Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 595
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Чл.10. СП има следните правомощия и задължения:
                      1.Обсъжда и предлага за приемане учебния план и учебните програми на ТУЕС.
                      2.Приема в началото на всеки учебен срок график за провеждането на родителските срещи. Те са не по-малко от една за всеки учебен срок.
това е от същия правилник, ако чета поне последния вариант, т.к не успявам на страницата на ТУЕС да открия правилника им. В СМГ има електронен дневник, както и в повечето вече училища, за родителски срещи в СМГ  незнам как е сега. Разбира се това си е моето лично мнение, продиктувано от някои събития. А иначе наистина няма училище, което да не е с различни мнения. Отново казвам, че смятам, че дава добра подготовка, но от страна на организация и начин на преподаване не съм на това мнение.

# 166
Delina 02,трябва ли всъщност да се подава молба за втро класиране?Защото ние сме в листата на чакащите,но нищо не сме предприемали.

# 167
  • София
Pchelichkata Maya, когато подавахме документите, ни казаха, че нищо не се подава - ако ни няма сред първите 116, просто да чакаме второ класиране..

# 168
Delina 02,трябва ли всъщност да се подава молба за втро класиране?Защото ние сме в листата на чакащите,но нищо не сме предприемали.

Нищо не се подава! На всяко следващо класиране просто чертата с приетите слеза по-надолу в списъка...

# 169
Благодаря за отговорите и аз така бях разбрала,но нещо се притесних.Ще чакаме....пък каквото излезе.

# 170
Нямате ли доверие на децата си?

Защо са ви нужни родителски срещи? Децата би трябвало да са възпитани. Едно дете, за да е прието в ТУЕС, значи е умно. Кое достатъчно интелигентно дете ще се сбие? Или нещо от сорта. Повече комуникация родител - дете. Само това е нужно. Аз си пускам дъщерята, а не съм от София.  Всичко зависи от детето. С моята всичко си споделяме, имам й доверие. Сближете се с децата си и няма да се притеснявате за родителски срещи.  Wink 

Бях чела: "Тинейджърите са неразбрани, защото родителите очакват да се държат като възрастни, а ги третират като деца." 

Мили мами, това не са децата на по 3-4 годинки, които гледат Мики Маус, това вече са израстващи хора. Цивилизовани. Поговорете с тях както си трябва и бъдете спокойни, че няма да вършат глупости и няма да ви побелеят косите.

# 171
На второ класиране са приети учениците до 154 номер, имам ли някакъв шанс на трето класиране, тъй като аз съм 189 номер?

# 172
Надеждата умира последна.
от 117 до 154 ... значи отказалите са 37 човека?
не са малко...  newsm78
обаче между приетия ученик с най-висок бал и този, приет на последно класиране, разликата в бала става доста голяма.

# 173
На второ класиране са се отказали 37 човека, възможно ли е на трето да се откажат 35 човека, за да се стигне до моя номер Confused 189

# 174
Знаете ли миналата година колко човека са влезнали на трето класиране?

# 175
  • София -Красна поляна
http://www.elsys-bg.org/admission/admission2010/first-rank/  класирането от 2010

# 176
Приеха ме на първо класиране в СПГЕ - компютърна техника и технологии, но съм се записал за второ класиране на системното програмиране. Ако ме приемат на второ ще се запиша, но ако ме приемат в ТУЕС, ще си изтегля документите и ще отида там.

# 177
Не ме приеха на второ класиране по първо желание - СПГЕ "Джон Атанасов" - системно програмиране. Толкова ли много са се качили баловете от миналата година или просто няма свободни места. Искам да ви попитам още един въпрос. Разбрах, че в СПГЕ ако в 8 клас завършиш с успех над 5.50 може да се преместиш в друга паралелка, която си искал?

# 178
И двете ми деца завършиха ТУЕС. Научиха се да програмират. Знаят и английски език.Езиците за програмиране, които учиха - Паскал,C ,C++ , Java, Delphi и други.Имаше Web design, имаше кръжок допълнително PHP. http://lubo.elsys-bg.org/Ето ви линк да поразгледате.Наред стова се учи електроника,електротехника,импулсна техника и какво ли не още.

# 179
Здравейте! Следя редовно темата и с нетърпение очаквам всяко мнение за това училище. Синът ми е приет в ТУЕС и НПМГ. Той предпочита ТУЕС и вероятно там ще учи. НПМГ беше резервен вариант въпреки, че аз клоня към него. Все  още има време да помисли, но ще учи там където той реши.  Говорих с двама бивши ученици от ТУЕС и двамата са доволни, споделиха, че нивото последните години наистина е паднало, но си заслужавало обучението , най - вече заради това, че там ги учели да мислят, не да зубрят, което смятам е много важно. Единият от тях има собствен бизнес в Б-я, а другият  продължава обучението си в Англия. Надявам се темата да се развие и да споделяме информация и занапред.

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 00:07 от mila333

Общи условия

Активация на акаунт