Майчинството счетоводно - 40

• 34 538
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Здравейте преди Ала - Бала ме беше консултирала дано пак ми помогне, от 9 май си ползвам платения отпуск който се е натрупал след 2 год. майчинство осигуряваха ме на мин. работна заплата а реално получавах 460лв. сега ме уведомиха че платения отпуск ще ми го плащат всеки месец по 240лв. това реално ли е мога ли да изисквам да е на това което съм получавали.
За съжаление няма как да го изискаш, явно това над 240лв. си го получавала чисто без да се внасят и удържат данъци  осигуровки?
Пак да питам след като в трудовия договор съм се разписала на 460 лв. основна заплата не мога ли да изискам от тях по закон върху нея да ми изплатят платения отпуск. Embarassed

# 481
  • София-Младост
Здравейте преди Ала - Бала ме беше консултирала дано пак ми помогне, от 9 май си ползвам платения отпуск който се е натрупал след 2 год. майчинство осигуряваха ме на мин. работна заплата а реално получавах 460лв. сега ме уведомиха че платения отпуск ще ми го плащат всеки месец по 240лв. това реално ли е мога ли да изисквам да е на това което съм получавали.
За съжаление няма как да го изискаш, явно това над 240лв. си го получавала чисто без да се внасят и удържат данъци  осигуровки?
Пак да питам след като в трудовия договор съм се разписала на 460 лв. основна заплата не мога ли да изискам от тях по закон върху нея да ми изплатят платения отпуск. Embarassed
А защо са те осигурявали на 240лв.?

# 482
  • Бургас
И на мен ме ми е ясно  Embarassedсега ще се обадя пак на счетоводителката и ще питам. Съвсем се сдухах с това майчинство. Извинявай те  ooooh!

Сега говорих с счетоводството момичето взе да ми обяснава че по ведомост след осигуровките сумата ставала 380 и нещо и затова не била 460лв.
Аз казавам добре но защо ще получавам 240лв. а не тази 380лв. а тя - ами трябва  да ти ги даваме на ръка ама ще питам шефа, звънни ми в понеделник. Ала - Бала мога ли да си държа на искането да ми изплащат пълната сума 380 която ми е по ведомост.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 22:09 от nina76

# 483
В болничен съм от преди 2 месеца. Вече започнаха да ми превеждат суми. Мога ли някъде да проверя по какъв начин са ми изчислени или за какъв период са ми. Предполагам, че заради забяването на плащанията са ми изплатени на веднъж за два последователни болнични листа.

# 484
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството  Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях  ooooh!

# 485
  • София-Младост
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството  Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях  ooooh!
Обезщетенията се плащат от държавата, директн по твоя сметка. Той ще е ангажиран всеки меесц да подава необходимите документи и да превежда здрвна вноска, която вероятно ти ще си поемеш парично.

# 486
Обезщетенията се плащат от държавата, директн по твоя сметка. Той ще е ангажиран всеки меесц да подава необходимите документи и да превежда здрвна вноска, която вероятно ти ще си поемеш парично.

а колко ли ще е тази вноска?! и мерси миличка   bouquet

# 487
  • София-Младост
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството  Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях  ooooh!

а колко ли ще е тази вноска?! и мерси миличка   bouquet
За тази година 20,16 лв. на месец.

# 488
В болничен съм от преди 2 месеца. Вече започнаха да ми превеждат суми. Мога ли някъде да проверя по какъв начин са ми изчислени или за какъв период са ми. Предполагам, че заради забяването на плащанията са ми изплатени на веднъж за два последователни болнични листа.
В страницата на НОИ с ПИК може да провериш за кои периоди ти е изплатено обезщетението. Начина на изчисление - лично на място или писмо по ел. поща.

# 489
Здравейте тумбачета !Имам 1 въпрос за майчинството  Ако ме наеме сега един приятел за да взимам майчинство 2 години парите той които ще ми изплаща от собствения си джоб ли ще бъде или нещо държавата ще му отпуска че снощи ми го предложиха и се чудим точно как е цялата работа и осигуровките ме интересува как става и с тях  ooooh!

а колко ли ще е тази вноска?! и мерси миличка   bouquet
За тази година 20,16 лв. на месец.

а докато се водя на работа при него  пак ли само здравните осигуровки трябва да плащам или има и още нещо?

# 490
Здравйте!  bouquet
А как се изчислява майчинството когато си на 2 трудови договора? Единият цял, а другият на 4 часа. И колко месеца назад се смята в този случай?

# 491
Здравйте!  bouquet
А как се изчислява майчинството когато си на 2 трудови договора? Единият цял, а другият на 4 часа. И колко месеца назад се смята в този случай?
Взимат се доходите от двата договора 18 мес. назад. От едното място изплащат пропорционално 2/3, а от другата 1/3.

# 492
Взимат се доходите от двата договора 18 мес. назад. От едното място изплащат пропорционално 2/3, а от другата 1/3.

Хъм! newsm78
Аз си мислех, че от едното място ще изплащат цялото майчинство, а от другото половин майчинство. Т.е., ако на целия тр. договор трябва да се взима 600лв, а на половинката 300, майчинството ще е 750лв.
А, ако съм те разбрала правилно ще се вземе 400лв + 100лв, така ли?

# 493
Здравейте дами Simple Smile, изправена съм пред голяма питанка..
Самоосигуряващо се лице съм, в момента вземам обезщетение за отглеждане на дете до 2г.-240 лв. и съм бременна. Въпросите:
1. Ако  изляза в непрекъснат болничен до раждането, преди да е свършило майчинството за първото ми дете, ще получавам майчинство(240 лв.) или болничен за този период в който се застъпват.
2. Каква сума ще бъде обезщетението за 410 дни болнични след това? Колкото съм получавала за първото си дете, 90% от 18 месеца назад от 1вият болничен (тук включвам, 90% от сумата на болнични и майчинство-240 лв.) или друго..?
3. Какъв би бил най-изгодния вариант за мен?
Много ви благодаря предварително Simple Smile. Поздрави  Hug

# 494

Хъм! newsm78
Аз си мислех, че от едното място ще изплащат цялото майчинство, а от другото половин майчинство. Т.е., ако на целия тр. договор трябва да се взима 600лв, а на половинката 300, майчинството ще е 750лв.
А, ако съм те разбрала правилно ще се вземе 400лв + 100лв, така ли?

та колко е 1/3 от 600  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт