Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 41

• 46 065
  • 716
  •   1
Отговори
# 420
   dterziiska-  bouquet  за труда.Защо всички са наметнати с тези лилави одеалца,шалове  newsm78

# 421
  • Варна
Чичо Аднан  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 422
  • Бургас
 Sesana-разбира се,че ражднето и брака не те правят майка,съгласна съм. Дениз е приела ролята да се грижи за децата и да им е като майка.Но това поведение на майка и баща ,за мен се случват в рамките на едно семейство,а не с разширение от още един човек.Освен това тези два модела не включват само родителството,но и грижата за връзката между тях двамата,отношенията помежду им,като по този начин дават пример на децата си.Ето от тази гледна точка аз не мога да нерека Дениз майка.Още повече,че като истинска такава тя щеше да каже опасенията си относно този брак и защо,но просто не може да го направи,защото мястото,което заема в този дом е друго и не й позволява. Доколкото семейството се гради от двама души,Дениз и Аднан не са такова,оттам и ролята ,която тя е приела е дотолкова да се грижи децата да са добре,но няма думата за истински важните и сериозни решения в техния живот,а това е една от най-важните роли на майката.
  Относно Бехлюл-не търси никаква отговорност от него и си мисля,че никой родител не би трябвало да е чак толкова нехаен.Той не е малко дете,но изчезва с дни без обяснения къде е и т.н.Това е меко казано странно,още повече,че очакваш връзка между този човек и дъщеря ти.
Дениз се грижи чудно за децата. Реално ако чакаха на Бихтер  ooooh! Но както и да е.
Има много хора привързани към бавачките си повече, отколкото към майките си.
Реално без значение дали спи с бащата, тя полага грижи за тях като майка. Родителството е отделно от семейството, брака, 3-ти,5-ти лица. Обичаш ли децата, грижиш ли се за тях...то ти си майка. Биологична никога няма да им станеш, но в сърцето ти те са ти деца. Ако родителството беше тясно обвързано с брака и отношенията, то разведените родители на втори брак?...
Всичко е до чувство. Обичаш ли едно дете, грижиш ли се за него, то става твое дете в сърцето ти. /В тази ситуация те майка си нямат, но Дениз е достойна такава/
Дали Дениз трябваше да изкаже негативно отношение е много спорен въпрос. Никога не бих посмяла да се набъркам. Тя предупреди и това стига. Всеки сам взима решения.
Майката взима важни решения или участва в тяхното взимане до един момент. Всички с по - големи деца са наясно, че няма как да взимат решения вместо децата си. Нихал е на 18 години. Кой би приел чуждо решение на тази възраст, което не съвпада с неговото? От там поемат сами. Бъркат, падат, стават, плачат, смеят се.
Бехлюл е голямо момче. Не са му делегирали задължения, не го търсят за отговорност за тях. Да си изчезва с дни, негово право е. Чуват се с чичото. До сега не е било да го няма и да е в неизвестност. Може да не каже къде точно се намира, но се чуват.
Какво като ще има връзка с Нихал? Аднан да почне да го гони къде ходи  Whistling

# 423
   Леле,нашият Аднан много палав  Crazy, пък тук във филма хич го няма   Mr. Green
   Това филм ли или какво-много различен  Crazy
   Бихтер въобще не я коментирам в ролята на майка,защото тя нито е привързана към тях нито нищо и няма как да стане и не ги сравнявам ,защото нямат база.
   Разведените родители са били семейство някога и продължава между тях да съществува връзка-добра или лоша зависи от случая,такава връзка между Аднан и Дениз никога не е имало.Тя ги обича,грижи се за тях и в сърцето си ги чувства свои деца,безспорен факт. Но не може да обсъжда с Аднан своите опасения,да имат общо мнение по даден въпрос,касаещ децата и т.н./нещо ,което правят двама родители,независимо разведени или не/.Той може да я попита,тя да каже,но крайното решение взема той,защото само той е родителят,а тя се грижи като майка.А връзката между двама родители,били те семейство или не,предполага допитване,обсъждане и вземане на общо решение спрямо децата.Тук това не се наблюдава,ето защо тя няма тежестта на майката.И ако премълчава,то е защото знае,че ще трябва да влезе в голяма конфронтация с Бихтер и Бехлюл и тя ще бъде потърпевшата,тя не защити Нихал категорично ,когато  разбра с кави глупости й пълни главата Фирдевс още първия път,още тогава ми направи огромно впечатление.Една майка ще защити детето си на всяка цена,но  тя не го направи.Ето защо тя се грижи за тях като майка.Ако виждаш,че детето ти ще страда,няма ли да се намесиш,напротив,ще го направиш,няма да си мълчиш,но тя отново не може да го направи,защото заема такова място,което не й позволява.Майката не само успокоява,говори и дава напътствия,но понякога и се кара,наставлява и взема решения.Неща,които Мадмоазел не прави,защото се съобразява и защото няма право.От тази гледна точка аз отново не мога да я нарека майка.В нейно лице децата имат човек,който е най-близо до майката,но не е точно същото.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 12:59 от charovnica

# 424
   dterziiska-  bouquet  за труда.Защо всички са наметнати с тези лилави одеалца,шалове  newsm78

Аз много обичам лилавия цвят и да вземат да ми подарят едно одеялце  Но и на мен не ми е ясно защото така са се увили Като пуснат рекламата ще видим

# 425
  • Бургас
  Леле,нашият Аднан много палав  Crazy, пък тук във филма хич го няма   Mr. Green
   Това филм ли или какво-много различен  Crazy
Прилича ми на откъс от комедия някаква.  Joy палав, ама смешен.

# 426

Аз много обичам лилавия цвят и да вземат да ми подарят едно одеялце  Но и на мен не ми е ясно защото така са се увили Като пуснат рекламата ще видим

Ох, аз да се  монтирам там до Киво , пък хич не ме интересува в какъв цвят ще ми е одеалцето ! Wink
Аз съм само цвят лилав , люляк съм..... Party

# 427
]
Вземи се спри вече!  Tired

hahahaТи май си нямаш свои мнения и си се взела за падар
Аз нямам против да ме репликираш всеки път
 newsm10

Чак пък всеки път-Няма да си давам заради теб този труд.............  Tired

# 428
Hug

dterziiska ,за теб,но незнам дали е с аромата на Киво,че ме е хванала сенната хрема,но снощи последно като се до...имаше неговото ухание Wink

# 429
·٠• Hrisi•٠· newsm51 newsm51

Чичкото задмина младите Палав та палав

# 430
Дами , пожелавам ви приятен следобяд !  bouquet Аз отивам да поработя малко !

# 431
  • Варна
Бихтер пък си намери нов любовник  Mr. Green

# 432

Шок и ужас за г-жа Бихтер,Нихал и Бехлюл се държат за ръце и то на масата,каква липса на морал и самоконтрол...Тц,тц...Но тя нали е жЕлЕзна

# 433
  То ако Бихтер не си намери нов любовник,кой  Mr. Green

# 434
  • Бургас
Майката не само успокоява,говори и дава напътствия,но понякога и се кара,наставлява и взема решения.Неща,които Мадмоазел не прави,защото се съобразява и защото няма право.От тази гледна точка аз отново не мога да я нарека майка.В нейно лице децата имат човек,който е най-близо до майката,но не съвсем.
Тя дава напътствия, понякога укорява, решенията ги обсъжда с Аднан и ако той сметне се взимат. Нали не мислиш, че ако единият  родител е несъгласен с другия, решение се взима? Не.
Ако аз искам детето да е на градина на едно място, а мъжа ми на друго? Какво правим? Това е някакъв супер тривиален и лек пример. Единият отстъпва.
Сигурна съм, че ако проблема е наболял и Аднан не го вижда, Дениз ще се намеси за доброто на децата. Няма да ги остави.  Peace
Според мен Дениз не вика, не се кара...защото просто методите и на възпитание не са такива. Ролята и е такава. Не я виждам тази жена как им се кара на децата.
И накрая: ако някога си имал майка и си я загубил, всички останали са близко до майката, но не съвсем.
Но все пак Аднан е от онези татковци, които ги е хванала липсата. За жалост не са малко като него. Добре, че Дениз е до децата му. Ако трябваше да чака на Бихтер...удари 6 от тотото.

В последното клипче: Какво видя през прозореца?
 Ох, хич не и отива този нацупен поглед  Sick

Общи условия

Активация на акаунт