АВГУСТ-инчета 2006-тема 6

• 59 791
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • у дома
Цитат
ЗА ПРОПУСНАЛИТЕ - НЕДЕЛЯ (02 октомври) 16 Ч, ОТНОВО В БЪЛГАРКА!!!:-))

Mr. Green

# 631
  • София
Привет и от нас!
Добре дошла на stef_kms!
Иво няма сменени зъби още.  Rolling Eyes На ДГ не са ходили, защото са сополиви и двамата, още преди да почнем  ooooh!  Tired Ако до срещата се оправят, ще се появим.
Бубче, това за зъбите на Ина не го разбрах  Embarassed
Нещо ми е много сдухано.
Кайли, оздравявай бързо!

# 632
Привет Hug И Деница още не е сменяла зъбче. Преди време се оплакваше, че я боли предно зъбче и я водихме на зъболекар, но всичко е наред. Най-вероятно си е наранила венеца с храна.
Тя няма проблем с градината, писала съм и преди, почти няма пропуски и извънредни ваканции. В понеделник си я оставих у дома, за да се наспим, понеже през почивните дни с баща й бяхме във Виена и кацнахме много късно в София. Децата ни чакаха, за да си видят подаръците и си легнаха след 1.00 часа. Има нова госпожа в ДГ, но Деница е във възторг от нея. Аз също се запознах с госпожата, много интелигентна и възпитана жена е  Peace В четвъртък сме на родителска среща в ДГ, вече има и нови тетрадки и детето ми е много доволно.
Влади пък е в ново училище, наложи се смяна при започнала учебна година, но и той се адаптира бързо и е доволен. Само дето пътува с трамвая сутрин, но не е далече.
Това от мен, хубав ден на всички Hug

# 633
  • София
Elwing, Ина си изби едното зъбче преди години, това е имала предвид Цвети.
Моите също нямат сменени зъбчета и изобщо не съм се замисляла по въпроса, тъй като ми се струва още далеч.
Моите си ходят на ДГ от началото на септември още и трите, просто защото няма друг вариант, не са отсъствали досега.
Почивните дни бяхме във Велинград, на малките много им хареса, особено топлият детски минерален басейн. Предвид нередовното им водене на плуване, почти може да се каже че вече и двете плуват, което изобщо не го очаквах и изобщо не ги е страх от водата. Така че съм много доволна, излизаха само колкото да хапнат и пак бързаха да влязат в басейнчето. Елена също се отпусна и на нея много и хареса.
Събота има една друга среща, ще видя половинката как ще приеме и неделя да изляза.... Опа сега пък видях че е от четири часа, този път сме от четири и половина на плуване и така като гледам пак няма да мога да дойда, поради същата причина  Tired

Един страничен въпрос, догодина предучилищната къде мислите да я карат, да си останат в ДГ или в училище?

# 634
  • София
Кало категорично ще си е в детската градина. Зорлем на 6 години няма да го пращам в училище.

# 635
Аз нямам намерение да я пускам на 6г в 1-ви клас, но обмислях сериозно  варианта предучилищна в училище догодина.Тя ще е най-доволна най- малкото заради това че няма да полудява по обед докато   другите деца спят. То реално  все едно карат 2 години предучилищна.,Но ще става сложно  с организирането, тъй като занималнята е до 17ч .В градината е по-лесно, та  и аз мисля да я оставя в ДГ до края и да спестя още  известно време пари  за жена за прибирането й Stop Сега съм в дилема за конкретното училище.Имам една година да реша и избера.

# 636
И Деница определено ще си стои в ДГ до тръгване на училище. Причината е същата - няма кой да я прибира и гледа Peace А за училище се замислям за новото училище на Влади. Хем ще е с предимство според правилника на училището.
Айла, вие къде бяхте във Велинград?

# 637
Живо ме интересува темата за избор на училище.
И ние до последно ще сме на градина.
albena_vlady кое е новото училище на Влади?

# 638
  • София
Ина също ще си кара и догодина в градината, освен гореизброените причини, не искам веднъж да свиква с  една госпожа и деца и на другата година с нови, все пак си е двоен стрес Peace За училище също чета и проучвам, но първо ще проверя кои учителки ще поемат първи клас, ще се поровя за тях и тогава ще го мисля окончателно Grinning

# 639
  • варненка от София
Кало категорично ще си е в детската градина. Зорлем на 6 години няма да го пращам в училище.

Ей това е и моето мнение, категорична съм. Що да лишавам детето от детство.

Иначе ние сме вкъщи всички от събота се борим с чревен - първо аз, после Неви, а от снощи и Стефи. С Невунка не разбрах как мина, но аз и Стефи по-тежко го минахме. Даже Стефи е най-зле, че тя и дрисък има и Т. Та така, у нас е лазарет. За мен това е кошмар с тия чревни, изпитвам паника.

Мрън  Cry

# 640
Живо ме интересува темата за избор на училище.
И ние до последно ще сме на градина.
albena_vlady кое е новото училище на Влади?
2-ро СОУ "Акад. Емилиян Станев". Води се в ж.к. Бъкстон, вижда се от бул. Цар Борис ІІІ.
Марулка, бързо оздравяване на вас Praynig Hug

# 641
  • София

Ей това е и моето мнение, категорична съм. Що да лишавам детето от детство.

Иначе ние сме вкъщи всички от събота се борим с чревен - първо аз, после Неви, а от снощи и Стефи. С Невунка не разбрах как мина, но аз и Стефи по-тежко го минахме. Даже Стефи е най-зле, че тя и дрисък има и Т. Та така, у нас е лазарет. За мен това е кошмар с тия чревни, изпитвам паника.

Мрън  Cry

Напълно те разбирам. Мама е с такъв, татко с гнойната ангина на Кайли. На Митко не съм му видяла очите от една седмица и станах разногледа. Двойно Мрън.

# 642
Коригирай си погледа че да можеш да го фокусираш като се яви Joy
Аз май няма да мрънкам Thinking ИЛи не се сещам  за  причина в момента де. Сега установих че времето навън е чудно, има слънце,  и ми е едно ведрооооо- макар и само през прозореца  Hug С днешното дежурство приключвам работната седмица и съм направила яка програма още от утре Party
Болничките- бързо да оздравяват, а здравите- да не се разболяват!

# 643
  • София
  Говоря за предучилищна към училище, а не първи клас определено.
  За мен разлика голяма между училище и детската няма . Ако са в предучилищна някъде, то със сигурност ще  е вариант за цял ден по един или друг начин. И няма да има смяна на децата след това, тъй като ако ги запиша някъде ще е основно за да си продължат в същото училище и със същите деца и в първи клас.
  Ще проверя един два варианта, ако не се получи си остават със сигурност в ДГ и както Цвети е писала, ще проучвам учителките поемащи първи клас в съседните училища, ние вече обсъдихме повечето в квартала  Heart Eyes За съжаление желанията ни се размитават, така че надали ще са заедно, а и шанса за прием в някои от предпочитаните училища не е голям.
  Определено ще е обаче училище в квартала Младост или съвсем наблизо. И със сигурност дори да има разминаване в желанията ще са в едно училище, обмислям все още варианта и възможността да са в различни класове.
  Аз лично изобщо не съм посещавала ДГ и съм ходила на предучилищна в училище, имам много приятни спомени и изобщо не е като да седиш и да учиш по цял ден. Спомените са ми повече за игра и учене с игра.
  Доколкото разбирам  децата трябва да учат едно и също в предучилищната независимо къде са в училището или в детската градина. Ако в училище се занимават с нещо до обяд, следобяд имат достатъчно време да си играят. Както и да ходят на най-различни допълнителни занимания, за съжаление в нашата ДГ зимата ако не ходят на нещо допълнително, основно седят по цял ден и зяпат детско, с което не виждам какво толкова печелят от детството.
   Марулка оздравявайте бързо всички  Hug

# 644
Добро утро Hug Вчера беше родителската среща на Деница, татко й ходи.  Срещата продължи повече от 2 часа, а реакцията беше "Ей, тия майки са опасни". Искали отново ремонт и боядисване на групата, трябвало да е "Червената група". Това не разбрах чие желание е било Rolling Eyes Събрали са по 50 лева за тетрадки и разни консумативи и по още 20 по-нататък.
Иначе се водят подготвителна група, имали безплатни учебници, които според мъжа ми били много хубави и много сложни Wink Деница каза, че й е много интересно и забавно да учи по учебниците. От понеделник трябва да им почне английският в ДГ.

Общи условия

Активация на акаунт