Машина за хляб -41част

• 85 077
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета,не изчетох цялата тема -признавам си Embarassed,но искам да попитам има ли модели хлебопекарни,които не са с тефлоново покритие, а примерно с керамично?

# 631
JeniB И аз мисля, че редът на продуктите няма значение, но доста други хора се опитваха да ме разубедят, затова взех да се чудя. Може Панасоникът да е засега единствената, при която обратния ред се дава в упътването, затова да не знаят. Много съм доволна от Панасоника.

Bilkova Сравнения има на много сайтове. Когато избирах, нямах абсолютно никаква представа как работят тези машини и какво представляват. Гледах потребителски отзиви и тези които видях, показаха леко превъзходство на Панасоника над Кенууд, затова избрах Панасоник без да съм питала никой друг (не знаех, че има и тема тук). Много съм доволна от избора си, пак бих избрала Панасоник.  Peace

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 11:00 от Carmen

# 632
  • София
Сега ... не ми се рови назад да цитирам съответните мнения затова направо отговарям.

Колкото е по малка цифрата във вида на брашното толкова то се води за по фино. Значи 450 демек е с много ниско съдържание на примеси и по фино сляно от 850 например, което пък вече върви към челните и пълнозърнести брашна.

Не ми стана ясно какво сте се задълбали в глутена - та така че ако имате въпроси задайте ги пък ако знам ще отговоря.

За ръженото брашно. То не е толкова хигроскопично като пшениченото и на него си му трябва бая време да усвои водата. Ама и да го чакате пак тестото ще си е лепкаво. Преди много време обсъждахме ръжения хляб и аз тогава споделих, че аз предварително попарвам ръженото брашно с вряла вода.

Като се замисля от както ползвам парено тесто в тестените изделия съм направо във възторг.

Вчера например правих един експеримент, при който така и не получих тесто ами някаква гъста каша. И викам си отивам и го изхвърлям и толкова. Жена ми обаче вика бе така и така си го направил заври го в една тава и го пращай в печката - пък то после лесно ще го изхвърлим. Ами втаса пущината амчи се и изпече и не остана. Да се чуди човек дали може да се надява, че от тесто от картофи, пшеничен и оризов грис ще излезне нещо ама на излезна. Та защо ви ги разказвам тия неща. Ами щото пшеничения грис е от така наречените твърди брашна. Те тия са малко подобни на свойствата на ръжта. И аз за да си гарантирам успеха първо попарих гриста с вряла вода и тогава продължих по предварително замислените идеи. Следващия път ако го правя ще осоля тестото стабилно с подправката на маги дето е със зеленчуците. Иначе заливката отгоре с кашкавал кисело мляко яйце индийско орехче и чесън няма да я пипам - направо си дойде на място.

# 633
здравеийте,
тъй като вече сте натрупали опит бих искала да ви попитам за мнение относно хлебопекарната мулинекс ow5023, сполучлив модел ли е? Тъй като говорите за глутена, тази машина има такава функция отнделяне на глутена, има ли някой запознат как става точно това? Понеже имам хашимото и проблеми с инсулина нетрябва да ям глутен и употребявам при печене само с пълнозърнесто брашно или динкел, на български май е смилец,  доста се впечатлих от тази екстра!

# 634
  • София
здравеийте,
тъй като вече сте натрупали опит бих искала да ви попитам за мнение относно хлебопекарната мулинекс ow5023, сполучлив модел ли е? Тъй като говорите за глутена, тази машина има такава функция отнделяне на глутена, има ли някой запознат как става точно това? Понеже имам хашимото и проблеми с инсулина нетрябва да ям глутен и употребявам при печене само с пълнозърнесто брашно или динкел, на български май е смилец,  доста се впечатлих от тази екстра!

Значи аз съм с модел 5000, ама моето мнение едва ли е меродавно щото аз машината от близо две години я ползвам само за месене и втасване.

Сега...отделяне на глутен малко трудно ще направи една хлебопекарна, защото то си иска бая киснене и промиване. Та вижте програмата ви да не е за безглутенов хляб.

Не знам дали брашното от лимец вече е широко достъпно у нас, но ако го намерите имайте предвид, че е трудно за месене и ако ме питате мен работете с по меко тесто и по продължително месене. С това брашно правете по скоро питки (демек тестеното изделие да не е много дебело и да е по широко).

# 635
дядо хаджия , благодаря за споделения опит, точно затова реших да се допитам до хора придобили вече опит. Аз живея в австрия и тук имаме доста разнообразие по отношение на хляба, но и цената му е добра 1кг хляб излиза към 3-4 евро и понеже съм принудена да купувам специален хляб за мен ми омръзна да го хвърлям, тъй като разфасовките са големи около 700гр.,1кг, стигнах до идеята да си купя машина за хляб. Дотук добре, но се оказа, че в австрия има много малък избор на хлебопекарни, даже и мулинекс не предлагат такива, но надявам се скоро да пътувам за бг и да си купя една, та затова проучвам пазара сега  Laughing

# 636
di@na Със сигурност става дума за наличие на програма за безглутенов хляб. Моята машина също има такава. В книжката към машината има и рецепти за безглутенов хляб с безглутенови миксове, оризово брашно и др.

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 10:51 от Carmen

# 637
  • София
дядо хаджия , благодаря за споделения опит, точно затова реших да се допитам до хора придобили вече опит. Аз живея в австрия и тук имаме доста разнообразие по отношение на хляба, но и цената му е добра 1кг хляб излиза към 3-4 евро и понеже съм принудена да купувам специален хляб за мен ми омръзна да го хвърлям, тъй като разфасовките са големи около 700гр.,1кг, стигнах до идеята да си купя машина за хляб. Дотук добре, но се оказа, че в австрия има много малък избор на хлебопекарни, даже и мулинекс не предлагат такива, но надявам се скоро да пътувам за бг и да си купя една, та затова проучвам пазара сега  Laughing

Хлебопекарните имат три основни функции - месене, втасване и печене. Така, че докато дойдете в България огледайте се за един хубав и мощен миксер, който ще ви замести първите две функци, а що се отнася до печенето предполагам че в Австрия си имате печки с фурни.

Между другото проверете как стоят нещата в Австрия с различните видове брашна от нахут, соя, просо, ориз и т.н. (някои вече се срещат у нас та си мисля че и там ги има). Добавяйки ги към хляба ще получите и малко повече разнообразие.

# 638
Здравейте , на път съм да се възползвам от офертата на Carrefour за хлебопекарна Carrefour HOME HBM810-10
Ако има някой с мнение относно този модел ще се радвам да сподели  Hug
Моята хлебопекарна е от Лидл и съм много доволна,работи или всеки ден или през ден от 1 месец и половина .В брошурата на Carrefour прочетох функцийте и мога да ти кажа че е много добра по-силна е от моята.Гледай хлепопекарната да е с две бъркалки,по-хубаво меси.Майка ми има Мулинекс и изобщо не е доволна а даде толкова пари...

# 639
Здравейте!
Не успях да дочакам мнения за хлебопекарната на Карфур и днес я взехме, в момента правим първият опит, надявам се да е сполучлив.
Надявам се да приемате нови в темичката, защото смятат да я следя!  Flutter

# 640
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Приемаме след почерпка във вид на банкет Joy

# 641
  • Бургас
Здравейте, момичета и момчета! Да се похваля и аз с моето членство във вашия клуб! Купих си хлебопекарната на Мулинекс OW3101 от промоцията в Метро и съм очарована! Още от първия опит и бинго! Къщата ухаеше на хляб, хляба превъзходен, като селския, който продаваха в моето детство и резултатът деца облизващи се и мъж ръмжащ от удоволствие  Laughing Просто съм много щастлива! Правихме и кекс! Просто нямам думи! Сега започвам да експериментирам с вашите рецепти! Лек и ухаещ на пресен хляб ден!

# 642
Здравейте,присъединявам се с една хлебопекарна от Карфур,все още не съм я пробвала но довечера ще спретна сефтето ! Успешна седмица и усмихнат макар и дъждовен ден на всички !

# 643
Ниташе се нагоре в темата има ли хлебопекарни без тефлон- Бревил май беше такава марка /и я няма в БГ/ и май на Лидл марката Силвъркрест рекламираха някакво специално незалепващо покритие /тук не съм много сигурна  newsm78/

Дядо Хаджия, това с фино смляното ясно, но не си описал връзката му с глутена  Thinking По моята логика колкото е по-фино мляно едно брашно, толкова повече глутен има, но дали е така ...

Не ми стана ясно това попарване на ръженото брашно, с колко вряла вода и колко време се чака после?

# 644
  • София
Благодаря,Кливияbouquet

Общи условия

Активация на акаунт