Нека украсим деня с най-прекрасните цветя

• 83 229
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • на североизток от Рая
  .... [Аз снощи "легнах" по-рано.
 така бях "помолена". Mr. Green

Mr. Green а защо беше помолена? заради "добрите новини ли?  Mr. Green

дъждът поля всичко. доволна съм  Hug

Joy Амчи, аз не я знам тая новина. Ама дано и половинът да не я научи, че ще стане още по-хард.

# 691
Здравейте момичета страхотни красоти сте показали  smile3501
Днес при нас беше толкова хубаво време и изведнъж в 15часа така се смрачи чернилка и дъжд дъжд неописуемо много дъжд почти ми съсипа карамфилчетата който ви показах Sad
А тази сутрин каква изненада за  мен ставам сутринта рано рано в 6часа и излизам на терасата а там в саксията ми с карамфили се насадила една гугутка и си спи най-спокойно снимах я и утре ще ви я покажа
[/color]

# 692
  • София
Ха привет и от мен Simple Smile
Вчера си купих 3 празни саксии, които чакат да бъдат запълнени с нещо...ама с какво...Не ми остана време да си купя желаната тъмно бордо "Кралица", както я нарече Мариетка, но комшийката каза, че ще ми даде. Та като обикновеноно мушкато ли се хваща или?
Буболечкова, мъж ти значе реши да те направи "порядъчна жена" Joy
Днес ми беше много изтормозен ден Sick

# 693
  • ГОре на черешата...
Доника, да, бодвай го направо в саксията и ще се хване.
Попии, чакам снимката на гугутката. Аз пък се нервя на едни врабчета, дето кацат на терасата над нас и ми цвъкат листата на сакъзчетата, ама ха Crossing Arms.

# 694
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  .... [Аз снощи "легнах" по-рано.
 така бях "помолена". Mr. Green

Mr. Green а защо беше помолена? заради "добрите новини ли?  Mr. Green

дъждът поля всичко. доволна съм  Hug

Joy Амчи, аз не я знам тая новина. Ама дано и половинът да не я научи, че ще стане още по-хард.

Joy Joy Joy Joy стават те, а после....
аз съм пас. три ми стигат  Blush

# 695
  • ГОре на черешата...
Малко цвят от мен вместо лека нощ:

# 696
mari_eta,много,много красиви цветове!  Simple Smile А кралицата ти е невероятна! Буболече ,присъединявам се към пожеланията за красив и незабравим сватбен ден! Simple Smile Благодаря ви за името на цветето ми ,надявам се да го запомня  Mr. Green Даже ще потърся и други цветове щом казвате ,че има. Wink При мен новото е току-що цъфнала орхидея (за втори път!)

И още една цъфнала фуксия-

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 09:49 от nezito

# 697
Благодаря ви, момичета!  Hug Да ви се похваля с шаферката, която реве истерично при вида на роклята си, но постигнахме някакъв консенсус Grinning http://www.youtube.com/watch?v=MicPEpMJIQY
Доника, той май в най-неподходящия момент го реши, ама здраве да е  Mr. Green
Аз вчера си купих направо 20л. почва да си имам и всичко е засадено! Снощи ги засадих и сутринта вече бяха свежички и щръкнали Simple Smile  Heart Eyes Надявам се и аз да мога да се хваля с цветове! Simple Smile
А орхидеите са... магически Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 09:53 от BubolecheMeche

# 698
  • София
Аз сутринта бях супер приятно изненадана. Имах кралско мушкато, купено от Баумакс без да знам цвета -е днес видях цвят - тъмно бордо newsm44
Буболече, а за шаферката тоалет?

# 699
  • на североизток от Рая
             Добро утро! 

Днес почивам/уж/. Ще поливам, ще пресаждам цветя, ще къпя някои от тях. Въобще - цветомания.

Мариетка, твоите сакъзи не спират да ме вълнуват. Аз кога ще видя цъфнали моите, кой знае. Искам вече...Много харесвам сакъзче с бяло и розово, може и бяло с червено. Ей, не мога да си хвана, и това е. Сега Месечинка ми е дала такова, даже клончето беше с цвят, но ще видим дали ще се хване. Онзи ден разрових почвата да проверя сакъзчетата от Месечинка дали пускат корени, и какво да видя: долната част от клончето е нагнила.  Confused Така ми стана мъчно. Не ги хващам без корен и туй то.
 Все забравям да ви питам дали сте ползвали вкоренител за цветя. Нали така се казваше? Аз бях гледала в една агроаптека, даже жената ми обясни как се ползва, но не си взех, а беше и отдавна. Ама май трябва да си набавя, че има цветя, които задължително искам да хвана.

Нези, при теб винаги всичко е красиво и стилно. Но тази орхидея просто ме зашемети! Не бях виждала такава петниста и с толкова тъмнолилава окраска. Страхотна е, дано да те радва дълго с цветове!
 Моите орхита/двечки/ не цъфтят и май ще им се разсърдя, че белким се решат да ме зарадват.

Буболечо, много ти е сладка кипрата! Ама какви хитри очички има само. Пу, пу, пу, дето се вика.
 Дано да слуша на сватбата, че това трябва да е незабравим ден за теб! Вълнуващо е! Ще се чувстваш като кукла на конци. Всеки теб ще гледа, много ум ще ти дават на този ден, ама се издържа. Дано сте щастливи и влюбени!  Hug

Goody,  Mr. GreenHug!

Гледах си снимките от миналата година. Обичам росни рози. Като тази:

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19058350

Хубав ден!  Hug

# 700
  • Gone with the wind
Ети, прекрасни мушката  Heart Eyes

Нези, петнистия фал е един път - обожавам ги тези разцветки  Heart Eyes . Остеоспермума е много хубав - аз имам бели - от тези с прищипаните листенца, но още не ги оставям да цъфтят - махам всички цветни пъпки, за да растат на листна маса

Хекси, пак показваш прекраснотии  Heart Eyes Честито на Вики, само победи й желая и за в бъдеще  Simple Smile

Мумита, пак да благодаря за схемите за макреметата - в неделя вечер се хванах и първото е почти готово  Sunglasses . За да оплета 20см в неделя ми отне толкова време, колкото да оплета 2 фитила снощи  Laughing Довечера ще го привърша и ще се хваля  Mr. Green

Буболече, булка, а? Желая ти прекрасен сватбен ден, мъж ти много да те слуша /както казва леля добре да го дресираш  Laughing / Да показваш после снимки /най вече на Преслава/

# 701
  • ГОре на черешата...

Незито, прекрасна орхидея, като пантера е петниста...

Нели, не тъжи, наесен ще ти вкореня от което поискаш...

Днес пък ще ви покажа марантите си - след пролетното пресаждане направо пощуряха, че даже и цъфнаха...

Вижте листата, сравнени с дланта ми:

Цветченце:

# 702
Айде да се появя, да не кажете че забегнах пак. Много е студено тук. Не съм си дооправила цветята, но не ми се илиза по терасата.
Ку4о, благодаря и на теб. Махнах ги снимките, че Вики е по тях.
Буболече, прекрасна сватба ти желая. Аз си мисля че всичкоо минава на магия в него ден. Има неща които дори се чудя защо точно така сме ги направили, но чак сега. Толкова бяхме скапани около него ден, че явно ми е минало всичко като на лента.
Сега ще питам нещо, само не ме пращайте в орхидеената тема ( не че не пращам  и аз там). Подхранвахте ли орхидеите?
Нели, аз къпах в неделя няколко големи саксии направо под душа, там поливам често. Сакъзите ги садиш поливаш малко и забравяш на по сенчесто място. Нека се вкоренят и тогава поливаш. Поне седмица не пипай.
Имам да ви покажа малко красоти, но по късно ако включа другия комп тогава.
Незито, страхотна е орхидеята.
Мариета, прекрасни са.
Чао за сега.

# 703
  • Gone with the wind
Хекси, ранЪтЪ праИ борбЪтЪ  Wink
Според една теория загубих маса орхидеени пъпки тази зима заради малкото торене, та вече се взех в ръце и храня ли храня  Mr. Green Имам си и 3 нови цветеноса, плюс едно денди нобиле е решило да цъфти - може и от това да е  newsm78

# 704
  • на североизток от Рая
  Пак аз.  Blush

Кучо, аз с нетърпение ще чакам да си покажеш макрамето. Може и аз да се запаля да заплета някое. Позабравих как се започваше, но поне как се сплита си спомням. Ти, обаче, си неуморна. Все нещо човъркаш. Как намери време и за макраме?!  Hug

Хриска , радвам се, когато се появиш, макар и за малко. Аз като засадя сакъзче  без корен, поливам веднага, на другия ден пак поливам, на следващия - пак... ooooh! Ами те гният явно, няма как, щом ги давя. Ще пробвам и с по-редки поливки, но и вкоренител искам.

МариеткЕ, ох, ами те и марантите ти са страхотни! Браво, браво, браво...
 Много ги обичам марантите. Особено тази триколор. Преди доста години бях подарила на свекърва си такава. Че като тръгна това цвете, беше върху телевизора тогава. Разпери се, повисна, чупих, раздавах, после остаря и я загубихме. Преди месеци една съседка ми даде, че нейната се счупила. Засадих я, ще покажа и как изглеждаше:
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.23278762

Това беше през зимните месеци. А сега въпросната маранта има ...1 лист, още един се развива. Какво и стана, не зная. Изнесох я на северната тераса преди десетина дни и тя оплешивя. Онзи ден я пресадих, ще я видим дали ще я бъде. А пък като цъфти, винаги махам цветовете. Те нямат никаква естетическа стойност и само отслабва растението.

Имам и от другата маранта. Но и тя не може да се сравнява с твоята. Моята е стара, стара, над 10-годишна е. Размножавала съм я, но и много съм раздавала. Беше полудяла по едно време. Сега е ето така:
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.23278683
 Имам и една по-малка. Ти ме подсети да ги пресадя и тях.

Ето и едни сакъзчета, които с мерак исках да си хвана през февруари май беше.
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.23278737

Е, едно се хвана. Браво на мен!

Кучо, с теб май само се дебнем днес. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт