Отговори
# 105
Мами да ви се оплача излязох днес на разходка като слънцето ме подведе първо замръзнах защото бях без яке и после отидох до църквата за да мина под масата и се хлъзнах и паднах .Голям кърък съм днес надявам се повече изпълнения да нямам днеска Simple Smile

# 106
Е, все пак не е 200лв., но във Варна всичко винаги е по-скъпо не мога да разбера защо. newsm78
все пак варна и шумен бяха обявни за най-скъпите градове в бг Naughty Laughing
аз вече се отказах да броя парите свързани с прегледите щото само се ядосвам-таткото да му мисли Laughing
Добре де в България няма ли безплатни прегледи ,като гледам за какви суми става въпрос ,а и после за раждането се плаща .... незнам ,но това си е живо кожодерство .........

В Манчестър Феталната морфология безплатна ли ти е? Защото аз съм в Испания и също си я плащам Wink между 200 и 300 евро. Все пак, тя не е задължителна, тук по ЗК правят само БХС като измерват ехографските показатели на обикновен ехограф. Който иска повече, отива на частно. Sunglasses

# 107
и тука ехографа е м/у 300 и 500 долара , но аз имам застраховка и сам плащала до сега само по $20 всеки път ... може би феталната да е малко по скъпа защото е по детайлирана... ще разбера другата седмица

# 108
purplethorn и аз имам здравна застраховка, за нормален ехографски преглед не плащам, но ФМ не ми се покрива от застраховката. Както и да е, само исках да кажа, че не само в Бг се плаща допълнително ФМ.  Peace
Весели празници момичета. Hug

# 109
Е, все пак не е 200лв., но във Варна всичко винаги е по-скъпо не мога да разбера защо. newsm78
аз вече се отказах да броя парите свързани с прегледите щото само се ядосвам-таткото да му мисли Laughing
Добре де в България няма ли безплатни прегледи ,като гледам за какви суми става въпрос ,а и после за раждането се плаща .... незнам ,но това си е живо кожодерство .........

Ама наистина това не е нормално като слушам по 1 000 лева за раждане #Crazy #Crazy #Crazy  тея хора нормални ли са, кво ако нямам 1 000 лева няма да раждам там ще си седи  smile3511 направо много се изнервям нема такава държава

# 110

Ама наистина това не е нормално като слушам по 1 000 лева за раждане #Crazy #Crazy #Crazy  тея хора нормални ли са, кво ако нямам 1 000 лева няма да раждам там ще си седи  smile3511 направо много се изнервям нема такава държава
по принцип имаме право на безплатно раждане,но в крайна сметка пак трябва да платиш нещо за да се грижат по-добре за теб Rolling Eyes

# 111
да де точно за това говорим за кво ми взимат всеки месец по 300 лева от заплатата за усигуровки, пенсионни, данъци и кво??? Веднъж в годината ходя на лекар за тея пари дето ги давам годишно за здравни осигуровки, до пенсия ако доживееем с тея нерви ще е цяло чудо пък и всяка година вдигат възрастовата граница, а пък за данъците да не говорим аз като си плащам на държавата тя на мен кво ми даде??? Нямам думи просто съм без коментар това е лудост и на всичкото от горе повечето хора ако случайно имат работа не взимат повече от 800 лв и накрая що няма деца??? Ох съжалявам че така си излях душата ама много  се паля на тази тема  Rolling Eyes

# 112
Здравейте, наистина слънцето подлъгва малко, не е толкова по топло.
Аз вече боядисах яйцата и излизам на разходка с баткото. Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 113
Здравейте Simple Smile
Почват ли да ви изчезват симптомите към 3 - 4 месец?

# 114
Здравейте Simple Smile

Аз за мен мога да кажа , че да почти нямам никакви симптоми като помня в началото как ме боляха гърдите и едвам слагах сутиен а сега само са станали още по големи Simple Smile вече съм към чашка Д Simple Smile а бях Ц направоооо моя мъж  #Crazy е полудял Simple Smile

Искам да ви попитам вие първите 3 месеца боядисвате ли се ? Моите корени вече са много израснали и искам да се боядисам на 30 ще се събираме имаме годишнина откакто сме завършили и няма да приличам на чума в главата Simple Smile а тогава ми изтича на мен тримесечието

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 13:40 от Ала Бала

# 115
Здравейте Simple Smile
Аз все още повръщам но само сутрин.През втория месец това беше целодневно занимание.Гърдите са ми ужасно големи и напрегнати (все едно не са мои).Когато се нахраня на обед ми става доста  зле,и то без да се тъпча.В 19:00 се чувствам адски енергична,всичко ми минава,храня се нормално и не ми прилошава.Всичко това обаче,свършва прекалено бързо,защото най-късно в 22;00 съм в леглото. Grinning                                                                                  Момичета,днес изпих последната таблетка фолиева киселина и не знам дали да си купувам още.Това ми беше втора опаковка,понеже я започнах преди да забременея.На доктор съм чак 16 май,а съм чела,че е добре да се пие до 4 месец.Вие как мислите,да взема или не? Hug

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 16:10 от jujinka-15

# 116
Аз още пия фолиева киселина, но доктора ми препоръча когато я свърша да си купя Prenatal това са витамини за бременни и кърмачки. С първата бременност пих Centrum Materna сега това ми каза да пия и мисля да го послушам, но първо ще си изпия фолиевата киселина. Чувала съм, че много доктори не предлагат витамини, но не виждам нищо лошо да се пият поне ако не помогнат няма да навредят.Предполагам че и тези са като матерната около 20лв стигат за 1 месец.
Хубав ден желая на всички   bouquet

# 117

В Манчестър Феталната морфология безплатна ли ти е? Защото аз съм в Испания и също си я плащам Wink между 200 и 300 евро. Все пак, тя не е задължителна, тук по ЗК правят само БХС като измерват ехографските показатели на обикновен ехограф. Който иска повече, отива на частно. Sunglasses
Нямам представа за феталната морфология .... ето това имам предвид ........
Официален ценоразпис
Раждане. В държавните клиники по закон раждането е безплатно, но обикновено се заплащат някои консумативи, избор на екип и др., които не влизат в клиничната пътека.
Някои държавни клиники предлагат VIP пакети за раждане по вагинален път и за секцио. За VIP цезарово сечение например ще ви се наложи да платите около 1000 лв. (във II САГБАЛ “Шейново” вземат 950 лв. за услугата, а в I САГБАЛ “Св. София” – 1100 лв.), а за VIP раждане през естествените пътища – с около 200 лв. по-малко. В частните клиники раждането струва средно между 1300 и 2600 лв., като обичайно не се налага доплащане и няма значение дали родоразрешението е оперативно. Цената включва упойка, избор на екип и др. В болница “Вита” обаче раждането по вагинален път струва 1300 лв., а цезаровото сечение – 1700 лв. В САГБ “Д-р Щерев” пък усложненията, които изискват използването на форцепс или вакуум-екстрактор, качват цената на раждането от 1400 на 1600 лв.
Леглоден. Бъдещата майка има възможност да се възстановява в обикновена или във VIP стая в избраната от нея клиника. Сумите обикновено се движат от 40 до 125 лв. за VIP на денонощие в зависимост от обзавеждането и броя на леглата в помещението, като НЗОК поема обикновената стая. В болница “Св. Лазар” обаче желанието ви да ви глезят при възстановяването може да оскъпи раждането до около 4600 лв. При раждане през естествените пътища, което протича без усложнения, очакваният период на престой е 3–5 дни, а при цезарово сечение – 5–7 дни.
Упойка. Държавните клиники изискват заплащане на използваната упойка, тъй като е “екстра”, докато частните обикновено я включват в цената на раждането. Обезболяването във II САГБАЛ “Шейново” и в “Токуда” например ще ви струва 150 лв.
Избор на екип. Всяка клиника предоставя възможност да изберете акушер-гинеколог или екип, който да води раждането. За това в държавната болница ще платите между 150 и 500 лв. Частните клиники включват услугата в пакет “Раждане”, но САГБ “Д-р Щерев” например изисква 150 лв. за избор на лекар.
Близък в родилната зала. Партньорът все по-често присъства в родилната зала. Там, където се предлага услугата, струва от 100 до 200 лв., като в повечето частни клиники тя влиза в общата цена. Често обаче присъствието на близък по време на раждането попада в категорията “екстра” и се заплаща допълнително.
Неонатологична грижа. По закон държавата и НЗОК поемат грижата за новороденото до 42-рия ден. В някои клиники обаче може да ви се наложи да доплатите за грижата на неонатолозите – в “Токуда” например ще ви вземат 200 или 300 лв. в зависимост от родоразрешението.

“Под масата”
Извън регламентираните разходи на бъдещите родители могат да бъдат поискани и някои други суми.
Уговорка с лекар. Тя обикновено е индивидуална и се таксува извън услугата “избор на екип”. Сумите силно варират в зависимост от желанията на специалиста, а част от бременните са готови да заплатят колкото им се поиска, за да е безпроблемно раждането. Бъдещите майки споделят, че неофициалната уговорка ще им струва минимум между 400 и 800 лв.
Почерпка. В българското общество е традиция на лекарите и акушерките да се подаряват бонбони, торти, алкохол... Този израз на следродилна благодарност също има своята цена. Първокласният шоколад и марковият алкохол излизат скъпо, а почерпката на цялото отделение може да превиши 100 лв.
Такси за консумативи. Повечето клиники включват в цената всички консумативи (лекарства, ваксини), но някъде изискват да заплатите на място или да ги закупите предварително.
Други. Не забравяйте, че трябва да купите пелени и дрехи за изписването за бебето и някои вещи от първа необходимост за престоя в клиниката.

х + у = ?
В крайна сметка раждането може да ви излезе безплатно, ако не избирате екип, не използвате упойка, не сте придирчива към периода на възстановяване, нямате следродилни усложнения и не броите разходите за дрехи и пелени. В противен случай трябва да приготвите поне 500 лв., за да се радвате на минимални удобства като доверен екип, липса на болка и утеха от присъствието на близък в родилната зала. Останалите глезотийки, като самостоятелна стая и секцио по желание, ще откъснат най-малко 1000 лв. от семейния бюджет. И всичко това е само ориентировъчна цена в държавна клиника. В частните болници раждането може да ви струва двойно.

Животът няма цена. Готова ли сте да се пазарите, за да дарите живот?

За бъдещите майки животът, който носят, е безценен. Според проучване на списание “9 месеца” от март 2006 г. 30% от бременните са приготвили 500 лв. за раждането, а 2% – 1000 лв. Година по-късно 27% са отделили 1000 лв., а 18% – 500 лв. Някои жени са готови да заплатят скъпо раждане в частна клиника заради модерната апаратура. Те споделят, че според тях “частната” грижа е по-добра, защото парите са силна мотивация.
И кво ако не си платиш ,ще те оставят да си родиш като куче,ли?
Съжалявам за безкрайния пост  Rolling Eyes Confused

# 118
да де точно за това говорим за кво ми взимат всеки месец по 300 лева от заплатата за усигуровки, пенсионни, данъци и кво??? Веднъж в годината ходя на лекар за тея пари дето ги давам годишно за здравни осигуровки, до пенсия ако доживееем с тея нерви ще е цяло чудо пък и всяка година вдигат възрастовата граница, а пък за данъците да не говорим аз като си плащам на държавата тя на мен кво ми даде??? Нямам думи просто съм без коментар това е лудост и на всичкото от горе повечето хора ако случайно имат работа не взимат повече от 800 лв и накрая що няма деца??? Ох съжалявам че така си излях душата ама много  се паля на тази тема  Rolling Eyes
И аз за това говоря мила ....

# 119
Aichka:  да изчезват .. да не се паникъосаш като мен ... мойте в 9та седмица изчезнаха изведнъж. По принцип симптомите идват от хормоните, но в края на 7ма седмица плацентата почва бавно да се развива и да поема развитието на бебето и до края на 12-13та седмива трябва напълно да е поела. Тогава има пълно облекчение на симптомите , НО бременноста не протича еднакво за всяка жена така че има изключения кадето някой жени чак до края имат симптоми.

Аз също се чудя мога ли да ида да си боядисам косата , но не мога да понасям силни миризми та ходя чорлава с израстнали корени хаха

Лелее като чета на Vills81 поста ... "VIP пакети" хахахахах все едно на концерт отиваш не на раждане ужас

Общи условия

Активация на акаунт