Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 812
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
.

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 23:38 от bp

# 616
  • София
Честито на всички!  bouquet Само положителни емоции през следващите години ви пожелавам! И не забравяйте да пишете  Laughing  Hug Дано догодина и аз мога да се похваля тук Wink

# 617
  • София
Само за протокола да се отчета и аз - записахме се вчера по живо, по здраво. Парите за "зеленото" не ми ги взеха. Исках поне 50 -те лв. да оставя, ама не стана. Нищо здраве да е.  Пак ще се ходи до там. То е ясно и дано все по хубави поводи. Нашата паралелка е полупразна, и само ние сме по първо желание. Всички деца дето бяха с първо желание и с по-висок бал от нашия не са се записали.  Thinking Казах на сина ми, че можеше спокойно да влезе в СП на второ класиране, ама той е категоричен, че си иска тук. Дано е за добро. Точно пазарувах вчера за почерпката и ми се обадиха от НПМГ, да питат защо не сме отишли. Извиних им се и казах, че за съжаление не можем да уважим и тях. Забравих да ги питам мене дали ме искат..... Случайно се оказа в процеса на кандидатстването, че сме били с агент в ТУЕС-познавам от детските ми години една учителка там. Не бях я виждала повече от 20 години. Тя ще е с тях на зеленото училище. Спокойно значи  Laughing Laughing Laughing

# 618
С кои учители ще ходят децата на зелено училище?

# 619
  • Пловдив
Здравейте!
Бих искала да ви попитам в общи линии каква е основната разлика между СП и КТТ? Уж четох доста и на сайта на ТУЕС, но не ми е съвсем ясно. И защо е толкова желана тази специалност - СП ? За сина ми знам, че иска да учи и да се занимава с компютри - да разбирал всичко по компютрите.Simple Smile
Иначе се интересувам, защото той е приет КТТ в ПГЕЕ - Пловдив(бившият ТЕТ - Ленин) по второ желание. Също паралелка с много висок бал. Първото му желание беше СП в ОМГ- Пловдив, но не му достигна бала. Отказа се от второ класиране и се записахме вече. В Пловдив тези специалности ги има само в тези две училища и то по 1 паралелка - 29 места. Има СП и в бившия механотехникум, но там като цяло балът е по-нисък и го бяхме писали на 3 място...

# 620
  • София
Здравейте!
Бих искала да ви попитам в общи линии каква е основната разлика между СП и КТТ? Уж четох доста и на сайта на ТУЕС, но не ми е съвсем ясно. И защо е толкова желана тази специалност - СП ? За сина ми знам, че иска да учи и да се занимава с компютри - да разбирал всичко по компютрите.Simple Smile
Иначе се интересувам, защото той е приет КТТ в ПГЕЕ - Пловдив(бившият ТЕТ - Ленин) по второ желание. Също паралелка с много висок бал. Първото му желание беше СП в ОМГ- Пловдив, но не му достигна бала. Отказа се от второ класиране и се записахме вече. В Пловдив тези специалности ги има само в тези две училища и то по 1 паралелка - 29 места. Има СП и в бившия механотехникум, но там като цяло балът е по-нисък и го бяхме писали на 3 място...

Не съм специалист и ще ти го кажа как го разбрах след като ми го обясниха. В СП се занимават в по-голямата си част със софтуера, докато КТТ се занимават повече с хардуера. Но специално в ТУЕС първите четири години изучават едно и също и чак последната е това разделение.

# 621
Здравейте!

Не съм специалист и ще ти го кажа как го разбрах след като ми го обясниха. В СП се занимават в по-голямата си част със софтуера, докато КТТ се занимават повече с хардуера. Но специално в ТУЕС първите четири години изучават едно и също и чак последната е това разделение.

ЕТО Ви едно интервю, от което става ясно, че от тази година ще има нов учебен план. Може би първата крачка е направена- прием по профилирани паралелки от 8 клас.

http://www.elsys-bg.org/blog/article/the-people-behind-elsys-stela-stefanova/

Никой от нас не е наясно какво предстои, но че няма да е както досега е ясно от интервюто. Учебните планове се правят съвместно с ТУ  и после се съгласуват с МОН.

# 622
  • Пловдив
Здравейте!

Благодаря ти Naddya!  bouquet
Явно в това е основната разлика, защото и аз като цяло го разбрах така. Иначе имат и доста общи дисциплини.

# 623
  • Пловдив
Здравейте!

ЕТО Ви едно интервю, от което става ясно, че от тази година ще има нов учебен план. Може би първата крачка е направена- прием по профилирани паралелки от 8 клас.

http://www.elsys-bg.org/blog/article/the-people-behind-elsys-stela-stefanova/

Никой от нас не е наясно какво предстои, но че няма да е както досега е ясно от интервюто. Учебните планове се правят съвместно с ТУ  и после се съгласуват с МОН.

Когато се записвахме, на срещата със зам. директорката, тя също каза, че очаквали нов учебен план. При нас не знам с къде и кого го съгласуват.Simple Smile Освен МОМН разбира се.
Другото, което разбрах е, че от 9 клас различните специалности имат и някои различни специални предмети и различна практика. Само в 8 е едно и също.

# 624
Станаха 8, тези които "си признаха без бой":  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Laughing
bp
Radostina 74
Jord
Veni 73
Mimi 75
Prima
Naddya
Vnlro

???HUGS ???? -Вие приети ли сте ?

Ние все повече клоним към ТУЕС, още повече, че имаме и прието приятелче от същото у-ще.

Привет на дружината зайчета ТУЕСарчета. Ще трябва да им купим на септември по едно плюшено зайче и едно истинско морковче!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И аз мисля, че няма да има проблем с преместването. Повечето деца искат СП и с радост ще се разменят.  Hug Hug

Кога ще си направим среща?

Казвайте за срещата, че ние ще ходим от 15ти на море ?!? Може и по-късно ...

# 625
  • тук и там където дойде
Здравейте,

много ще ми е приятно да се срещем  но ние трябваше да тръгнем днес за море, само чакаме второто класиране в другите училища и аз не знам защо.

# 626
  • София
Еми, хайде де. Една срещичка на 4ти примерно? Вечерта към 18,30? Кой е за?

# 627
  • София
Еми, хайде де. Една срещичка на 4ти примерно? Вечерта към 18,30? Кой е за?

Аз съм ЗА.

# 628
И аз съм за! Къде? Някъде в центъра или пред ТУЕС?

# 629
  • София
Предлагам - има едно заведение Бирарията на попа или нещо подобно се казваше. Имат много приятна градина. Намира се на 50 метра от Попа.

Общи условия

Активация на акаунт