Машина за хляб -41част

• 84 691
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
 Hug здравейте,

поздрави на всички от един черноморски град прочут със хлябовете си, в момента се намирам във Мачка/Трaбзон.  Oсобено тоя град е прочут със хубавата си пъстърва и огромните хлябове(хляба се продава в грамове) и със манастира си (Сумела Манастир)

също така черноморието e прочутo със яденето и пиенето  #Crazy

# 706
Много благодаря за рецептата с айряна, хляба стана страхотен!

Имам още едно въпросче, искам да пробвам с прясна мая. Въпроса ми е как процедирате с нея?
Извинявам се, сигурно много пъти се е задавал този въпрос, но не успях да намеря точно това, което ме интерисуваше, само една много полезна табличка за съотношението на сухата и прясната мая.

# 707
Напоследък ползвам прясна мая (слагам около 7 г на 600 г брашно). Не я размивам с вода, а само я надробявам на малки парченца и няма проблем. С други думи, както и да се  прибави маята, машинката ще се справи с нея.

Ердинч, манастирът е като в приказките, а снимките с яденето не са за гладни   Wink Hug.

За меренето - и везната, и мерителните лъжички намирам за много удобни. Не се налага да се въртя около хляба (зареждам и после изваждам готовата продукция).

# 708
Напоследък ползвам прясна мая (слагам около 7 г на 600 г брашно). Не я размивам с вода, а само я надробявам на малки парченца и няма проблем. С други думи, както и да се  прибави маята, машинката ще се справи с нея.

Добър ли е резултата? 7г за среден хляб  на Панасоника ли?

# 709
Добър ли е резултата? 7г за среден хляб  на Панасоника ли?

Ползвам мая ВИВО (прясна) и резултатът е отличен (да, с Панасоника работя).
При Панасоника с 600 г брашно става най-големият хляб (измерен в готов вид е около 950 г). Да добавя, че в момента ползвам козуначеното брашно на София Мел, както и типовото им брашно. Ако не са увеличили цената на козуначеното, пак от него ще си купя, много ми харесва.

# 710
  • София
Здравейте!
Ердинч,два пъти вече правя хляба с айрян  по твоята рецептата,но нещо не ми се получават нещата.Много бавно втасва.Налага се да спирам програмата „основна“и да го оставям да си довтаса ,после пускам направо програма печене.
Спазвам дословно рецептата.Даже,втория път сложих и малко повече мая .
Продуктите не са студени...
Чета,че на другите момичета им се получава.
Къде ли бъркам? newsm78

# 711
  • Стара Загора
Здравейте   на  всички .От известно  време ви чета  понеже  и  аз се  сдобих с Хлебопекарна Мулинекс.Правила  съм до сега  2  пъти  хляб  първия  който  правих беше  по рецепта от книжката  а  втория  който правих беше   с крема  сирене  който  много  ни  хареса  на всички  които го опитахме.Благодаря  за  интересните  рецепти  и полезните  съвети коти  давате .
Имам обаче  един въпрос---Има  ли рецепта   за козунак   в която  всички  продукти  се слагат  в пекарната  както  при хляба   и  накрая  се  вади  готов  козунак.Четох рецепти  но  в  повечето  случаи  препоръчвате  да   се вади  от пекарната  и  т.н..Та  идеята  ми  е  дали  мога  да сложа  продуктите ,без да  отварям меся  и така  -да  извадя  готовия  козунах ?Не  че  не  се  справям  с месенето  дори   се справям много  добре бих казала  ноооооооо     да  го  спестим.  Mr. Green
Ако    някой  е правил  такъв козунак моля  да ме  насочи  към рецептата.благодаря предварително

# 712
DANGAB, аз съм правила два пъти такъв козунак, по рецептата на Ердинч "Козунакът на Бащата", даже единият път се наложи да е 100% пълнозърнест, защото не беше останало бяло брашно, а случаят беше спешен Crazy Вкусен беше, изяде се, но по-скоро става като сладък хляб, отколкото като истински козунак Peace

Аз пък да попитам, правих тези дни с рецепта за пълнозърнест хляб, хляб на програма за сандвичи. Стана много добре, но не се надигна много, може би макс 2/3 от казанчето. От програмата ли е или пропорциите на продуктите трябва да се променят? Иначе се реже доста добре за сандвичи, не така мек и порест, както обикновено ми ставах хлябовете на другите програми Thinking

# 713
Имам обаче  един въпрос---Има  ли рецепта   за козунак   в която  всички  продукти  се слагат  в пекарната  както  при хляба   и  накрая  се  вади  готов  козунак.Четох рецепти  но  в  повечето  случаи  препоръчвате  да   се вади  от пекарната  и  т.н..Та  идеята  ми  е  дали  мога  да сложа  продуктите ,без да  отварям меся  и така  -да  извадя  готовия  козунах ?Не  че  не  се  справям  с месенето  дори   се справям много  добре бих казала  ноооооооо     да  го  спестим.  Mr. Green
Ако    някой  е правил  такъв козунак моля  да ме  насочи  към рецептата.благодаря предварително

ако направиш по този начин тестеното произведение може да се говори по-скоро за сладък хляб, отколкото за козунак.
за козунака са характерни усукването и сплитането , добавяне на мармалад , локум и др., както и мазането отгоре с жълтък и поръсване със захар,ядки . функции, неприсъщи за хлебопекарните.    bouquet

# 714
Здравейте на всички искам да попитам някой има ли хлебопекарна на Moulinex OW 3101 .. кажете отзиви за нея , смятам да си купувам.. Хубава ли е .. с колко бъркалки е  и мощноста от 700W достатъчна ли е .. ?

# 715
  • Стара Загора
bongo_2007   иГалчеБлагодаря ви  за отговорите.Пробвах  една рецепта  за  козунак но  нищо  не  стана.
Така  че  козунака  ще се  прави  на ръка.
Ради ...   ето тук  има  много  добро  описание на машината .Аз  я имам  от 10  дни  и  все  още  не мога  да кажа  кой  знае  какво за  нея  тъй като  съм  направила досега  само  3 хляба    и  то  все  сполучливи  с тях нямам провал но се  пробвах с козунак   и го изхвърлих ./ е ядоха  го  моите  хора  че  миришеше  страхотно  но  наистина  си  е  точно сладък хляб  а не козунак.Дори  не ми  стана  на конци.А  хляба  който  правих 2  пъти всички  много го харесаха  с крема сирене  невероятен е.
http://hlebopechka.kiev.ua/product-995149-hlebopechka-moulinex-ow-3101.aspx
Та  на  този  сайт  ясно се вижда колко  е голяма и  че  е с една бъркалка .
Но  с малкото  опит който  имам мога  да кажа  че съм доволна .

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 10:23 от DANGAB

# 716
А ще дадеш ли рецептата с крема сирене Hug

# 717
  • Монреал
Привет!

Имам въпрос към тези от вас, които имат машини с програма Сандвич. Наистина ли става с тънки кори? Като тостерния хляб?

Моля ако някои е правил такъв да сподели.

# 718
  • Стара Загора
Рецептата за хляб  с крема сирене
Рецептата си  я  извадих  някъде  от форумите  но не помня  от къде, толкова  много  инфо изчетох за  кратко  време  и се  омотах Grinning
Води  се" Нежен хляб"
1/2 -чаша  топла вода ----/аз слагам 200мл./
200 гр.-крема  сирене-  /Аз слагах 1  пакетче  от 125гр./
3 супени лъжици зехтин /аз сложих олио/
1 и1/2 с.л. захар
 1 яйце  разбито предварително
1.ч.л.сол./ако  обичате  по безсолно  имате в предвид  че  и  кремата  е солена/
3 чаши  брашно  /така пишеше в рецептата / претеглих  около  650 грама.
1 пакетче мая /на доктора/
Продуктите  ги слагам в тази  последователност.Програма  1  за  бял хляб  е  при мен  -3ч.и9м. На  Мулинекс  3101 --коричката си  я  избирате  както обичате.
Да  ви  е сладко. Grinning
съжалявам че  не  успях да  снимам за да покажа .

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 15:53 от DANGAB

# 719
Рецептата за хляб  с крема сирене
Рецептата си  я  извадих  някъде  от форумите  но не помня  от къде, толкова  много  инфо изчетох за  кратко  време  и се  омотах Grinning
Води  се" Нежен хляб"
1/2 -чаша  топла вода ----/аз слагам 200мл./
200 гр.-крема  сирене-  /Аз слагах 1  пакетче  от 125гр./
3 супени лъжици зехтин /аз сложих олио/
1 и1/2 с.л. захар
 1 яйце  разбито предварително
1.ч.л.сол./ако  обичате  по безсолно  имате в предвид  че  и  кремата  е солена/
3 чаши  брашно  /така пишеше в рецептата / претеглих  около  650 грама.
1 пакетче мая /на доктора/
Продуктите  ги слагам в тази  последователност.Програма  1  за  бял хляб  е  при мен  -3ч.и9м. На  Мулинекс  3101 --коричката си  я  избирате  както обичате.
Да  ви  е сладко. Grinning
съжалявам че  не  успях за  снимам за да покажа .
Звучи вкусно.А грамажа на хляба 1 кг ли е??И аз ще го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт