Греша ли в мисленето си,че сме готови да имаме бебе?

• 23 090
  • 274
  •   1
Отговори
# 30
По повод първия пост - когато дойде, тогава  Wink
Нашето дете не е планирано, дори нямахме сериозна връзка, не живеехме заедно. Като забременях - нещата просто станаха.
Не съм привърженик на идеята - първо да поработим, да посъберем пари, кола, жилище и тн - и то си станал вече на определена възраст, когато решенията се взимат още по-трудно.
Но от друга страна - сега, ако говорим за второ дете - не, не съм навита, защото знам какво е, имам си едно и предпочитам за него да дам това, което имам, отколкото да лишавам всяко от двете, за да има поравно. Просто си давам сметка, че две деца не мога да осигуря така, както аз си го представям.

# 31
Обаче си привърженик на идеята, че младите семейства не могат да си позволят жилище.

# 32
Обаче си привърженик на идеята, че младите семейства не могат да си позволят жилище.

Не съм привърженик, просто за мен това са фактите. Ако няма кой да ти помогне с някаква сума, нещо да наследиш...не виждам как хора на по 25-26 години ще имат доход, позволяващ напълно покриване на ипотека и то за малко жилище, което като се роди дете - ще трябва да се преустройва или сменя /като знам какви кутиики продават ново строителство/, пък и там се иска ддри първоначална вноска...

# 33
Е добре де,какво значи да осигуриш така,както си го представяш?!Не се заяждам,никак даже,просто ми е наистина интересно как ще успееш да планираш и осигуриш живота си,че и този на детето си?Ами ако утре,недай си боже,стане нещо с теб,разболееш се или умреш,или нещо се случи с мъжа ти(пак казвам-недай си боже)какво ще си осигурила тогава?Разберете че,обстоятелствата се променят за часове и дни,ако сега си на върха,утре може да си на дъното или обратно,как може да планираш и режисираш живота си-ей това не мога да проумея Grinning

# 34
Ами именно - имам едно дете без план, ама второ - не искам, кое не ти е ясно  Wink
Първо - финанси, второ - детска стая, трето - организация, за да гледаш две деца...много са нещата, дето не ми достигат на тоя етап, за да имам второ.

# 35

не виждам как хора на по 25-26 години ще имат доход, позволяващ напълно покриване на ипотека и то за малко жилище, което като се роди дете - ще трябва да се преустройва или сменя /като знам какви кутиики продават ново строителство/, пък и там се иска ддри първоначална вноска...

Аз познавам доста такива хора. И не смятам, че е неразумно първо да помислиш за жилище, после за деца.  Ти си спряла на едно дете, толкова са ти амбициите. Не смяташ ли, че ще израстнете в кариерата, ще получавате повече?

# 36
Е добре де,какво значи да осигуриш така,както си го представяш?!Не се заяждам,никак даже,просто ми е наистина интересно как ще успееш да планираш и осигуриш живота си,че и този на детето си?Ами ако утре,недай си боже,стане нещо с теб,разболееш се или умреш,или нещо се случи с мъжа ти(пак казвам-недай си боже)какво ще си осигурила тогава?Разберете че,обстоятелствата се променят за часове и дни,ако сега си на върха,утре може да си на дъното или обратно,как може да планираш и режисираш живота си-ей това не мога да проумея Grinning

Живота ден за ден и без никаква дори и минимална визия за някаква осигуреност и предвиждане е приоритет главно на една братска ни прослойка от обществото, която точно с много деца се характеризира, но кой знае защо непрекъснато се укорява...  
   Детеправенето би трябвало да е подчинено все пак на някаква мисъл...

# 37
Говорим за осигуряване,не за живот ден за ден...или бъркам....

# 38

не виждам как хора на по 25-26 години ще имат доход, позволяващ напълно покриване на ипотека и то за малко жилище, което като се роди дете - ще трябва да се преустройва или сменя /като знам какви кутиики продават ново строителство/, пък и там се иска ддри първоначална вноска...

Аз познавам доста такива хора. И не смятам, че е неразумно първо да помислиш за жилище, после за деца.  Ти си спряла на едно дете, толкова са ти амбициите. Не смяташ ли, че ще израстнете в кариерата, ще получавате повече?

Е, именно - на този етап не искам и не мога  Peace
Вярвам и наистина се надявам, че след няколко години - ще сме една идея напред и тогава ще мога.

# 39
за бога жено недей!
достатъчно необразовани мизерници има вече, плод на студентски пориви за поколение.
после ще хленчиш, че никой не те ще на работа.
уреди си живота и после кани нов на тоя свят.

# 40
На мен на 23 - 24 години перспективата ми за собствено жилище е била нулева. Въобще не съм си и мислила за имоти, камо ли да планирам живота си съобразно наличието на апартамент. Докато човек работи и изкарва пари, винаги може да се живее и под наем, не е задължително от ранна младост да се хваща на кредитното хоро само защото за други хора живота без собствен дом е ужасяваща перспектива. На 30 години човек винаги е много по-напред с материала, ако е работил и действал по въпроса. Сега, ако не мисли да се развива грам - тогава може и на 40 да не постигне нищо и да не смее да рискува, защото още е без достатъчно имоти.

Но да се смята, че на 23 години са готови за бебе само хора с апартаменти за мен е доста странно.  Wink Тогава по дефолт младите хора, на които родителите са подарили за 18-я РД жилище, трябва да са задължително по-готови от другите, логиката е нулева просто.

Ако аз бях мислила за осигуряването на децата като съм била на 23, хехе, не ми се мисли какво е щяло да бъде. Ако хората живеят нормално, в чист и уютен дом, то и детето ще бъде гледано добре. Това дали е собствено жилището или е под наем няма никакво значение за едно бебе и въобще за детето впоследствие. А родителите имат да работят много години и след това, все ще проимат имоти, това ми е мнението. Не е голяма трагедия, ако се преместят в собствен дом, когато детето е на 5 години примерно, или на 10 и т.н..

# 41
  • София
Ситуацията доста се промени от времето, когато беше актуално да се ражда в студентските години. Тогава беше далеч от мисълта, че може да останеш без работа или пък ще се реализираш по-трудно, ако на 26-27 години тръгнеш тепърва да кандидатстваш за работа без ден трудов стаж.
Процесите, в които забременяването става след известно планиране или поне завършване на образователна степен, са напълно закономерни и естествени.

# 42
Аз бях завършила, преди да имам деца, но имах само хубава работа с добра заплата, никакви имоти и "сигурност", както я разбират повечето хора. Е, детето ни е било презадоволено с всичко, купувани му бяха само най-добрите храни, памперси и т.н.

Просто ми е омръзнал рефрена "нямаш ли жилище, не раждай дете", като че ли това задължително значи недоимък и живот в катуна.  Laughing По-големия проблем е, че мъжът не е готов за бебе, а не имотите, според мен, разбира се  Peace

# 43
  • Варна
Стандартно оправдание на един мъж, когато не е срещнал точната жена, с която
да се свърже за цял живот, защото едно дете свързва точно по този начин.

Не се хващай за това, глупости са. Партньорът ти е само на 26 години - съвсем нормална възраст да не иска още дете. Това съвсем не означава, че не си "точната жена" за него.
Бебето съвсем не е само едно розово вързопче, което маха с ръчички и гука. Да имате бебе означава, че вече няма да живеете както до сега - в никакъв случай! Приятелят ти просто не е готов именно за това - да промени изцяло начина си на живот. Правилно, неправилно - добре е да уважиш това му желание.

# 44
Аз бях завършила, преди да имам деца, но имах само хубава работа с добра заплата, никакви имоти и "сигурност", както я разбират повечето хора. Е, детето ни е било презадоволено с всичко, купувани му бяха само най-добрите храни, памперси и т.н.

Просто ми е омръзнал рефрена "нямаш ли жилище, не раждай дете", като че ли това задължително значи недоимък и живот в катуна.  Laughing По-големия проблем е, че мъжът не е готов за бебе, а не имотите, според мен, разбира се  Peace

Само думата памперси ми говори много. Аз раждах, преди да се появи това чуда по нашите земи.
Нямаш ли жилище, ще те видим скоро в свекървинската.

Общи условия

Активация на акаунт