"Няма радост по-голяма, две черти да види Януарска мама"

• 32 353
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от мен, днес цял ден ми се гадеше, въпреки че гледах по- честичко да си похапвам за да не ми призлява уж,но никакъв ефект. Sad Утре мили маминки съм на първи преглед и нямам търпение, надявам се всичко да е наред и да видим сакче Heart Eyes Ви как сте, как премина деня Ви?   #Crazy Надявам се да не е  бил гаден , поспалив и миризлив като моя Laughing

# 601
  • Западен парк
Здравейте!
 Няколко пъти споменавате 12-та седмица. Какво й е толкова специалното? Аз днес си взех резултатите от първоначалните изследвания и в сряда отивам да ги занеса. Може би тогава ще ме запишат на ЖК и ще мога да си сложа и аз лентичка. Защото сега още не знам кои точно дати да въведа. Според мен от вчера съм в 10-та седмица, но ще изчакам да го потвърди и лекарката.
Това за слънцето и началната бременност не го знаех! От утре тръгвам с възможно най-малко дрехи на работа - да посъбера малко витаминче. Даже ще слизам и две спирки преди моята, след работа, за да удължа престоя на открито. Аз много обичам да ходя пеша, изминавам 4-5 км. без никакво усилие, дори и малкия го свикнах и сега тропосва с мен улиците, когато не съм на работа. Предполагам, че спокойното ходене пеша не натоварва по никакъв начин бебенцето или плацентата? Поне още нищо не съм усетила, но ще питам и това в сряда.
Чао засега. Отивам на пазар.

# 602
а и само като се замисля какви гнусотии ядем, пилета тъпкани с антибиотици и зеленчуци пръскани с отрови, мисля, че цигарите са само капка в морето. ...

Офф тва е много вярно  ooooh! И никога преди не съм се замисляла толкова много, кокото сега. Аз имам и малко склонност да драматизирам, та всяка хапка ми засяда.

И на мен ми е трудничко като изляза с приятели и всички около мен пушат... припушва ми се. Ама сега като е минало известно време вече самата миризма на цигари ме дразни и това помага Simple Smile да не ми се пуши.

поспаланчо, аз си мисля, че колата е много по вредно от кафето... и аз много обичам да си пийвам, но сега не смея. А и моето не ми дава...  Whistling

Деси_К, добре дошла! и честито на мамите, които са чули сърчице.

Менина, на първия преглед ми казаха да не стоя на слънце в никакъв случай, само под сянка и да влизам във водата постепенно, това не се сетих да попитам защо... Иначе събота и неделя излизам повечко да се порадвам на слънцето, но може би има разлика между това и печенето на плаж.

За казването - аз не съм много суеверна, но мисля да се въздържам известно време и да не разказвам на всички. Освен това така го чувствам по - специално, като си е само мое. Харесва ми, че е тайна Simple Smile

Г-жо Монк, след 12тата седмица шансът да изгубиш бебето пада под 1 процент.

# 603
  • Западен парк
Подозирах, че има нещо такова за 12-та седмица, но не бях сигурна. Благодаря за предупреждението - ще внимавам още две-три седмици.
А за казването - ние това бебе го правихме почти 15 години и сега, щом видях двете чертички(мислейки, че закъснението се дължи на започваща менопауза) си представяте сигурно каква невероятна радост е за роднини, приятели, колеги, дори и шефовете се радваха цял ден с мен. Много ми е приятно да видя изумените погледи на близките, затова и гледах да го съобщавам лично. Да присъствам на възприемането на новината. Та така - при нас изобщо не ставаше дума за тайна. Лекарката разбра последна, въпреки че само тя можеше да бъде сигурна, дали съм бременна или не.

# 604
...И мен ми е много притеснено,това много ли е лошо,че тези двете са ми с ниски стойности,смисъл може ли да е опасно за бебо?  
Лекарите много обичат да казват, че бебетата са егоисти и каквото им е нужно, си го взимат. Страда твоят организъм от това, бебето си е ок. За това, спокойно, не се паникьосвай, просто следвай съветите на д-ра и всичко ще се нормализира.
Мерси за стиснатите палци днес. Тупка мъничкото сърчице в мен. Близо 1.5 см е, отговаря си на възрастта +\- 1-2 дни. Така е, като не съм много убедена в датата на последния МЦ... сраммм. На 27 юни съм на ранен скрининг. Много съм щастлива.

# 605
Здравейте момичета честито на всички мами чули сърчица много се радвам за вас на 1.06 и аз съм на преглед нямам търпение да чуя и аз сърчице дано всичко е наред.
Ох момичета да ви се оплача миналата вечер въобще не можах да спя беше ми доста зле повръщаше ми се цяла вечер, не знам как е при вас но при мен почва да ми се повдига кач над вечер към 18,19 часа и ме мачи ужасно немога да заспя, а до преди 1 седмица въопоще не ми се повдигаше дори.

# 606
VANINCETO не искам да те отчайвам, но и по-зле ще става  Hug Аз се утешавам, с това което ми беше казал един лекар - колкото си по-зле, толкова по-добре  Mr. Green Това важи само за онези от нас, който имат "превилегията" да усетят всички възможни неразположения на бременността. За останалите, не се притеснявайте, ами се наслаждавайте на спокойната си бременност  Hug Аз като се замисля май само не съм припадала при бременност, всичко останало съм го имала в големи дози  Crazy

С всяка следваща седмица усещанията стават все по-силни, е, не всички са приятни, но всички толкова сме ги искали тези бебчета ще потърпим малко  Hug

VANINCETO ако гаденето или повръщането стане нетърпимо може да вземеш едно Деган-че. Това разбира се, ако нито солетка, лимонче, бисквита или нещо подобно не свърши работа.

maretu честито сърчице

atadar къде се изгуби? Как мина прегледа?

Хайде момичета не ни дръжте в напрежение Simple Smile Отчитайте се  Party

Хубав ден на всички  Hug

# 607
  • София
здравейте,
малко телеграфно, нооо
вчера бях на преглед, всичко е наред имаме си бебенце голямо 11,5 мм с биещо сърчице Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes върви един ден напред - всичко е по план и е повече от прекрасно.
за съжаление в къщи върлува някакъв гаден вирус който още не иска да ме пусне и се движа като куче у вятър Crazy а за капак и Ого от два дни ми е с температура, та затова зачезвам напоследък. дано скоро всичко е ок, че работа ме чака Wink
желая ви спокоен и усмихнат ден и до скоро Peace
пп пазете се от разните вируси Praynig

# 608
Здравейте маминки и от мен!  Heart Eyes Сега се връщам от преглед, в 5 г.с. съм и си имаме пулсче дори, толкава съм щастлива. Не мога да си намеря място от кеф, но пусто му гадене много ме тормози. Половин час съм в офиса и вече 2 пъти ходя до тоалетната, днес много имаме да си споделяме.  #Crazy Можете ли да ми кажете нещо за това гадене? Да пия или незнам и аз. От много  притеснение около бебо, забравих да питам чичо док. Момичета гледаха ме с вагинален ехограф, нали не е проблем за бебо? Целувки от мен  Heart Eyes

# 609
  • На морето!
Ема, честито! Щом докторът ти е преценил- не е проблем, спокойно. Повечето ни гледаха на такъв. За гаденето- можеш единствено с храни и напитки да го контролираш, никакви медикаменти, без лекарско предписание.
Атадар, честито ми сърчице  Hug И ние вкъщи сме с вирус, дано минава по-скоро!

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 12:16 от Menina

# 610
  • гр.Пловдив
Аз сутринта овладях гаденето. Още от снощи се бях запасила с отворен пакет солети и бут. мин.вода на нощното шкафче. Още със събуждането внимавам и как се завъртам и как се изправям - постепенно и бавно а като друг път като хала. Щом станах веднага една солета и след нея вода на малки глътки. След тоалета пак солета и вода на малки глътки, преди да излезна пак. Като дойдох в офиса пак продължих с този режим и нз от внушение или от какво но днес нямах никакви проблеми.

# 611
Хайде привет и от мен.Не съм писала отдавна,но имах доста работа а и не се чувствах добре...във петък вечерта прокървях и се изплаших много и сега пия утрогестан и за сега всичко е наред,даже днес на прегледа се чу и сърчицето Simple Smileне мога да ви опиша колко се зарадвах Simple Smile

# 612
  • София
Ах, внимавайте с тези солетки! Запека още ли не ви е подгонил? Мене ме "тресе" от пункцията Simple Smile С тия солетки само по - зле стават нещата. Ама то Господ ги е разпределил. Който му се гади, си ака нормално. На тия като мене дето не усещат нищо пък ги е наказал със запек. Да се чуди човек кое е по - оферта  Thinking

# 613
  • София
Хайде привет и от мен.Не съм писала отдавна,но имах доста работа а и не се чувствах добре...във петък вечерта прокървях и се изплаших много и сега пия утрогестан и за сега всичко е наред,даже днес на прегледа се чу и сърчицето Simple Smileне мога да ви опиша колко се зарадвах Simple Smile

Защо го пиеш?  Thinking Утрогестана се усвоява много по - добре вагинално. Освен това перорално дразни лигавицата на стомаха.

# 614
ами така ми казаха-да го пия...даже първия ден трябваше по 2 таблетки на 6 часа

Общи условия

Активация на акаунт