Мамино синче

• 24 550
  • 319
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Искаме си съвети, и от моята мама и от неговата мама, явно сме мамино семейство  Laughing Тъпо е да не поискаш съвет от някой, който знае повече от теб за конкретен проблем.
Въпросът е после решенията да си ги вземем ние двамата без значение ще се съобразим ли с някой съвет или не.

# 256

Виктория, ако се възприемаш като променлива величина в чужди животи, бързо ще ти свърши веселото.  Peace Това го казвам мило, знам, че не се разпознава лесно в писанията ми.  Peace

Жал ми е за хора, които се мислят за незаменими! Wink

# 257
За мен "мамино синче" е по-скоро мъж, който е свикнал постоянно да бъде обслужван, първо от майка си, а в последствие и от жена си, която, имайки се предвид, че все пак спи с него, никога няма да е издигната на пиедестала на многострадална и всеопрощаваща пиета. В случая не става въпрос толкова за уважение към майката, колкото до първична зависимост-някой да го нахрани и изпере.
Изобщо не бих се и опитала да се конкурирам с някоя майка-орлица и да й извемам функциите. Лигльовците и мързеливците никога не са ми били в таргет-групата. Тези, които истински уважават майките си са пример как ще се отнасят и с жена си.

# 258

Виктория, ако се възприемаш като променлива величина в чужди животи, бързо ще ти свърши веселото.  Peace Това го казвам мило, знам, че не се разпознава лесно в писанията ми.  Peace

Жал ми е за хора, които се мислят за незаменими! Wink
Да, за себе си съм незаменима, пък ти се хаби да жалееш, кат` си нямаш друга работа.  Grinning

# 259
За мен "мамино синче" е по-скоро мъж, който е свикнал постоянно да бъде обслужван, първо от майка си, а в последствие и от жена си, която, имайки се предвид, че все пак спи с него, никога няма да е издигната на пиедестала на многострадална и всеопрощаваща пиета. В случая не става въпрос толкова за уважение към майката, колкото до първична зависимост-някой да го нахрани и изпере.
Изобщо не бих се и опитала да се конкурирам с някоя майка-орлица и да й извемам функциите. Лигльовците и мързеливците никога не са ми били в таргет-групата. Тези, които истински уважават майките си са пример как ще се отнасят и с жена си.

Не успях да изчета всичко, но това дума по дума е моето мнение. Много е жалко обаче, че такива синчета очакват след това съпругите им да правят същото както мама едно време- да му сложи, да му вдигне масата, да му приготви дрехите, да стане от масата, за да му подаде вода....и така започват скандалите. Честно казано обаче, от моите наблюдения на такива синчета забелязах, че те никак не показват уважение към майките си- напротив, така поне могат да се направят на мъже, защото всички веднага забелязват другото. Жалки са...

# 260
Аз го разбирам  по друг начин. Всеки може да се научи да си вдига чиниите .  Но да искаш съвет от мама...

# 261
  • София
Стига бе, Трещи, какво му е на искането на съвет?
Ето аз тийнове не съм гледала, майка ми ни е изгледала двама, свекърва ми един, плюс е преподавала на такива. Хич нищо лошо не виждам да се посъветвам с тях като сина ми почне да го тресе пубертета - което вече става и има случаи, в които не мога да реша какъв е правилния подход.

# 262
  • София
Според мен много по-адекватен съвет могат да ти дадат приятелите - в случая такива с по-големи деца, които вече са минали този проблем. И изобщо за всяка ситуация са по-адекватни хора, които скоро са се сблъскали със сходна ситуация, а не такива, които преди 20-30 години са го преживяли. Ако трябваше да си гледмае децата с книгата на д-р.Спок... ooooh!

# 263
Стига бе, Трещи, какво му е на искането на съвет?
Ето аз тийнове не съм гледала, майка ми ни е изгледала двама, свекърва ми един, плюс е преподавала на такива. Хич нищо лошо не виждам да се посъветвам с тях като сина ми почне да го тресе пубертета - което вече става и има случаи, в които не мога да реша какъв е правилния подход.

Сещам се за един съвет - говорим си ние, децата били в пубертет, свекървата  идва, чула-недочула - Ааа, моите тая болест не са я карали.

# 264
  • София
Клеми, точно една приятелка имам с по-голямо дете, и с нея също се съветвам. Събирам дето се вика колкото може повече база данни и накрая у дома си решаваме какво да правим. Просто такъв пример ми хрумна на първо четене. Може да бъде и съвет за готвене или за котката, когато си взехме такава за сефте, а свекървата гледа котка от години, хайде, да не е пубер Simple Smile
Просто не виждам къде е драмата в това, че единия от съветодаващите е по съвместителство и родител Simple Smile

Трещи  hahaha Нашите родители си признават, че сме я боледували  hahaha

# 265
За мен мамино синче е синче, което не може без мама, във всеки един смисъл- от чисто битов, до даване на съвети, до възможността да взема решения и да ги отстоява, ох да не почвам, че тая тема ми е много болна. Мъжът ми слава Богу не е такъв, но съм заобиколена от "мъжки" майки, които не дават на момченцата си нищо да направят и така по навик до към 25-тата им година, защото то веднъж като си почнал, как ще го оставиш милото само да се нахрани, да си приготви багажа за море, да си направи курсовата работа...абсурд, то детИто това никога не го е правило само. Пък и ако нещо си забравила, ще има  виновен, няма да е синчето  Mr. Green

# 266
Аз го разбирам  по друг начин. Всеки може да се научи да си вдига чиниите .  Но да искаш съвет от мама...

Я, що бе Трещи? Какво му е толкова погрешното, да поискаш съвет и от мама. А пък от тате само умни съвети съм получавала винаги.
  То не е ангажимент на всяка цена да го последваш тоя съвет.

# 267
Гледай сега, Ломбардо,

Мамино синче е следният екземпляр - (чисто хипотетично) - пълнолетен индивид от мъжки пол, които е неприспособен и/или неспособен да се справя самостоятелно с ежедневните и финансовите си задължения, мама му пере чорапите, мама му дава пари за дискотека, или за да сипе гориво в автомобила, отново купен от мама. Подобен не може да взима, ( и естествено избягва да го прави) дори и най-дребни решения, инициативите в каквато и да било посока са му изначално чужди.

Не е мамино синче човек, които: работи, грижи се за себе си, може да се грижи за децата си, но уважава, зачита мнението на и изпитва чувство на отговорност и привързаност към семейството, в което се е родил. Не е мамино синче син, които се отбива през уикенда в дома на вече възрастната си майка, за да види има ли тя нужда от нещо, дали лекарствата й са налични, дали не е паднал бушонът, или просто за да я изведе на кафе в парка.

Изпуснала съм това мнение, което също напълно съвпада с моите разбирания  Peace

# 268
Първо - търсиш съвет от мъжО, или милото, как там му се казва.

# 269
  • София
Е то това не изключва и искането на съвет от друг после.

Общи условия

Активация на акаунт