Машина за хляб -41част

• 85 070
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря ти,mama Tin !

# 661
Според мен марката известна или неизвестна няма толкова значение.Не мога да препоръчам определена марка,но мисля,че с 2 бъркалки бъркат по-добре тестото.

# 662
Според мен марката известна или неизвестна няма толкова значение.Не мога да препоръчам определена марка,но мисля,че с 2 бъркалки бъркат по-добре тестото.

Точно марката има значение, а броят на бъркалките не е важен. Панасоникът ми е с 1 бъркалка, а двете Мулинекс са с 2. Панасоникът прави най-страхотния хляб, който някога съм яла. Също така мощността е различна и отново на Панасоника е по-малка, но това съвсем не му пречи да се справя перфектно с измесване, втасване и печене.  Peace

# 663
  • Paris, France
С 2 бъркалки не бъркат по-добре тестото, но формата на хляба е по-продълговата и затова аз предпочитам такива машини. Само заради формата, нищо друго. Високите марки имат по-безшумни машини с повече екстри. Според мене нито марката нито броя бъркалки е важен. Важно е дали самия модел има функциите, които са ви нужни и .... дали може да си го позволите финансово.

# 664
Здравейте! Здравейте! Не мога да не се похваля с хлебчето (второто), направено с домашен квас:

Засега моя Мулинекс ми върши добра работа, въпреки че по-високите хлебчета ги запичам още 5 мин. в голямата фурна за червена коричка. Thinking

# 665

Точно марката има значение, а броят на бъркалките не е важен. Панасоникът ми е с 1 бъркалка, а двете Мулинекс са с 2. Панасоникът прави най-страхотния хляб, който някога съм яла. Също така мощността е различна и отново на Панасоника е по-малка, но това съвсем не му пречи да се справя перфектно с измесване, втасване и печене.  Peace
А моята е Силверкрест с две бъркалки и прави страхотен хляб и козунак.Не съм запозната със всички марки, но моите близки имат Мулинекс 2000 и не изпича добре хляба отвън незнайно защо newsm78(мислех,че е заради бъркалките но щом казвате не е от тях).Може от мощноста да е ? newsm78

# 666
  • София/Варна
lenast, само с квас ли е правено това хлебче?

# 667
само с квас - http://sluncemoon.blogspot.com/2009/11/blog-post.html,
ще напиша рецептата в темата за рецепти

Последна редакция: чт, 19 май 2011, 21:25 от lenast

# 668

Точно марката има значение, а броят на бъркалките не е важен. Панасоникът ми е с 1 бъркалка, а двете Мулинекс са с 2. Панасоникът прави най-страхотния хляб, който някога съм яла. Също така мощността е различна и отново на Панасоника е по-малка, но това съвсем не му пречи да се справя перфектно с измесване, втасване и печене.   Peace
защо имаш толкова много машинки у вас Rolling Eyes

# 669
Здравейте и аз си купих машина за хляб, но първия опит беше абсолютен провал.  Не се надигна изобщо. Сега ще попрочета тази тема и тази за рецептите и утре отново ще опитам  Rolling Eyes

# 670
  • София
Здравейте,момичета и момчета!
Трябва да купя за подарък машинка .Гледам,че в Технополис на промоция е "Мулинекс"5000,но съм притеснена от отрицателните отзивите напоследък по отношение на качеството на тази марка.
Моля,тези,които имат точно този модел,да дадат мнение!
Благодаря ви!
П.п. Много съм изкушена от модела на "Ронсън",който се продава в Метро,но не съм сигурна,че грубоватия му вид ще се хареса на рожденничката Rolling Eyes.

За парите на Ронсъна, бих дал следното предложение, дизайнът е по-добър, но не знам дали има ръчната програма на Ронсъна:

Bomann CB 594 800W, 1.3kg

http://www.intermarket.bg/index.php?item=686&group=1
http://www.bomann.de/product_info.php/language/en/info/p529_CB-5 … tbackautomat.html

Мен също ме изкушава Simple Smile Някой може ли да каже нещо повече за тази марка, не съм я чувал, идва от Германия.

За рецептата с кваса - трябва ли специална програма или със стандартните ще се получи?

ПП: В последния линк, в описанието видях: leavened pastries - квасни сладкиши?!

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 00:59 от hakama

# 671
Тази машинка прилича по дизайн на моята, че и тя е немска - за мен има един недостатък този дизайн - дисплея е отстрани и аз понякога използвам фенерче за да видя колко време е останало. Иначе моята прави по лош хляб от Ронсона.Моя съвет е да си търсиш машинка с диплей отпред.

# 672
  • Paris, France
Здравейте,момичета и момчета!
Трябва да купя за подарък машинка .Гледам,че в Технополис на промоция е "Мулинекс"5000,но съм притеснена от отрицателните отзивите напоследък по отношение на качеството на тази марка.
Моля,тези,които имат точно този модел,да дадат мнение!
Благодаря ви!
П.п. Много съм изкушена от модела на "Ронсън",който се продава в Метро,но не съм сигурна,че грубоватия му вид ще се хареса на рожденничката Rolling Eyes.

За парите на Ронсъна, бих дал следното предложение, дизайнът е по-добър, но не знам дали има ръчната програма на Ронсъна:

Bomann CB 594 800W, 1.3kg

http://www.intermarket.bg/index.php?item=686&group=1
http://www.bomann.de/product_info.php/language/en/info/p529_CB-5 … tbackautomat.html

Мен също ме изкушава Simple Smile Някой може ли да каже нещо повече за тази марка, не съм я чувал, идва от Германия.

За рецептата с кваса - трябва ли специална програма или със стандартните ще се получи?

ПП: В последния линк, в описанието видях: leavened pastries - квасни сладкиши?!

Bomann CB 594   не е лоша машина, но няма ръчна програма. Със стандартна програма квасен хляб не може да се получи, дори и да удвоиш количеството квас. На кваста и трябва време. Аз нямам дълга програма. Квасен хляб правя на обикновена 15 минутна месене и след това вадя, чакам половин час и мятам в хладилника на "контролирано втасане". След 24ч (зависи от температурата в хладилника вадя, меся няколко минути да извадя въздуха и оставям още време да се удвои пак и после печа на програма печене или във фурна. Дисплея не ми пречи, защото рядко го гледам.

# 673
  • София
е с една бъркалка не можеш да измесиш голямо количество тесто. Аз много използвам машинката да ми меси меденки, щолени, козунаци в големи дози. Ако е само за хляб, ОК, но на мен задължително ми трябва хлебопекарна с две бъркалки. Така че човек трябва да си прецени, за какво си взима машинката.  Peace

# 674
е с една бъркалка не можеш да измесиш голямо количество тесто. Аз много използвам машинката да ми меси меденки, щолени, козунаци в големи дози. Ако е само за хляб, ОК, но на мен задължително ми трябва хлебопекарна с две бъркалки. Така че човек трябва да си прецени, за какво си взима машинката.  Peace
smile3501

Общи условия

Активация на акаунт