Кюретаж и забременяване след това - 17

• 29 960
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
бейби не го променяй това с Тим, че е осиновен, мисля, че е добре момичетата които тепърва ще четат в темата да виждат, че има и такъв начин да се стане майка Simple Smile

МилаИванова  много е хубаво, че си имаш три момиченца, благородно ти завиждаме  bouquet

# 46
Мила, ти ни окуражи всички Laughing

Bebi i Bebi, виждаш че тук има доста минали по този път, така че няма място за отчаяние, горе главата, нещата винаги се нареждат както трябва, за съжаление не винаги е както искаме, но рано или късно щастието се усмихва на всички Hug

# 47
kokonito , аз съм на същото мнение.
Наистина жените трябва да виждат, че има и друг начин, а и не само, дори да си имаме собствени деца, ако хората има възможност, желание и може би смелост е прекрасно да основят дете, да му се даде шанс в живота. Hug

# 48
Благодаря искрено на всички...много ме успокоихте.. При първият аборт не ми биха инжекция и никой нищо не ми каза в Пирогов. Не са ми правили изследвания за антитела, но и епикризата ще си я взема едва след 20 дни, когато мисля да си направя и първият преглед. Надявам се след като този път ми се би Анти Д глобулин да няма проблеми за вбъдеще....  Cry Ще си направим изследвания и тогава ще започнем с новите опити за бебче. Страх ме е просто да не се обърка нещо, защото все пак е втори аборт... Не ми казаха нищо в Шейново какво може да е причинило спонтанният аборт...Аз самата имам съмнения, че е заради инжекцията, която не ми биха миналата година при аборта и сега се отразява...Искам да имам дечица, чуствам се виновна дори, въпреки че много се пазих от момента, в който разбрах, че съм бременна... Просто се притеснявам и как са ми направили кюретажа..чисто ли работят в Шейново...дали има вероятност Варикоцелето на приятелят ми да е причинител, защото операцията му беше миналата година/началото/. Бихте ли ми препоръчали къде да си направим и какви изследвания с приятелят ми? Кога да ги направим тези изследвания? След колко месеца да опитаме отново за бебчо...  Cry Благодаря на всички ви....Искрено благодаря..чуствам се ужасно и ми е много мъчно..  Cry

# 49
  • София
Мила страхотно! Да,понякога радостта е двойна! Да са ти живи и здрави дечицата!
Бебе съжалявам за случилото се! Насочете се към клиника,отделение където да ви обърнат внимание,защо не и клиника по Репродуктивно здраве! На такива места проследяват целият процес от зачеването до раждането. Не зная от къде си,а и не бих препоръчвала,всеки има свой опит и коментар след това,но има информация където и да се огледаш из бгмама! И хайде не унивай,понякога нещата не се случват когато ние искаме,а след това се получават неочаквано и приятно!

# 50
Здравейте мами, липсвахте ми ама няма време да пиша. Прочетох темата по диагонал признавам си  Embarassed , на тези с хубавките новини стискам палци и се моля всичко да е наред.
 На чакащите и очакващите стискам палци  Hug , не унивайте  Hug

Ами ние с мъжо решихме, че лятото ще правим изследвания , но той сега като ходи при ендокринолога (заради други оплаквания)  и излезе, че има проблем с щитовидната жлеза. Според доктора това е причината и за моя мисед. ( и за двата) Сега прати мъжо на изследвания и да видим какво лечение ще предприемаме.

И все пак аз се съмнявам, помня че съм чела че е вредно, когато майката има проблеми с щитовидната жлеза , но таткото Thinking ?!  Ами притеснена съм, може би защото още не е ясна работата и Ви моля за съвет някой ако е минал през такива проблеми да разказва.. 

Hug

# 51
  • София
И все пак аз се съмнявам, помня че съм чела че е вредно, когато майката има проблеми с щитовидната жлеза

Кое е вредно?

# 52
  • София
Bebi i Bebi  Hug от мен само това - момичетата които вече са го превъзмогнали ще ти дадат повече кураж, аз самата все още не съм се оттърсила от моя мисед.  Hug Hug Hug
На теб къде и кога ти я поставиха тази инжекция за анти тела, кой ти я предписа?

При моето абразио не спрях да обяснявам ,че аз съм Rh-, а съпругът ми Rh+ и докторката каза, че антитела може ли да се получат в по-напреднала бременност, а моето абразио било в ранна седмица (10 г.с.)  

# 53
Не съм специалист, но това, което аз съм чела и знам е че при Rh- при аборт задължително след това се поставя такава инжекция, за да се предотвратят проблеми при следваща бременност.
Моля ви посъветвайте се с доктор, който проследява бременност и специалист.
Диони, твоето абразио къде ти го правиха, че не помня?
Тази инжекция се слага и при бременност, но не знам дали винаги - имам две приятелки с отрицателен фактор и на два пъти им слагаха инжекцията - по средата и веднага след раждане.

# 54
horoze, кажи как си, после коментирай инжекциите Laughing Hug

по въпроса с отрицателните групи- имам приятелка с 2 миседа преди успешната й бременност, всъщност диагнозите и двата пъти са били кухо яйце, заради липса на прогестерон, и двата пъти бременността е прекъсната в ранните седмици, и двата пъти са й били инжекции, заради нейния фактор, мъжа й е положителна и всъщност като е родила, са изследвали детето, и то е с положителна и не са му правили нищо, но на нея пак са били инжекция, след това има още една неуспешна бременност и даже сама е отишла в аптеката и си е купила инжекцията и е отишла за абразио. Аз незнаех коя група съм като отидох за абразиото, знаех че мъжо е някоя си + Laughing и като се заприказвахме след като излязох с приятелките ми се изясни че това нещо се бие до 48ч, че ходих по нощите в майчин дом притеснена да ми кажат коя група съм. От там ми казаха че ако има за какво ще ме търсят, но аз все пак настоях да проверят в документите и се оказа че съм 0+, та не се наложи Whistling

в предната тема ви писах за близката на моя приятелка, която си загуби бебчето в шести месец, като преди това е имала куха бременност, тя също е с отрицателен фактор, не са й били нищо, а са й обяснили че това се налага ако е имало успешна бременност, което го чух сефте честно казано...

Драгонче, недей споменава, че и мен сега ме хванаха лудите- онзи ден доки каза "лека пкя", което може да е следствие от аборта /сега очаквам трети цикъл/ обаче пък баба ми има диабет и гуша, има си 2 деца, но леля ми има 2 аборта преди успешната бременност, та ми се въртят едни сценарии в главата за ехографии и хормони на жлезите, наследственост и тн, ама засега всеки ми казва че е рано и нещата ще се нормализират след някой друг цикъл пък да видим...

общо взето проблема около чакането е нямането на работа май Crazy

# 55
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_612_0.html , ето една статия по въпроса , доста важен фактор си е резуса и трябва да се следи  Hug

# 56
И все пак аз се съмнявам, помня че съм чела че е вредно, когато майката има проблеми с щитовидната жлеза

Кое е вредно?

Имах предвид, че е вредно за плода.

# 57
  • София

Кое е вредно?

Имах предвид, че е вредно за плода.

Пак питам-кое е вредно и вече уточнено-за плода? И кой ти каза тази велика глупост?! Shocked

Само ще вметна,че аз съм с Хашимото и то не ми е бил нито ми прави проблеми сега при бременност. Всяко нещо, проблемче,заболяване и прочие ако не се лекува и не се следи може да е вредно-от елементарното болно гърло в начална бременност например съпроводено с висока температура. А толкова много жени износват и раждат живи и здрави деца и после разбират,че имат проблеми с щитовидната........
Надявам се скоро да откриете проблема или ако няма такъв то да сте спокойни следващия път Hug

# 58
  • Пловдив
Bebi i Bebi, съжалявам че си в тази тема, но съм сигурна, че и бързо ще я напуснеш. Кураж и не се задълбавай в излишни чувства и мисли.  Hug

Да дам отчет от поредния преглед (четвърти за има няма 20 дни)  Laughing
Няма да има инжекции и си пия яко доксициклина (от който имам страничен ефект цистит) и аугментина. Засега нещата вървят леко към по-добре, но още има какво да се лекува.
Иначе ми става смешно - кой какво прави аз пед 2-3 дни на преглед. Голямо наблюдение, голямо нещо, чак близки ще си станем  Grinning

Стана ми интересно за изследванията при мъжете. Сега може ли да се окаже, че причината на моя мисед примерно е в мъжа ми?  #Crazy

# 59
ЛЕлееее,колко сте изписали за отрицателно време,че и нова темичка има.Хайде,дано новата тема е пълна с добри новини и никакви нови членове!
Да кажа и аз-ходих на преглед при друг гинеколог,не моя при който си ходих и каза че всичко изглежда наред,но има някакво лееееко течение(с жълтеникав оттенък) и ми взе посявка и цитонамазка.Понеже ме хвана и цистита тези дни(ние сме почти неразделни с него де) си мисля дали двете неща са свързани според вас?Резултат ще има чак в сряда а мен не ме свърта.По време на бременността ми намериха малко е.коли и според някой лекари от родилното в тези бактерии е била и причината за аборта...Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт