"Няма радост по-голяма, две черти да види Януарска мама"

• 32 337
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
 newsm10
Относно боядисването на коса, всичко си е до организъм, доколкото зная има 90 % шанс да не хване боята, много мои поднати са ми го казвали. Аз ще се пробвам другата седмица с безамонячна боя. А относно подстригването - ами то си е суеверие, че може да се отреже бубата на момченцето  Laughing и затов не трябва да се подстригваме.

# 631
  • София
Честито на всички видели бебоците си и чули сърчица
Днес бях  на преглед, бебочето е добре , расте си, много съм щастлива ,че го видях. Следващ преглед 08.06.
Аврора днес питах док специално за боядисването и отговора беше категорично не съм съгласна да се боядисваш до 12 г.с
Относно утрогестанна, подкрепям Киара Тиара, вагиналоно се усвоява много по -добре и няма такива странични ефекти като гадене и виене на свят. Слагам 3х 2 вагинално утрогестан от пункцията насам, вече около 2 месеца

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 15:51 от Krisita

# 632
  • София
Мама Цоцоланка  Hug това че хубавото идва, когато най-малко очакваш или когато изобщо не го очакваш е самата истина!!! И при нас това е факт.  Heart Eyes

Момичета, знам че не е проблем боядисването с безамонячна боя. Аз лично не съм се боядисвала докато бях бременна, но пък съм се подстригвала  Peace е, вярно родих момиченце, ама едва ли има нещо общо с подстригването  Wink сестра ми също се подстригваше, а и боядисваше и роди момченце.

# 633
  • Страната на чудесата
Предния път пропуснах боядисването, е този път не мисля да го правя.Боядисвах си корените този уикенд, покриха перфектно. Единственото, което ще избягвам, е силното слънце, и то само защото ми предизвиква петна по лицето и ставам като маймуна Mr. GreenИзобщо, този път май ще е малко по-кротичко, ще си изживявам радостта, че друг път най-вероятно няма да има Laughing

# 634
  • София
Момичета като започнахме за козметики, да разменим препоръки за кремове. Започнали ли сте да си мажете тялото с нещо за бременни против стрии. Мен много ме е страх да не ми се появят. Знам, че още е раничко, но кожата ми е станала изключително суха. Препоръчайте някой лосион?

# 635
  • до едно тепе
Да се похваля освен.Видяхме сакче 17,5мм отговарящо точно на 6 г.с.Не се видя ембрион вътре,но док. каза,че за момента всичко изглежда нормално.След 10 дена за сърчице. Като термин ми определи 27.01.
Лека вечер от мен и утре по-малко неразположения

# 636
  • Западен парк
Здравейте, добър вечер!
И аз исках да попитам за някакво мляко или олио за бременни коремчета. Иска ми се нещо на "Нивеа", дали правят нещо подобно? Предишния път се мажех със специално пречистена мас от корема на прасето. Сега ми се иска нещо по-приятно като аромат, въпреки че маста ме предпази изцяло от стрии - и на корема и на гърдите.
Сутринта като отидох на работа шефката ме чакаше пред вратата на цеха с една маска за лице, връчи ми я и каза: "Ако искаш я сложи, ако не искаш може да си тръгнеш". А сега де! Ама аз не съм болна?! Пък шефката: Ти не си, обаче една друга е! Вирус с повръщане и разстройство... Глезят си ме и ме пазят!
Благодаря Мама Цоцоланка! А защо ме поздравяваш?
Забравих да ви кажа - днес в работата си мериха талиите и ханшовете, а аз си премерих коремчето. От едното кокълче на таза до другото - точно 30 см. Повечето е подкожна тлъстина, но някъде там има и едни 3 см бебче!

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 19:42 от г-жа Монк

# 637
Благодаря Мама Цоцоланка! А защо ме поздравяваш?

За смелостта да родиш отново след 17г. По писанията ти разбирам,че второто ти дете е родено от сърцето ти - за това също се иска смелост........И толкова много ентусиазъм струи от постовете ти в очакване на №3 във вашето семейство......И от житейския си опит и наблюдения мога да кажа, че това не е толкова логично и нещата можеха да се развият и по друг начин!

# 638
  • София
Аз се мажа с мустела. От аптеката ми казаха, че най - много го взимат. Само че ми се вижда доста скъпичко за тази малка разфасовка. Моят корем е огромен - 88 см обиколка. Но сигурно е нормално, стимулации, пункции, запек... и 2 х1,5 см бебета Stuck Out Tongue. И мен ужасно много ме е страх от стриите.. какви кореми съм виждала из нета.... А и аз дебелея яко - за месец и половина - 5 кила и половина. Ама спрях и цигарите! Вече пуша само по цигара сутрин с глътка кафе Simple Smile

# 639
  • На морето!
С предната си бременност ползвах Мустела и нямам стрии, излязоха ми на гърдите, защото те станаха поне 3 пъти по-големи като "слезе" кърмата, а пропусках да ги мажа, но на Мустела има и за появили се вече стрии кремове, та се справих и с тях. Но все пак всичко си е до кожа, ген и т.н.
г-жа Монк, доколкото съм запозната, а се имам за такава, продукти за бременни има само т.нар. медицинска козметика, т.е. по аптеките. Най-масовите козметични марки нямат серии за бременни.
Има и разни евтини варианти- Икаров, на Билка някакви и т.н., но аз се доверих на Мустела и не я смених през цялата бременност. Този път пак ще е така.
И моят корем е големичък, но аз заедно с бебето си отглеждам и една мимома, та било нормално. Моят следващ преглед е чак на 13.06, няма други свободни часове избраният лекар.
Мисля и час за ФМ да си запиша, първата беше в 12 г.с, нали?
Лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 640
  • Ботевград
Гледам говорите за боядисване..Ами аз се боядисвах преди 1 седмица и ми покри  Embarassed Сега евентуално ще се боядисвам след 3 или 4 месеца..
Иначе аз вчера бях зле..отново имах ужасно главоболие..Вечерта на издържах и пих един парацетамол Embarassed Незнам дали е вреден,но не се издържаше вече Crazy
До моя следващ преглед си има цял месец...Чак на 28.06 съм на преглед и просто незнам как ще издържа до тогава Twisted Evil

# 641
Здравейте милички  Hug
Мамо Цоцоланке, наистина много оптимизъм струи от постовете ти  Flutter Позитивната нагласа може да ни помогне много повече отколкото осъзнаваме и е важно да се обграждаме с хора, които ни зареждат - особено през този период.
За мазането - напоследък внимавам какво слагам върху кожата си, защото малко или много химиите се усвояват от организма, а на много от тях не се знае какъв е дълготрайния ефект върху здравето ни. Все повече залитам към натуралната козметика и съответно реших да се мажа против стрии с натурално, органично кокосово масло, което между другото става и за готвене  Wink И всеки път ми се прияжда Баунти  Grinning Поръчах го от Ибей и съм много доволна:

Г-жа Монк, ако искаш да заместиш маста с нещо друго натурално, но с по-приятен аромат - препоръчвам ти го, както и на другите мами  Peace
Вероника, чувала съм, че парацетамолът в терапевтични дози не вреди по време на бременност.

Лека нощ и утре - още хубави новини от прегледи  Hug

# 642
Пробвал ли е някои тези лонсиони и кремчета http://www.palmers.bg/index.php , има специялна серия за бременни  newsm78
и аз все още не съм си взела кремчета за стрии, мажа се с обикновени лонсиони, но ще изчакам до следващата седмица след като ми направат изследванията, пък и ще ме регистрират за жк, ако е всичко наред, че много се притеснявам Praynig
Лека нощ  sleepuu

# 643
Пробвал ли е някои тези лонсиони и кремчета http://www.palmers.bg/index.php , има специялна серия за бременни  newsm78
На Палмърс съм им ползвала крема за ръце - много е добър. Цялата серия, вкл и тази за бременни, е с какаово масло и мирише страхотно на шоколад  Crazy Естествено имат и разни синтетични съставки, но на който не му пречи - имат добри отзиви в нета  Peace

# 644
Браво pospalancho хайде дано след 10 дни сърчицето да тупти.

Общи условия

Активация на акаунт