47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 289
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
хайде да ви се похваля че козунака ми стана перфектен, въпреки че започна зле (забравих да му сложа мая) и накрая го оставих да се пече с таймер и отидох на разходка.. целия е на конци, направо фантазия, и дори не е изгорял нито пък много изсъхнал въпреки че като се прибрахме беше изстинал дори.. опитах се да го снимала ама беше унищожен за отрицателно време така че ще трябва да ми се доверите:)))))
мисля че хватката е в по малкото мая и многото бъркане.. нали трябваше да добавя маята и сложих малко мляко, после пък трябваше да допълвам брашно и го месих поне 4ри пъти...
все пак крайния резултат е най важен  chef

# 61
Сколасах и аз с козунака и яйцата!   chef
Сега остава и да си напълня пилето   chef

Но пък днес беше един разкошен,слънчев ден а паркът гъмжеше от хора.

Сега да попитам, че един казус ми се върти в главата. Някой взимал ли е еднократната помощ за родено дете в бг?

# 62
Здравейте ,момичета  Hug
Аз известно време нямах достъп до нет и вие сте изписали старата тема ,започнали сте нова .....имам да ви  чета.....Е,хвърлих едно око на последната страничка за великденските приготовления  Simple SmileИ ние днес боядисахме яйцата,направихме курабиите и един козунак,които за мое най-голямо учудване взе ,че стана Grinning

Весели Великденски празници на всички!

# 63
Например, както escorial беше питала дали може да се извади Акт за раждане на детето й без да си ходи в България. Знам, че Jennie писа наскоро за тази процедура и я насочих да й прочете мненията назад или пък да й пише.

Има и нещо друго. Не знам дали само при мен е така, но когато се пуска толкова дълъг пост сайта не ми позволява да форматирам текста. Непрекъснато текста подскача, не може да се маркира и е много трудно да се редактира.

Каролина мерси, че си ме насочила! Аз чак сега го виждам, защото Бг-маммата пак реши, че няма да ме информира за нови постинги в темата и съм изпуснала края на старата тема.
А колко до вторият ти цитат:
Ако използваш Explorer, избери менюто Tools/Compability View Settings и добави bg-mamma.com в листата от сайтове. След това избери Compability View от менюто отново, да седи чекнато.
Така няма да ти прескача текста, когато пишеш дълги постове във форума.

Dreaming прегръдки и от мен  Hug Дано е първият и последен път, когато се сблъсквате с подобно преживяване. Стискам палци следващият път всичко да е наред.
Аз имах аборт в 9та седмица след като бях износила и родила две деца без никакви проблеми. След аборта имах още две здрави и хубави бременности. За аборта обаче отказах кюртаж и каквито и да е интервенции, но наблюдавах много внимателно тялото си и бях сигурна, че то ще се справи само. Така и стана. Малко по-бавно отколкото с кюртаж предполагам, но все пак натурално и естествено, което беше важно за мен. Още след следващия цикъл забременях и въпреки страховете, които ме преследваха до края на петия месец - износих и родих дъщеричката си без проблеми.

# 64
escorial, благодаря ти, че ме светна за тази опция.   bouquet Веднага промених сетингите и изпробвах, че работи. Всъщност този проблем се появи преди 2-3 мес. и си мислех, че сайта нещо ме гъбарка. 

# 65
  • Vaudreuil Canada
Дензъл аз съм взимала еднократната помощ - имай предвид че нищо че декларацията е от името на майката искат  и подписа на бащата на нея (поне в община сердика) аз малко бях яхнала метлата но от чиста спортна злоба си я взех ... за второ дете мисля че беше значително по-голяма.

Всъщност влязох за да ви кажа че вече може да се превеждат суми дарения и чрез пейпал - има директен бутон на сайта на Габи http://savegaby.com/ горния бутон в дясно при мен не сработи но по-надолу има още един в лявата част и от него успях да преведа парички.

# 66
Шемет,
Права си. Първо дете е 250лв, 2ро дете е 600лв.
Аз не съм взимала, но четейки Виктор съм го изпуснала, защото до 3тата година трябва да съм подала, т.е. има давност. И да, и аз четох че искат и мамка и татка, което няма да е проблем, защото ще сме целокупно там.
Нали и това се води по община на майката?

# 67
  • Vaudreuil Canada
Да по община на майката ако ти направят проблем щото не живеете в бг (обикновено питат щото не подаваш веднага след раждането) може да им кажеш че сте били временно в канада и сега сте се прибрали за постоянно в бг (това последното винаги може да го премислиш  Wink дори и 15 минути след излизането от общината)

Като цяло много ги боли като си взимаш нещо полагащо ти се и все гледат да те орежат - все пак и тия деца са бг гражданчета не по-малко от циганетата ... Но това колко години си внасял в системата и нищо няма да получиш от нея никой не го гледа - като гледам хората как си получават частични пенсии от страните от които са дошли и ми иде да вия. Може да е малко но си го получават щото и от тук не получават пълна пенсия например та така им се получава доста по-справедлива равносметката. Абе бг-системата е опасна работа ....

# 68
  • Калгари, Канада
Оф, аз докато напиша ....

Яйцата ни са боядисани, козунака се пече - ще го видим след малко дали е ОК.

Шемет, при нас има малки магазинчета /не големи вериги/, от където си взехме мебели за стаята на Владко, в някои от тях има и матраци даже. Предполагам, че и при вас се намират такива, огледай се по местата дето са скупчени повечко магазини и предполагам ще намериш.
Ние решихме, че ни е по изгодно мебелите да не са точно детски и си взехме единично легло, нощно шкафче и шкафче за дрехи. Много по лесно ни е да декорираме стаята като детска, после като юношеска и т.н., отколкото да сменяме пак мебелите. Но в тези магазини има и детски мебели.
Може да погледнеш и в Сиарс, там мебелите не са скъпи като в специализираните магазини за мебели, въпреки, че си е верига.
Ако решиш някой да ти ги направи /не знам как са цените там/ задължително виж да ти го препоръчат този някой или поне да си му видяла работите /въпреки че то с майсторите никога не се знае/.

denzul за помощта - на теория нямаме право на нея тъй като си гледаме децата извън страната, на практика обаче на молбата си пише, че декларираш, че ги гледаш в България и като подадеш молбата си ги получаваш. Това разбира се, ако пак не се е променило нещо.

# 69
  • Калгари, Канада
denzul , сетих се и друго, след като прочетох Шемет, освен че искат двамата да се разпишете, искат и документ от банката ти, че имаш сметка при тях за да ти преведат парите на нея, тъй че се разходете до банката първо. Сметката трябва да е на твое име, иначе трябва май да ходиш лично, ама не знам след колко време стават готови.

# 70
А аз мислех, че давността за еднократната помощ е 2 години. Но ние и в следващите 2 месеца не плануваме пътуване до България, така че се оказва, че им подарявам 600лв. Wink Живи и здрави.

# 71
  • Vaudreuil Canada
На мен ми ги преведоха в пощата и от там ги взе опълномощено лице но пълномощното трябва да е специално за това щото остава в пощата.

За мебелите на мен ми се иска да са по-цветни - иначе и аз мислих варианта юношески ама много безлична гама са ми. Ако има от къде да си намеря цветни плоскости ще изтормозя мъжа да ги направи .. вече има и тренинг и инструменти и кво ли не ...  Mr. Green

За нещо такова си мисля http://www.eurohousefurniture.com/kids.html#2

Алтернативна версия ако не намеря нищо подобно да взема бели мебели и да им дръпна един декупаж .... и други форми на терор  Mr. Green

# 72
Шемет, мамамия, Благодаря Ви!

Шемет, така е - ще задават въпроси, особено че ако идваме от чужбина и вътрешно ще се тресът от яд (нали всичко чуждо е по-добро от нашто - много глупав народ сме)
И аз мислех да не предявя претенции, но сега да ги направя бг. граждани ме оръсват за печати, преводи - не ми е без пари да ги правя граждани.
Другото е че неисках с оглед тези пари да отидат при нуждаещите се, но това никога няма да стане и по-добре да си ги взема. Иначе малцинствата ще народят още един болюк чавета и хич не се кумят да си искат какво ли не от държавата. Кой знае турчолята какво правят.

А що се отнася до отглеждането им в БГ - ние не сме се отказали от по-ранните си намерения и май това няма да се окаже особен проблем и лъжа Simple Smile

# 73
  • Калгари, Канада
Шемет, това дето си го показала е много стилно, за моите диванета не става - виждат сметката на всичко за нула време, реве ми се за секцията в хола вече /а за нея бая пари отидоха/. Иначе едната стена в стаята му е фототапет /това чудо как се лепи, нямам думи, нищо общо с българските такива/ с риби, много е цветно; отделно, че стените са му боядисани в светло синьо, има и звезди по тавана над леглото. Хубава му е стаята, само мебелите не са цветни, но иначе са издържливи /поне за сега/.

# 74
  • Vaudreuil Canada
Дензъл моя принцип е че в бг никакви пари не се разпределят честно така че по-добре си ги вземи а ако искаш да ги дадеш на нуждаещите се ще намериш как да го направиш  Flutter

Мамамия тия комплекти от картинките са на цена около 3 хиляди преди такси - и предполагам не включват всичко та и на мен ми се вижда малко в повече за терора, който ги чака  Crazy 

Преди време говорихме с тукашна мебелна фирма по повод на други мебели надценките са жестоки - нещо, което мъжа ми го направи за под 1000 долара материали и инструменти, при тях излизаше над 3-4000 и това е реално цената при повечето такива фирми - ако е на черно вероятно ще слезе, но пак няма да е много разликата.

Знам че има малки магазини които предлагат интересни неща но ... трудно се откриват особено ако не са ти в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт