Споделете 160

• 27 595
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Куркурма, разсмя ме; честита ти рожденничка.

И аз от утре съм на почивка, тра-ла. При крокодилите, нека им.

Весели празници на всички.

ПП. И аз не съм във/на/у? фейсбук, по сто и една причини.

# 331
  • sofia
Куркума, честит да е денят на рожденичката  и на всички, които сте около нея  Hug

Фейса си е фейс, ама тук си е друго - нямат база за сравнение за мен тези общувания.

# 332
Имам дилема. Понеже сме семейство с много активи, повечето в кавички  Twisted Evil преди два дни получихме писмо, че не сме си подновили гажданската отговорност на едната кола + данък. Не я караме изобщо, не знам дали някога ще я караме, стои в гараж в София. Става въпрос за 15 годишен голф3, и се чудя дали да не решим кардинално проблема като го дадем за скрап. Няма кой да се занимава да го продава, не е пален от една година и сигурно акумулаторът му е заминал. Има ли някой с по пресни впечатления от автопазара, има ли смисъл да го държим в гаража, или да се отървавам, преди да са ме подгонили за още някой данък, застраховка или кой знае какво.

Дали да не пусна и  тема в Нашия дом..

# 333
Сложи ми акумулатор от друг автомобил и пробвай да видиш дали ще зъвърти двигателя.
Ако завърти, пробай дали ще запали. Ако запали, обяви го за продан. На скрап за Голф 3-ка ще вземеш към 400лв. Освен това за да го занесеш за скрап, преди това трябва да го бракуваш, да занесеш номерата в КАТ, където ще те цакат за същия тоя неплатен данък, за който говориш.

# 334
  • До хладилника, който обичам
Е, с брак или без, и при продажба се плаща данъкът преди прехвърляне. Няма измъкване.

# 335
  Може някой пък да реши да купи голфчето за 500лв и така кардинално се отърваваш от всичко. За скраб ще ти дадат около 150 лв, ама пак малко трябва да отделиш време за документация, КАТ и т.н
Пресрамих се и  пях вчера

# 336
То данъкът ще го платя така или иначе, въпросът е оттук насетне. Тея фирми давали документ, с който направо отиваш в Кат/община и го отписваш. По скоро въпросът ми беше ако го държа още година-две ( по малко няма да е със сигурност) и тогава да тъся да го продавам, ще има ли някакъв финансов смисъл.  
Иначе ще запали най вероятно, няма причина да не запали. Освен това, гражданската се дължала без значение дали колата е в движение или не.

# 337
  • Москва
Куркума, честита рожденичка. Жива,здрава и много щастлива да е.   bouquet

Еовин, никога не бях изучавала руски, но честно и аз не знам защо в Русия... Просто винаги така съм искала и усещала нещата. Иначе тук си карам т.нар. ПодФак ( подготвителен факултет), но реално за мен смисълът е само в часовете по руски. Математиката и географията са училищно ниво, историята е лека, а икономика и информатика съм изучавала. С нас учат хора, които имат майка/ баща руснак. Даже някои говорят перфектно, но и до сега не знаят азбуката (или не правят разлика между о и у, защото в родния им език ги няма).

Споделям, че до преди 15 минути имах много добро настроение... После го скапаха за секунди  Sad

# 338
Имам дилема. Понеже сме семейство с много активи, повечето в кавички  Twisted Evil преди два дни получихме писмо, че не сме си подновили гажданската отговорност на едната кола + данък. Не я караме изобщо, не знам дали някога ще я караме, стои в гараж в София. Става въпрос за 15 годишен голф3, и се чудя дали да не решим кардинално проблема като го дадем за скрап. Няма кой да се занимава да го продава, не е пален от една година и сигурно акумулаторът му е заминал. Има ли някой с по пресни впечатления от автопазара, има ли смисъл да го държим в гаража, или да се отървавам, преди да са ме подгонили за още някой данък, застраховка или кой знае какво.

Дали да не пусна и  тема в Нашия дом..
Моменталически го продавай /стига да има кой да го купи /. Но с неплатен данък незнам дали може да се продаде .Предполагам в точно този момент ще ти е много трудно да пласираш  голфа или която и да е кола / стара най вече/. Затова най добрия вариант да я пратиш за скрап .

# 339
  • България-Швейцария
Рокси, както се казва, всеки влак си има пътник.
Брат ми през януари си продаде стария Пасат - 17 годишен и без грам екстра за 2,200.-
Ланчията ми (още по-стара) и тя замина за 4-цифрена сума.
Пробвай с продажба първо, има хора, които търсят по-непретенциозни откъм вид и комфорт коли, стига двигателят и ходовата част да са наред.
Да се изкажа и като член на автофорум, който недолюбва особено фирмените сервизи - важен момент също е и това, че поддръжката на автомобилите от 90-те е по-евтина и по-лесна, отколкото на по-новите, което в настоящата ситуация обяснява и защо имат пазар.
А за скрап винаги можеш да я дадеш.

# 340
Можеш да го спреш от движение, докато решиш какво да правиш.

# 341
  • Майничка
В Перник и на пазара в Димитровград голф тройка се харчи като топъл хляб. Еле пък, ако е червен или черен. Laughing

# 342
Споделям десет години прекарани с Жената .
Може би трябва да ги броим за пет , защото през половината време ме нямаше , но това не променя факта .

# 343
На здраве, Им и Пътуващ!

# 344
  • България-Швейцария
Прехвърлянията са станали майка си и баща си, забравих да предупредя.
На 1000 лв. - 100, нещо такова.
Все се чудех защо масово народът кара с пълномощни, имала си крушката опашка.

Общи условия

Активация на акаунт