Преди Великден или къде е Бог сега?

• 9 653
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
колкото и някои тук да ни смятат за несъвършени, грешни и недостойни създания.
Мислех, че се шегуваш по-напред, където пишеш за човешкото съвършенство. Но съм грешала, явно.
Да видим сега: човекът не може да бяга колкото един заек, не може да носи товар колкото едно магаре, не може да скача колкото един елен.
По отношение на умствените възможности: човекът е единственото добиче, което може да убива безпричинно /справка в крими хрониките/, единствената твар, която води войни заради пари, единственото създание, което целенасочено и безмилостно унищожава своята планета и природа. За това се сещам на прима виста.
Е, кое ни е съвършеното?
Човекът може да мисли, да говори, да твори. Нито една от изброените твари това не го може. Иначе си права, че човекът може да бъде разрушителен, садистичен и отвратителен.
Друго исках да кажа, но ти извади думите от контекста. Здраве да е!

# 211
Чудесна тема,Мина Hug! И точно на време започната.....в страстната седмица....Сега е време да се замислим за Бог-къде е ,как се проявява божественото в нас, позволяваме ли то да влезе в душите ни, в тези прокобни,лоши и в очакване на някаква промяна в световен план времена.....Малко хора осъзнаваме ,че всичко е в нас,ние сме тези,които могат да променят посоката на развитие на съществуването  ни....всичко зависи от разумното ни отношение към действителността....Какво става в нея- масово се повишават цени ан стоки и услуги /в бг/, народът тотално е "изтерясал" и не ще и да чува, да се променя....а трябва....Това,което в момента изживяваме е изпитание - тези,които постят и са решили да се пречистват  знаят за какво говоря, те  са усещали по време на пост ,как всички трудности им идват накуп и отвсякъде/сякаш нарочно/-за да ги калят духовно.... и сега е така с нашето ежедневие-лоши сме,много,много лоши, непочтени и неуважителни един към друг......Точно сега е момента, приятели, да се покаем и да се помолим/ наБог, на Природата/, да позволим Божественото да влезе в нас,в душите ни  и да ни направи по-примирени,по-състрадателни към проблемите на близките ни /и не-толкова близките/ и по-човечни....Нека да простим на всички,които са ни засегнали,обидили с нещо  и да се помолим за тях-да станат по-добри....Хора , нека всички станем по-добри- само така ще променим света...иначе се обричаме на тотално унищожение.... Crazy Нека сме съпричастни със страданията на Христос ,които е изживял заради нас....Нека в последните 3дни преди Великден да не злословим и не се гневим, нека се примиряваме с несправедливостите в живота и наистина ще ни е по-леко.....само пробвайте!  Нека бъдем по-добри!/дори само за 3дни/ Simple Smile

# 212
Аз съм си много добричка и нямам никакво намерение да се смирявам и примирявам.

# 213
  • Варна
Аз съм си много добричка и нямам никакво намерение да се смирявам и примирявам.
И аз така. И хич не съм молила някого да 'изживява" моите "грехове" Simple Smile

# 214
Нали знаете,че не  НИЕ преценяваме кой е добър и кой лош?  Grinning

Влизам отново,с пожелание за весели Великденски празници,изпълнени с много любов  Simple Smile

# 215
Аз ходя на църква много рядко, именно защото не искам да гледам хора с най-новия модел на Адибас и Нейк да ми се разхождат насам-натам и да гледат тъпо. Не съм изключително вярваща, но модата и истерията ме влудяват (лично мнение).

Иначе ходя когато усетя, че имам нужда. Например сега в Неделя ще отида.

Но румид е казала точно--не сме ние тези, които ще съдят другите. Все пак има Бог. Явно.

# 216
А трябва ли църсвите да са накипрени отвсъде?  То икони, то исоностаси, то позлатени ...

# 217
ха, как пък не-да се примирявам с несправедливостите-години наред това не ми е донесло нито позла, нито утеха, нито нищо, че да продължавам да го правя Simple Smile....

# 218
  • Galaxy 13197853088
А трябва ли църсвите да са накипрени отвсъде?  То икони, то исоностаси, то позлатени ...
защо да не ?

# 219
защо да не ?

Ми много пари струва.

# 220
  • София
Ми нали вярващите дават пари....
Иначе парите от църкават могат да отидат за нещо много по-смислено, отколкото да се прави хотел в двора на манастира св. Мина...примерно....
Всичко е търговия.....Трябва да имаш страхотен фундамент от нравствена култура и зания, за да не махнеш с ръка.....

# 221
  • Galaxy 13197853088
е, и ?

може би ако се заровиш назад във времето и прочетеш как се сдобила с имотите, как са строени църквите, кой е плащал за иконите ще разбереш.

# 222
Има разлика между суеверие, вяра и религия.
Повечето хора, поне аз, също си вярвам в някаква сила и в трудни моменти се моля за помощ. Поне не се чувстваш сам.
Суеверията са минали през поколенията и може би как настройваш психиката си, това ти се и случва- например петък 13.
Тук спадът и талисманите и амулетитите , както и твоята нагласа към дадени вещи и дни от седмицата.
Религията е вече "обличането" на вярата.
За мен също  Великден е традиция и не го свързвам директно с християнството за разлика от Бъдни вечер и Коледа, които ги свързвам със семейството.

# 223
  • Costa Rica
То мерцедеси, то ролекси, то купони с видни к.....ъъъ....чалгаджийки Mr. Green
Бог сигурно си скубе брадата, като ги гледа Whistling

# 224

Трябва, да. Колкото повече, толкова по-добре.  Peace
Или за тебе ценност притежават само нещата с утилитарна употреба? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт