Мамино синче

• 24 656
  • 319
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Ох, не е лесно при вас - мъжките майки... Ще взема да повярвам на теорията на Бояна за фалоса.  Laughing

# 121
Joy
Да ви кажа, чисто егоистично - не ми се иска и надали ще мога лесно да приема, че вече не съм на първо място, след като синът ми се ожени. ОБАЧЕ силно се надявам да харесвам неговата половинка  Joy
Един съвет от мен. За да те хареса по-безболезнено снахата....  Mr. Green Не спори с нея!   Wink
Joy Не трябва тя да спори с мен, това е основното.

neraiida - много крайно се изказваш. Особено в днешните условия.

# 122
Вилико, разбра ме.  Hug  Joy

# 123
  • загубено
Вилико,те днешните условия продължават доста отдавна.
Просто е много удобно за някой да си живеят така.
Ако има харесва няма лошо,стига да не се стига до мъркане
от някоя от страните.Познавам доста семейства които живеят заедно,
неизбежно се стига до конфликт.
На мен не ми допада този модел,не бих строила етажи за децата си.

# 124
А идва ли ти на ум, че е възможно днес едно младо семейство да не може да си к упи само жилище? Защото не всички имат доходи за ипотеки или пък нямат наследени такива самостоятелни. А наемът - доста може да се коментира като начин. Само това  Laughing

# 125
Определено си мамино синче и не искаш да го осъзнаеш.  Горката ти жена.  Какви съвети, ти си голям човек. Каквото съм е съветвала е било до преди 18 г. Ако синът ми на 30 ми иска съвет, определено някъде съм сбъркала.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 18:08 от Трещерица

# 126
  • София
Каквото съм е съветвала е било до преди 18 г. Ако синът ми на 30 ми иска съвет, определено някъде съм сбъркала.
Е, що пък?
Аз си мисля, че е твърде самонадеяно да отричаме чуждото мнение, независимо от възрастта си. В този смисъл не откривам никаква патология в това да се поиска мнението на родител и след като ти изчезнат пубертетните пъпки.

# 127
  • загубено
А идва ли ти на ум, че е възможно днес едно младо семейство да не може да си к упи само жилище? Защото не всички имат доходи за ипотеки или пък нямат наследени такива самостоятелни. А наемът - доста може да се коментира като начин. Само това  Laughing

'И какво да правим' сега ,е въпросът?
Живуркат си при маминка,тя ги дондурка и децата им даже.
После е виновна че си вре носът,ми ще го вре в къщата си е.

Като не иска някой да му се месят ,квартира ,заем,здраво бачкане и сядане на
задникът.Много ме кефят разни изказвания за времената,винаги е било трудно.
Които избира лесното да не реве после,и да не се обижда от 'мамино синче'.

Определено си мамино синче и не искаш да го осъзнаеш.  Горката ти жена.  Какви съвети, ти си голям човек. Каквото съм е съветвала е било до преди 18 г. Ако синът ми на 30 ми иска съвет, определено някъде съм сбъркала.

То за съвет няма лошо,ама да не се стига до зависимост.
После трудно.
Той авторът сподели че иска мнението на мама,
интересно ми е на колко е години.

# 128
Една истина за мен е неоспорима - за детето, без значение момче или момиче, центъра на света от раждането му е майка му. Чувството за...святост (нека така го наречем) търпи промени, но в най-дълбоката си същност се запазва - мама е центъра и е свята. За жената обаче настъпва един момент в живота й, когато тази истина се променя тотално - в момента, когато тя самата стане майка, нейният център се променя - тя самата е център и това превръща детето й в новия център на живота й. За мъжете такъв момент не идва никога и повратната точка просто не настъпва. Заражда се, естествено, и конфликта около синдрома "мамино синче". Няма как да претърпиш трансформация и да не изпитваш чувство на леко презрение и превъзходство към човек, който не е мръднал от познатата позиция. Без значение дали го признаваш, или не. Моят мъж е несъвършен, за него все още центъра е мама. А аз...аз самата съм център и съм най-важна, защото съм мама Flutter Heart Eyes
Мъжът ми е мамино синче, защото тичка при мама. Аз не тичкам. Моето синче тичка при мен smile3533 И един ден ще бъде мерен с аршин, който той няма как да придобие. Mr. Green

А пък дали някой живее в апартамента на мама, или си е купил свой са допълнителни битови подробности, които зависят от други неща като образование, работна позиция, заплата и...т.н. Дали слуша мама как да си обзаведе спалнята, или решаваща е думата на съпругата също е част от битовизма, а понякога и пълната липса на интерес по въпроса.

# 129
  • Варна
Joy
Да ви кажа, чисто егоистично - не ми се иска и надали ще мога лесно да приема, че вече не съм на първо място, след като синът ми се ожени. ОБАЧЕ силно се надявам да харесвам неговата половинка  Joy

Лелеее, Вилико, ти НЕ би следвало да си на първо място доста преди женитбата му!
Много си обичам родителите, част са от живота ми, но спряха да са на "първо място" в приоритетите ми доста преди 18-ет.

# 130

да, човек не престава да има своите родители като семейство, дори и след като е създал друго!

по тази причина аз никога не съм искала от мъжа ми това, но е интересно, че той очаква от мен да направя така... той много, много, ама изключително много държи да имам отношения с майка му и със сестра му, да се виждам с тях, да си имаме някакви теми за наши разговори и т.н., да ходим у тях на гости и не просто да ходим, а аз там да се чувствам като у дома си... всичко това е чудесно, да, но в същото време именно с аргумента, че аз съм част от ново семейство, не би следвало да искам съвети от моите родители, да ходя у тях или пък да си празнуваме каквито и да е семейни празници в тяхната компания.. о.к., не мога да накарам мъжа ми да общува с родителите ми, ако не иска, но ако аз откажа да общувам с неговите роднини, значи го обвинявам, че е "мамино синче" и не иска да се откъсне от родителите си.. хубава работа!
 newsm78

# 131
  • Куциндрел
За мен, дали един син е мамино синче, зависи от майката. Нормално е хората да са привързани към родителите си.
Пример за мамино синче е мъж, който не може да си купи сам едни гащи и постоянно дава за пример майка си. Едва ли не я обожествява.

# 132
Майката и съпругата/партньорката не са съперници. Безсмислено е "меренето" на влияние върху любимият човек, както и ревността. Но за нормални отношения са необходими двама. Понякога половинките преекспонират този проблем, но и на някои майки им се случва това.

# 133
Дали мамино синче или мамина щерка - все тая. Имах една колежка, дето в разговор на всяко второ изречение споменаваше майка си - какво мислела за това и онова, какво казала, къде ходила... Пууу, ужас. Ако бях мъж, вдигам си чукалата на часа.
Според мен майката е отговорна за това доколко ще използва влиянието, което има, за да внуши, че е страхотна, непогрешима, разбирачка и номер 1. И си е въпрос на народопсихология, а не на Едипов комплекс - до късните ми ученически години не сме живели в България, после като студентка гледах като тресната, когато едно кандидат гадже ме покани у тях уж да си вземе ключовете за колата, а майка му ми скочи на врата с кутия шоколадови бонбони и покана за вечеря.

# 134
На много места тук чета, а и в реалния живот разни познати ми хленчат и се оплакват, как техните възлюбени били зависими от мама.
Според мен обаче жените сте маниачки на тема "забрави майка си, щом си с мен, аз съм важната" и много преекспонирате тоя проблем.
Аз съм приятелка със свекърва ми. Laughing
Това дали отговаря кратко, точно и ясно на въпроса ти?

Общи условия

Активация на акаунт