Мамино синче

• 24 564
  • 319
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз съм цял живот с хроничен тонзилит.  Rolling Eyes Не съм имала проблеми нито с износването,забременяването, нито със сърцето и ставите. Е, зимата всеки месец правя гнойни ангини, но пък никой не ми гарантира, че като ги махнат няма правя фарингити всеки месец. Така че за сега си кютам ( а и мъжа ми не ми дава да ги махам, след случая с починалото дете при вадене на сливици).

# 301
  Ами ето, давам пример, как се посъветвах  - детето ми боледува много в градина, обикаляхме доктори, изясни се, че въпроса стои така - или спираме градината, провеждаме лечение на  трета сливица и я изчакваме да се свие и дългосрочно избягваме инфекции, или правим операция и евентуално се надяваме, че след това ще си ходи... ние мислихме, обсъждахме, посъветвах се и с майка ми и тя каза така - "Аз ти извадих сливиците на времето и сгреших. По добре недей, ще се справим и без градина"..Посъветвах се и с другата баба, и тя  подкрепи това мнение. И така и решихме.
Без да съм доктор и без да си налагм мнението по никакъв начин, но за подобни неща по добре се съветвайте с няколко лекаря, по възможност не роднини ( когато иде реч за внуче).
Трета сливица може да докара проблеми със ставите и сърцето, също както и зъб ( във втората хипотеза съм, зъбът никакви проблеми не ми прави, видя се случайно при панорамна снимка на устата, и сега съм буквално като седнала на буренце с барут).

Не си прочела внимателно сигурно, или аз не съм се изразила ясно. Ходили сме на отоларинголог, детски ревматолог, правили сме и АСТ, и всички необходими изследвания. Те ни показаха вариантите. Обмислихме, посъветвахме се, решихме.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 15:07 от Iris04

# 302
Последната зима преди да махна сливиците си/бях на 24/, 9 месеца бях нон-стоп на антибиотик или инжекции,оперираха ме и край.
П.П-2 години преди тази случка пак ми ги бяха оперирали,тоест в много редки случаи,сливиците могат пак да израстнат.Така,че добре трябва да се премери риска.

# 303
  • София
Народе, забравихме темата май  hahaha.

# 304
  • София
Аз не се съветвам, а събирам мнения.  Peace

Ами явно от тук разминаването - за мен е едно и също да се съветвам и да събирам мнения Simple Smile За мен съвета е точно това - мнението на някой по даден проблем.
Когато имах проблеми с една учителка на Иво, се посъветвах със свекърва ми как да си адресирам жалбата, понеже тя е била учителка до съвсем скоро и познава системата. Взех мнението и на майка на съученик на детето, която също имаше проблем. В крайна сметка у дома с мъжа и сина ми взехме решение как да процедираме.
Не ми казвайте сега, че е лошо, че съм се посъветвала само защото е родител, а не гугъл.

# 305
Да бе, ама синчетата си траят  Mr. Green

Някъде бях поствала вече любимия си виц, но много му ходи и тук:

Синче /мамино/ в спалнята с жена си, млада влюбена двойка, след обичайната доза секс преди сън. Синчето казва на жена си:
- Скъпа, дай ми чаша вода.
Майката се обажда от вратата:
- Браво, сега потен, уморен и вода ще ми пиеш    Joy

# 306
Е, и аз като трябваше да правим ремонт и обзавеждане - с майка ми се съветвам, че и обикалям с нея. Тя обича, има вкус - мъжът ми - няма. И?

# 307
  • София
Вица обаче е супер, не го знаех  Joy Joy Joy

# 308
  • Бургас
raja_nikol , вицът е супер! Ше е мега на място и в темата за свекървите.  Joy  Joy   Joy

# 309
raja_nikol , вицът е супер! Ше е мега на място и в темата за свекървите.  Joy  Joy   Joy

А да бе, да се намърдам сама между шамарите  Mr. Green

# 310
Направо ме утрепахте с тия размисли за манджите, рецептите и прочие действия, изискващи брутална намеса в личния ви живот...    Mr. Green    Joy
Мислех, че е в реда на нещата да разговаряме за всичко с майка ми и баща ми, отсега нататък ще му викам "съветване".  Crazy

# 311
Ами, зависи от майката. Като чета тук какви свекърви виреят по нашите земи, най-малкото и щадящо неговата и твоята психика е, да се опиташ да откъснеш съпруга си от влиянието й.
За протокола - моята е готова на всичко, само детето й да е щастливо. Случвало се е да му направя забележка, като й повиши тон, нищо че си го е заслужила от глупост.

# 312
Направо ме утрепахте с тия размисли за манджите, рецептите и прочие действия, изискващи брутална намеса в личния ви живот...    Mr. Green    Joy
Мислех, че е в реда на нещата да разговаряме за всичко с майка ми и баща ми, отсега нататък ще му викам "съветване".  Crazy

наистина!! оказва се, че голямо "съветване" пада.. и като се има предвид, че всеки "тайно се съветва" с неговите си родители, това семейство явно никакви семейство не е! Rolling Eyes

# 313
Всеки е "на мама детето",но има разлика .
Мама  си е мама,но идва момент ,в който се появява друга жена,
но тя не замества мама !Ето това много се бърка.                               

# 314
Е, Теди, ти нали не си представяш, че това го правя по въпроси от сорта на с какво да застроя супата  Laughing
Но за неща като дали СМГ е подходящо за детето; дали е нормално да е толкова разсеян на тази възраст; дали са доволни от Актифрай-а, който си взеха; последно се съветвах с баща ми за това къде е най-изгодно да открием краткосрочен депозит, защото беше проучвал банките.
Честно, не виждам какво толкова неразбираемо има.

Ирис, едновременно сме писали  Peace
И ние много разговаряме със свекървата (иска да ми е приятелка и да си споделяме-разказва за брака са,детето си ,детството му,диетите си и т.н:) ,но решенията ги вземаме ние независимо от нежеланите съвети понякога,но и аз се дразня ако се каже нещо не пред мен за детето или мъжа ми да поиска съвет от тях. Знам,че е нормално   и си разговарят доста (грижовен син е доста,а и те са разбрани),но ,както аз си разговарям и с моята и неговата майка,но това е ..дразни си ме и не мога да го променя как с е чувствам . #Crazy

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 14:47 от tanyatais

Общи условия

Активация на акаунт