Нека украсим деня с най-прекрасните цветя

• 83 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug чакам адрес на ЛС за да приготвя парче от хоята  Wink

клематиса цъфна  Crazy луда работа, вчера до обяд изглеждаше че има сума време преди да цъфне, следобяда отвори едната пъпка а днес още една. големи, хуубави цветове  Confused но не са запълнени.

карамфилите са напъпили, кученцата и ирисите и те, а розите започнаха да цъфтят. бялата е първенец, оранжевата и жълтите са на една идея след нея. и смрадликата разцъфтя  Mr. Green за който не е виждал, цветчетата са дребни, жълтеникави и ако не знаеш че е това спокойно ще ги пропуснеш  Hug

високите маргаритки са нацъфтели, но не знам защо са много дребни в сравнение с тези на мама  Thinking както казахме по-рано: тревата на съседа е по-зелена, дъжда вали повече и живия му плет и той е по-хубав  Hug

# 676
  • София
Пак страхотни цветя сте си добавили...Аз се сдобих с едно кралско мушкато

Това ми е едно от последните цветя...

И това пак ми е ново...

# 677
Здравейте, цветенца!  Hug
Позагубих се малко и се позабавих с адреса за Хоята, обачееее натоварени дни бяха... Вчера вечерта садих цветенца, които баба ми цветарката изпрати по нашите! Много се зарадвала жената, че гледам цветя и напълнила едно кашонче с разни коренчета!  Heart Eyes Останаха ми 2-3, но не остана почва, та утре вечер ще ги засадя и тях.
В събота ще бъда булка, та днес деня отиде по проби, поправки и прибиране на роклята... Много съм доволна!  Heart Eyes
Ето малко снимки на новите попълнения!
Карамфилче, ако не се лъжа...

Това не знам какво е.. "Много хубаво" според баба  Laughing

Това не знам какво е, остана за засаждане утре...

Това знам какво е, не знам как се казва само.. Не му обичам аромата, ама няма да седя и да го душкам пък  Wink

Това е теменужка от баба, има още една, но още не се знае каква е, като цъфне ще ви се похваля и с нея

Детелинката.. дано си дочака засаждането утре...

И на това не знам името.. много нежно било...

Иии накрая.. магданоза вече мирише на салатка и само му се облизвам  Laughing

# 678
  • София
Буболече, това второто "не знам какво е" цъфти със средно голям цвят, състаевн от много малки цветчета, бял и розов съм виждала. Ако не се бъркам Embarassed
Нова съм и нямам много време и пространство за цветя. Обожавам обаче кактуси и палми.
Затова идвам с молба за помощ. Имам една драцена, подрязах я (знам че е късничко, ама сега се сетих Embarassed ) и четох, но не знам дали разбрах правилно - подрязаното как да засадя? Може и връхчето с листата да бодна, може и само 7 сантиметрово клонче от средата, без листа, така ли? И направо в почвата, без преди това да пуска коренче във вода?

# 679
  • ГОре на черешата...
Буболече, ти ли ще си булка Rolling Eyes? Да не забравиш да ни покажеш снимки, ей.
Третата снимка по нашенско  Laughing му казваме "смеснА китка" - демек "смесена" - цъфти в най-различни обагрени цветчета, събрани в чадъровидно съцветие - от бяло до тъмночервено, много си го обичам, но май е за директно засаждане в земята, пробвай в по-голяма кашпа. Двугодишно е, засява се само и плъзва като килим...

Ето го:

Тук го открих като "брадат карамфил", май и китайски карамфил му казват, а латинското му наименование е диантус.

Следващото трябва да е камшица, щом белегът е мирзмата, еи на мен не мми е приятна, но пък цъфти цяло лято:

# 680
Аз, Ети.. на дърти години.. и 100 кила  Mr. Green Ще се похваля задължително, как не Wink

Благодаря за поясненията! Ако наистина си имам смеснА китка много ще се радвам! Харесва ми! Simple Smile
Смръдливото е точно това.. Simple Smile

# 681
буболече мечеJoy разби ме с тези имена "много хубаво", "много нежно" и "не му знам името"  Joy Joy

карамфила го разпозна, топ-карамфила и тагетеса също  Hug

това на втората снимка мирише ли? изглежда ми катомладо мушкато  Hug
червената детелинка е кралски оксалис/Кралска детелина(Oxalis regnellii)
а "много нежното" след него май е саксифрага=каменоломка=ягодова бегония  Blush наистина е много нежничка, особено като пусне "мустачки" с нови растения, точно като ягодите  Hug сега, докато търсих снимки за да се уверя че ен греша видях, че го наричат и "обичник"  Hug браво на бабката Hug Hug

# 682
Хахаха, само да замолА имената да се запишат на името на баба ми. Така ги дала на майка ми - така ги получих  Joy
Казах без мушкато.. не харесвам мушкато.. дано не си права..  Whistling 'щото така или иначе ще го гледам  Laughing

Много сте мили   bouquet

# 683
Личи си ,че пролетта най-после е дошла-много цветно и красиво е станало в темата.  Simple Smile Показали сте страхотни цветя!  Ето малко и от мен- карамфилчета-

Тези сакъзи са ми от миналата година,много им се радвам ,защото за първа година успявам да ги съхраня и отгледам през зимата-

Това ,не знам как се казва,но цъфти много красиво.Сина ми го беше подарил на малката в саксийка,но започна да вехне,посадих го в градинката и ето резултата-
Това са тазгодишните ми сакъзчета,повечето са си мой разсад,само на две -три места разнообразих с нови цветове-

Това е за сега от мен,затрупах ви със снимки. Wink

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 08:52 от nezito

# 684
Здравейте момичета.
Имах много ангажименти последните седмици и не успявах да пиша. Тази седмица беше толкова натоварена, че просто снощи вече бяхме издали багажа.
Много красоти видях, но няма да изброявам че ще пропусна някоя.  Hug   bouquet
В събота ходихме до цветарския център от който съм ви показвала снимки. Хванахме го минути преди да го затворят и тази година не можах да го разгледам. Здраве да е, нямаше как да успеем да отидем по рано.
Все пак направих малко снимки на цветята които бяха отвън. Така си стоят без да са прибрани почивните дни.  Simple Smile
Купих си това от там
http://media.snimka.bg/8613/023480636-big.jpg?r=1
http://media.snimka.bg/8613/023480646.jpg?r=0
Ето още малко мои снимки, горе долу всичко си е по местата.
Това беше много малко миналата година, но сега е огромно http://media.snimka.bg/8613/023480721.jpg?r=0
една стрелиция http://media.snimka.bg/8613/023480726.jpg?r=1
и всичко  останало http://hrisa1.snimka.bg/nature/cwetq-2011.580014.23480725
вчера бяхме на състезание по лека атлетика. Не мога да не си похваля детенцето. Спечели първо място в нейната възрастова група  Heart Eyes
Нели, анемоне носих от тук на майка, но не можахме да го хванем. Много ми харесва.
Миналата седмица видях три големи туи на една тераса, явно могат да виреят.
Кучо и при мен картофената палма покара Simple Smile
Лек ден от мен.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 09:50 от Хексилина

# 685
Големи красоти си ни показала Peace, а малката е такава чаровница. Като малка фея сред цветята Flutter

# 686
  • ГОре на черешата...
Една кралица ме радва Party:

# 687
nezito   Joy "Това ,не знам как се казва,но цъфти много красиво."
Това горното цвете е остеоспермум- имам го в градинката и съм много доволна от него.
Има го в различни цветове, но моето е естествено в лилаво  Mr. Green - их, не го понасям този цвят!
http://www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com/index.php?option=com_con … =201&Itemid=2

# 688
  • на североизток от Рая
                  ЗДРАВЕЙТЕ !  Hug

Ама, че е хубаво тук! Стоплихте ми душата само докато седна пред екрана. Красиви цветя, мили момичета, едно такова спокойствие цари тук. Не напразно казвам, че това е любимата ми тема и веднага да кажа ПУ ПУ Пу, да не ви е уроки.  Hug Дано да запазим добрия тон, че иначе става неприятно.

Буболече, толкова мила новина научавам за теб.  Heart Eyes Бъди красива и щастлива булка! Изживей един незабравим ден! Ако можех, бих те напрегръщала, настискала и т.н. Ама не мога. Пращам ти един курник кокошки да те нацвъкат за късмет.  Mr. Green И снимките са за-дъл-жи-тел-ни!  Hug

Нези, страхотна фотосесия си ни спретнала. Браво, всичко е красиво при теб. Сакъзите са толкова здрави и толкова кичести, че аз се срамувам да покажа моите.  Blush
 ОстеоСПЕРМУМА познайте що съм го запомнила?  Whistling Много красиво цвете е. Аз го нямам, но на колежката ми цяло лято й цъфти в градината.

Хриси, добре си дошла тук!Липсваш, липсваш... Hug Прегърни Вики, гордей се с нея. Едно българче побеждава германчета на тяхна земя. Това ако не е успех.  Peace

Мариетка, страхотен цвят има кралицата ти. Бре!  Crossing Arms

На Буболецата цветята сте ги разпознали, затова не вземам участие. Аз снощи "легнах" по-рано.
 така бях "помолена". Mr. Green

Засега - приятен следобед и гуш!  Hug

# 689
  .... [Аз снощи "легнах" по-рано.
 така бях "помолена". Mr. Green

Mr. Green а защо беше помолена? заради "добрите новини ли?  Mr. Green

дъждът поля всичко. доволна съм  Hug

Общи условия

Активация на акаунт