Мамино синче

• 24 539
  • 319
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз не се съветвам, а събирам мнения.  Peace Като гледам да бъдат все пак адекватни на времето си. Толкова е динамичен сега светът, че всичко се променя за няколко години, какво да говорим за десетилетия. "Съветвам" се като ме заболи зъб, понеже майка ми е зъболекар, но се съветвам не защото ми е майка, а защото това й е професията. Само за това, че ми е майка не помня да съм се съветвала поне от 16 годишна за каквото и да е.  Crazy Нито за избор на професия, нито като реших да се омъжвам, нито за децата. Разбира се, получавам съвети непоискани, ама то май няма как иначе, всички майки са така.

# 286
Абе какво пък толкова решавате вие аз не мога да разбера?

Да питам майка ми кое училище да избера- ако тя не е в тази сфера, как да знае, от както аз съм завършила нея това въобще не я вълнува.

Ако е лекар- да бих я питала естествено, ако е юрист- също.

Ако искам да питам от къде да си купя нещо, не питам майка ми, каква телевизия  и нет да си сложим- също не питам майка ми, а приятели, които ползват. Примери бол, ама то голямо съветване падна тук, а мамините синчета ги оставихме на спокойствие

# 287
Защо да се обърквама обсъждането със съвета?
Нали в процеса на обсъждането се раждат нови идеи ,тоест един вид съвет от отсрещната страна,а вече дали ще приемеш идеята или не,си е твое решение.

# 288
  • София
Абе какво пък толкова решавате вие аз не мога да разбера?

Да питам майка ми кое училище да избера- ако тя не е в тази сфера, как да знае, от както аз съм завършила нея това въобще не я вълнува.

Ако е лекар- да бих я питала естествено, ако е юрист- също.

Ако искам да питам от къде да си купя нещо, не питам майка ми, каква телевизия  и нет да си сложим- също не питам майка ми, а приятели, които ползват. Примери бол, ама то голямо съветване падна тук, а мамините синчета ги оставихме на спокойствие

Абсолютно на същото мнение съм  Peace.
Между другото Бърди майка ми беше на гости онзи ден, та точно за супата я питах с какво да я застроя  hahaha. НО това защото ми беше пред очите и изскваше много малко усилие, иначе сядам и питам чичо Гугъл, по-лесно ми се вижда от това да набирам да я питам кое как се готви, аааа и има и картинки за пресни булки като мене  hahaha.

# 289
  Ами ето, давам пример, как се посъветвах  - детето ми боледува много в градина, обикаляхме доктори, изясни се, че въпроса стои така - или спираме градината, провеждаме лечение на  трета сливица и я изчакваме да се свие и дългосрочно избягваме инфекции, или правим операция и евентуално се надяваме, че след това ще си ходи... ние мислихме, обсъждахме, посъветвах се и с майка ми и тя каза така - "Аз ти извадих сливиците на времето и сгреших. По добре недей, ще се справим и без градина"..Посъветвах се и с другата баба, и тя  подкрепи това мнение. И така и решихме.

# 290
А, добавям. Сутринта се консултирах с майка ми дали може синузита да ми се е възпалил само от едната страна, понеже ме боли само от дясно, но много. Понеже не питах миУото, сега може ли да остана да живея с него или като мамина щерка да си ходя при мама?  Laughing

Рая, оправни не означава да не взимаш съвети Simple Smile За мен глупавия човек не се учи от опита на другите, не оправния  Laughing Ако всички бяхме така, човечеството нямаше да мръдне наникъде, защото всяко поколение щеше да се налага да открива колелото  Laughing

Съгласна съм с Бърди. И не само аз. Толстой също добре го е казал.
"Често чуваш младежи да казват: не искам да се водя по чужд ум, сам ще обмисля. А защо трябва да обмисляш обмисленото? Вземай готовото и продължавай нататък. В това е силата на човечеството"

# 291
Ирис, аз на прибежки от темата за третата сливица към темата за синчетата, и ние сме на същия хал.

Моята майка за третата сливица- съжалявам, че не ти я извадхме по- рано /на 10 г. бях/, можеше да ти спестим  3- те операции на крака.

# 292
Ирис, аз на прибежки от темата за третата сливица към темата за синчетата, и ние сме на същия хал.

Моята майка за третата сливица- съжалявам, че не ти я извадхме по- рано /на 10 г. бях/, можеше да ти спестим  3- те операции на крака.

Ужас е просто с тия сливици... аз съм с извадени в първи клас но с ужасен хроничен фарингит оттогава. На  детето крепим положението, а третата се сви (с хомеопатично). Засега се закрепи положението главно затова, че  избягваме градината.

# 293
  • Бургас
Аз безкрайно много обичам мама, но честно казано, винаги и за всичко в живота сама си преценявам как да постъпя и какво да направя. Тя, разбира се, не си пести съветите, но аз в повечето случаи си знам моето. Същото се отнася и за приятелите. Някак сякаш досега не са ми били нужни съвети - най-много да съм в ситуация на шаш, да знам как да постъпя, но да не го правя поради една или друга причина. Разбира се, ако са ми необходими насоки от професионалист, ще си ги потърся, не съм пенкелер. Кофти ми е да призная, но в повечето неща, които майка ми ми е казвала, а аз съм била на различно мнение, тя се е оказвала права. Дали е случайност или не - но факт. А специално за съветите - научих се да ги давам само когато ми ги поискат, иначе споделям, но се въздържам от съвети. Просто от опит, когато към мен не си ги пестят и знам, че е неприятно в повечето случаи.
За дреболии като застройка на супа, разбира се, че ще попитам - дали мама или свекървата. По-скоро свекървата, защото мъжът ми много държи да е "като на мама" (въпреки че твърди, че не е така).  Crazy

# 294
Тук идва момента да направим разлика между едното и другото.Т.е. между майка и съпруга.
Майката си е майка,тя е незаменима,спор няма в това.НО създадеш ли дом,семейство и деца,нещата коренно се променят.
До вчера си разчитал на майка си,да те отгледа и възпита,от днес тръгваш по своя път и започваш да възпитаваш ти.
Допитай се до майка си,тя няма да те подведе,ако си изкаже мнението,но решението в крайна сметка го взимате ти и твоето семейство.
Всички обичат майките си,но в един момент сам трябва да сложиш границата между едното и другото.От както имам дом,семейство и деца,много рядко говоря с майка си за проблемите.Имам семейство ,с тях решавам.

# 295
  Ами ето, давам пример, как се посъветвах  - детето ми боледува много в градина, обикаляхме доктори, изясни се, че въпроса стои така - или спираме градината, провеждаме лечение на  трета сливица и я изчакваме да се свие и дългосрочно избягваме инфекции, или правим операция и евентуално се надяваме, че след това ще си ходи... ние мислихме, обсъждахме, посъветвах се и с майка ми и тя каза така - "Аз ти извадих сливиците на времето и сгреших. По добре недей, ще се справим и без градина"..Посъветвах се и с другата баба, и тя  подкрепи това мнение. И така и решихме.
Без да съм доктор и без да си налагм мнението по никакъв начин, но за подобни неща по добре се съветвайте с няколко лекаря, по възможност не роднини ( когато иде реч за внуче).
Трета сливица може да докара проблеми със ставите и сърцето, също както и зъб ( във втората хипотеза съм, зъбът никакви проблеми не ми прави, видя се случайно при панорамна снимка на устата, и сега съм буквално като седнала на буренце с барут).

# 296
  • София
Пуснете едно AST на детето.  Peace Обикновено този показател дава отговорът наложително ли е ваденето на сливиците (заради проблеми със сърцето и ставите) или не.

# 297
Според мен много по-адекватен съвет могат да ти дадат приятелите - в случая такива с по-големи деца, които вече са минали този проблем. И изобщо за всяка ситуация са по-адекватни хора, които скоро са се сблъскали със сходна ситуация, а не такива, които преди 20-30 години са го преживяли. Ако трябваше да си гледмае децата с книгата на д-р.Спок... ooooh!

Хмх, аз само тази книга имах като родих  Laughing

# 298
Без да съм доктор и без да си налагм мнението по никакъв начин, но за подобни неща по добре се съветвайте с няколко лекаря, по възможност не роднини ( когато иде реч за внуче).
Трета сливица може да докара проблеми със ставите и сърцето, също както и зъб ( във втората хипотеза съм, зъбът никакви проблеми не ми прави, видя се случайно при панорамна снимка на устата, и сега съм буквално като седнала на буренце с барут).

Абсолютно  Peace , аз вече споменах- при мен изби в ставата.

И по- напред беше казано, нищо лошо няма да общуват синчетата с майките си, така както се държи към нея, така ще се държи и с нас, това отношение ще виждат и децата ни. Не знам за вас, но аз познавам хора, които викат на родителите си "дъртите", това ми е също толкова противно  Peace

# 299

И не само третата,и другите ,ако са ти възпалени става страшно.Аз си имах големи проблеми със ставите.
Според някой лекари,дори жени с болни сливици много трудно забременяват и почти е невъзможно да износят плода./това съм го чувала от разни познати и не претендирам за достоверност/

Общи условия

Активация на акаунт