Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 813
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Плодивчанки, утре ще ходите ли на ЛЛЛ лекцията в детски център Оранжево небето?

# 556
С моята ревла никой нищо няма да чуе. ooooh! По-добре да ви го спестя. Mr. Green

# 557
Здравейте мами!   bouquet
Виждам че доста сте писали  Hug
Ето едно кафенце от мен

Това време пак взе да се скапва, ох писна ми вече.  Crazy Добре че поне 6 и 7 бяха слънчеви та да свърша някаква работа в градината  Mr. Green разбих се, но си разсадих някои цветенца  Grinning и съм много щастлива  hahaha ама и аз една радост имам, но мамите с дворове ще ме разберат.
Виждам че Скреч е била в парка бравос. И аз си мислех, ама копането в градината надделя  Joy

Да ви се оплача,   ooooh! Днес на моя синковец нещо му става  newsm78 Не иска да засуче в началото а само се дърпа и реве, чак се захласва   #Crazy пъхам му бибата в устата и  Shocked се успокоява  newsm78 след няколко опита ту бибата ту цицата и успяваме  newsm78 а бе  луда работа  Crazy А снощи направи 7 часова пауза  Shocked от 23ч. до 6ч.  а след това 3,5 и след това 4 часа   #Crazy а сега след 2 часа и пак с помоща на бибата успя да хапне . Но след тези 7 часа сутринта гърдите ми бяха препълнени, а и като яде само от едната гърда, в 9,30 другата вече беше на камък и ме боля ужасно, но след няколко кърмения успяха да се нормализират нещата.  ooooh!  matza83 Къде ги видя тая педи тези 9 часа, ние едвам го докарваме до 4-5 часа нощем, като изключим снощи  Crazy ама не знам как ще издържа аз   hahaha без да е ял.  

Честит имен ден на всички именници   bouquet   bouquet  
макар и на патерица  Heart Eyes

vikiimm както ти е писала Thomasito на мен същото ми казаха.  Peace Има някакъв ензим в кърмата който забавя изхвърлянето на билирубина. И в цяло отделение никой лекар не ми каза да спирам да кърмя  newsm78  А за алергията, каква и е призумцията  newsm78 има ли диария детето? или пък не наддава? или повръща? Защото ако е само заради жълтеницата не е алергия  #Crazy  За мен досега трябваше да отидеш на 2-ро мнение, а не да спираш кърменето  Peace

natali05225 Защо се притесняваш от това колко пъти и по колко яде Габриела  newsm78 След като е спокойна и всичко е наред  newsm78

Ехааааа, каква гимнастика   Mr. Green то явно си е тренирано детето и нито го е страх или пък боли. И баща му може да иска да го прави олимпийска звезда  hahaha

Скреч За масажа на оченцето, не знам за твоя метод  Peace Това ми го каза детски очен лекар и благодарение на него се отпуши каналчето на дъщеря ми и не се наложи лекарска намеса.   Hug  
За форума намерих го когато търсих някаква информация за каката, не мога да се сетя каква беше но със сигурност е било статия  newsm78 но така намерих и форума  Peace Но и аз със каката не съм писала във форуми и тем подобни и много ми липсваше всякакъв вид инфо, не винаги тези около теб могат да ти помогнат  Peace  А за меродийката  hahaha амииии така си е  Joy

marinels мила стискам палци всичко да е наред  Hug  Hug  много прегръдки   Hug

radostani Мила иди на лекар за да си по спокойна. Но след като не нервничи и не плачи от глад не виждам място за притеснение. Аз нямам представа колко изяжда малкия. И това ми спестява много мъка. Но да ти споделя моя опит  Peace С каката имах такъв проблем. когато беше на 2,5 - 3 месеца и не иска да яде и не иска  ooooh! по 50 грама и това е, понякога и по малко, бях се побъркала, само и тиках шишето в устата а тя рев  #Crazy и така известно време и после пак си влезе в релси  newsm78 беше някакъв период. но и аз много се изтормозих. Остави я и ще премине.  Peace  За наддаването не е малко  Peace ама покрай всички тези големи наддавания на другите бебета и е стресиращо.  Peace

katilias Тортата е супер  Hug А от какво си направила паяка? Peace

hrisi_beb за бога, хайде да спрем с тези глупости. Не се вързвай на твоите приятелки и ще ти бъде по лек живота  Peace А нали ти тече след като роди  newsm78 и какво да не кърмим докато ни тече ли? Мисли логично  Peace

veset0 Защо се притесняваш да я отрежеш  newsm78 Щом педи е казал не, значи не  Hug Кажи консултирала съм се с него и точка.  Peace За капките и аз директно в устата  Peace

Честито на бебетата, които са на 2 месеца  Peace Да са все така здрави и усмихнати.   Hug

За плуването и аз съм за. Много е готино. Сега каката я водим на уроци тук в Банкя и тя е много щастлива. Но както е показано на клипчето на децата им е по лесно първо под водата да се научат да плуват. На Дидката и е по трудно да плува над водата  hahaha но под водата се справя страхотно, даже баща и я научи да се гмурка. Хвърля на дъното на басейна, който е дълбок 2,5м. една топка и след това я кара да я извади  Peace  

# 558
Момичетаааааа,
размина ми се абразиото - днес отивам аз зверски притеснена, че няма да съм с детето и от вратата почвам да мрънкам на лекарката да ме пусне до 12, че да мога да отида с малката. Тя обаче веднага ме скастри,че няма да съм в състояние. Влязохме да ме прегледа преди да ме приемат и познайте  Grinning Голяма част от кръвта е изхвърлена, останали са някакви си 7мм, които тя каза че са много незначителни и мога да мина и без абразио. Та набързичко си плюх на петите. Разрахме се все пак да се чуем как съм в петък.
После 2 часа чакахме Момчилов, а той като ни видя ми вика:За какво ми го водите това дете, то не е за операция. Shocked Каза че за момента няма ни6то, което да подлежи цитирам "на ремонт" веднага, трябва само да повторим стерилната урина и ако пак си имаме Е.коли да пием един антибиотик, който на мен хич не ми се иска да давам, ама...

Лошото е че заради тъпото учене трябваше да изпратя малката с татко си на Ловеч за няколко дни и сега ми е ужасно криво - не сме се разделяли вече 2 месеца и 2 дни. Но сега залягам над учебниците да мога да приключа с учението за тази година и да се отдам изцяло на детенцето си.

Пак нямах време да ви изчета, за което се срамувам,но дано тези дни наваксам  Hug Peace Blush

# 559
Първия ни урок по плуване
http://www.youtube.com/watch?v=ALNyr4MOdo8

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 18:06 от г-жа Стихийно бедствие

# 560
marinels Това е чудесно  Hug

г-жа Стихийно бедствие много сте сладки  Hug Ама все имам чувството че този пояс го души, знам че не е така естествено Peace но  Rolling Eyes

Момичета да ви питам, някоя от вас ползва ли някакво противоцелулитно мазило  newsm78 Аз вчера ги гледах в Метро, но малкия беше много крив и не можах да им разгледам съдържанието и дали може да се прилага по време на кърмене.  newsm78       

# 561
marinels, браво, много се радвам за вас Hug Дано всичките ти притеснения се окажат напразни Praynig
г-жа Стихийно бедствие, браво на малкия плувец, чудесно се справя Hug
mama_vessy,  и аз това се чудя. Искам да започна да си карам велоергометъра и да се мажа с антицелулитен гел, че вече не се понасям, но дали са съвместими с кърменето newsm78 Ако може консултантите от ЛЛЛ да се изкажат.
mama_vessy, спомням си беше казала, че Вики има крустички по веждите. И на нас ни се появиха едни такива жълтички около веждите и педи днеска като го видя и промълви себореен дерматит и толкова. Аз изобщо не и обърнах внимание защото според мен това са си точно крусти. При вас какво представляват и обработваш ли ги с нещо?

# 562
# 563
Здравейте, момичета!

Отдавна не съм писала, но нещо все не ми остава време, пък и нямах много настроение.
Оченцето на Дари почна да секрети доста и почнахме да капем Тобрекс. Надявам се скоро да спре и да се отпуши това каналче. Правим масажите, но като четох Скреч и Мама Веси, май малко ни се разминава начина, по който ни показа нашия очен доктор. На мен ми го показа от вътрешния ъгъл на оченцето натискаме леко и по нослето надолу. И така повтарям няколко пъти. Силно се надявам да помогне и да избегнем гадната процедура  Praynig
Мама Веси, след като ти си правила такива масажи, я кажи за колко време горе-долу имахте подобрение? То вероятно си е индивидуално, но все пак да попитам Wink

А иначе и ние сме като Мама Веси....от вчера не иска да захапе, нервничи....даваме биба и пак наново гърда и така се лъжем......  ooooh! направо не знам. Даже онзи ден пак ми се втвърди гърдата и лошото е, че тя не пожела да я суче цяло денонощие и се наложи сама с помпа, на ръка...горещи компреси и душове.....  Whistling откачих. Гадното е, че това ми се случва вече за 4-ти път в рамките на седмица и половина Sad Предполагам, че това се дължи на коликите й, защото има страшно много газове и страшно много се напъва. Решихме се да й дадем Antiflat Tropfen. Донесоха ни го от Австрия и имало ефект, пък да видим. Не ми се искаше, но то ми е мъка вече да я гледам, а пък и се отразява на кърменето й. Сега към края на седмицата, ще ходим да видим дали има наддаване, защото нали последния път беше качила само 200 гр...по кантара на педи, който ме съмнява, защото на нашия си е ОК и разликата м/у 2-та кантара излиза 600 гр  newsm78 А засякох нашия като сложих пакетче масло от 250 гр и ми ги измери с точност Wink

Скреч, бях чула за този сайт от една приятелка, която роди миналата година Wink
Маринелс, радвам се за теб  Hug , че се е разминало абразиото и стискам палци за Анастасия!  Peace
Стихийно бедствие, супер сте! А и баткото как се радва Wink

# 564
matza83 Аз си мисля следващия път да ги изчета поне там които са и да видя дали имат противопоказания и ще докладвам. Ако никой до тогава не сподели  Peace
 За крустите ами мажа ги с кремчето дето ми го даде една приятелка, правят и го и каза че е страхотно и аз ги намазах с него и взеха че започнаха да се махат и почти изчезнаха Peace ама не съм много редовна с него, от 3 дни ги мажа със зехтин и ефекта е същия  Peace

Bub555 по спомен за 2-3- седмици се изчисти окончателно. като подобрението започна след няколко дни масаж. Но след като точно ми обясниха какво да правя, преди това само си правих масажа напразно и ефект никакъв. На мен ми казаха да масажирам оченцето след всяко хранене по 1 мин, като си намажа пръста с нещо мазно. Казаха ми че ще плаче но не било от болка а защото и пипам оченцето. И трябва да съм упорита. И аз много се бях нахъсала, защото на моя позната малката имаше същия проблем, но тя много се притесняваше че плаче и и беше жал за нея и накрая се наложи хирургическа намеса, при това 2 пъти. А аз не исках да стигам до там.  Peace

# 565
"Не е проблем да се ползва антицелулитен крем с или без кофеин по време на кърмене. Каквото и да казват производителите, той засяга само и основно повърхностния слой на епидермиса. Не може да се сравнява с храната или лекарствата, които майката приема и които преминават директно в организма й, съответно в кръвта и лимфата.
Каква работа ще свърши крема, вече е друг въпрос Smile Но най-малкото ще хидратира кожата.
И да, не мажете по гърдите Laughing той не е за там."   -БУ /ллл/

от ей тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=266017.0

Embarassed преди няколко дена попаднах на тази тема...

# 566
ММММММ Thomasitoмного благодаря  Hug Значи смело и смахнато напред, е след като ги попорочета де нещата  Mr. Green

# 567
Имам въпрос към ЛЛЛ
 Вчера ми дойде и от приятелки разбрах че докато се кърми не било хубаво да ти идва съжелявам ако въпроса ми е тъп,не съм от тея дето вярват на бабените девитини но днес по лицичето на Габи има малки червени пъпчици,който до сега е нямала и това на бузките.Незнам дали има общо с моето състояние newsm78.
По принцип я слагам на гърда за да се стимулира кърмата  но тя  така и не засука и се цедя и и давам от изцедената кърма и дохранвам след това с АМ,защото изцеждам 90 мл от едната гърда а от другата едва 10мл.Каква е причинаята да няма кърма в едната ми гърда?и как бих могла да я стумулирам?

hrisi_beb, цикълът се възстановява при доста кърмещи майки – при някои по-рано, при други – повече от година (дори и две) след раждането. Това обаче не пречи на кърменето на детето, нито му вреди по някакъв начин. Вероятно обривът, за който споменаваш, няма връзка с цикъла. Да не би да е от претопляне, или реакция към нова козметика, перилен препарат? Thinking

По принцип, двете гърди (както и всички чифтни органи) не са напълно еднакви. Доста майки споделят, че от едната гърда могат да изцедят повече мляко, отколкото от другата, или бебето има повече афинитет към една от двете гърди, а някои дори кърмят успешно само от едната гърда. Би могла да стимулираш по-малко „работещата” гърда най-вече с по-често предлагане на бебето и/или цедене. Възможно е да помогнат и топъл душ, нежен масаж в посока от основата на гърдата към зърното, топли мокри компреси. Когато се цедиш, може да опиташ да се отпуснеш, да мислиш за нещо приятно, да галиш бебето, да го гледаш, да си пуснеш любима музика, да имаш под ръка чаша вода (или друга безалкохолна напитка, по възможност – негазирана - айрян, сок, студен чай и др., или пък нещо топло за пиене - за повече енергия).

Искам да започна да си карам велоергометъра и да се мажа с антицелулитен гел, че вече не се понасям, но дали са съвместими с кърменето newsm78 Ако може консултантите от ЛЛЛ да се изкажат.

matza83, Thomasito вече ме е изпреварила с отговора. Grinning Не би трябвало да има проблем да се ползват антицелулитни кремове/гелове. Количеството, което преминава в кожата (а от там - в кръвта и лимфата, чак тогава от тях - в кърмата) е пренебрежимо малко. Евентуално, ако кремът е с кофеин, може да се помисли за намаляне на другия прием на кофеин, ако майката пие кафе и кофеинови напитки (чай, газирано), но и това е малко вероятно. Като цяло, тези кремове действат на повърхностните слоеве на епидермиса. Би могло да се избягва мазането на гърдите (и най-вече на ареолите – за да не попадне директно в устата на бебето. Тренировките също не са противопоказани по време на кърмене - дори да се освободи млечна киселина от напрежението в мускулите при много интензивен спорт, тя се абсорбира в следващите минути и обичайно 20-30 минути по-късно не се откриват следи от нея.

За кърмещите майки, които мислят да се подлагат на някакви разкрасителни/възстановителни/отслабващи процедури – може би в тази тема намерите нещо интересно и полезно. Peace

# 568
  • София
skrech много благодаря за бързия отговор! Сега ще ти кажа, защо мисля че изяжда толкова. Първо тези 4-5 мин не винаги са интензивно хранене, яде докато в началото и тече само млякото и после започва да почива и в момента, в който стане по-малко и трябват усилия се отказва. После се мъча по всякакъв начин да я накарам пак да се пробва да яде, но тя отказва и пищи направо. Преди при такава ситуация с шише веднага започваше да яде, а сега и от шишето пищи. Тези три дни ми се налага, да я разсейвам с бял шум да се храни от шишето, а от гърда по никакъв начин не успявам. С разходки и бял шум успявам по някога да я накарам да хапне малко от шишето. Тези всички методи, които ми казваш съм ги пробвала. И съненото състояние, и на дръпнати пердета през деня, и ставам и се разхождам с нея и така да се кърмим, различни пози, според мен всички възможни и известни на мен методи. За спокойствието е вярно, но е много трудно да се успокоиш като някой от страни само ти вика, "ето нещо сигурно ти има на кърмата и за това не иска да яде. Тя затова и толкова малко е наддала." Решавам, че изяжда толкова, защото като се откаже да яде аз винаги цадя гърдата до край, и сега тя пуска минимум по 60-70 мл, а понякога и до 100 мл. Най-много без да се е хранила от мен успявам да изцедя 140 мл, та от там така съм решила че по толкова изяжда. Знам, че като суче може да изяде повече от колкото, аз мога да изцедя но ..... Утре ще я заведа на лекарката, пък да видим какво ще каже. Дано да се оправят нещата и временно да е имала някакъв дискомфорт.

Може би хората, които те заобикалят имат предположение какво би могло да й е на кърмата ти, щом я подозират. Какво предполагат те? Един разговор за това, колко полезни биха ти били, ако спрат да подкопават доверието ти в личните ти умения да общуваш с бебето си, вероятно би облекчил положението поне от тази страна.
  Сещам се за едно изследване, при провеждането му повечето от майките казвали, че този път бебето е сукало по-малко от обичайното и смятат, че не се е нахранило така добре, както по принцип, но се оказва, че всъщност са погълнали завидно количество мляко  Simple Smile .  През първия месец също ли се цедеше след всяко кърмене? Ако да, какво количество изцеждаше?
 Доста майки забелязват намален апетит при бебетата около 10тата седмица, независимо дали бебето се кърми от гърда, храни се от шише с кърма или АМ. Но като се изключат здравословни причини за такова поведение, вероятно мерките, които вече си предприела са достатъчни, за да отмине този период по-леко. Все пак както ти, така  и педиатър следи състоянието на детето и евентуално обезводняване, твърде слабо наддаване или влошаване на здравословното му състояние едва ли биха останали незабелязани от вас.

# 569
ena4, браво на теб! И семейна разходка и женски купон си спретнала. Аз нещо много съм си ограничила контактите покрай децата, ама като те са ми темата на много хора им е скучно да ме слушат - кърмене, хранене, акане...  Mr. Green А за кърменето много хубаво си направила, остава на почерпката за Ева гладна да я държиш  Laughing
skrech, както каза един приятел каквото и да напишеш в гугъл ти излиза отговор в БГ мама  Laughing Аз доста време само четях като ми излезне нещо, което съм търсила, после се включих заради темите за пазаруване онлайн. В отчетната тема на баткото почнах да пиша след като се роди и малко след това спрях...нещо ми доскучаваше там и не ми допадаше тонът на много от пишещите. Стресираха ме изказвания от рода "не издържам, иде ми да го хвърля през прозореца /бебето/" и отговори "недей, че после трудно ще го изстържем от плочките"...това се приемаше за хумор  Shocked
На мен ми се губи инфото за тази среща и нямам идея по кое време е и на каква тема, така че ще пропусна  Peace
Г-жа стихийно бедствие, браво на малкия плувец Simple Smile как се слага това поясче на гушката на бебето  newsm78 Някакво специално за целта ли е? Не виждам добре цяло ли е или от 2 части, но ако не се отваря не може да мине през главичката, пък ако се отваря за да се провре, няма ли опасност да се изхлузи главичката?

Общи условия

Активация на акаунт