Нека украсим деня с най-прекрасните цветя

• 83 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • ГОре на черешата...
Нели, моите маранти не ги изнасям навън, все в хола си седят...пресади я твоята.

Кучо, я кажи с каква точно тор /марка ако може/ храниш фаловете - моите от като съм ги купила не съм Embarassed...

# 706
Ку4о, ама аз съм много боса по отглеждане на орхидеи. Май само ги гледам, ама с очи.  Laughing  Embarassed
Имам един препарат на пръчки за подхранване. Идея си нямам как да го използвам. Отивам да се срамувам  и да разуча. Ама този немскиииииииииии. ooooh!
Нели, ти на баня ли ги водиш или искаш да се хванат. Ти направо си ги удавила. КАто ги полееш обилно ги остави поне седмица, няма нищо да им стане.
Бягам, лек ден.

# 707
Да кажа и аз за орхидеите -първо бях купила два вида тор за орхидеи-едната се разтваря във водата и като се сетя слагам Mr. Green,а другата е като пулверизатор и се пръскат корените и листата-нея по-често я употребявах,но свърши. Отивам онзи ден в един цветарски магазин,купих една орхидея за подарък и исках да взема и тор за орхидеи и жената ми каза да ползвам Мастербланд за цъфтящи. Rolling Eyes Тя имала към десетина орхидеи и само с това ги подхранвала. Доверих се и сега и аз това ползвам. Само дето не го продават на чували,че с моите цъфтящи ...трябват индустриални количества!  ooooh! Иначе и аз чакам още две-три орхидеи да цъфнат. Flutter Мариетке,Марантите ти са страхотни! Ето я и моята-

# 708
  • Gone with the wind
Хекси, торя с някаква немска тор за орхидеи, но не помня името - довечера ще пиша. За пръчиците тор не съм чела много добри отзиви - така много лесно се преторявало, та по-добре ги ползвай за нещо друго.

Нези, торена вода за пръскане можеш да си направиш и сама Wink а щом няма да ториш със специален тор за орхидеи разреждай торта на 1/2 от написаното на опаковката /напр. ако е 1 капачка за литър, ти сложи половин/

Нели, аз имам вкоренител, но май само така си седи  newsm78
Доколкото съм чела той не е подходящ за мушката и сакъзи /ако това искаш да вкореняваш с вкоренител де/

Нези, купувай си кристалон на килограм от Бриколаж или пробвай направо от Агропал  - излиза в пъти по-евтино ,а и е добър тор

# 709
Ku4o, много благодаря. Аз имам тези пръчки. Казаха ми половин да сложа. Но не знам как да я направя, разстваря ли се слага ли се. Оле ужасна съм. Whistling
http://www.pflanzotheke.de/bilder//popup/i15627-Substral-Orchide … ger-Staebchen.jpg
А ето доста видове
Аз свърших доста неща. Пресадих едно каланхое и мушката от събота. Полях всички цветя на терасата с тор, засях си малко подправки и засадих три бегонии на мястото на марулките ( тях вече ги няма  eat )
Утре ще направя снимки, че вече слънцето напече на терасата и нищо не става.

# 710
Здравейте ,страхотна тема,много е полезна!
Може ли някой да ми помогне със съвет  Praynig ?Как да захвана това http://anelina.snimka.bg/flowers/cvetya.593312.23502805.big ?
Дано да има начин,че много ми харесва,а вече тръгва и да клюмва  newsm78 ,а днес е откъснато.

# 711
  • ГОре на черешата...
Това е абутилон /стаен клен/.
Засаждай го и го похлупи с буркан. Като се развият нови листенца, тогава се маха буркана...
Махни цвета и пъпките да не дърпат от резника.

# 712
Моят е захванат миналото лято и в чашка с вода. Стоя там докато не пусна коренчета. Но отнема доста време.

# 713
Благодаря!Ще го сложа под буркан,че имах друг резник,но изсъхна във водата.

# 714
  • Gone with the wind
Такам - сетих се къде да търся  -моят тор е този със зелената бутилка на грийн витал, но и другите два са подходящи според ботаническата на БАН

Ето и съветите за торене оттам
https://docs.google.com/Doc?docid=0AWq6beDktFuGZGhtd3Zka3NfM2Nwa … NmA-a4L&hl=en

# 715
  • ГОре на черешата...
  bouquet

# 716
Едно ми е такова... Коледно! Коледничето ми е напъпило! Защо - не знам! По Коледа не цъфтя!?!

А и един въпрос да задам... В цветовете на мушкатото има едни шипчета... Разчупих едно и вътре май има семенце?!? Възможно ли е? Да оставя ли цветовете? Ще узреят ли тези семена и ще станат ли от тях мушкати или само ще вземат силата на растението и ще ми загрозяват???

# 717
Ku4o, благодаря.
Диди, Коледа идва и Гооди чака подаръци.  Laughing Тъй че стягайте се.
Това са семена. Имам две мушки от семенца. Подарени са ми от Гууди. Отгледах ги от бебета, почнаха втора година. Ще потърся снимки и ще ти ги покажа. Силни и здрави растения са.  Heart Eyes
Eто ги като бебета http://media.snimka.bg/5733/017721072.jpg?r=0
И сега http://media.snimka.bg/8520/023295526.jpg?r=0

# 718
Това мушкати ли са?!? Не бих ги познала??!!! Embarassed

# 719
Аз окастрих прецъфтелите теменужки, че колко пъпки са наизлезли още  Shocked Цигането също е доста пъпчасало.. направо не очаквах толкова цвят Simple Smile

Да ви питам.. Това в основата на гладиолите ми, гладиолчета ли са?

Това беше в дъното на кашона, замириса ми на джоджен...  newsm78 и го насадих в ъгъла на една по-голяма саксия.. Дали?

И това беше скътано някъде под всичко.. Прилича ми на тези малките маргаритчици, ама аз с моите богати и точни познания...  hahaha

Много ви благодаря за хубавите думи за сватбата!  Hug
Дони, има тоалет Малечка, ама явно не си го харесва щом толкова реве само при вида му.. Ето  я на сутрешната ни проба

Общи условия

Активация на акаунт