Кюретаж и забременяване след това - 17

• 30 001
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Firegirl пий си фолиевата, дори когато не правите опити, дори по време на МЦ.
Аз я спирах само за малко след абортите-за броени дни, след това дори в периодите на пазене си пиех фолиева ..до ден днешен. Няма да ти нито попречи на нещо,нито да ти навреди. Peace А и все пак да си подготвена при един + тест  Hug

Но,това не касае ако бременността е била извънматочна или мола. Тогава е добре да се спре за по-дълъг период от време,особено ако се използва метротексат...

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 12:18 от magnet_for_happiness

# 91
magnet_for_happiness знам, че е добре да я пия, и бях много стриктна доста време, но като не стана, някак си загубих надежда Embarassed
Сега ще я пия редовно, пък дано Praynig

# 92
момичета днеска ходих за първи път след спонтанния аборт на лекар.Всичко се е изчистило,за което се радвам че не се наложи да ми правят по неприятни неща.Направих си цитомазка.И имам разрешение още след следващата менструация да започваме пак с бебеправенето  Hug

# 93
Силве, хайде по- бързо да се изнасяш от тук Laughing

Аз пък никога не съм била кой знае колко редовна с фолиевата, все купувам, все ще пия...и все забравям Embarassed прави ми впечатление обаче че лекарите си я използват като предтекст за много неща, една ме обвини че щото съм 40кг и не съм пиела хормони и витамини да надебелея съм си убила детето ooooh!

# 94
tedd аз фолиевата киселина започнах да я пия веднага след като разбрах че съм бременна.Не че незнам, че е хубаво и преди това да се пие при положение, че имахме намерение за бебе,но  Rolling Eyes
След неприятната случка не съм спряла да я пия.Продължавам и дано следващия път всичко да е наред  Praynig .Всяка сутрин с чая или млякото задължително си взимам една таблетка фолиева киселина

# 95
  • Варна
Силве, много се радвам и ти стискам палци скоро да ни се похвалиш. Praynig Praynig Praynig

Тони, не знам защо обаче съм запомнила, че не чакаш около 20- ти, много  fingerscrossed.

Инка, благодаря ти за палчетата, но още е рано.  Hug По принцип нечакам за 29-30 и силно се надявам да получа един следвеликденски подарък. Praynig

Пеми, надявам се, че вече се гушкате в къщи със София. Hug

# 96
dinora1605, ние сме утре на ФМ в София . Вчера ходих при доки в Сливен , микробиологичното ми изследване е добре , цитонамазката също . Пусна си изследване за ХИВ , Спин , Сифилис всичко е отрицателно и така .... днес след работа поемаме на път , първо да Стара Загора при свеки и после утре сутрин към София . Надявам се всичко да е наред и утре и вече да се успокоим и да изкараме приятни празници. Аз днес влизам в шестия месец  Crazy , бебо си ритка и така , усещам го даста ...

Прегръдки на всички , както казах ще ви чета утре за хубави новини , но незнам дали ще мога да пиша , просто от телефона само на латиница ще е  Hug  Heart Eyes

# 97
mmmshushy80 радвам се, че всичко е наред с вас, ще разберем ли скоро дали е момиченце или момченце Blush
 Hug на всички, мен днес слънцето ме умори доста, а София е непроходима, всичко е задръстено ooooh!

# 98
Здравейте момичета:) Днес ми казаха лоша новина-бебеправенето се отлага при мен за неопределн(засега)период Sad Намериха ми гъбички( понеже 3 месеца вече все взимам някакъв антибиотик), както и редовните ешрихея коли. Ще се лекуваме с мъжо-то поне месец и после ако всичко е наред,ще почваме сериозна работа. Много ми е кофти защото се бях настроила вече... Я кажете някоя от вас имала ли е такъв проблем и какво е било лечението? Изписаха ми лекарства за около 150лв ,разни свещички още антибиотици и т.н.,а малко не я вярвам тая докторка....

# 99
  • Пловдив
Firegirl, мерси за инфото. Аз засега я спрях, но ще я почна отново след първата менструация. А ти недей да губиш надежда, че в тази тема липсата на надежда е забранена! Напротив, трябва да я имаме даже и в излишък  Peace

Силвето_85, браво за теб! Радвам се, че всичко е ок и дано скоро ни зарадваш с две чертички  Heart Eyes

Ralina86, много кофти  Sad. Моля те кажи ми какви са симтомите, че и аз имам съмнение, че от два дни съм пипнала нещо подобно заради тези антибиотици. Иначе, ако нямаш доверие на док по-добре се консултирай и с друг. Доверието е много важно. Аз за пръв път имам такова силно доверие в лекар и наистина се чувствам положително настроена, защото вярвам, че ще ми помогне.

# 100
Рали, как така редовните Е.коли newsm78 да не би и преди да си имала? а за гъбичките...да не излъжа, защото преди 2-3 год ми бяха изписали нещо за тях, но беше лекарство една опаковка, не помня колко време сме го пили, но едва ли е било повече от няколко дни и после всичко беше наред Thinking ма аз какво ли говоря, като си пускам микробиология от половин месец Embarassed

# 101
  • Пловдив
Оф, и аз не мога никога да се похваля с микробиология. Когато не я пусна само тогава никакви бактерии нямам  Crossing Arms

# 102
Дони,ами симптоми нямам някакви конкретни,лекарката каза че имам някакво леееко течение(даже не съм и забелязала) А пък е.колите ги имам от лятото и ги лекувах,но явно е останало нещо,което се е размножило после, и като бях бременна пак ми намериха в малки количества. Утре съм на преглед при един плевенчанин от екипа на Горчев, да си каже и той мнението.Но добре че направихме изследвания,че да изчистим проблемите преди да почнем да опитваме. Не е уточнено какви са гъбичките-пише само кандида,а имало над 200 вида:)

# 103
  • в сърцето на моето Слънце
Рали, има значение каква е Кандидата. Ако е Кандида албиканс е по-лесно, ако е Кандида глабрата - те са мн. резистентни, обичкновено се лекуват с Орунгал - скъп противогъбичен препарат.
Аз след аборта бях попаднала в затворен кръг: гъби - бактерии - гъби и пак. Лекувам едното, излиза другото, ужас беше. Накрая след много четене си взех Цитросепт. Пихме го двамата с милото в максимални дози, тампони правих с него и промивки също и най-важното глобули Лактажин - с млечнокисели бактерии за възстановяване на флората. Бях се изчистила от всичко. Сега след АБ миналият месец пак гъбясах - този път Кандида албиканс - само с един курс лечение се оправих, но към назначените от лекарката лекарства пак пия Цитросепт и 5 вечери слагах тампони с него слагах и 5-6 дни Лактажин. Чиста съм вече, вчера си взех микробиологията  Grinning Имай впредвид, че заради гъбите ми забраниха интимният гел. Само Себамед или Вагизан, най-добре само чиста водичка. Wink
Дано бързо да се оправиш и ти.  Peace

# 104
 newsm78 Само заради гъбките ли трябва да се отлага бебеправенето? Щом ще сте на лекарства и двамата- ОК, но като свършите с хаповете се залавяйте   luvbed
 .... то и през бременността като чета по темите има доста момичета дето лекуват я гъбки, я възпаление, я нещо друго....

Общи условия

Активация на акаунт