Майчинството счетоводно - 40

• 34 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив

А ако първото е навършило 2г. преди 45-дневния? Доколкото знам - като осигурителен доход се взимат 240-те лв. На какво се дължи това? Не е ли дискриминационна разпоредба?

ако първото е наърши 2 г,ще ти правят нова 18 м база.в която месеците в отпуск за гл на дете до 2 г ти ги взимат на 240 лв
няма как да се възползваш от застъпеното майчинство,защото няма застъпване на майчинствата
за да има застъпване,трябва
при издаването на 45 дневния първото дете да е под 2 г
майката да не работи/отпуск/болнимен/ясла за първото
т.е да си е в отпуск за гл на дете за първото й дете

# 76
  • Русе
оо да , работи си и дори доходите им са доста високи. Четох, че по закон и се полагат 90 % от осигурителния и доход  - разликата от датата, в която е отказът на майката до навършване на 1 та год. Примерно правилно ли разбирам, че ако майката се е отказала от детето на 6 мес. тя ще получи обезщетение за оставащите 6. Вероятно ги изплащат назад за изминалите 7ми  и 8ми месец  и тя си продължава да си взема 90 % до навършване на годинката на детето. Правилно ли тълкуваме?

може да ползва обезщетение за бременност и раждане,но ме съмнява да й изплатят сумите със задна дата.по-скоро от момента,в който детето стане тяхно.да попълни и подаде необходимите документи при работодателят,за да ползва обезщетение за бр и раждане

Обезщетение на майката-осиновителка се полага от датата на влизане на решението на съда за осиновяване на детето.

# 77
  • На плажа
Добър ден,включвам се с въпрос относно прехвърлянето на майчинството на бабата.
Мога ли да го прехвърля,при положение,че тя не работи и си плаща само здравните осигуровки?
И в случай ,че не може,каква е поцедурата с майчинството и връщането ми на работа,при положение,че детето не ходи на ясла?

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 10:06 от Дaни

# 78
  • Пловдив
Мога ли да го прехвърля,при положение,че тя не работи и си плаща само здравните осигуровки?
И в случай ,че не може,каква е поцедурата с майчинството и връщането ми на работа,при положение,че детето не ходи на ясла?

щом бабата не работи не може
може да се възползваш от социалната програма отново на работа-питай в социалните

иначе ако ще се връщаш на работа-с връщането подаваш в работата прил 12+прил4 за 120 те лв
това че детето няма да ходи на ясла няма отношение

# 79
Elfita, мерси много за бързия отговор!
 Освен прил. 12 няма други документи различни от тези за първото дете , така ли?
Благодаря!

# 80
  • Добрич
Момичета благодаря ви за бързите отговори. От днес започва процедурата по осиновяването - ще видим накрая. НО ..... каквото такова - важното е детенцето и неизмеримото им щастие.
 Hug Hug Hug Hug

# 81
  • На плажа

щом бабата не работи не може
може да се възползваш от социалната програма отново на работа-питай в социалните

иначе ако ще се връщаш на работа-с връщането подаваш в работата прил 12+прил4 за 120 те лв
това че детето няма да ходи на ясла няма отношение
Eлфия благодаря ти Hug Порових се в темата за порограмата-Отново на работа,но доколкото разбрах заплащането е малко и спират 50% от майчинството,които мога да взимам ако тръгна на работа,като прибавим и планината от документи,които трябва да се попълнят и то по-добре да и давам на жената тези 120лв+ още някой лев отгоре newsm78
А може ли да ме информираш,какво става,ако започвам на нова работа,понеже на старата само ме водят.Прекъсвам ли си трудовия договор ?

# 82
  • Пловдив
но доколкото разбрах заплащането е малко и спират 50% от майчинството,които мога да взимам ако тръгна на работа,като прибавим и планината от документи,които трябва да се попълнят и то по-добре да и давам на жената тези 120лв+ още някой лев отгоре newsm78
А може ли да ме информираш,какво става,ако започвам на нова работа,понеже на старата само ме водят.Прекъсвам ли си трудовия договор ?

какво разбираш под малко заплащане по соц програма-наетата жена /може да е и майка ти/ ще получава 240 лв.толкова колкото,ако ти си ползваш майчинството
може да започнеш нова работа при друг работодател по чл 111 и така ще получаваш 240 те лв от първата работа и заплатата от втората.първия ти труд договор не го прекъсваш
ако искаш да прекъснеш първия ти труд договор-напускаш от там

# 83
Здравейте! Имам въпрос относно получаване на обезщетение за майчинство. Работя на срочен трудов договор, който изтича на 30.06.2011г., а аз от 24.04.2011 съм в 45-дневен болничен по майчинство. Термина ми е на 08.06.2011. Имам 12 месеца осигуряване за ОЗМ, но какво се случва след като ми изтече договора?
Благодаря предварително!

# 84
  • Пловдив
Здравейте! Имам въпрос относно получаване на обезщетение за майчинство. Работя на срочен трудов договор, който изтича на 30.06.2011г., а аз от 24.04.2011 съм в 45-дневен болничен по майчинство. Термина ми е на 08.06.2011. Имам 12 месеца осигуряване за ОЗМ, но какво се случва след като ми изтече договора?
Благодаря предварително!

ще получаваш обезщетение докрая на 410 те дни,независимо че договора ти изтича на юни месец
като ти изтекат 410 те дни трябва да започнеш работа,може и фиктивно,за да получаваш пари и втората година

# 85
Благодаря много за бързия отговор  Grinning
Само не разбрах на сегашният ми работодател ли ще предавам и следващите болнични и той да ги предава в НОИ и съответно декларацията от 135 до 410 ден?

# 86
  • Пловдив
Само не разбрах на сегашният ми работодател ли ще предавам и следващите болнични и той да ги предава в НОИ и съответно декларацията от 135 до 410 ден?

да,на сегашният ти

# 87

да,на сегашният ти

Благодаря, Елфита  Hug

# 88
Здравейте,искам да попитам дали ще мога да се възползвам от т.нар. застъпено майчинство.В момента съм по майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст и съм бременна за втори път като термина ми е 18.12.2011г,а първото ми дете ще навърши 2г. на 4.11.2011г.Искам да се уверя че правилно съм сметнала ,че болничният 45 дни преди раждане трябва да ми бъде издаден на 3.11.2011г. Имам и още един въпрос клона на банката в която работя ще бъде закрит в петък могат ли да ме уволнят докато съм в майчинство или в болнични преди раждането.Предварително благодаря и се извинявам ,ако въпросъм ми се повтаря.

# 89
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам дали ще мога да се възползвам от т.нар. застъпено майчинство.В момента съм по майчинство за отглеждане на дете до 2г. възраст и съм бременна за втори път като термина ми е 18.12.2011г,а първото ми дете ще навърши 2г. на 4.11.2011г.Искам да се уверя че правилно съм сметнала ,че болничният 45 дни преди раждане трябва да ми бъде издаден на 3.11.2011г. Имам и още един въпрос клона на банката в която работя ще бъде закрит в петък могат ли да ме уволнят докато съм в майчинство или в болнични преди раждането.Предварително благодаря и се извинявам ,ако въпросъм ми се повтаря.

да,на 3 ноември ще ти издадат 45 дневния и ще се възползваш от застъпеното,ако си останеш в майчинство за първото- т;е  без работа/отпуск/болничен/ясла до 45 дневния
това,че закриват клона не е проблем за теб

Общи условия

Активация на акаунт