Кюретаж и забременяване след това - 17

• 30 005
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Shocked Абе вие за какви суми говорите?   #CrazyКакво плащате? Защо плащате? Ей, търсете си правата!

Говоря за напълно законното и регламентирано положение, наречено "избор на екип". Обяснила съм го в написаното по-горе, мисля, че е ясно. Ако отидеш при дежурния екип, никой нищо не ти иска, освен евентуално под масата, но това вече е съвсем друго и не става дума за него.

За частните болници - зависи от това дали имат сключен договор с касата, и, ако имат, какъв точно е той. В София поне НЯМА частна клиника, където раждането да се поема от касата - има някакви съвсем малки отстъпки и това е. А написаното от теб за избор между секцио или нормално, и то пак безплатно, звучи твърде хубаво, за да е истина. Я дай линк към сайта на тази клиника, ако има - че като му дойде времето, да взема да ида да родя там. Wink

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 22:29 от Карри

# 586
Карри, напълно ти разбрах предишния пост, но според мен не е редно нещата да стават точно така.
 Не мога да ти дам сайт на клиниката в Дупница, защото не го знам /води се клиника на Д-р Ени Лефтеров/. Чувах разни коментари около мен за тази клиника и написах в Гугъл "раждане в Дупница". Прочетох всички отзиви, но исках и повече информация. Затова си отидох на място. Там ме посрещна една изключително учтива акушерка. Обясни ми по възможно най-простия начин какви документи искат, какво искат да си нося като принадлежности, колко време е престоят и т.н. Отговори на всичките ми въпроси ясно и точно. Впоследствие имах още една среща с нея, за да ми погледне издадените документи дали отговарят на изискванията им.
 Очарована съм от отношението и обстановката там. Няма нищо общо с болницата ни в Кюстендил или тази в Благоевград.
 Ще кажа след като родя /ако се добера до болницата, все пак ми е доста по-далече от тази в Кюстендил/ как точно стоят нещата там.

# 587
  Здравейте , сладурки .... Карри , миличка , аз съм наясно със системата на НОИ в БГ , просото част от работата ми е счетоводна и знам кое как е , но според мен това което правят частните клиника в големите градове е чисто обирджийство спрямо пациентите ... извинявай , но аз не вярвам да има клиника специализирана в АГ , която да не е включила в договорите си с НЗОК раждане , кюретаж и прочие като пътеки ... това просто е лъжа ! По този начин взимат безброй пари от бедните хора.
 Първия и втория ми кюретаж бяха в Сливен в частна болница , при този който беше кеш ми взеха точно 162 лв. , в който влизаше упойка и всички изследвания и прочие покрай манипулацията , това което купих допълнително беше само инжекцията Анти де гама глоболин , защото съм с отрицателна кръв. Втория по каса струваше същата сума и тогава помня , че изрично поптах моята доки , дали има нужда да платя нещо ... отговора беше не всичко си е покрито от касата.
  Сега живот и здраве ще раждам отново в частна клиника в Сливен , но друга , моя приятелка от Бургас роди там миналата есен нормално, като лично си отиде там с нейната докторка, която не беше на смяна и след като я попитах колко ти излезна раждането , отговора беше 3,35лв. на ден само за престоя, и един пакет пампита за бебчо.
  При мен надявам се всичко да е наред и да си родя нормално , но не смятам , че това в София и другите голами градове , и за Бургас говоря е нормално , това е злоупотреба с нашите права! Аз също ще раждам с избран доктор , просто моята доки работи в тази клиника и там си извършва всички манипулации. Звъня преди да тръгна от Бургас и тя ме чака. Така беше и за втория кюретаж , тогава бях с кървене и тя беше събрала целия екип още в 7 сутринта и ме чакаха.
  Мога само да кажа, че ако ние не си търсим правата, тези доктори ще продължават така и за напред!
  Съжалявам , че поста стана толкова дълъг , прегръдки на всички  Hug

# 588
  • София
Аз също имах наравления и за кюретажа и за раждането, но предпочетох да платя за избор на екип, по-сокойно ми беше. И двата пъти всичко мина добре. Раждах в Майчин дом и секциото плюс 5 дни ВИП стая излезе около 800лв. - май е най-евтиния вариант за София.

# 589
И на мен в Шейново ми взеха за кюретажа 100 лв. за избор на екип, иначе нямаше да ми вземат нищо. Не е там въпросът.
Аз също имах наравления и за кюретажа и за раждането, но предпочетох да платя за избор на екип, по-сокойно ми беше. И двата пъти всичко мина добре. Раждах в Майчин дом и секциото плюс 5 дни ВИП стая излезе около 800лв. - май е най-евтиния вариант за София.

Ето за това става въпрос. И да, в Майчин дом е най-евтино в София, миналата година го проучвах това, за съжаление не стигнах до там.

Не знам защо в малките градове е така, но в София засега това е положението. Ако щеш. Иначе отиваш при дежурния екип и не плащаш нито стотинка. Не знам дали системата е бъгава, или лекарите, ако имат желание, могат да помагат на пациентите си по този начин, който описвате, и някъде го правят, а някъде - не, но не виждам какво може да се направи към момента при положение, че всичко това е узаконено и болниците си имат правила, не става дума за плащане под масата.

# 590
При вторият кюретаж, не съм плащала "избор на екип" , въпреки че Аг-то ми го направи. Просто каза, че й трябва залата за еди кога си и това беше.  Thinking

магнетттт?

биби, наистина си е най-евтино!  Peace

# 591
Момичета, имам въпроси: за кюретиране на гладно и жадно ли се ходи и правят ли се някакви изследвания във връзка с манипулацията? Трябва ли да си нося нещо, освен дамски превръзки? Дават ли някаква нощница или нещо такова за самата манипулация. Аз уж днес имам признаци да изхвърлям вече плода след аборта, но все пак искам да съм подготвена.

Някоя от вас правила ли е абразио в Окръжна болница Варна?

Ще ми се пръсне главата от мисли вече  Sad

# 592
Да нищо не трябва да си пила нито яла преди това, заради упойката.... Мисля, че и ношница ти трябва да си носиш и превръзка, както си споменала и ти ... Попринцип трябва да се правят, заради упойката, но не навсякъде правят, така че не знам дали ще ти направят. Иначе попълваш едни листи-дали си алергична, от какво си боледувала и т.н. Не се тревожи!

# 593
Да нищо не трябва да си пила нито яла преди това, заради упойката.... Мисля, че и ношница ти трябва да си носиш и превръзка, както си споменала и ти ... Попринцип трябва да се правят, заради упойката, но не навсякъде правят, така че не знам дали ще ти направят. Иначе попълваш едни листи-дали си алергична, от какво си боледувала и т.н. Не се тревожи!

Ех, че смотани тези болници бе! Аз се чудя коя гора да хващам, не знам на кой свят се намирам, какво сега и нощница ли да тръгна да търся за специалния повод? Няма да стане тази работа. Отивам си с една дълга проста и обикновена тениска за 5 лв в торбата и това е!

Аз не, че бях много в състояние да чуя какво ми говорят, когато бях в спешния кабинет на АГ болница Варна, но май ми казаха само да съм гладна и жадна, за нощница никой нищо не каза newsm78

# 594
  • Варна
Зузи, съжалявам за случващото се. Sad Аз и двата кюретажа ги правих в Майчин дом и там не са ми искали нищо да си нося. Стискам ти палчета да не се стига до кюретажа и да успееш да се изчистиш сама.  Praynig Praynig Praynig

Карри, какво става с теб? Hug

# 595
Зузи, съжалявам за случващото се. Sad Аз и двата кюретажа ги правих в Майчин дом и там не са ми искали нищо да си нося. Стискам ти палчета да не се стига до кюретажа и да успееш да се изчистиш сама.  Praynig Praynig Praynig

Карри, какво става с теб? Hug

А трябва ли да искам някакво направление от личната за кюретажа или просто си отивам там със снимката на мъртвото плодче и си казвам, че по медицински причини трябва да ме кюретират? Извинявайте за елементарните може би въпроси, но когато се сблъскваш за първи път е много отвратително и не знаеш към кого да се обърнеш и кого да питаш

# 596
  • София

Тук съм  Mr. Green чета си кротко във форума Simple Smile

Зузи съжалявам за случващото се,много съжалявам... Sad

# 597
Toni, на мен в майчин дом ми казаха за нощница, ама масово идваха с пижами, тениски и тн...аз просто имам удобно трикотажно магазинче до нас си купих, взех я и още същия ден я метнах в казана Crazy

Иначе на мен ми вземаха кръв за изследвания точно преди абразиото, но те определено нямаха общо с упойката...спомням си обаче че първо сложиха мисля атропин...и след това упойката..може и да говоря глупости, но понеже сефте ме приспиват ми сложиха нещо да се успокоя и след това самата упойка...

Зузи, за изчистване, знам че някои лекари практикуват изписване на метотрексат или нещо такова...защо не отидеш на един бърз преглед при доки да видиш какво е мнението й?

Bebo sn пусна ли чхг, или поне повтори ли теста за бременност, чакаме новини Laughing

# 598
  • София
Зузи, за изчистване, знам че някои лекари практикуват изписване на метотрексат или нещо такова...защо не отидеш на един бърз преглед при доки да видиш какво е мнението й?

Метротексат използват при извънматочна,при маточна ..при мен например използвахме Цитотек-не се пие еднократно а...в продължение на няколко дни... за стартиране на така наречения медикаментозен аборт....получи се,но е мнооооооооооого болезнено и кървях около месец с неистови болки...а и това с медикаментозното..лекаря трябва да е навит,а те много много не се навиват да не кажа почти хич,по-лесно е абразиото...
А метротексата е и леко коварен...зависи колко и на какви дози се поставя,после пазенето е голям период....в зависимост от поставените дози Rolling Eyes

# 599
Аз не искам медикаментозен аборт, определено. Все пак това са лекарства, които са доста "полезни" за организма. Има надежда при мен де са получи изчистване без кюретиране. Имам болки днес и вече се позасили зацапването. Стискайте палци!

А ако все пак се наложи прекрасното кюретиране - трябва ли да се обаждам на личната за някакво направление или нещо такова? Предполагам, че не, защото си представям как спешно трябва да те кюретират, но ти стоиш пред кабинета на личната да чакаш за направление. Но все пак в нашата мила държава всичко е възможно  Peace (Днес съм много саркастична и чак си се дразня сама. Добре, че моето мъжле се прибра сега да ме нагледа как съм Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт