Кюретаж и забременяване след това - 17

• 30 001
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Магнетче, хич не ги чувам тези медикаменти, поразпитвах преди да се разбере при мен окончателно какво ще е положението, обаче колкото въпроси, толкова отговори и мнения..просто това ми е останало в акъла..аз си питах доки няма ли хапчета, тя категорично отрече метода, за мен не остава нищо друго освен да се съглася, все пак както се казваше в един филм "Един от нас поне е лекар" Laughing това което със сигурност знам обаче е както и ти описваш- болки, контракции, кървене и понякога бавно възстановяване..имам познати ползвали този начин и всички са категорични че е така и от тази гледна точка се замислям дали абразиото не е по- щадящо в крайна сметка... Thinking

Зузи, сега се сетих нещо! 6ч преди да ти сложат упойката не трябва да си яла и пила нищо, аз ставах през нощта да пия вода и да хапна един плод и това ми беше Wink

# 601
  • София
..имам познати ползвали този начин и всички са категорични че е така и от тази гледна точка се замислям дали абразиото не е по- щадящо в крайна сметка... Thinking

Ами и аз така мисля, но от друга страна пък кюрета са играли.....чегъртат лигавица,разширяват шийката...по-щадящо е може би от към болки и кървене след процедурата....

# 602
Ношница, блуза... каквото си пожелаеш, но задължително си носи нещо, защото нали трябва да се съблечеш, а се съмнявам да искаш гола да стоиш. И не се тревожи всичко ще мине добре! Стискам палци!!!  bouquet

# 603
  • Варна
Зузи, не ти трябва направление. Преди самата процедура ти правят кръвни изследвания и ЕКГ, след това по ношница те водят в операционната, връзват те и те приспиват, като се събудиш вече всичко е свършило. Съжалявам, че съм толкова обстоятелствана, но се надявам да съм ти от полза. Дано да не минеш по този път. Praynig Praynig Praynig

# 604
Вече започнах да се смея на собствената си глупост. Нали знаете, че магданозът предизвиква контракции, когато се консумира в по-големи количества? Е, снощи си купих 2 големи връзки, направих си салата от тях и си ги изядох. После се пльоснах на дивана и си сложих един колан, с който разполагам със сауна ефект - загряващ. Мисля, че тези 2 процедури показаха някакъв резултат. Ако ми е писано, тази вечер най-късно ще съм се изчистила.

# 605
Зузи, не ти трябва направление. Преди самата процедура ти правят кръвни изследвания и ЕКГ, след това по ношница те водят в операционната, връзват те и те приспиват, като се събудиш вече всичко е свършило. Съжалявам, че съм толкова обстоятелствана, но се надявам да съм ти от полза. Дано да не минеш по този път. Praynig Praynig Praynig

Благодаря за точната информация! Това с връзването се опасявах, че го има и кошмарът се потвърди. Ужас, точно като някаква крава ще се чувствам, ако ми се наложи. Къде им отиде човечността на тези лекари? Толкова ли е трудно да те приспят и тогава да правят, каквото трябва?  #2gunfire

# 606
Дано наистина да стане колкото се може по-бързо! А то човек от притеснение какво ли не прави....
Да, наистина те вържат, предполагам нещо да не започнеш да шаваш, иначе ти усещаш вързаното има няма 2-3 минути, те те вържат, слагат ти упойка(преди това са ти сложили абокат) и докато ти кажат 2 приказки вече започваш да виждаш замъглено.....после вече си отвързана и се събуждаш, когато всичко е свършило!

# 607
  • Варна
Наистина се чувстваш като животно, но за съжаление такава е процедурата. Sad

# 608
Зузи, някои хора реагират доста бурно под упойка- викат, ритат, така че няма как да се избегне момента с връзването, а и не е толкова гадно, не са каиши и окови, обикновени марлени ленти са... Wink не се тревожи, гадно е, но като се събудиш си казваш "Какво толкова се шашках..." самата настройка може би е по- гадна отколкото процедурата... Hug

При мен миседа беше установен предварително и ми казаха да си взема направление само да ти кажа Peace

# 609
Здравейте, не съм правила ЧХГ, ама да ме пита човек защо, иначе уринен на ден по 1 и все с 2 черти  Heart Eyes. Реших направо другата седмица на лекар да видим първо "на телевизора"  Laughing какво е положението и тогаз, пък сигурно ще съчетая двете работи.

Аз като прокървих първо почнах утрогестана, после и прегнил 5000 ед., спря за 2 дена и после пак, докато накрая получих контракции през нощта и на сутринта като станах и то само падна, но въпреки всичко ми казаха че трябва да ми направят кюртаж. Оревах цялата болница, мен ме приспаха и тогава са  почнали да ме човъркат, нямах никакви болки...
Зузи успех и  Praynig

# 610
Зузи мила не се притеснявай, дано всичко е наред  Peace
Аз като се сетя какъв рев ударих, не можаха да ми сложат упойката, ръцете ми трепереха и не уцели вената, като бликна една кръв, беше ужасно Shocked, не искам да си спомням
Стискам палци Praynig

# 611
Зузи, някои хора реагират доста бурно под упойка- викат, ритат, така че няма как да се избегне момента с връзването, а и не е толкова гадно, не са каиши и окови, обикновени марлени ленти са... Wink не се тревожи, гадно е, но като се събудиш си казваш "Какво толкова се шашках..." самата настройка може би е по- гадна отколкото процедурата... Hug

Точно така е - връзването е рутинна процедура, нищо страшно. За съжаление, за лекарите и кюретажът е рутинна процедура, та сигурно затова връзват краката още преди да е подействала упойката, без да им минава през ума да се съобразяват с каквото и да било. Мен даже леко ме заболя, като ме стегнаха, но, честно казано, в оня момент бях благодарна на всеки физически дискомфорт, който поне за малко да ме откъсне от болката в душата, защото за нея обезболяващи и упойки няма.
Най-тежкото е, че отиваш там, откъдето жените си тръгват с бебета на ръце, а ти отиваш... ясно.

За медикаментозното изчистване - може с метергин, дават го и след раждане за доизчистване на матката, малко е гадничко, но върши работа, и все пак само лекар може да го прецени това, много зависи дали абортът вече е тръгнал от само себе си, или не. И след това е много индивидуално дали ще има обилно кървене, или не.

Зузи, горе главата, не е приятно, но и това ще мине. Peace Пък дано да се разминеш без да играе кюретата. Praynig

# 612
Моите болки се засилват, както и кървенето. Моля се да приключа с този ад и да не ходя по кюретажи  Praynig Praynig Praynig

Занимавам ви само с моите си хленчения, но се чувствам забравена от Бога в някои моменти и ми се иска да си похленча на някоя друга сродна душица. Благодаря, че ви има, но ще съм ви още по-благодарна, ако скоро ви видя всички вън от тази тема (както и себе си).  Hug

# 613
  • Варна
Привет момичета  Simple Smile!
Изгубих ви дирите напоследък, но времето ми недостига нещо.
Видях, че Магнетчето още е две в едно  Laughing.
Пишете за връзването при кюретажа, на мен доктора ми каза, че го прави защото при упойката се отпускат крайниците и падат,съответно няма как да работи. Ръцете не помня да са ми връзвали. Според мен го правят преди упойката, за да са по- бързи после.
Зузу, стискам палци да не се наложи кюретажа и да приключат бързо и безболезнено нещата  Hug.

# 614
  • Пловдив
Зузи, кураж миличка и дано кюретажа ти се размине  Praynig. Знам колко е болезнено това чакане какво ще стане, но намери сили да се пребориш с това препятствие. След това вярвам, че ще имаш двойно повече радости  Hug
Инач за самата процедура - не е болезнена, на мен също ми вързаха и ръцете и краката и секунди след това нищо не помнех. Аз правих аборта в частна клиника и не си носих нищо друго освен превръзки, но и от тях нямах нужда, понеже ми дадоха сестрите. Доктора ме беше инструктирал вечерта преди манипулацията след 18 часа нищо да не ям, а след 22 часа и без вода. това е с цел да те хване добре и по-бързо упойката.
Относно направлението на мен АГ-то по здравна каса ми беше дало такова за хоспитализация и мисед аборт по медицински показания, но аз н го използвах, понже избрах частна болница. Доктора, който ми прави кюретажа 2 дни преди манипулацията ми даде списък на необходимите изслдвания, които да си направя. Това може и в дня да стане, но аз предпочетох прдварително, тъй като в самия ден не ми се занимаваше да ме изследват за това и онова.
Пак ти казвам успокой се и си мисли, че и това ще мине. По тежка е психическата травма. С тб сме всички момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт