Сглобяеми къщи 3

• 372 458
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 690
  • Перник
Хубавото винаги е било скъпо...

Факт.

# 691

аз се отказах от ЛОГ-къща поради тази статия:

Много ми е интересно, Стефчо, на каква цена излиза твоята къща?
Честно казано, не разбрах кое те е отказало. Нямаме съвсем точна оферта, но ориентировъчно ще излезе около 650-700 евро/м2 до ключ, това пак казвам - живот и здраве  Simple Smile.

# 692

Честно казано, не разбрах кое те е отказало. Нямаме съвсем точна оферта, но ориентировъчно ще излезе около 650-700 евро/м2 до ключ, това пак казвам - живот и здраве  Simple Smile.

Отказа ме :
1. високата цена
2. скапания дървен материал в БГ, тоест ще се налага да внасям материала от чужбина което вдига цената още веднъж.
3. по слаба изолация при нормални трупи, или високата цена при нарязаните и изолираните трупи.

# 693
Ние живот и здраве ще строим такава къща.
ако не е тайна, мой модел на тази фирма си избрахте и с каква дървесина строят (финландска ?)

# 694
ако не е тайна, мой модел на тази фирма си избрахте и с каква дървесина строят (финландска ?)
Не сме избрали готов модел, правихме си проект. Цялата дървения се изработва във Финландия - греди, врати, дограма, дюшеме (искахме всичко оттам, за да не се занимаваме) и тук се сглобява. Относно цената - определено е висока, но разчитаме на високо качество. Сглобяеми къщи, изработени от фирми с добро име на пазара имат подобна, а дори и по-висока цена. Познатите ни, построили къщи по конвенционален начин също ни споменават подобни цени на кв. метър и то след 2-3-4 годишно трошене на нерви, което всъщност искаме да спестим. Относно слабата изолация на дървените трупи, климатичните условия в България не изискват допълнителна такава, а на мястото където ще я строим зимата не се усеща особено. Общо взето всеки си прави сметката (обикновено без кръчмаря Simple Smile ) и преценя какво-що, а после каквото стане. Успех на всички, да показвате като сте готови!

# 695
Да и на мен ми стана интересно за прословутата изолация. Къщите които се строят в САЩ, Канада, независимо, че там стандарта е по-висок, могат да си позволят такива жилища, отопляват се добре, а зимата особено в Канада е доста по-сурова от тази в най-студените части в България. За къщите строени от дърво в Русия няма да говоря, ситуирани в Сибир. Затова като цяло нещо спещъл да не казвам нереален ми се струва това с изолацията на стените.

# 696
Почти съм взел решение кой ще бъде изпълнителя.
Покрай многочасовото сравняване на цените на различни позиций от офертите установих нещо доста нагло.
Има фирми които за собствените услуги които извършват като например дървената конструкция и изолация са финансово ок.
Но за всички неща където наемат подизпълнители, взимат тяхната оферта и просто я удвояват.
Не мога да проумея как може да искаш да взимаш двойно повече печалба от нещо което дори не си изпълнил, не плащаш заплати, итн.
Фирмата която избрах директо си казва, че при подизпълнители  слагат 8% върху цената заради организацията и малко печалба.
Това е особенно полезно ако аз искам да подменя някой подизпълнител който не одобрявам.

След 15 дни почваме да действаме така че стискайте палците че съм направил правилния избор.

# 697
Ето малко полезна информация за всички които искат да имат дървена къща построена в БГ.
http://krasivdom.com/2015/07/28/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … %B3%D0%B8-%D0%B8/

# 698
  • Някъде Там
Ето малко полезна информация за всички които искат да имат дървена къща построена в БГ.
http://krasivdom.com/2015/07/28/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … %B3%D0%B8-%D0%B8/

То това е ясно и с малко мислене, че дървото трябва да диша. Когато казах на строителя, който ни прави дървената конструкция че искам да сложа изолация на външните стени за да не я мажем през 2 години той каза че трябва много внимателно да се слага и от разбиращ за да остави дървото да си диша да не го запушим/запечатаме. Да има дупки и отводи за да не се запуши дървото. Така че има и хора които ги мислят нещата (да не повярва човек).
Да изпълнението е важно, но важна е поддръжката след това.  Peace И това не се отнася само за дървени къщи. Има и бетонови в които те е страх да влезнеш да не ти се срутят на главата ( след 10 години ) . Да не говоря за направата на бетоновата къща че без надзор и изискване от теб или ще спестят я бетон я арматура я нещо друго или няма да знаят как да завържат арматурата против земетръси. Та....това е положението.

# 699
  • Варна
rumi_alex коя е тази фирма, ако не е тайна ? За да не звучи като реклама, може и на лични. Благодаря !

# 700
  • Варна
А за Дом Комфорт някой нещо може ли да каже ? Аз от самото начало тях гледам и проектите им ми харесват и цените и описанието на технологията ми хареса, но ако някой вече е ползвал услугите им ще бъда благодарна да сподели Simple Smile

# 701

Благодаря за информацията. Разбрах, че решението ми да се откажа от сглобяема къща е било правилно.

# 702

Благодаря за информацията. Разбрах, че решението ми да се откажа от сглобяема къща е било правилно.

Дали е било правилно ще покаже времето.
Не гледай над дървената къща като сглобаема, и заради българските простотии да се откажеш от самата идея.
Аз мисля че с правилната подготовка, желязни нерви, правилният изпълнител който да строи по правилна технология нещата ще станат. Моята къща ше бъде готова Април 2016 и тогава ще видим, дали просто не съм се заблудил...

# 703
А за Дом Комфорт някой нещо може ли да каже ? Аз от самото начало тях гледам и проектите им ми харесват и цените и описанието на технологията ми хареса, но ако някой вече е ползвал услугите им ще бъда благодарна да сподели Simple Smile
За Дом Комфорт мога да кажа какво аз видях със собствените си очи, като се срещнах с тях при една къща където тъкмо правиха дървената конструкция на място. Това беше къща в село Лесново:
Бях ужасен да видя
1. че строиха къщата с необработени неимпрегнирани греди.
2. гредите се държаха помежду с винкели, които се държаха на по два винта, а самият винкел даваше възможност за захващане с поне 6!
3. напречните греди които трябва да дават стъбилност бяха положени обратно с тънката страна към торзионната сила!
4. вместо ОСБ те работят от външната страна с магнезиеви плоскотти! Честито! този материал е хидроскопичен и поема влага до 30%. тоест това поема като гъба!
5. и за да не може да изчезне влагата се запечатва с ХПС изолация за посигурно да изгният необработените греди!
6. Фирмата която строи къщата се казва по друг начин. Фирмата Дом Комфорт е нещо като търговец. Няма лошо, но като се гугълва фирмата изкачат стари неща, където човек е бил завлечен с аванса. Аз им дадох шанс да се видят с мен, и след като внимателно ги попитах за старите проблеми, те казаха че са стари проблеми на някакъв съдружник които нямал вече нищо общо с тях. Но явно въпросът ми беше достатъчен, че дори и не получих оферта от тях.
Направо ми дожаля за младото семейство които радостно ме приеха там да им гледам къщата в началната фаза...

Аз лично никога не бих си направил къща с тях като изпълнител. Градинска барака може би...

# 704
За Дом Комфорт мога да кажа какво аз видях със собствените си очи, като се срещнах с тях при една къща където тъкмо правиха дървената конструкция на място. Това беше къща в село Лесново:
Бях ужасен да видя
1. че строиха къщата с необработени неимпрегнирани греди.
2. гредите се държаха помежду с винкели, които се държаха на по два винта, а самият винкел даваше възможност за захващане с поне 6!
3. напречните греди които трябва да дават стъбилност бяха положени обратно с тънката страна към торзионната сила!
4. вместо ОСБ те работят от външната страна с магнезиеви плоскотти! Честито! този материал е хидроскопичен и поема влага до 30%. тоест това поема като гъба!
5. и за да не може да изчезне влагата се запечатва с ХПС изолация за посигурно да изгният необработените греди!
6. Фирмата която строи къщата се казва по друг начин. Фирмата Дом Комфорт е нещо като търговец. Няма лошо, но като се гугълва фирмата изкачат стари неща, където човек е бил завлечен с аванса. Аз им дадох шанс да се видят с мен, и след като внимателно ги попитах за старите проблеми, те казаха че са стари проблеми на някакъв съдружник които нямал вече нищо общо с тях. Но явно въпросът ми беше достатъчен, че дори и не получих оферта от тях.
Направо ми дожаля за младото семейство които радостно ме приеха там да им гледам къщата в началната фаза...

Аз лично никога не бих си направил къща с тях като изпълнител. Градинска барака може би...

Мдаааа, добре звучи. Още една причина да не си строя сглобяема къща в България, особено от български фирми. Напоследък гледам по тези научните канали как строят хората. Не правя сравнение на цени и стандарт на живот, а начин на сглобка и изграждане на конструкцията. Като не специалист, заключвам, че там си правят нещата както трябва да са и си се спазват едните прости правила за надеждност и качество на работа.
Какво е положението в България:
Не съм на 100% сигурен, ама до колкото имам наблюдение от 1000 реки ще ти докарат инфо и ще ти изкарат сертификати и всякакви други хартийки, че работят качествено и че всяка стотинка, която се даде е оправдана в  името на качеството.
Човека който съм цитирал, нагледно илюстрира каква е картинката при строителството дефакто. После на хората ще им побелеят косите като избие мухъла, как той не се маха, как тръгват пукнатини при повей на вятър, по-силен дъжд, да не говорим при по-силно земетресение.
Трагичното е, че точно тези хартийки които се развяват под формата на документи, които се съвършено изрядни, се представят на контролните органи. А малко са хората които трябва да отидат на строежа и да мерят, шерят, гледат, взимат проби от използваните материали, и прочие...

Общи условия

Активация на акаунт