"Няма радост по-голяма, две черти да види Януарска мама"

• 32 348
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Ха добър ви ден,мацонки!
Честити сърчица,чертички и гадения!  Mr. Green
Някой питаше за морето-аз ходих миналата година август месец-нямах  проблеми.Естествено плажа беше сутрин до към 10-11ч. и следобед след 17 ч.,под чадъра,в морето си влизах без проблем.Даже доки каза , че е добре и да се плува,ама аз съм като камък-не мога да плувам  Embarassed
Само ми забрани да влизам в басейни заради хлора,хората и т.н.
Това за дългото излагане на слънце не съм го чувала.По-скоро в ранна бременност трябва повече сянка,тъй като от прегряването на организма я кръвно ше падне,я нещо друго  Peace
Малтофер-а върши добра работа.Аз също го пиех заради хемоглобина.
Кола също пиех доста,тъй като ми падаше кръвното и ми прималяваше,и тя ме спасяваше.
Още нещо щях да пиша,ама... newsm78
Лек ден от мен,маменца!   bouquet

# 616
За гаденето- можеш единствено с храни и напитки да го контролираш, никакви медикаменти, без лекарско предписание.

Напротив гаденето и повръщането могат успешно да се борят с хомеопатия, тя е безвредна.  Peace
За плажа - аз мисля да се пека, но рано между 9 и 11 часа. С малкият ми син си ходех на плаж и нямаше никакъв проблем, а плуването е единствения спорт, който се препоръчва дори и в напреднала бременност.  Grinning Всъщност като се замисля от всичко по малко и умерено не вреди.
За хемоглобина - нормално е да е по-нисък. Хапвайте повече храни с желязо, защото на хапчета е много гадно. Пила съм и помня, много ми се гадеше от тях.
KiaraTiara, имала съм и гадене и запек едновременно, засега поне гаденето ми е спестено. И наблягам сериозно на черешите.  Grinning

# 617
Здравейте мами  bouquetмного се радвам за всички видели малки  Two Hearts От новините,които носите след преглед,нетърпението ми нараства и ми се иска и моята дата да идва по бързичко,но до 06.06 си има доста, newsm17 дано всичко да е ОК само.   На мен продължава да ми е все така лошо,нямам никакъв апетит,отпаднало ми е и съм ужасно нервна Twisted Evil С първата ми бременост май не ми беше толкова зле,но ще стискаме зъби,дано скоро отшуми,все пак, важен е крайният резултат :love:Ema08 не се притеснявай за вагиналния ехограф,със синът ми (ще те излъжа обаче до кога)си ме гледа доста време с него.Всичко ще е наред довери му се тои си знае работата .Приятен ден дами newsm51

# 618
Мами, ще ми кажете ли малко за изследванията които трябва да си направя за бебо? Един мъж влезе с мен, да подаде на докито изследвания на жена му, на 39 год. доколкото разбрах е. Докито му каза, че жена му има риск да роди бебо с Даун, стана ми много мъчно, мъжа много се притесни. И нали се сещатет мислите ми какви са? Надявам се да ми кажете понече инфо за тези неща. Благодаря на всички, и честито на виделите сладкиши с  Heart

# 619
Правят се 3 ФМ, БХС и за жените над 35 г. препоръчват амниоцентеза. Риск от Даун има винаги, но над 35г. значително се повишава.

# 620
Здравейте, Ема синдрома на Даун, доколкото зная с изследва между 3-ти и 4-ти месец от бременността и трябва твоят док. да те насочи. Една риятелка, която роди март месец ходи на изследване в СФ,когато беше в 4-тия месец, прави се тогава, защото ако има проблеми да се направи аборт. Ама стига съм говорила за тия работи, тръпки ме побиват.
Как така в 5г.с. сте чели сърчице  Shocked, не е ли рано
Честито на всички чули сърчица и видели сакчета   bouquet
Аз пък се притеснявам, че нямам никакви симптоми, нито ми се гади, нито нищо, малко ме понаболява от врем на време, когато кашлям или кихам, направо прерязваща болка, но веднага ме отпуска.
Вие сте добре скоро са ви прегледите, пък аз чак средата на юни ще ходя ooooh! колко време  има до тогава.... Незнам кога ще отида, но ще гледам мъжа ми да е тук в БГ, нали и той има дялово участие  Laughing

# 621
Бебо, да ти кажа и на мен ми стана чудно, но докито така ми каза. беше доста забавен, защото гледа монитора и казва, май не трябва да си слагам очилата, има и сърдечна дейност.  Crazy Стана ми смешничко, но не споря, ще видим на следващия преглед какво ще ми каже. Много се падвам, че нямаш дадените симптоми, завиждам ти направо. при мен със ставането ги има всички неразположения. Даже на мъжоно успях да му се накарам сутринта преди прегледа:oops:, но ми прощава. Blush

# 622
Аз пък за друго се чудя, вредна ли е боята за коса при бременност. При предните бременности не съм се боядисвала и не съм чела нищо по въпроса. newsm78

# 623
И на мен ми е много интересен този въпрос, за постригването и боядисването. Трябва ли ,не трябва ли? Въпреки, че преди две седмици се боядисах, а не знаех че нося бебо. Simple Smile

# 624
Правят се 3 ФМ, БХС и за жените над 35 г. препоръчват амниоцентеза. Риск от Даун има винаги, но над 35г. значително се повишава.

За мен пък и доста се преекспонират усложненията след 35г. Както и за мен няма гаранция,че като си забременяла на 20г. си оперирана от проблеми.....Всичко е строго индивидуално.....№4 го родих на 36г. и 4м. - не съм се водила рискова бременност(а и аз не исках), не съм правила ни амнио, ни БХС, ни нищо.....Само ФМ........Дори и фолиева киселина пих малко........

Но говоря лично за себе си, всеки сам себе си знае.....Стремете се колкото се може по-малко да се вкарвате във филми, подбирайте много какво четете и гледате, че сега хормоните не прощават на никой!

Наистина ви желая едни хубави и спокойни бременности, защото няма нищо по-хубаво от спокойствието, оптимизма и усмивките на лицето.......Подберете доктор, на който имате пълно доверие и нека той отговаря на вълнуващите ви въпроси, защото най-добре знае състоянието ви.....Понякога ЕЖК - Една Жена Каза -  може да е нож с 2 остриета - както да ви помогне много, така и да ви вкара в излишни филми.....Заобиколете се с позитивизъм и по-малко тревоги.......Чакат ви толкова вълнуващи месеци......Изживейте ги пълноценно!

Да, наясно съм,че съществуват рискове и проблемни бременности, но и съществуват добри и хубави.......Вярвайте,че вие сте от втория вид и само някъде там....имайте 1 наум, без да позволявате това 1 наум да ви владее......... Hug

Г-жа Монк, поздравления! Кураж и смело напред, всичко ще мине гладко!

# 625
Мама Цоцоланка, съгласна съм. И аз родих на 36 и половина, без да правя амнио. Но на 41 вероятно ще направя.  Thinking

# 626
  • до едно тепе
Мамо Цоцоланке ти си най-позитивния човек който познавам.Преди половин година,когато ми откриха ИР изчетох всичките стари теми за хиперинсулинемията и от там те познавам малко задочно Hug
Честити сърчица на виделите ги Hug
Аз снощи имах леко зацапване и днес съм на домашен режим.В 6 трябва да ида да видим какво става с бебчето.Това ще ни е първата среща и ми е малко притеснено  Confused ноо вярвам,че всичко ще е наред
Ще пиша пак след това.

# 627
Мамо Цоцоланке, много ми харесва, това което си написала, аз също с първата си бременност /бях на 19 г./ не бях наясно с нищо, то тогава и нямаше така разпространения интернет  Laughing за да се обогатяваме, изкарах лека и безпроблемна бременност.
Сега обаче, 4 години невъзможност да забременея и 1 спонтанен аборт ми идват в повече, в смисъл че да... така е трябвало, но страха си го има, колкото и да отричам.... Затова сега се вглеждам във всичко, иначе и на мен ми се иска да не слушам и чета, но факт е че присненията ми са в повече

# 628
Мама Цоцоланка, съгласна съм. И аз родих на 36 и половина, без да правя амнио. Но на 41 вероятно ще направя.  Thinking

Успех и дано няма нищо притеснително! И спокойствие докато чакаш резултатите!

Бебо, да, така е, съгласна съм с теб.......Но страхът никога не е бил позитивно движеща сила.....Първото си дете го чакахме 4 години, той и каката са дошли на този свят след лечение с медикаменти - така че знам какво е да искаш и да чакаш......Бях на ръба и на аборт сега с №4 - но.....колкото и да не искам да си го призная - сама си бяха виновна за това(с това не казвам,че ти си била виновна или че който и да е било има вина за лошото)......Но живеех с черни мисли, имахме мнооооооого труден период в семейството, минаваше ми и мисъл за аборт по желание, и като капак - един ден - много бурен секс........След цялата тази картинка - на другия ден прокървих обилно и 3 месеца не знаех къде съм......Бях в едни от най-критичните седмици от бременността, когато се закрепва плацентата.......Та.......аз можех да си ги спестя всички тези преживявания.....

Да, има  ред медицински причини за аборт, срещу които ние не можем да се борим, колкото и да искаме, но не са малко и лошите неща, които ние сами си създаваме........Та срещу вторите можем да се борим, и за тях ми е мисълта........

Поспаланчо, благодаря за хубавите думи......От тази тема си ми остана една мнооооого хубава приятелка, която не вярваше, че чудото ще стане при нея и когато е станало си е спомнила за моите думи - че хубавото идва, когато най-малко очакваш и когато не си подготвен дори за него......И съм щастлива, че с нея сме част от Януарки 2010........

# 629
Момичета,изпозвайте безамонячни бои без проблем и си се подстригвайте спокойно.Трябва да сте си хубави!(не че бременността не прави жената красива,де)

Общи условия

Активация на акаунт