнах в сайта на фирмата и посочената цена ми се стори добра, дано и качеството е такова.

# 220
  • Пазарджик
Tony_67,

Въпросът към мен ли е или към vesi_avr? За съжаление ние все още не сме направили къщата. Тази година предстои, надявам се.

Само като информация - цената на кв.м. е много относителна,  дори може да се каже подвеждаща. Има много фактори, които ѝ влияят. За това е добре да сравнявате цените на конкретни оферти, когато сте посочили вида на конструкцията (дебелина, изолации), вида дограма, вида покривно покритие, етап на завършеност, включително вида на материалите, ако искате до ключ.

Що се отнася до коректни фирми - може би да се търсят такива, с традиция в този вид строителство и които показват реално изпълнени проекти.

Много резонен въпрос и за конструкцията - в България са малко конструкторите, които знаят как да смятат конструкция на сглобяема къща с дървена носеща конструкция. Това се отнася и за архитектите междувпрочем - малко познават особеностите на сглобяемите къщи. За това е добре да се направи среща с изпълнителя,  архитекта и конструктора, на която да се обсъдят основните неща.

# 221
vesi_avr,

В тази тема е много по-полезно да се говори с факти, особено от страна на доволните клиенти. Хората влизат в този форум, за да се ориентират в избора си на фирма-изпълнител на своята бъдеща къща. Публикуването на снимка от реално изпълнената ви къща с малко информация за цената (както и какво е включено в нея) - това е много по-полезно от изказани "голи" суперлативи или пък размисли на един клиент за ролята на диагоналните връзки между носещите греди.
В противен случай, това може да излезе поредният опит за самореклама на фирма...  newsm78

# 222
..............В противен случай, това може да излезе поредният опит за самореклама на фирма...  newsm78

Най-вероятно, като гледам, че е единствения и пост, и е регистриана на Ср., 25 Ян. 2012, 20:40. Peace

# 223
Има доста подводни камъни с тези къщи макар и аз доста да ги харесвам. Повечето недостаъщи са свързани конструкцията им и нежеланото проникването на въздух през нея.
Масова практика в Европа и Америка е да се извършват Blower door тестове на тези постройки, за да се провери каква е херметичността на сглобяемата конструкция. Поради наличието на много снадки и сглобки често се наблюдава изтичане или проникването на външен въздух. Това движение предизвиква оросяване (кондензация) и причинява сериозни увреждания на изолацията и предразполага към развитие на плесени. Blower door установката позволява с помощта на термокамера и анемометър да се проверят детайлно всички тези места и да се определи с точност какво количество въздух преминава през тях за единица време.

Показанията на термокамерата и анемометъра детайлно маркират нежеланите въздушни течове в къщата и съответно, ако теста се направи веднага след полагане на въздухонепроницаемите мембрани ще може лесно да се коригират всички дефекти:

Инфилтрации може да се наблюдават и между пода и стените:

Всеки сам трябва да реши дали ще се довери на строителите и няма да направи тест на къщата си, но ако има достатъчно дефекти по конструкцията освен топлинните загуби, които те причиняват след време ще се наложи да се борите с мократа изолация в стените и с плесените, които ще се развият там.

Надявам се да съм бил полезен.
smile3529

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 00:50 от Bogomil.S

# 224
Имам един въпрос, относно графиката по-горе, някой знае ли лятно време каква трябва да е температурата вън и тази вътре за да се получи конденз от вътре.

Общи условия

Активация на акаунт