Здравословно хранене за децата - 5

• 52 993
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Момичета бихте ли си купили български череши, от производител, който е в процедура за сертифициране като производител на биологична продукция, за по 3.50 лв кг. ?
Купувате ли по принцип зеленчуци и плодове, които са био и са български (изкл. Гимел)?

Кой е този производител-дай малко повече инфо-аз се интересувам.Иначе редовно си поръчвам от продуктите на "Амитица".

# 376
В био сока, който днес купих на малката има екстракт от зелен чай, дали става за нея, тя не че не пи де Simple Smile,но не пише в какво количество е?
...
Ако е по-назад в съдържанието не би следвало да е проблем Simple Smile
Аз като цяло пия доста зелен чай - тази зима особено пих промишлени количества... от всичко което прочетох, единственото съображение да не се предлага на деца е възможността кофеина, който съдържа, да превъзбуди децата. Затова и зимата се въздъражх да наблегна на него за детето. Наблюдавай за евентуален прилив на енергия и ако всичко е в норма, според мен давай спокойно.
Мисля, че 2 часа около прием на железни храни не е добре да се консумира чай и кафе. Танинът пречи на усвояването на желязото Peace

# 377
Ще изнамеря една рецепта от моя  приятелка в Щатите за един много, лесен и бърз хляб без месене  Crazy
Аз съм гледала видео някъде как се прави такъв хляб, но мисля, че е всичко друго, най-вече бърз, но не и здравословен.

Възможно е да е същата рецепта, сега ще я намеря и ще я пусна.

Но защо да не е здравословен?

Момичета, благодаря за отговорите за зеления чай, най-последен е указан в съдържанието. Има 5 плода, така, че явно е минимално количеството.
 Но именно за превъзбуждане и аз се сетих, но не съм забелязала.

# 378
Кой е този производител-дай малко повече инфо-аз се интересувам.Иначе редовно си поръчвам от продуктите на "Амитица".
Ами човека има няколко черешови градини в с. Стенско, Кюстендилско. От тази година е започнало сертифицирането за биологична продукция. Казва се Младен, лично не го познавам. Поръчалите череши ще могат да си ги получат от доставчик, който ще пътува до София през 2-3 дни, като мястото опрделено за целта е ул.Граф Игнатиев, след 19ч. Първата доставка ще е на 21.06.
Доволна ли си от "Амитица"? Как са им био ябълките?

# 379
Госпожа Емилия Спиролинова, всъщност и моят опит с квас е малък, само 2 пъти съм правила и аз през зимата.. сега имам изсушен от една приятелка и него ползвам, както е по рецептата, но някак си го познавам вече.. Ох, май нищо не помогнах.. Simple Smile

Говорим често за сладолед напоследък, днес попаднах случайно на формички за сладолед на клечка в ТСМ и то за 0,99 лв. само!! Три сладоледа "прави" формичката, аз награбих 6 (с идеята да предлагам евентуално и на детските ни партита, цели 18 сладоледа)! Simple Smile Дано само са сполучливи, другата алтеранитива е едни за 28-29 лв. за 4 сладоледа, знаете ги сигурно..

# 380
Сиси, аз имах такива формички. Да внимаваш като вадиш дръжките, защото поне 3-4 ни се счупиха на нас.

# 381
.. добре, че съм се запасила тогава, но дали са същите?! Тези ми се виждат с много здрави и дебели дръжки, а тавичката е силиконова, така че няма да натягам само откъм дръжката..

Имаше и различни формички за лед - сърце, пингвинче, мидичка.. по-натам ще взема, че сега просто не ми хрумна, че мога да ги ползвам за бонбони (те бяха май около 3-4 лв.)

# 382
Да се отчета за хляба, в крайна сметка го приготвих само с пълнозърнесто брашно, не се усмелих с ръжено, и му сложих тиквени семки и мед вместо захар. Сложих и метален съд с вода във фурната, което отчитам като грешка, защото коричката беше твърдичка. Следващия път ще го пръскам по време на печене за по-сигурно, иначе става много вкусно.

# 383
Сиси, точно сложих сладолед в обикновенни кутийки и се замислих, че трябва да купя формички! В кой ТСМ ги намери тези (на различните места зареждането е разично...)?

# 384
Г-жа Спиролинова, аз "хванах" суровото брауни от магизина на Зоя Simple Smile Смлени орехи, кашу, кокосово масло и какао на прах, някакъв подсладител - много е вкусно Simple Smile

# 385
Love&Light, на бул. Гоце Делчев, кръстовището, където се пресича с бул. България, в посока Южния парк, има автобусна спирка точно там. Имаше много, тъмно сини с оранжева клечка вътре. Честит ти нов ник!  Hug

# 386
Ами човека има няколко черешови градини в с. Стенско, Кюстендилско. От тази година е започнало сертифицирането за биологична продукция. Казва се Младен, лично не го познавам. Поръчалите череши ще могат да си ги получат от доставчик, който ще пътува до София през 2-3 дни, като мястото опрделено за целта е ул.Граф Игнатиев, след 19ч. Първата доставка ще е на 21.06.
Доволна ли си от "Амитица"? Как са им био ябълките?
Аз лично съм много доволна от нещата,които си поръчвам-дори сега за петък ще пускам поръчка-в момента от плодовете имат череша,кайсия,джанка,бяла черница.ягода,Ябълки нямат-те продават сезонни плодове -иначе са хубави ябълките им -някакъв зелен сорт бяха-сладко кисели.Чакам с нетърпение да излязат петровките,че нали малкия яде само ябълка и банан ooooh!-не мога да го накарам да вкуси друго-просто ще се пръсна!
А как става поръчката на черешите от Кюстендилско?

# 387
Мег, благодаря!   bouquet Това не съм го опитвала, но звучи вкусно.

-в момента от плодовете имат череша,кайсия,джанка,бяла черница.ягода,

Вече има български кайсии??!!
Много странно. liu jo, къде е това?

# 388
Чакам с нетърпение да излязат петровките,че нали малкия яде само ябълка и банан ooooh!-не мога да го накарам да вкуси друго-просто ще се пръсна!

Ох, как те разбирам и моята девойка яде само банани и ябълки. И аз откачам от яд направо - толкова прекрасни, вкусно плодове, а тя не ще и не ще и плюе все едно отрова му давам на това дете  Tired

Мисля си, ако просто я оставя гладна, и й предлагам само плодове дали ще опита/хапне или ще влоша нещата?

Другия вариант, който обмислям  - да й ги предлагам във някакви по-интересни форми...идеи и предложения всякакви иприемам  Grinning

# 389
А как става поръчката на черешите от Кюстендилско?
Ами досега са му изкупували черешите директно от градината, не знам дали е  продавал така на дребно. Лично аз му се обаждам по телефона. Трудно е като сам производител, няма сайт. Имаше някакви идеи със "Солидарно земеделие", но не знам какво е станало в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт